Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@09:01:04 GMT

بررسی ابعاد تأثیر کرونا بر حوزه‌ آب در یزد

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۸۸۷۳۴

بررسی ابعاد تأثیر کرونا بر حوزه‌ آب در یزد

در این نشست دکتر سعید عطار دبیرکانون های تفکر دانشگاه یزد،و دکتر علی اصغر سمسار یزدی دبیر کانون‌ تفکر آب دانشگاه و دکتر حسین ملکی نژاد عضو هیأت علمی دانشگاه یزد با اشاره به شیوع جهانی بحران کرونا و شرایط خاص حاکم بر کشور و استان بر ضرورت حضور و اثرگذاری کانون‌های تفکر دانشگاه در مدیریت هرچه بهتر این معضل و ارائه‌ راهکارهای منطقی و کارشناسی شده تاکید کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ضرورت حضور کانون‌های تفکر دانشگاه در حل چالش‌های استان
دبیرکانون‌ تفکر آب دانشگاه یزد در این نشست گفت: یکی از اهداف تأسیس کانون‌های تفکر در دانشگاه یزد ایفای نقش بیش‌تر در چالش‌های مبتلا به استان می‌باشد بنابر این نه تنها کانون آب که سایر کانون‌ها نیز موظف می‌باشند در شرایط کنونی استان نقش مؤثری ایفا کنند؛  باتعمق بیش‌تر به این پرسش بپردازیم که آیا ویروس کرونا از طریق آب و فاضلاب نیز منتقل می‌شود؟

به گزارش روز شنبه روابط عمومی دانشگاه یزد ،دکتر علی اصغر سمسار یزدی افزود: باتوجه به اینکه سازمان های ملی و بین المللی و آژانس های مختلف به این موضوع پرداخته اند خوب است که در کانون تفکر این مطالعات و اقدامات بررسی و در صورت نیاز مورداستفاده واقع شودو نهایتا چارچوب پژوهشی با مرور بر تجربیات ملی و منطقه ای و جهانی و اتخاذ رویکردهای مناسب به دانشگاه و نهادهای مربوطه ارائه شود.
همچنین دکتر حسین ملکی نژاد عضو هیأت علمی دانشگاه یزد با اشاره به ناکافی بودن شناخت علمی ویروس کرونا و کارهای انجام شده توسط مؤسسات مختلف در این زمینه گفت: بهتر است در کانون تفکرآب جمع بندی از کارهایی که در این زمینه تاکنون در جهان صورت گرفته داشته باشیم و علاوه بر این باتوجه به شرایط آب هوایی یزد و شائبه هایی که درمورد امکان گسترش بیماری در صورت استفاده از کولرگازی وجود دارد به پرسش‌هایی از این قبیل پاسخ دهیم که استفاده از کدام نوع وسیله ی سرمایشی در این شرایط مناسب تر است.

جلوگیری از حاشیه‌ای شدن مساله آب
دبیر کانون های تفکر دانشگاه یزد هم با تأکید بر جهانی بودن این بحران گفت: باید توجه داشت گرچه این بحران همه‌گیر و جهانی شده است لیکن مسلماً پیامدها و چالش های ناشی از آن باتوجه به ظرفیت‌های کشورهای مختلف متفاوت خواهدبود.

دکتر سعید عطار اظهار داشت: مسأله‌ آب که یکی از مسائل کانونی استان ما بوده است باتوجه به بیماری کرونا به حاشیه رانده شده و در مورد سایر مسائل زیست محیطی نیز این اتفاق افتاده است. در مورد پیامدهای کرونا کم‌تر مطلب علمی و کارشناسی شده پیدا می‌کنیم که این نشانگر غفلت اندیشمندان ما از این موضوع می‌باشد و با توجه به تغییر شرایط، رفتارهای جامعه نیز تغییر می‌کند و باید به تغییر پروتکل‌ها توجه داشته باشیم.

وی افزود: در دنیا مراکز فکر روی موارد فوق کار می‌کنند ولی در کشور ما متأسفانه کم‌تر دراین زمینه کاری صورت گرفته است بنابراین ارزشمندی کار کانون تفکر آب در بررسی موضوع فوق را می‌توان در ۲ محور اساسی این گونه بیان داشت که اولا به یک مساله‌ به حاشیه رانده شده مهم توجه می‌شود و دوما بامطالعات علمی و کارشناسی شده درپروتکل‌های جدید باتوجه به تغییر شرایط و تلاش برای تطبیق باشرایط پیش‌رو، به برجسته کردن مساله آب و در دستور کار قرارگرفتن آن کمک خواهیم کرد.

امکان انتقال ویروس کرونا از طریق آب
دکتر  کاظم کمالی عضو هیات علمی دانشگاه یزد هم گفت: گرچه امکان انتقال این ویروس از طریق آب نیز وجود دارد لیکن  باتوجه به چرب بودن این ویروس و هم چنین یافته های سازمان بهداشت جهانی مبنی براینکه این ویروس درهوای آزاد چندان دوامی ندارد درحال حاضر مهم‌ترین مسأله در حوزه آب، بحث مصرف آب می‌باشد.
دکتر احمد فتاحی عضو هیأت علمی دانشگاه یزد هم  بررسی اقتصاد آب و کرونا در یک جمع‌بندی بومی را یکی از محورهای اساسی دانست که در کانون تفکرآب می‌تواند مورد بررسی قرار گیرد .

وی افزود: در مباحث مربوط به اقتصاد آب، دو محور اساسی عرضه و تقاضا وجود دارد که درمباحث کرونا بیش‌تر جنبه‌ی تقاضا مشهود می‌باشد لیکن ما باید به بعد عرضه ، به ویژه عرضه اقتصادی که باتوجه به هزینه بر بودن آن برای رفع آلودگی های آب بسیار موردتوجه مسوولان نیز می‌باشد توجه داشته باشیم و علاوه براین جنبه های زیست محیطی آن را نیز کم اهمیت ندانیم چرا که برداشت بیش از حدآب می‌تواند مخاطرات زیست محیطی ایجاد کند و چرخه طبیعی را بامشکل مواجه نماید. 
همچنین دکتر محمدحسن معماریان عضو هیات علمی دانشگاه یزد، انتقال ویروس کرونا از طریق رطوبت و هم چنین اثرات دما بر این ویروس را از جمله محورهایی دانست که می‌تواند در حوزه کرونا و آب مورد بررسی قرار گیرد.
مدیرعامل اندیشکده صفا هم گفت: یکی از محاسن این بیماری آن است که باتوجه به همه‌گیری جهانی آن می توان از مطالعات و اقدامات جهانی حول آن استفاده کرد و طبق یافته هایی که تاکنون دراختیار داریم تنها راه مقابله با این ویروس استفاده از آب می باشد. بنابراین، ابهام اساسی وجود دارد که آیا اساسا بررسی این موضوع درکانون آب موضوعیت دارد یا نه؟ و درکل کانون تفکرآب تا چه اندازه می‌تواند در این رابطه تأثیر گذار باشد؟
حسن بلندیان افزود: باتوجه به سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی بهتر است مخاطرات اقتصادی مرتبط با آب ذیل بند ۲۲ اقتصاد مقاومتی تحت مخاطرات آب مورد بررسی قرار گیرد.
همچنین دکتر نصرت الله امانیان عضو هیأت علمی دانشگاه یزد، با اشاره به مطالعات علمی که درارتباط با وجود ویروس کرونا در فاضلاب شهر پاریس صورت گرفته و حاکی از تغییر غلظت این ویروس در فاضلاب این شهر دارد گفت: کانون تفکرآب با همکاری دانشکده علوم پزشکی و بهداشت و سازمان آب و فاضلاب به بررسی این موضوع بپردازد که آیا آثاری از این ویروس درفاضلاب شهر یزد مشهود می‌باشد؟
مهدی حجازی مهریزی رئیس گروه آمایش سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان چرایی و چگونگی اقدامات کانون آب در ارتباط با موضوع مورد بررسی را مبهم ارزیابی کرده و شفاف‌سازی اقدامات کانون در این زمینه را ضروری دانست.

ویروس کرونا و اقتصاد آب
فرید گلکار مدیر مرکز باروری ابرهای استان یزد هم گفت: بحران کرونا شرایط اقتصادی کشور را بحرانی‌تر از قبل کرده و بر بودجه‌های جاری کشور تأثیر قابل توجه گذاشته و مسلماً در سال‌های آتی فشار زیادی بر دستگاه‌های متولی آب  به ویژه در تخصیص بودجه‌های عمرانی و مشابه آن خواهد گذاشت؛ بنابراین بررسی آثار غیر مستقیم کرونا به ویژه آثار اقتصادی آن  تحت عنوان کلی " اقتصادآب" بسیار قابل توجه و بررسی است.
همچنین سیدمحمدجواد میرخلیلی مدیر پژوهش مرکز صدا و سیمای استان یزد نیز افزود: گرچه شرایط تکثیر ویروس کرونا و اینکه این ویروس در محیط‌های آبی چقدر مانایی و قدرت تکثیر دارد موضوع مهمی می باشد ولی به نظر دراین رابطه چندان جای نگرانی وجود ندارد.

به گفته وی در استان های پر بارش که امکان انتقال آلودگی ویروسی توسط آب بیش تر می‌باشد نسبت به استان‌های کم بارش‌تر، شیوع بیش تر بیماری را شاهد نبودیم؛ بنابراین به نظر می‌رسد در زمینه‌ عوامل تأثیرگذار بر شیوع بیماری، بر متغیرهای دیگری چون نژادانسانی و غیره توجه داشته باشیم . در همین راستا بهتر است ابتدا متغیرهای تأثیرگذار مشخص گردند سپس طرح پژوهشی ترسیم گردد.

 

برچسب‌ها ویروس کرونا یزد دانشگاه یزد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا یزد دانشگاه یزد ویروس کرونا یزد دانشگاه یزد عضو هیأت علمی دانشگاه یزد کانون های تفکر دانشگاه داشته باشیم ویروس کرونا مورد بررسی کانون تفکر یزد هم بیش تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۸۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای شهر تأثیر مثبتی بر توسعه حقوق شهروندی دارد

علی قاسم پور در گفت وگو با خبرنگار مهر ضمن تبریک روز ملی شوراها با اشاره به اینکه شورای شهر بر آمده از خواست و اراده مردم است، گفت: آبادانی و پیشرفت شهر در حوزه‌های عمرانی، فرهنگی، آموزشی، گردشگری و … و نیز تحقق رسالت شهرداری به واسطه برنامه ریزی و تدابیر شورای شهر حاصل می‌شود.

وی با تاکید بر اهمیت نقش شوراها در تحقق برنامه‌های حوزه مدیریت شهری اظهار کرد: روز شوراها یادآور مردم سالاری دینی و نقش بارز مردم در تعیین آینده و سرنوشت شهر است تا بر اساس آنچه در قانون اساسی آمده است بتوانند سرنوشت خود را به دست خویش رقم بزنند.

رئیس شورای اسلامی شهرستان کرج عنوان کرد: این نهاد مردمی به پشتوانه سرمایه‌های اجتماعی و تخصصی جایگاه ویژه ای را در تحولات ساختاری و مدیریت شهری و خدمت رسانی به جامعه به دست آورده است.

وی با بیان اینکه شورای شهر به عنوان یکی از نهادهای تصمیم گیرنده و نظارت‌کننده بر امور شهری می‌تواند تأثیر مثبتی بر توسعه حقوق شهروندی داشته باشد، مطرح کرد: امید است با کمک همه دستگاه‌های اجرایی، مشورتی، سیاستگذار و تصمیم ساز بتوانیم خدمات بهتری را به مردم شریف این کلانشهر ارائه دهیم.

کد خبر 6090333

دیگر خبرها

  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • شورای شهر تأثیر مثبتی بر توسعه حقوق شهروندی دارد
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌ءهای سلامت اجتماعی است
  • عضو هیأت علمی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا