Web Analytics Made Easy - Statcounter

رسانه‌ای آمریکایی تصمیم وزارت دفاع این کشور برای کاهش نیروها و تجهیزات نظامی خود در عربستان را به نفع ایران دانست و نوشت که ترامپ در تهدید خود علیه بن سلمان جدی است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، روزنامه وال‌استریت ژورنال هفته گذشته نوشت که وزارت دفاع آمریکا تصمیم گرفته شماری از جنگنده‌ها و آتش‌بارهای سامانه پدافند موشکی پاتریوت و تعدادی از سربازهای خود را از عربستان سعودی خارج کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پنتاگون بعد از رسانه‌ای شدن این خبر گفت که تغییرات در آرایش و میزان حضور نیروهای نظامی آمریکا در خلیج فارس، اقدامی معمول است.

وب‌سایت شبکه عربی «الحُره» که متعلق به دولت آمریکاست، یادداشتی از «جویس کرم»، تحلیلگر مسائل سیاسی غرب آسیا و آمریکا منتشر کرد که در آن، این تصمیم وزارت دفاع آمریکا، تجلی بارز تفکر و دیدگاه «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در مسائل سیاسی خارجی دانسته شده است؛ تفکری که مبتنی بر ایجاد ائتلاف‌ها یا تعهدات دائمی نبوده بلکه اهداف امنیتی در تضاد با اهداف اقتصادی آمریکاست.

مقامات نظامی آمریکا و همچنین مقاماتی که با وال‌استریت ژورنال صحبت کرده بودند، در چرایی این اقدام واشنگتن گفتند که «ایران دیگر تهدید آنی برای منافع آمریکا به شمار نمی‌رود».

نویسنده این یادداشت با اشاره به اظهارات ترامپ که گفته بود «کشورهای ثروتمندی هستند که ما در مقابل هیچی از آن‌ها حمایت می‌کنیم. آن‌ها اگر حمایت ما را میخواهند، باید به ما احترام بگذارد»، نوشت که ترامپ در مقایسه با فرماندهان نظامی در ارائه تفسیر برای خروج نیروها و تجهیزات از عربستان سعودی صریح‌تر بوده است.

بر اساس این یادداشت، جنگ نفتی (بین عربستان و آمریکا) و کاهش قیمت رکورد‌وار نفت خام، باعث شد که ترامپ در صف روسیه و پوتین علیه ریاض قرار دهد.

نویسنده این یادداشت نوشت که احترام مورد نظر ترامپ ربطی به معاهدات و تفاهم‌نامه‌های دفاعی بین عربستان سعودی و آمریکا ندارد بلکه مربوط به قیمت نفت است؛ چرا که تماس تلفنی ترامپ با «محمد بن‌سلمان» ولی‌عهد سعودی در دوم آوریل، حامل تهدیدی علیه ریاض بود به این مضمون که اگر عربستان سعودی به غرق کردن بازار نفت ادامه دهد، خبری از حمایت آمریکا نخواهد بود.

نویسنده در بخشی از یادداشت خود می‌نویسد که با کاهش قیمت نفت و متضرر شدن آمریکا، دیگر این کشور منفعتی در حمایت از تأسیسات نفتی سعودی جهت مقابله با هرگونه نوسانات در بازار طلای سیاه ندارد و خارج کردن پاتریوت‌ها از عربستان یک اقدام نمادین و پیامی به ریاض است که ترامپ در تهدید خود جدی است.

براساس دیدگاه نویسنده، ایران بیش از همه از این اقدام آمریکا منتفع خواهد بودو این اقدام در تضاد با سیاست «فشار حداکثری» علیه تهران است.

انتهای پیام/خ

منبع: فارس

کلیدواژه: آمریکا عربستان سعودی دونالد ترامپ پاتریوت عربستان سعودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۹۳۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری

به گزارش قدس آنلاین، وزرای بازرگانی و نفت پاکستان امروز در پایگاه هوایی نورخان در مجاورت شهر اسلام‌آباد از هیات بلندپایه تجاری سعودی استقبال کردند.

هیات سعودی به ریاست معاون وزیر سرمایه‌گذاری این کشور متشکل از ۵۰ نفر از مسوولان ارشد شرکت‌های تجاری، سرمایه‌گذاری مرتبط با حوزه‌های انرژی، کشاورزی، فناوری اطلاعات، پتروشیمی، بندرگاه، پالایشگاه، معاون، مخابرات و راه و ارتباطات است.

سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان درحالی انجام می‌شود که شهباز شریف نخست وزیر پاکستان هشتم اردیبهشت امسال و برای دومین بار به عربستان رفت؛ جایی که وی علاوه بر شرکت در اجلاس ویژه مجمع جهانی اقتصاد با محمد بن سلمان ولیعهد سعودی دیدار کرد.

علاوه بر این، پاکستان در بیست و هشتم فروردین میزبان فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان و هیات بلندپایه اقتصادی همراه وی بود. در این بازدید، مسوولان عربستانی قول افزایش سرمایه‌گذاری در پاکستان و ترغیب شرکت‌های بزرگ تجاری سعودی برای ورود به بازار پاکستان را دادند. سفر امروز هیات دیگری از عربستان در نتیجه توافق اخیر ۲ کشور برای گسترش تعاملات تجاری و یافتن فرصت‌های سرمایه‌گذاری عربستان در پاکستان صورت می‌گیرد.

روابط عمومی وزارت بازرگانی پاکستان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که هیات سعودی از سوی جام کمال خان وزیر بازرگانی و مصدق ملک وزیر نفت پاکستان مورد استقبال قرار گرفت و قرار است در طول سه روز آینده مسوولان ۳۰ شرکت پاکستانی با طرف‌های سعودی خود پیرامون سرمایه‌گذاری و اجرای پروژه‌های مشترک مذاکرات کنند.

وزیر بازرگانی پاکستان در این خصوص اعلام کرد که هر ۲ کشور توانمندی‌ها و ظرفیت‌های متقابل را برای شناسایی راهکارهای سرمایه‌گذاری و اشتغال زایی تبیین خواهند کرد.

ترافیک سفر مقامات پاکستان و عربستان سعودی به کشورهای یکدیگر به ویژه از زمان آغاز به کار دولت شهباز شریف به خوبی نشانگر عمق روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری مابین اسلام‌آباد و ریاض و همچنین میل و اشتیاق پاکستان به توسعه روابط به ویژه در حوزه اقتصادی و تجاری با عربستان دارد.

در نقطه مقابل برخی از منتقدان در پاکستان معتقدند، عربستان چندین بار از سرمایه‌گذاری‌های مختلف در پاکستان صحبت کرده است، ولی تا به حال هیچ نتیجه ملموسی نداشته است. با این حال در آذرماه گذشته عربستان سپرده گذاری ۳ میلیارد دلاری خود در بانک مرکزی پاکستان را با هدف حمایت از بهبود معیشتی این کشور برای یکسال دیگر تمدید کرد.

سال گذشته دولت پاکستان با حمایت ارتش این کشور شورایی موسوم به «شورای ویژه تسهیل سرمایه‌گذاری SIFC» را تشکیل داده که هدف اصلی آن تسهیل سرمایه‌گذاری خارجی در پاکستان به ویژه از جانب کشورهای حوزه خلیج فارس است و نقش ارتش نیز به عنوان تضمین دهنده سرمایه‌گذاری خارجی در پاکستان تعریف شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند
  • آمریکا ارسال مهمات به اسرائیل را متوقف کرد؛ نگرانی در کابینه رژیم صهیونیستی
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند