Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-08@17:47:41 GMT

گردشگری در دوران پسا کرونا گران می‌شود!

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۸۷۵۸۳

گردشگری در دوران پسا کرونا گران می‌شود!

در حالی که تفکر عامه مردم حاکی از آن است که با رکودی که صنعت گردشگری مواجه شده، سفرهای ارزانی در آینده خواهند داشت اما تحلیل‌ها حاکی از آن است که صنعت گردشگری در سبد خانوارها گران‌تر می‌شود. ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۷ اجتماعی سفر نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ صنعت گردشگری با اپیدمی کووید 19 با رکود شدیدی مواجه شده است به گونه‌ای  که بسیاری از شرکت‌ها به سمت ورشکستگی رفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو یکی از راهکارهایی که در پساکرونا برای حفظ صنعت گردشگری ارائه داده‌اند عرضه سفرهای ارزان برای رونق صنعت گردشگری است اما تحلیل‌ها حاکی از آن است که به دلایل ذیل، گردشگری در سبد خانوارها در دوران پسا کرونا گران‌تر هم می‌شود!

در دوران پسا کرونا، تقاضا برای خدمات با کیفیت افزایش پیدا خواهد کرد زیرا در این دوران خدمات با کیفیت و لوکس این اعتماد و اطمینان را در گردشگران  ایجاد می‌کنند که ایمن‌تر  هستند از این رو در مقاصدی که با عرضه پایین این خدمات (نظیر هتل های لوکس؛ بوتیک هتل ها، هتل با ستاره چهار و پنج و.. پروازهای لوکس، صندلی های بیزنس) مواجه هستیم در راستای افزایش تقاضا،  قیمت این محصولات نیز افزایش پیدا می‌کند.

لذا پیش‌بینی و تحلیل حاکی از آن است گردشگری به سمت لوکس بودن حرکت خواهد کرد و مقاصد گران قیمت و خدمات با کیفیت‌تر، مخاطبان بیشتری را به سمت خود جذب خواهند کرد؛ به‌عنوان نمونه تحلیل داده‌ها و نتایج در کشور چین حاکی از آن است که گردشگران اهمیت بیشتری به کیفیت سفر (نظیر نوع وسیله نقلیه و سطح بهداشت اقامتگاه ها) می‌دهند به گونه‌ای که نتایج داده‌ها حاکی از آن است که رزرو هتلهای چهار ستاره و بالاتر در ماه مارس دو برابر مقدار مشابه در سال قبل شده است و همچنین تهیه بلیط‌های فرست کلاس و بیزنس کلاس، 46 درصد افزایش یافته است.

 نقطه مقابل این جریان، کسب کارهای با کیفیت پایین‌تر نظیر  بوم‌گردی‌ها و هتل‌های با گرید پایین تر(3 و 2 و..)، پروازهای اکونومی، مقاصد ارزان گردشگر هستند که با رکود تقاضا مواجه خواهند شد.

همچنین همه‌گیری کووید 19 باعث رکود شدیدی در بازار گردشگری انبوه خواهد شد و حرکت به سمت گردشگری جایگزین و انفرادی نظیر استفاده از وسیله نقیله شخصی برای سفر، افزایش میزان  سفرهای کم جمعیت و انجام سفرها به صورت خانوادگی رونق پیدا خواهد کرد لذا کاهش حجم نفرات در بسته‌های سفر منجر به بالا رفتن قیمت‌ها آن‌ها در بلندمدت خواهد شد.

به عنوان نمونه از جمله تدابیری که کشور چین در این دوران برای مقابله با چالش موجود به کار گرفته است عبارت است از: معرفی زنده مقاصد و جاذبه‌های گردشگری، تعریف تورهای خاص و انفرادی و خانوادگی، و ایجاد زیرساخت های هوشمند جهت کنترل تعداد بازدیدکنندگان گردشگری از طریق فروش و نوبت‌دهی بر خط بلیط است.

اما در کشور ما که با کمبود عرضه خدمات لوکس در صنعت گردشگری مواجه هستیم و همچنین با رونق و افزایش بوم‌گردی‌ها در سالهای اخیر مواجه بوده‌ایم نسبت به دیگر مقاصد رقیب در این شرایط شکننده‌تر و آسیب‌پذیر هستیم، از این رو راهکار مقابله با این چالش چیست؟

 راهکار، افزایش اعتماد و اطمینان در گردشگر از اینکه سفر ایمنی خواهد داشت؛ از این رو، رعایت پروتکلهای بهداشتی در تمام زنجیرهای تأمین گردشگری باید به‌صورت جدی رعایت و پیگیری شود.

همچنین تدوین کدهای اخلاقی که بیانگر رعایت توصیه‌های بهداشتی از سمت گردشگر در ارتباط با کووید 19 در قبل از سفر و حین سفر است باید مورد توجه قرار گیرد.

لازم به ذکر است رعایت اصول ایمنی در مقاصد گردشگری، نظیر چگونگی رعایت فاصله‌ها در جاذبه‌های گردشگری یا رعایت اصول بهداشتی در اقامتگاه‌های گردشگری از سوی فعالان گردشگری همچنین در زمان سفر چگونگی رسیدن به مقصد یعنی حمل و نقل سفر باید مورد اهمیت واقع شود.

از دیگر راهکارها، می‌توانب به ارائه بن سفر یا یارانه سفر توسط دولت به کارکنان خود جهت حمایت از صنعت گردشگری و پخش کردن تعطیلات در طول سال اشاره کرد.

و در آخر اینکه رعایت پروتکل‌های بهداشتی در راستای مقابله با ویروس کرونا به عنوان یکی از متغیرهای تاثیرگذار در برند شرکتهای بزرگ در گردشگری تبدیل خواهد شد به گونه ای که یکی از ابزار تبلیغات شرکت‌ها در آیند تاکید بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی است از این رو  یکی از عوامل تمایز و رقابت در آینده رعایت موراد بهداشتی و ارائه خدمات ایمن‌تر به مخاطبان توسط شرکتها است.

به عنوان نمونه شرکت هواپیمایی ترکیش در تبلیغات جدید خود به رعایت پروتکلهای بهداشتی برای مقابله با کووید19 تاکید می‌کند و دیگر شرکتهای هواپیمایی در تلاشند با طراحی صندلیهای متفاوت در جهت مقابله کووید 19 سهم خود را از این بازار بگیرند!

اقامتگاه‌های بزرگ گردشگری نیز در تلاشند با طراحی و راه‌اندازی سرویسهای بهداشتی در جهت مقابله با کووید 19 این اطمینان و اعتماد را به مخاطبان خود بدهند که اقامتی ایمن خواهند داشت؛ مقاصد گردشگری هم با ایجاد طرح فاصله‌گذاری اجتماعی (فیزیکی) در جاذبه‌های گردشگری  سعی در رعایت پروتکل های بهداشتی موجود و جلب توجه گردشگران را دارند.

یادداشت از مجید فرهادی یونکی (دانشجوی دکترای گردشگری و مدرس دانشگاه)

سند توسعه گردشگری کشور با همکاری "یونسکو" تدوین می‌شود!لزوم تنوع برای کسب‌وکارهای نوی گردشگری در پساکرونا

انتهای پیام/

R1356/P/S2,1416/CT4 واژه های کاربردی مرتبط ویروس کرونا گردشگری

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا گردشگری ویروس کرونا گردشگری حاکی از آن صنعت گردشگری کووید 19

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۷۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر خانه در تهران/ گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت معامله می‌شود؟

به گزارش تابناک اقتصادی؛ کابینه دولت رئیسی در شهریورماه ۱۴۰۰ از مجلس رای اعتماد گرفت و به نوعی می‌توان گفت برنامه‌های اقتصادی دولت از مهرماه به طور رسمی کلید خورد و اجرایی شد. یکی از مهم‌ترین اولویت‌های تیم اقتصادی دولت سیزدهم، رسیدگی به وضعیت افسارگسیخته قیمت‌ها در بازار مسکن بود. رویکردی که با شعار ساخت چهار میلیون مسکن در طول عمر دولت همراه شد تا بتواند کفه عرضه و تقاضای مسکن را تا حدودی متعادل کند؛ اما این روند در اجرا با مشکلات بسیاری همچون عدم همراهی شبکه بانکی برای تامین مالی نهضت ملی مسکن مواجه شد و عملا از هدف گذاری مورد نظر دور شد. در نتیجه به دنبال عدم عرضه مناسب و موثر خانه به بازار و همچنین نقش انتظارات تورمی از چشم انداز شاخص ارزی، منجر به رکوردشکنی قیمت‌ها در بازار مسکن تا به امروز شده است.  

بررسی جدیدترین گزارش منتشر شده از سوی بانک مرکزی پیرامون تحولات بازار مسکن شهر تهران این وضعیت را تایید می‌کند. به گونه‌ای که میانگین قیمت یک متر خانه در پایتخت از رقم ۳۱ میلیون و ۶۳۱ هزار تومانی در مهرماه ۱۴۰۰ به رقم ۸۱ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان در پایان فروردین ماه ۱۴۰۳ رسیده است؛ به بیان دیگر شاهد جهش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر مربع مسکن در شهر تهران بوده ایم.

اما از سوی دیگر به رغم افزایش قیمت میانگین یک متر مسکن به بالای ۸۱ میلیون تومان، رکود در این بازار مشهود است. به گونه‌ای که در فروردین امسال تعداد معاملات مسکن تهران تنها ۱۵۰۸ مورد بوده است که نسبت به اسفند سال قبل ۷۵.۶ درصد کمتر بوده و نسبت به ماه مشابه سال قبل نیز ۱۴.۲ درصد افت داشته است که نشان از فضای رکودی در دادوستد‌های مسکن پایتخت دارد.

بررسی آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی بیان گر رقبت خریداران به خانه‌های با عمر کمتر از پنج سال است؛ چراکه در فروردین امسال این نوع خانه با سهم ۳۰.۱ درصدی از تعداد کل معاملات و ثبت ۴۵۴ معامله، در صدر قرار داشته اند و در رتبه بعد نیز نقطه مقابل یعنی خانه‌های با بیشترین زمان ساخت یعنی بیش از ۲۰ سال قرار دارند که سهم معاملات این خانه‌های کلنگی با ۳۷۰ معامله، ۲۴.۵ درصد بوده است.  

در این میان، نگاهی به تعداد معاملات مسکن در مناطق ۲۲ گانه تهران نشان می‌دهد در شروع سال جاری، منطقه ۵ با سهم ۱۲.۵ درصدی از کل معاملات، بیشترین تعداد قرارداد‌های مبایعه نامه را به خود اختصاص داده است. همچنین مناطق ۱۰، ۴ و ۲ به ترتیب با سهم‌های ۱۰.۷، ۸.۶ و ۸.۲ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت

در میان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، بیشترین متوسط قیمت یک متر مربع زیربنر‌ای مسرکونی معامله شده معادل ۱۵۰ میلیون و ۴۲۰ هزار تومان به منطقه یک و کمترین آن با  ۴۲ میلیون و ۳۶۰ هزار تومان به منطقه ۱۸ تعلق داشته است.

  چند نکته مهم از تحولات مسکن در فروردین ۱۴۰۳


همان طور که اشاره شد میانگین قیمت یک متر خانه در تهران به حدود ۸۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسیده است؛ این در حالی است که ۵۹ درصد از خانه‌های معامله شده در آغاز سال جدید، با قیمتی کمتر از این رقم معامله شده است و از سوی دیگر ۵۶.۳ درصد از معاملات نیز به واحد‌های مسکونی با ارزش کمتر از ۶ میلیارد تومان تعلق داشته است که در نوع خود قابل تامل است و در نهایت سهم واحد‌های مسکونی با مساحت کمتر از ۸۰ متر از کل معاملات فروردین ماه، ۵۷.۷ درصد بوده است.

 

دیگر خبرها

  • معامله گران محتاط شدند / بازار طلا به کف حمایت برگشت
  • ضرورت هم‌افزایی تمام ارگان‌ها برای رفع مشکلات کشتارگاه اراک
  • سراب سفره کوه سلسله
  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران شیوع کرونا هستیم
  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران کرونا هستیم
  • این خودرو یک‌دفعه ۹۰ میلیون گران شد/ جدول قیمت
  • نوسان چشمگیر قیمت ها در بازار خودرو؛ کدام خودرو ۹۰ میلیون تومان گران شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • افزایش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر خانه در تهران/ گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت معامله می‌شود؟
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۷ اردیبهشت؛ سکه یک میلیون تومان گران شد
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ طلا و سکه باز هم گران شد