Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-07@10:50:52 GMT

مخاطب باید احساس امنیت کند تا به سالن تئاتر برگردد

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۹۷۰۱۱

مخاطب باید احساس امنیت کند تا به سالن تئاتر برگردد

نویسنده، بازیگر و کارگردان تئاتر گفت: تئاتر نیازمند تمرین، سرمایه گذاری و حمایت دولت است و برای این که تئاتر دوباره روی صحنه برود باید تمهیداتی اندیشیده شود که سلامت و ایمنی گروه اجرایی و تماشاگران کاملا رعایت شود.

ایرج راد نویسنده، بازیگر و کارگردان تئاتر در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در خصوص وضعیت این روزهای تئاتر و هنرمندان تئاتری در شرایط کرونایی گفت: تئاتر تعطیل شده، طبیعی است که کرونا آسیب هایی زیادی به تئاتر مانند دیگر حرفه ها زده است اما وضعیت تئاتر با دیگر مشاغل و حرفه ها فرق می کند؛ تئاتر برای داشتن اجرای موثر باید اجرای زنده داشته باشد یعنی در مقابل تماشاگر باشد تا بتواند تاثیرات خودش را بگذارد و ارتباطی که قرار است بین بازیگر، تماشاگر و صحنه بر قرار شود را از آن طریق به انجام برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حال حاظر صحبتی مبنی بر این وجود دارد که شاید بتوان با یک تمهیداتی تئاترها را بازگشایی کنند اما این ها شامل چند مسئله است، مسئله ها به این ترتیب است که ممکن  است تعداد صندلی های تماشاگران را به یک شکلی نشانه گذاری کنند و یا در ردیف های مشخصی بنشینند که حفظ فاصله شود اما بر روی صحنه چنین چیزی امکان پذیر نیست چون بازیگران فاصله زیادی را نمی توانند با هم داشته باشند، بازیگر اگر بخواهد با بازیگر دیگر حفظ فاصله کند مشکلی ایجاد می شود.

این بازیگر پیشکسوت کشورمان اظهار داشت: مسئله دیگری وجود دارد و این که اگر تئاتری هم روی صحنه برود و خدای ناکرده یک یا دو بازیگر به این ویروس کرونا مبتلا شوند طبیعتا تئاتر باز هم به تعطیلی کشیده می شود. تئاتر نیازمند تمرین، سرمایه گذاری و حمایت دولت است، برای این که تئاتر دوباره روی صحنه برود باید تمهیداتی اندیشیده شود که سلامت و ایمنی گروه اجرایی و تماشاگران کاملا رعایت شود.

رئیس هیات مدیره خانه تئاتر در ادامه عنوان کرد: صحبت هایی دیگری درباره تئاتر آنلاین وجود دارد که باز آن چه نوع کاری باشد و چه نوع امکاناتی در اختیار داشته باشد قابل بحث است، فکر می کنم رسیدن به آن مرحله ای که تئاتر به شکل واقعی خودش اجرا شود تا زمانی که امکانات ایمن سازی و مطمئن بودن از سلامت وجود نداشته باشد کار دشواری است.

راد اذعان داشت: بعد از کرونا حتما تئاتر با ریزش مخاطب مواجه می شود، وقتی که تماشاگر می خواهد اطمینان خاطر داشته باشد به سالنی که می رود همه چیز رعایت شده باشد باید این اطمنیان کاملا وجود داشته باشد، وقتی که مطمئن نباشند طبیعتا نیازی به حضور در یک سالن و فضای بسته نخواهند داشت.

وی بیان کرد: برای این که تماشاگر به سالن تئاتر برگردد باید دولت از نظر قیمت بلیت حمایت هایی را از تئاتر انجام دهد اما این در مرحله بعد قرار می گیرد، ابتدا باید تماشاگر احساس کند جایی که به دیدن تئاتر می رود همه موارد ایمنی در نظر گرفته شده است و تولیدکنندگان کار نمایشی هم باید احساس ایمنی کنند و از نظر مالی هم باید مورد حمایت دولت قرار بگیرند.

ایرج راد در پایان و  در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که وظیفه دولت در حمایت از تئاتری ها چیست گفت: دولت همیشه در برابر مسائل فرهنگی و هنری وظیفه دارد از آن ها حمایت کند، هم از نظر معنوی و هم از نظر مادی که ربطی به کرونا هم ندارد، یعنی پیش از کرونا و بعد از کرونا هم این وظایف را دارد، کرونا وضعیت خاصی را ایجاد کرده است که ضرر و زیانی که نصیب هنرمند تئاتری می شود به این دلیل که در گذشته هم دولت به آن شکل که باید و شاید حمایتی از آنها نکرده است، بسیار به چشم می آید؛ هنرمندان تئاتر در کنار تئاتر در فضاهای مختلف هنری هم گاهی فعالیت می کردند تا بتوانند هزینه های زندگیشان را تامین کنند، الان همه این ها قطع شده است و هنرمندان تئاتر ضرر زیادی کرده اند.

 

گفتگو از احسان رستمیان

منبع: دانا

کلیدواژه: روی صحنه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۹۷۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش‌های بدون سلبریتی شگفت‌انگیز هستند/ تئاتر باید تماشاگر را به چالش بکشد

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نمایش «اسب قاتلین» از ۱۹ فروردین تا ۳۱ اردیبهشت ساعت ۱۹ در سالن استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه است. فرزاد پریدار، این روز‌ها در نمایش «اسب قاتلین» نقش کشیش یا مانوس را بازی می‌کند.

پریدار درباره تجربه حضورش در «اسب قاتلین» به خبرنگار آنا گفت: در نسخه اصلی نمایشنامه؛ کشیشی به نام مانوس به واسطه طمع، خودش را به شیطان می‌فروشد. ولی در اجرای ما به صلاحدید کارگردان، مانوس در واقع فردی کلاهبردار است که خود را به جای کشیش جا زده است و این کار من را به عنوان بازیگر دچار چالش می‌کند، چون درواقع باید دو نقش بازی کنم، ولی وجه تمایر نقش من نسبت به بقیه نقش‌ها این است که یک تیپ را بازی می‌کنم و از آن‌جایی که من ذاتاً بازیگر تیپیکال هستم این نقش برایم جذاب است.

او ادامه داد: تماشاگر در نمایش «اسب قاتلین» با اعجاز نور، صدا و قاب‌های زیبایی روبرو می‌شود. وجه تمایز نمایش «اسب قاتلین» نسبت به نمایش‌های دیگر تغییر صحنه است، صحنه‌ها خیلی سریع و در تاریکی مطلق از این رو به آن رو می‌شوند و واقعا چیزی شبیه شعبده بازی اتفاق می‌افتد.

پریدار به اهمیت نور در این نمایش اشاره کرد و گفت: محمد هاشم زاده کارگردانی است که کار با نور را خیلی خوب می‌فهمد و در این نمایش هم به بهترین شکل از نوراستفاده کرده و در واقع نور جزئی از بازی و بازیگر‌های اصلی این نمایش است.


او با اشاره به اینکه نمایش «اسب قاتلین» روایت خطی ندارد توضیح داد: همین موضوع باعث می‌شود تماشاگر وقتی به خانه می‌رود هم ذهنش درگیر این نمایش می‌ماند، پازل‌ها را کنار هم می‌چیند و از کشف‌های جدیدش لذت میبرد. این به چالش کشیدن فکر تماشاگر به نظر من بسیار جالب است و خیلی از مخاطبان به ما گفتند یا برایمان نوشته‌اند که این نمایش را باید چند بار دید.

این هنرمند شیرازی اجرا در تهران را برای کسانی که از استان‌ها و شهرستان‌های دیگر می‌آیند رویدادی بزرگ ارزیابی کرد و افزود: به هر حال تهران پایتخت است و هنرمندان بهتر دیده می‌شوند. مخاطبینی که در پایتخت تئاتر می‌بینند حرفه‌ای‌تر هستند، چون تئاتر‌های مختلف ازشهر‌های ایران و حتی خارج از کشور دیده اند و برای بازیگر اجرا در مقابل مخاطبی که تئاتر را می‌شناسد خیلی ارزشمند است و باعث می‌شود که بیشتر تلاش کند و در نتیجه اجرای با کیفیت تری ارائه کند.

پریدار افزود: هیچ سلبریتی نداریم، ولی نمایش اسب قاتلین در چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر بیشتر جوایز را کسب کرد. متاسفانه بعضی اوقات، فقط حضور سلبریتی برای مخاطبین اهمیت دارد و خیلی‌ها به تماشای آثاری که چهره‌های شناخته شده ندارد نمی‌روند، درحالی که حضور یک بازیگر سرشناس سینما و تلویزیون و تئاتر؛ به تنهایی تضمین خوب بودن آن اثر نیست و همچنین ممکن است تماشای نمایشی که هیچ چهره‌ای ندارد، تماشاگر را شگفت زده کند.

این بازیگر، حضور هنرمندان شهر‌های دیگر در تهران را در ارتقا سطح تئاتر کشور بسیار موثر دانست و گفت: در تهران سطح رقابت از سایر استان‌ها بالاتر است و وقتی هنرمندان شهر‌های دیگر برای اجرا به تهران می‌آیند سعی می‌کنند به بهترین خودشان تبدیل شوند و این انگیزه‌ای است که بازیگر، تلاش کند از لحاظ تجربه اجرا ومطالعه و سواد کاری؛ سطح خود را ارتقا بدهد و از مسئولین و دست‌اندرکاران حوزه نمایش درخواست می‌کنم از پتانسیل شهرستان‌ها بیشتر استفاده کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • اعلام آمار فروش سالن‌های دولتی تئاتر
  • بازیگر اخراجی‌ها کارگردان شد
  • نمایش‌های بدون سلبریتی شگفت‌انگیز هستند/ تئاتر باید تماشاگر را به چالش بکشد
  • نمایش‌های بدون سلبریتی شگفت‌انگیز هستند/تئاتر باید تماشاگر را به چالش بکشد
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • جدیدترین همکاری افشاریان و خاکزاد
  • آیا سلبریتی‌ها جای کسی را در تئاتر تنگ کرده‌اند؟