Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@09:39:31 GMT

معلمان همچنان در چالش با طرح شکست‌خورده خرید خدمت

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۸۷۲۱۵

معلمان همچنان در چالش با طرح شکست‌خورده خرید خدمت

معلمان خرید خدمت آموزشی نه تنها در تعطیلات کرونایی بلکه قبلتر از آنهم حقوقی دریافت نکرده‌اند؛ معلمانی که تا به امروز از مشکلات آنها بارها سخن گفته‌ایم. ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۱ اجتماعی فرهنگیان و مدارس نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بخش دوم چالش‌های حقوق معلمان در تعطیلات کرونایی مدارس، مربوط به معلمان خرید خدمات آموزشی است که ماجرای آنها نه تنها به تعطیلات مدارس در ماه‌های اسفند و فروردین به دلیل شیوع کرونا باز می‌گردد بلکه پروسه پرداخت نشدن حقوق آنها به بهمن  98 یا حتی قبل‌تر از آن برمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معلمانی که  برخی از آنها از شروع سال تحصیلی فعلی فقط دو یا سه ماه حقوق دریافت کرده‌اند و حتی انتظار آنها برای دریافت حقوق در شب عید فایده‌ای نداشت چرا که امسال همانند سال‌های قبل حتی از پرداخت حقوق در شب عید هم خبر نبود.

معلمان خرید خدمت اندرخم دریافت حقوق!

یکی از معلمان خرید خدمات آموزشی که در یکی از روستاهای مرزی مشغول به تدریس است و حتی هر روز برای رفت‌وآمد مجبور است فاصله‌ای به مدت یک ساعت را کوه‌پیمایی کند درباره وضعیت نامناسب حقوق و بیمه معلمان شاغل در این طرح عنوان می‌کند: حقوق معلمان در این طرح نامعلوم و حداقلی بوده که حتی کفاف هزینه‌های رفت و آمد هم نیست؛ نه قرارداد مشخصی داریم و نه عیدی. از نظر بیمه هم که فقط به ظاهر بیمه هستیم نه دفترچه‌ای، نه بیمه بیکاری و حتی بعضی از ما برای خودمان بیمه جدا داریم و خودمان هزینه آن را پرداخت می‌کنیم.

معلم دیگری از استان آذربایجان غربی نیز می‌گوید: تا آذر ماه ماهانه یک میلیون و 50 هزار تومان حقوق گرفتیم و بیمه هم 20 روز در ماه برای ما پرداخت می‌شود؛ اسفند ماه همه معلمان خرید خدماتی را ترک کار زدند و مجبور شدیم بیمه بیکاری 3ماهه ثبت‌نام کنیم تا بیمه و حقوق ماه‌های اسفند، فروردین و اردیبهشت را دریاف کنیم، عیدی هم به ما پرداخت نکردند؛ اگر قرار است حقوق خود را از بیمه بیکاری دریافت کنیم پس چرا دیگر ما را ملزم به آموزش مجازی کرده‌اند؟!

معلم دیگری از مشهد هم می‌گوید که در شرایط سختی به سر می‌برد؛ از بهمن ماه تا امروز حقوقی دریافت نکرده‌اند و عیدی هم نداشتند. او معتقد است معلمان خرید خدمات آموزشی ثبات شغلی و مالی ندارند و از مسئولان می‌خواهد وضعیت آنها را که از سال 94 تا 98 با سخت‌ترین شرایط مشغول به تدریس در مدارس هستند، بیشتر درک کنند.

تعهدات در قبال معلمان خرید خدمت تغییری نکرده است

درباره وضعیت تأخیر در پرداخت حقوق معلمان خرید خدمات آموزشی، علی الهیار ترکمن؛ معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش‌وپرورش به تسنیم گفت: "معلمان حق‌التدریس و خرید خدمات با آموزش و پرورش قرارداد دارند و حقوق آنها به صورت کامل پرداخت می‌شود و تعهدات هیچ تغییری نکرده است و مشکلی برای بیمه این گروه از معلمان ایجاد نمی‌شود، قرارداد معلمان حق‌التدریس آزاد و خرید خدمات تا مهر 99 برقرار است؛ اسفند ماه نتوانستیم مبلغی برایشان واریز کنیم اما 10 روز پیش مبلغی ابلاغ شد".

اصرار عجیب دولت بر اجرا و توسعه "خرید خدمات آموزشی در سال 99"اعتراض "معلمان خرید خدمات" به سقوط وضعیت معیشتی آنها با افزایش قیمت بنزینفانی: دوره مدیریت من بهترین دوره مدیریت آموزش و پرورش بود/ راهی جز توسعه مدارس غیردولتی و خرید خدمات نداریم!

در بحث نوع قرارداد، ساعات کار و میزان حقوق پرداختی به معلمان خرید خدمات آموزشی که در فرم قرارداد از عنوان کارگر برای آنها استفاده شده است، رویه ثابت در کل کشور مشاهده نمی‌شود و در هر شهر و استان با توجه سلیقه موسسان بخش خصوصی، متفاوت رفتار می‌شود.

به عنوان مثال در برخی قراردادها ساعات کار موظف معلمان همان 24 ساعت در هفته است اما در برخی قراردادها ساعت کار 44 ساعت در هفته " به اذعان بخش خصوصی تمام وقت" تعیین شده است که اگر کمتر باشد از میزان حقوق و بیمه افراد کسر می‌شود.

میزان حقوق پرداختی به افراد نیز از یک میلیون و 100 هزار تا یک میلیون و 500 هزار تومان متغییر است. البته این حقوق در بیشتر موارد ماهانه پرداخت نمی‌شود.

یکی دیگر از پیامدهای منفی طرح خرید خدمات آموزشی که در قراردادهای معلمان نیز مشاهده می‌شود، ورود پیمانکاری به حوزه آموزش و پرورش است و معلمان شاغل در این طرح به ازای 9 ماه سال تحصیلی که فعالیت می‌کنند، حقوق دریافت می‌کنند و در تابستان، عید و ایام تعطیلات طول سال حقوقی ندارند و این بیکاری در فصل تابستان و ایام تعطیلات آنها را به سمت شغل‌های دیگر سوق می‌دهد.

در ادامه نمونه‌‌هایی از قرارداد معلمان خرید خدمات آموزشی را مشاهده می‌کنید:

به گزارش تسنیم، طرح خرید خدمات آموزشی که حالا به عنوان مشهودترین پروژه شکست‌خورده آموزش‌وپرورش شناخته می‌شود، همچنان به مسیر فعالیت خود ادامه می‌دهد چرا که تنها راه کاستن از بار هزینه‌های دولت در مدرسه‌داری همین طرح پُر اشکال است و در سال‌های اخیر که وزارت آموزش و پرورش از مشکلات کمبود معلم در کشور سخن گفته، سعی کرده است این مشکل را با معلمان خرید خدمت جبران کند.

طرحی که به گفته‌های رئیس‌جمهور با اجرای آن هزینه‌های 4 میلیونی تومانی هر دانش‌آموز، حداکثر یک میلیون تومان می‌شود.

موضوعی که ادامه طرح خرید خدمات را توجیه می‌کند

همین گزاره اهمیت این طرح و چرایی اصرار دولت به اجرای آن را مشخص می‌کند؛ هر چند مسئولان آموزش‌وپرورش طرح خرید خدمات آموزشی را مصداق خصوصی‌سازی آموزش نمی‌دانند اما همین مشارکت بخش خصوصی در ماجرای تعلیم و تربیت دانش‌آموزان مدارس دولتی، واگذاری مدارس و دانش‌‌آموزان به آنها و قراردادهای یک طرفه با معلمان شاغل در این طرح که به نوعی استثمار آنها را رقم زده است، همگی نشانه‌هایی از حرکت در ریل خصوصی‌سازی آموزش‌وپرورش است.

وقتی آموزش‌وپرورش هم خود را کنار می‌کشد

حالا وزیر آموزش‌وپرورش نیز صراحتاً پای خود را از ماجرای تأخیرهای طولانی مدت در پرداخت حقوق این معلمان بیرون کشیده و می‌گوید: پرداخت حقوق این معلمان با آموزش و پرورش نیست و مجموعه‌هایی با ما قرارداد می‌بندند که برخی از آنها ظرفیت و توانایی مالی لازم برای اداره معلمان را ندارند. بودجه این بخش در فصل سایر بودجه است و همانند سایر پیمانکاران مطالبات خود را دریافت می‌کنند که به محض دریافت باید حقوق معلمان را واریز کنند. ارزیابی از این مراکز را انجام می‌دهیم و اگر نیاز باشد اصلاح می‌کنیم و ما هم نگران وضعیت نیروهای خرید خدمات هستیم.

وعده‌های وزیر چه شد؟!

به هر حال،‌ آموزش‌وپرورش چه بپذیرید یا بخواهد خود را از این مهلکه نجات دهد اما باید گفت در ماجرای تأخیرهای طولانی مدت در پرداخت حقوق این معلمان و استثمار آنها سهیم است چرا که این وزارتخانه، موسسان را برای حضور در طرح خرید خدمات آموزشی انتخاب می‌‌کند، پس چگونه است افرادی انتخاب می‌شوند که حداقل ضوابط قانونی را در حق این معلمان رعایت نمی‌کنند و این گروه از معلمان مجبور به تحمل شرایط کاری به دور از قانون کار می‌شوند؟

محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش‌وپرورش قبل از تصدی پُست وزارت آموزش‌وپرورش وعده داده بود موضوع طرح خرید خدمات آموزشی را بازنگری خواهد کرد. او در اینباره گفته بود که بخش کوچکی از جبران کمبود معلم به صورت خرید خدمات انجام می‌شود که محل ایراد و نقدهای بسیاری است و باید مورد توجه قرار گیرد؛ بنده احساس می‌کنم شاید این طرح در شرایطی موجب استثمار برخی از افراد شود و از استیصال آنها استفاده شود ما تلاشمان این است که این مسئله را بازنگری کرده و از آنها به نحو مناسبی استفاده کنیم.

حال این پرسش به شکل جدی مطرح است که آیا او به وعده خود عمل می‌کند و برای سال تحصیلی 1399-1400 قرار است تغییراتی در نحوه اجرای این طرح پُر اشکال ایجاد شود و حداقل وضعیت قرارداد، پرداخت حقوق، بیمه و عیدی این معلمان سامان یابد، یا باز هم حرکت در این مسیر پُر چالش با توجیه صرفه‌جویی ادامه خواهد یافت؟!

انتهای پیام/

R1014132/P/S2,22/CT7 واژه های کاربردی مرتبط وزارت آموزش و پرورش معلمان طرح خرید خدمات آموزشی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش معلمان طرح خرید خدمات آموزشی وزارت آموزش و پرورش معلمان طرح خرید خدمات آموزشی معلمان خرید خدمات آموزشی طرح خرید خدمات آموزشی خرید خدمات آموزشی معلمان خرید خدمت وزارت آموزش آموزش و پرورش آموزش وپرورش پرداخت حقوق حقوق معلمان یک میلیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۷۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیحات صحرایی درباره کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان

وزیر آموزش و پرورش درباره لغو کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان گفت: رای دیوان عدالت اداری باید اجرا شود و از حقوق دانشجو معمان به میزان استفاده از خدمات کسر شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، رضا مراد صحرایی؛ وزیر آموزش و پرورش در مرکز ارتباط مردمی نهاد ریاست جمهوری اظهار کرد: فردا در روز چهارشنبه 12 اردیبهشت، گروهی از معلمان به نمایندگی از جامعه معلمان کشور، به دیدار رهبر انقلاب می‌روند و در این دیدار، عیدی خود را از ایشان دریافت می‌کنند. معلمان در سال پیش رو، در راستای اجرای سخنان ایشان تلاش خواهند کرد و سال بعد، گزارش اقدامات انجام شده را به ایشان ارائه می‌دهند.

وی در نخستین تماس تصویری با یکی از داوطلبان آزمون استخدام آموزگاری از شهر نیشابور که نسبت به نحوه اعمال امتیاز بومی در این آزمون بر خلاف محتوای منتشر شده در دفترچه راهنمای آزمون گفت: معیار دفترچه است و باید براساس آن اقدام شود، موضوع بررسی خواهد شد و نتیجه را پیگیری و اعلام می‌کنیم، البته امتیاز بومی قانون است و باید اعمال شود. در آزمون استخدامی به دنبال افرادی هستیم که علاقه‌مند به معلمی هستند و آن را فقط به عنوان شغل نمی‌دانند‌.

تماس دوم از جانب دانشجو معلمی بود که درباره ابطال کسر 45 درصد از حقوق دانشجو معلمان سوال پرسید، وزیر آموزش و پرورش دراین‌باره گفت: رای دیوان شیوه گرفتن را ابطال کرده است، مصوبه مربوط به سال 91 است که براساس قانون متعهدین خدمت گفته است که 45 درصد برای ارائه خدمات رفاهی کسر شود و همین موضوع باعث شده است که به دانشگاه فرهنگیان به اندازه سایر دانشگاه‌ها بودجه ندهند.

صحرایی ادامه داد: وقتی رای به ما ابلاغ شد از استان‌ها خواستم تا این شیوه کسورات را نگه دارند تا هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان تصمیم بگیرد همچنین به دانشگاه گفتیم به ما جدول ارائه داده و وضعت کسر از حقوق دانشجو معلمان به ازای وضعیت هر دانشجو متفاوت باشد.

وی گفت: پیوستی که در کنار نامه بنده در فضای مجازی منتشر شده است، از جانب بنده نبوده و مورد تایید نیست، به پلیس فتا گفته‌ایم که این موضوع را پیگیری کند.

وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان بابد رای دیوان عدالت اداری را اجرا کند و هرفردی به میزانی که از خدمات دانشگاه بهره مند می‌شود از حقوق او کسر شود.

صحرایی در تماس تصویری با معلم جوانی که در مدارس روستایی تدریس می‌کند و نسبت به حقوق پایین نومعلمان گلایه داشت و خواستار اجرای فوق‌العاده ویژه برای معلمان بود، گفت: امسال 8 نفر از معلمان نمونه کشوری از میان معلمان روستایی بودند که این نشان‌دهنده توجه به آنهاست.

وی افزود: به دنبال احیای پرداخت حق ایاب و ذهاب به معلمان هستیم همچنین معلمان فوق‌العاده ویژه دریافت می‌کنند اما درصد آن 100 درصد مورد انتظار نیست و طبق قانون برای 20 درصد کارمندان پیش بینی شده است و اگر وزارتخانه‌‌ای مانند نفت فوق‌العاده ویژه را اجرا می‌کند درآمد اختصاصی دارد البته از وقتی که وزارت آموزش و پرورش مصوبه رتبه‌بندی را دریافت کرد، اکنون دستگاه‌های دیگر مانند نیروهای مسلح هم خواستار رتبه‌بندی هستند‌.

وزیر آموزش وپرورش ادامه داد: به حوصله نیاز است تا فوق‌العاده ویژه را برای گروهی از معلمان جا بیندازیم البته در داخل وزارت آموزش و پرورش تا 100 درصد فوق‌العاده ویژه هم داریم به عنوان مثال کارکنان حقوقی و آی تی که معلم نیستند البته آنها هم حاضرند این حقوق را بدهند و رتبه‌بندی را بگیرند.

صحرایی افزود: بعد از اجرای رتبه بندی معلمان میانگین حکم آنها از دستگاه‌های دیگر بالاتر است، البته معلمان باید محدودیت حقوق دریافتی خود را با اضافه کار و حق التدریس جبران کنند. تلاش می‌کنیم به معلمان خدمت کنیم و امشب دولت خدمتی به معلمان خود خواهد کرد.

تماس بعدی از سوی مدیر مدرسه شبانه‌روزی فاطمیه بره سر از استان گیلان بود، که وی در پاسخ گفت: 68 دختر در مدرسه ما تحصیل می‌کنند و با افزایش هزینه‌ها باعث بدهی بسیاری در بحث تعذیه دانش‌آموزان شده است و سرانه غذایی که واریز شده پاسخگوی نیازها نیست همچنین فضای مدرسه دچار از جمله دیوار مدرسه دچار فرسودگی شده است.

وزیر‌آموزش و پرورش در این باره گفت: رئیس سازمان نوسازی را برای بررسی وضعیت مدرسه اعزام خواهم کرد تا تجهیزات مورد نیاز مانند نیمکت را اختصاص دهند و 100 میلیون تومان به عنوان هدیه به حساب مدرسه واریز می‌کنیم تا به تغذیه دانش‌آموزان اختصاص دهند.

صحرایی در پاسخ به مشکل معلمان خرید خدمات آموزشی گفت: معلمان خرید خدمات آموزشی باید در آزمون استخدامی شرکت کنند و اگر قبول نشوند به عنوان قرارداد کار معین استخدام خواهند شد و تعداد آنها در کشور 26127 نفر است که برای پرداخت حقوق آنها بودجه نداشتیم چون امسال برای به کارگیری آنها مجوز نداشتیم.

وی در پاسخ به تماس معلمی از استان سیستان و بلوچستان درباره نبود رفاهیات برای معلمان، کلاس‌های درس شلوغ مدارس که 35 تا 40 نفر جمعیت دارند، گفت: معلمان از گذشته رفاهیات نداشتند و در این دولت کار را شروع کردیم و سعی داریم در روز معلم از شرمندگی معلمان دربیاییم و باید به شیوه‌های خود رفاهیات را جبران کنیم‌.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: حق‌التدریس در حال به روز شدن است و سه ماه پرداخت شده و در اردیبهشت باقی مانده آن پرداخت خواهد شد و مطالبات حق‌‌التدریس را تسویه می‌کنیم و باقی مانده مربوط به سال 1403 تا قبل از آغاز سال تحصیلی جدید پرداخت خواهد شد همچنین از ابتدای سال تحصیلی آینده حق‌‌التدریس معلمان دو ماه پرداخت خواهد شد‌.

صحرایی گفت: تدریس در کلاس‌های 40 نفری واقعا دشوار است و اکنون میانگین تراکم کشوری 24 نفر است اما در برخی استان‌ها بالای 40 نفر است در تهران، جمعیت دانش‌آموزان بسیار بیشتر از سیستان و بلوچستان است.

وی در آخرین تماس درباره اعمال رتبه جدید در حقوق معلمان بازنشسته گفت: این مشکل حل شده است و از شب گذشته صندوق بازنشستگی کشوری برای اعمال احکام در حقوق اقدام کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پرداخت همه مطالبات معلمان تا پایان اردیبهشت+ فیلم
  • واریز ۳ مطالبه معلمان تا پایان اردیبهشت
  • واریز ۳ مطالبه مالی معلمان تا پایان اردیبهشت
  • هدیه روز معلم امشب به حساب معلمان واریز می‌شود
  • توضیحات صحرایی درباره کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان
  • بعضی معلمان استان نذر خدمت انجام می‌دهند
  • کسورات حقوق دانشجو معلمان به میزان خدمات دریافتی می شود
  • تلاش بلینکن برای احیای یک طرح شکست خورده علیه ایران
  • تلاش آمریکا برای احیای یک طرح شکست خورده علیه ایران
  • رژیم صهیونیستی در کف میدان شکست خورده است