Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-29@12:34:23 GMT

احسان و نیکوکاری به وحدت و همدلی در جامعه منجر می شود

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۸۷۷۱۱

احسان و نیکوکاری به وحدت و همدلی در جامعه منجر می شود

احسان و نیکوکاری باعث ایجاد وحدت و همدلی در جامعه می شود و با همگرایی و همدلی قدرت ملی افزایش می یابد بنابراین می توانند از سخت ترین شرایط اقتصادی و بحران ها به سلامت عبور کنند.

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف، عصمت پناهی:  «کمک مومنانه» عنوان رزمایشی بود که از اواخر فروردین ماه به صورت سراسری و به دنبال منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت نیمه شعبان و تاکید بر کمک به نیازمندان و افراد کم بضاعت جامعه، «رزمایش_همدلی و کمک مومنانه» شکل گرفت و مردم همیشه در صحنه پای کار آمده اند تا در شرایط سخت و دشوار کرونایی، کمک حال هموطنان شان باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مرحله دوم رزمایش سراسری کمک مومنانه با مشارکت خیرین، اصناف، ورزشکاران، هنرمندان و مداحان بسیجی همزمان در ۲۵ استان و همزمان با میلاد کریم اهل (ع) از روز شنبه بیستم اردیبهشت ماه آغاز شد. در این مرحله از رزمایش و در راستای کمک به اقشار کم درآمد و آسیب دیده از بیماری کرونا یک میلیون بسته معیشتی به ارزش هر بسته  ۳۰۰ هزار تومان تهیه و توزیع خواهد شد.

 

مرحله دوم رزمایش کمک مومنانه علاوه بر تهران و ری به‌شکل همزمان در استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، البرز، مرکزی، بوشهر، سیستان و بلوچستان، مرکزی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، چهارمحال بختیاری، قزوین، کهکیلویه و بویراحمد، کرمان، کرمانشاه، گیلان، گلستان، لرستان، همدان، مازندران، یزد، قم، اردبیل و سمنان برگزار می‌شود.

 

در شرایطی که تمهیدات مقابله ای با کرونا بر اقتصاد و معیشت خانوارها تاثیر منفی زیادی داشته است و حتی باعث تعطیلی بسیاری مشاغل و بیکاری سرپرستان خانوار شده است،‌ مردم خیر و نوع دوست کشورمان به دعوت رهبر معظم انقلاب لبیک گفتند و تمام قد به میدان آمدند تا در این شرایط سخت اقتصادی، باری از دوش هم وطنان کم بضاعت خود بردارند و لبخند شادی بر لبان انسانی بنشانند.

 

مساجد به پایگاهی برای جمع آوری و توزیع کمک های مومنانه هموطنان مان تبدیل شدند و هر کس به اندازه وسع و بضاعتی که دارد، در این رزمایش مواسات و همدلی شرکت می کند تا شرایط سخت اقتصادی ناشی از تحریم و شیوع ویروس کرونا را همدلانه و با هم و در کنار هم پشت سر بگذاریم.

 

«احسان و نیکوکاری» واژه های ارزشمندی هستند که با زندگی فردی و اجتماعی مردم ایران عجین گشته است و در سبک زندگی ائمه اطهار (ع) و امامان معصوم (ع) و پیامبر اکرم (ص) همواره به مقوله احسان و کمک به همنوع توجه و تاکید شده است و می توان یاری و مساعدت به هم نوع را در زندگی عملی ایشان مشاهده کرد.

 

رزمایش کمک مومنانه مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی برگرفته از سیره امام حسن مجتبی (ع) است چرا که احسان و  نیکوکاری به عنوان یک کرامت، انسان را از دلبستگی به مال دنیا نجات می دهد. امام حسن مجتبی (ع) را از آن روی کریم اهل بیت (ع) می دانند که پیش از درخواست کمک از سوی نیازمندان به احسان و نیکوکاری می پرداختند و این بارزترین ویژگی ایشان بوده است که می تواند به سبک زندگی ما چه در روزهای عادی زندگی و چه در شرایط بحران نظیر کرونا تبدیل شود. 

 

الگوهای رفتاری، منش و سیره اهل بیت (ع) به ویژه امام حسن مجتبی (ع) باید به الگوی عملی زندگی خانواده های ایرانی تبدیل شود تا آثار و پیامدهای فرهنگی و اجتماعی سبک زندگی بر پایه احسان و نیکوکاری را در جامعه به طور ملموس مشاهده کنیم. 

 

حجت الاسلام «صادق گلزاده» در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با بیان اینکه اسلام نجات دهنده است و این منطق گره گشایی و فقرزدایی روح اسلام است، گفت: در اسلام آمده است که تا ۴۰ منزل همسایگان بر گردن شما حق دارند و معنای سخن این است که تا ۴۰ منزل توجه داشته باشید، جامعه می شود، جامعه مورد توجه امام زمان (عج).

 

رییس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای خراسان بزرگ ( خراسان رضوی، شمالی، جنوبی) با اشاره به اجرای رزمایش کمک مومنانه، افزود: در جامعه اسلامی آمده است به بزرگترها احترام بگذارید تا تمام ابعاد مادی و معنوی را دربر بگیرد. مفاهیمی که در حوزه زندگی و معاشرت اجتماعی وجود دارد، حقوق ارتباط با دیگران و زندگی کردن با دیگران همه به معنای آن است که خدا خواسته بهشت خود را وارد زندگی دیگران کند.

 

استاد حوزه و دانشگاه تاکید کرد: وظیفه داریم تا فرهنگ متعالی اهل بیت (ع) را به اندازه توان در جامعه اجرایی کنیم که احسان و نیکوکاری و کمک مومنانه یکی از اقداماتی است که در راستای اجرای فرهنگ و سیره اهل بیت در جامعه می توان انجام داد.

 

احسان و نیکوکاری باعث ایجاد وحدت و همدلی در جامعه می شود و با همگرایی و همدلی قدرت ملی افزایش می یابد بنابراین جامعه ای که مردم آن در کنار تمام سلایق، تفاوت ها و نگرش ها و تفکرات گوناگون، همدل و همراه با هم، کمک حال و یاور یکدیگر هستند می توانند از سخت ترین شرایط اقتصادی و بحران ها به سلامت عبور کنند.

 

 

 

 

 

 

 

 

پایان پیام/47

منبع: شبستان

کلیدواژه: کمک مومنانه ولادت امام حسن مجتبي ع رمضان کرونا احسان و نیکوکاری کمک مومنانه اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۷۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران

ایسنا/مازندران مدیرکل بهزیستی مازندران گفت: سال گذشته بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی استان بهره‌مند شدند.

نقش روانشناسان در تمامی مراحل زندگی انسان‌ها کاملا مشهود است. بحران‌ها و حوادث سبب افزایش اختلالات روانی مختلفی مانند افسردگی، خشونت، اختلالات اضطرابی، اختلالات وسواسی و غیره در جامعه می‌شود که روانشناسان با ارائه مشاوره تخصصی در جهت حفظ و ارتقاء سلامت روانی جامعه گام‌های اساسی و ارزشمند برمی‌دارند.

به گزارش ایسنا، دکتر فریبا بریمانی امروز در جمع خبرنگاران ضمن تبریک فرا رسیدن روز «روانشناس و مشاوره» با بیان اینکه روانشناسان در ایجاد یک جامعه سالم از نظر جسمانی و روانی نقش بسزایی دارند، گفت: روانشناسان به افراد جامعه کمک می کنند تا بتوانند احساسات و رفتارهای خود را بهتر درک کرده و آنها را مدیریت کنند تا زندگی با کیفیت‌تری داشته باشند.

مدیرکل بهزیستی مازندران یکی از اهداف سازمان بهزیستی کشور را برنامه‌ریزی و تلاش در جهت ارتقاء سلامت روان آحاد جامعه دانست و عنوان کرد: در حال حاضر ۲۱۲ مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی در سراسر استان در راستای ارائه مشاوره تخصصی در زمینه‌های فردی و خانوادگی، ازدواج، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، تحصیلی، ارتقاء توانمندی‌های معنوی، اخلاقی و فکری و غیره به شهروندان فعالیت دارند.

بریمانی به ارائه خدمات مشاوره حضوری اشاره و عنوان کرد: ۱۶۶ هزار و ۳۰۱ نفر در سال گذشته با مراجعه به مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی از متخصصین امر خدمات دریافت کردند.

مدیرکل بهزیستی استان با بیان اینکه خدمات روانشناختی و ارتقای سلامت روان به صورت تلفنی نیز صورت می‌گیرد، افزود: طی یک سال اخیر  ۱۹۴هزار و ۵۶۸ نفر طی تماس با خط ۱۴۸۰ «صدای مشاور»، جهت برطرف کردن مشکلات روانشناختی در زمینه‌های فردی و خانودگی، کودک و نوجوان، تحصیلی، شغلی، مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره طلاق، توانایی تصمیم گیری صحیح و مناسب و همچنین تقویت مهارت‌های زندگی و مهارت‌های بین فردی مشاوره تلفنی دریافت و از مزایای این خط بهره‌مند شدند.

این مسئول از ارائه آموزش به بیش از هشت هزار و ۳۰۰ نفر از جوانان در آستانه ازدواج در سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: بی‌شک، یکی از راهکارهای موثر پیشگیری از جدایی و طلاق زوجین، آموزش پیش از ازدواج است که به ارتقای توانمندی فردی در انتخاب همسر مناسب و تشکیل خانواده موفق کمک می‌کند که این افراد جهت تقویت و ثبات خانواده در کارگاه‌ها و جلسات آموزشی پیش از ازدواج شرکت کردند.

وی اعلام کرد: سال گذشته، ۱۴ هزار و۹۹ زوج مازندرانی جهت افزایش استحکام روابط زوجین در کلاس‌های آموزشی و مشاوره حین ازدواج شرکت کرده‌اند.

مدیرکل بهزیستی مازندران ارتقای سلامت و توانمندسازی روانشناختی زوجین، افزایش رضایتمندی زندگی زناشویی و تحکیم بنیان خانواده را از جمله اهداف برنامه‌های پیشگیرانه و ارتقایی سازمان بهزیستی در حوزه خانواده برشمرد و گفت: در این راستا در سالی که گذشت ۱۵هزار و ۴۱۱ نفر از آموزش زندگی خانواده و ۴۴ هزار و ۹۹ نفر از آموزش‌های مهارت‌های زندگی بهره‌مند شدند.

وی انتخاب همسر و ازدواج را هم از بعد اجتماعی و هم از بعد فردی برای افراد جامعه، مرحله مهم و حساسی دانست و ادامه داد: ۹۶۸۰ نفر در سال گذشته از مراکز مشاوره سراسر استان جهت ازدواج و انتخاب همسر خدمات مشاوره‌ای دریافت کرده‌اند. چرا که انتخاب درست و مناسب هم فرد را به آرامش می‌رساند و هم جامعه را از بحران مسائل اجتماعی آسیب‌زا مانند طلاق و پیامدهای آن حفظ می‌کند.

مدیرکل بهزیستی مازندران به مشاوره طلاق در مراکز بهزیستی نیز اشاره کرد و افزود: در سال گذشته تعداد، ۴۶  هزار و ۳۶۱زوج در مراکز مشاوره، خدمات مشاوره‌ای دریافت کردند و از این تعداد پرونده بیش از ۲۳ درصد منجر به سازش شده است که عمده‌ترین دلایل طلاق عدم مسئولیت پذیری، بی توجهی، کمبود مهارت‌های زندگی، اعتیاد، خیانت و سؤظن، خشونت و دخالت اطرافیان بوده است.‌

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خسروپناه: با مکتب حاج قاسم درگیر دعواهای حزبی نمی‌شویم
  • عملیات تادیب صهیونیست‌هاموجب تحکیم وحدت ملی وارتقای همدلی ملی شد
  • رشد اقتصادی کشور در گرو بهبود شرایط زندگی کارگر است
  • وحدت مهم‌ترین رکن جامعه است
  • وحدت در جامعه اسلامی مهم‌ترین رکن پیشرفت است
  • ۸۰۰ هزار نفر گواهی حفظ را در طرح «زندگی با آیه‌ها» دریافت کردند
  • زاخارووا: در دام ناتو برای محدودکردن توان رزمی روسیه نمی‌افتیم
  • اضافه شدن چهارمین دستگاه دیالیز، به تجهیزات بیمارستان دارالشفاءمیرجاوه
  • بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد