Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-30@22:51:37 GMT

«کاتا» بچه سرراهی نیست!

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۹۶۲۱۷

«کاتا» بچه سرراهی نیست!

خبرگزاری میزان- کاتای ایران سالهاست زیر سایه کومیته قرار گرفته و آنطور که باید و شاید به آن توجه نمی‌شود. تاریخ انتشار: 10:28 - 21 ارديبهشت 1399 - کد خبر: ۶۱۹۴۶۰

خبرگزاری میزان - کاراته یکی از رشته‌های مدال‌آور است که سالهاست با نتایج درخشان باعث شادی دل مردم و نشاط عمومی به ویژه دوستداران این رشته شده، اما نکته اصلی این است که چرا در این رشته پرطرفدار همیشه کومیته حرف اول را می‌زند و کمتر به کاتا پرداخته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به باور بسیاری از پیشکسوتان و بزرگان این رشته، کاراته واقعی همان کاتا است و در این بخش زیبایی‌های این رشته به نمایش گذاشته می‌شود، اما با این وجود توجه خاصی به آن نمی‌شود.

کاتای ایران در سال‌های اخیر ورزشکاران مستعد و کاربلدی مانند فرید حقیقی، مهسا افسانه، فاطمه صادقی و... داشته که هیچگاه به جایگاهی که استحقاقش را داشتند، نرسیده‌اند. اوج در سایه بودن کاتا را زمانی متوجه می‌شویم که کاتای ایران می‌تواند در دو بخش مردان و بانوان در المپیک توکیو نماینده داشته باشد و باز هم شاهد دیدگاه متفاوت به کومیته و کاتا در تمام زمینه‌ها هستیم.

سوال اینجاست که آیا مدال کومیته با کاتا تفاوتی دارد؟ آیا یک قهرمان کاتا جزو سرمایه‌های کاراته مخسوب نمی‌شود؟ آیا سهمیه المپیک احتمالی کاتارو‌های ایرانی باعث افتخار این فدراسیون نخواهد بود؟ اگر تمام این معادلات اشتباه است پس چرا کاتا همیشه مظلوم واقع میشود؟

شاید یکی از دلایل این بی برنامگی و هرج و مرج در کاتا این است که برخی کاتارو‌ها معتقدند اولین مربی آنها باید همیشه و در تمام مسابقات کنارشان باشد و با مربی دیگری کار نمی‌کنند. شاید نبود یک سرمربی که ورزشکاران از او حرف‌شنوی داشته باشند برای این بخش دردسر ساز شده و خیلی از مسائل دیگری که هنوز پاسخ روشنی برای آنها وجود ندارد.

شرایط مشابه این موضوع در ووشو صادق است، اما تفاوت بزرگ این دو رشته زمانی مشخص می‌شود که ووشو به بخش تالو به شدت اهمیت می‌دهد و سال‌ها مربیان چینی هدایت این تیم را بر عهده داشتند. این توجه به تالو باعث شد تا این رشته در کنار ساندا رشد کرده و روز به روز عملکرد بهتری داشته و کاملا هم دیده شود، اما در کاراته جایی برای کاتا نیست.

نکته جالب توجه اینکه در روز‌هایی که کرونا گریبان ورزش را گرفته کاراته ایران با استفاده از طرح کاتای مجازی به شدت سر زبان‌ها افتاد و در واقع کاتا باعث شد تا کاراته در این شرایط خاص هنوز روی پا باشد و استقبال بی نظیر از این رقابت‌ها ثابت می‌کند استعداد کافی در این حوزه وجود دارد.

بد نیست مسئولان فدراسیون کاراته ایران، کشور ژاپن که مهد کاراته دنیاست را سرلوحه کار خود قرار دهند و متوجه شوند که میزبان المپیک تا چه اندازه‌ای روی کاتا سرمایه گذاری کرده است. به جرات می‌توان گفت شانس کسب مدال المپیک در بخش کاتا برای ژاپن اگر از کومیته بیشتر نباشد، کمتر هم نیست.

انتظار می‌رود سید حسن طباطبایی رئیس فدراسیون کاراته که ثابت کرده اعتقاد زیادی به برنامه محوری دارد، برای کاتا هم برنامه مدونی داشته باشد تا کاراته ایران در این بخش هم نتایج قابل قبولی کسب کند.

در ادامه نظر دو تن از کارشناسان کاتای ایران در خصوص موارد مطروحه در ذیل می‌آید:

*افسانه: کشور‌های صاحب سبک تفاوتی بین کاتا و کومیته قائل نمی‌شوند

مینا افسانه از مربیان قهرمان ساز کاتا در خصوص بی‌توجهی به کاتا به خبرنگار میزان گفت: ما خانواده کاتا سالهاست که از این موضوع رنج می‌بریم. علامت سوال بزرگی که در ذهن ما وجود دارد این است که چرا کاتا هیچ وقت در اولویت قرار ندارد.

  وی افزود: چیزی که در سالیان گذشته شنیدیم این است که کومیته وزن‌ها و نفرات بیشتری دارد و طبعا شانس کسب مدال بیشتر است و شاید دلیل اصلی در سایه ماندن کاتا هم همین آیتم است، اما اگر این موضوع منطقی است چرا کشور‌های صاحب سبک کاراته تا این حد روی کاتا سرمایه‌گذاری می‌کنند؟   مربی کاتا ادامه داد: کشور‌هایی مانند ایتالیا، اسپانیا، فرانسه، ژاپن و حتی چند کشور آفریقایی که در گذشته حرفی برای گفتن نداشتند الان برای کاتا برنامه‌ریزی کردند و شرایط بسیار خوبی دارند. این کشور‌ها به این باور رسیده‌اند که کاتا و کومیته عضو جدانشدنی از کاراته هستند و تفاوتی بین این دو بخش قائل نمی‌شوند و به همین سبب موفق هستند.   افسانه با بیان اینکه این مشکل سالهاست گریبان کاتا را گرفته و مربوط به یکی دو سال گذشته نیست، تصریح کرد: زیبایی کاراته به این است که در هر دو بخش کاتا و کومیته موفق باشیم و توازن برقرار باشد. البته این به معنی این نیست که ما زحمات عزیزان حاضر در کومیته را نادیده می‌گیریم، چون این دوستان هم برای کسب مدال بسیار زحمت می‌کشند، اما از این‌ها گذشته نباید کاتا را فراموش کنیم.   این مربی گفت: شاید جوابی که به ما بدهند این باشد که ما نفرات زیادی از کاتا را به مسابقات اعزام کردیم، اما آیا واقعا اعزام به تنهایی باعث نتیجه می‌شود و حلال مشکلات است؟ اگر پشت این اعزام‌ها برنامه خاصی وجود داشته دوست دارم به عنوان عضوی از جامعه بزرگ کاتا آن را بشنوم.   افسانه در پایان خاطرنشان کرد: صحبت من یک بحث کلی است و به فرد خاصی اشاره نمی‌کنم، چون این مشکل برای دیروز و امروز نیست و به نظرم باید از متخصصین امر بخواهیم که دورهم جمع شوند برای حل مشکلات فنی کاتا تدابیری اصولی اتخاذ کنند. به عنوان نکته آخر این را تاکید کنم که وقتی تیم به مسابقات برون مرزی اعزام می‌کنم و برمی‌گردم و مسابقات داخلی را می‌بینم، تفاوت‌هایی را احساس می‌کنم که در قالب یک مصاحبه نمیشود آن را توضیح داد.

*اشجعی: کاتا نیاز به تشکیل یک کارگروه تخصصی دارد

مجید اشجعی در گفت‌وگو با میزان درباره اینکه مشکل اصلی کاتای ایران را چه چیزی می‌داند گفت: متاسفانه تعصب در سبک و نگرش اشتباه برخی مربیان و کاتارو‌ها باعث می‌شود همیشه مشکلاتی برای کاتا رقم بخورد. ما باید در این بخش به بلوغ فکری برسیم و وقتی خودمان بتوانیم در قالب یک تیم کار کنیم و روز به روز پیشرفت داشته باشیم، قطعا دید مسئولان، رسانه‌ها و مردم هم به کاتا بهتر خواهد شد.   وی افزود: بدیهی است که در کومیته شانس کسب مدال زیاد است و به این بخش بیشتر توجه می‌شود، اما ما باید در کاتا طوری برنامه‌ریزی کنیم که هر روز نسبت به روز قبل پیشرفت داشته باشیم و این امر میسر نیست مگر با تشکیل یک کارگروه. نیاز به تشکیل یک کارگروه تخصصی که بهترین و موثرترین نفرات در آن حضور داشته باشند به شدت در حس می‌شود. کارگروهی که در آن نگاه ملی به نگاه سبکی ارجحیت داشته باشد، کمک شایانی به کاتای ایران خواهد کرد.   رئیس سابق کمیته آموزش فدراسیون کاراته در واکنش به این سوال که آیا کاتای ایران برای پیشرفت نیاز به مربی خارجی دارد، گفت: به نظر من اگر می‌خواهیم تک محور باشیم می‌توانیم از مربی خارجی استفاده کنیم و شاید هم نتیجه بگیریم، اما معتقدم با تشکیل یک کارگروه متشکل از کارشناسان خبره و در قالب یک کار تیمی می‌شود با مربیان داخلی هم به نتیجه رسید.   اشجعی در مورد اینکه افزایش کمیت کاتارو‌ها باعث ایجاد کیفیت خواهد شد یا خیر، تصریح کرد: معمولا افزایش کمیت منجر به پیشرفت کیفیت می‌شود، اما باید دید که مثلا طرحی مانند کاتای مجازی صرفا برای برگزاری یک مسابقه در ایام قرنطینه بوده یا به صورت حرفه‌ای و تخصصی به این موضوع پرداخته شده است. کاتای ایران این توانایی را دارد که با یک برنامه‌ریزی صحیح و قدم برداشتن در راستای همان اهداف و برنامه‌ها به موفقیت برسد.

به گزارش میزان، کاتا سالهاست که در ایران مورد بی مهری قرار می‌گیرد، اما بالاخره باید یک جایی به داد آن رسید تا دیگر به کاتا مانند بچه سرراهی برخورد نشود. امیدواریم با درایت مسئولان فدراسیون و ایجاد چارچوبی اصولی، کاتای ایران به جایگاهی که استحقاقش را دارد دست پیدا کند.

گزارش از سعید میرزائیان بیشتر بخوانید: طباطبایی: استقبال از کاتای مجازی نشان دهنده ظرفیت بالای کاراته است   انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کاتا کاتا فدراسیون کاراته تشکیل یک کارگروه کاتای ایران برای کاتا کسب مدال کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۹۶۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنجال مدال اهدایی و عکس یادگاری یک دختر با علی دایی +تصویر

انتشار تصاویری از یک ورزشکار کنار علی دایی با این تیتر که «فلان ملی‌پوش مدالش را به علی دایی اهدا کرد» حاشیه‌ساز شده است. برخی ورزشکاران قدیمی مدعی شدند این خانم نه عضو تیم ملی بوده و هست و نه مدالی بین‌المللی دارد که بخواهد به دایی اهدا کند! در همین اثنا مریم رنجبرساری، عضو سابق تیم ملی تیر و کمان در یک استوری که در اینستاگرامش منتشر کرد به همین شخص تاخت.

 

به همین بهانه با او تماس گرفتیم تا علت را جویا شویم. رنجبرساری گفت: ایشان چند سال پیش گفته قهرمان کاراته است، اما فدراسیون کاراته تکذیب کرد. معلوم نیست او از چه طریقی اسپانسر پیدا می‌کند، اما در بیوی اینستاگرامش نوشته قهرمان تیر و کمان است! بچه‌های کاراته هم برای من فرستادند و پرسیدند این را می‌شناسی؟ گفتم نه. اصلا بچه‌های کاراته هم او را قبول ندارند.

رنجبرساری ادامه داد: خود من به دلیل اینکه پول اعزام و تجهیزات برای رفتن به مسابقات را نداشتم از تیم ملی کنار رفتم. مثل من زیاد بودند، اما اگر او به تیم ملی رفته احتمالا پول هزینه‌های خودش را داده و به تیم ملی رسیده! ملی‌پوش سابق افزود: او اصلا مدالی نداشته که به علی دایی تقدیم کند. برای من عجیب است او علی دایی را چطور پیدا کرده و به دیدار یکی از بزرگان ورزش ما رفته است. ورزشکاری به بزرگی علی دایی از قبل رزومه طرف مقابل را می‌بیند و بعد به دیدار ورزشکاری می‌رود. اما این ورزشکار اصلا مدالی نداشته است! شاید مدال استانی بوده است، اما نه بچه‌های کاراته و نه تیر و کمان می‌گویند او مدالی نیاورده است. من فقط به این فکر می‌کنم و از این ناراحتم چرا برای من که قهرمانی آسیا را داشتم اسپانسری نبود، اما برای ورزشکاران این شکلی دو تا سه تا اسپانسر پیدا می‌شود!

وی در ادامه با اشاره به هزینه‌های سنگین در تیر و کمان که خیلی‌ها از پس آن برنمی‌آیند و به ناچار خداحافظی می‌کنند، افزود: سال ۸۹ یا ۹۰ بود که تیم‌های پرسپولیس و استقلال در تیر و کمان تیمداری می‌کردند و من به عضویت استقلال درآمدم. رقابت بین این دو تیم در همه رشته‌ها جذاب است و در آن سال هم رقابت نزدیکی داشتیم و در نهایت ما قهرمان شدیم و آقای فتح‌الله‌زاده مدیرعامل وقت استقلال قرار بود نفری ۵ سکه به ما پاداش بدهند، اما ما که چیزی ندیدیم!

  منبع: روزنامه اعتماد

دیگر خبرها

  • مبارزه کاراته‌کاران خراسان رضوی در مسابقات آسیای مرکزی
  • درخشش دختر سمنانی در مسابقات انتخابی تیم ملی کاراته
  • گنج‌زاده مدرس کمپ تمرینی چین شد
  • گنج زاده به عنوان مدرس در کمپ تمرینی چین حضور خواهد داشت
  • این زن اصلا مدال نداشته که به علی دایی تقدیم کند!
  • حضور ۲ خوزستانی در اردوی تیم ملی کاراته
  • جنجال مدال اهدایی و عکس یادگاری یک دختر با علی دایی +تصویر
  • ماجرای عکس یک ورزشکار زن با شهریار؛ او اصلا مدالی نداشته که به علی دایی تقدیم کند!
  • جنجال مدال اهدایی یک دختر به علی دایی
  • جنجال عجیب پیرامون مدال اهدایی به علی دایی!