Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-01@09:10:02 GMT

تاثیر کرونا بر جذب دانشجو در دانشگاه‌های دنیا

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۹۷۶۲۴

تاثیر کرونا بر جذب دانشجو در دانشگاه‌های دنیا

نظام بین المللی رتبه بندی کیواس، در یک بررسی وضعیت سفرهای دانشجویان خارجی را در پی شیوع کروناویروس بررسی کرده است.

بحران جهانی کروناویروس (کووید ۱۹) منجر به تعطیلی گسترده موسسات آموزش عالی در سراسر جهان، محدودیتهای گسترده مسافرت و سایر محدودیت های اجتماعی شده و این امر محدودیت هایی را برای دانشجویان بین المللی افزایش داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، در زمان این اختلال بی سابقه جهانی، شکل جدیدی برای سفرهای دانشجویی پدیدار شده است. مؤسسات آموزش عالی نیز می توانند از فرصت های جدیدی برای مشارکت و بهره‌برداری از داده‌ها برای تبادلات آنلاین استفاده کنند. 

نظام بین المللی آموزش عالی کیواس نحوه پاسخگویی مؤسسات آموزش عالی و دانشجویان به بحران کروناویروس را بررسی کرده است و بیش از ۴۰۰ موسسه آموزش عالی اعلام کرده اند که در حال تغییر استراتژی های جذب دانشجو هستند. 

اهمیت ۸۳ درصدی فرآیندهای مجازی موسسات آموزش عالی

۸۳ درصد این موسسات آموزش عالی اظهار داشتند که در نتیجه کروناویروس فرآیندهای مجازی و دیجیتال اهمیت بیشتری یافته اند. ۹۴ درصد گفته‌اند که جذب دانشجو به صورت مصاحبه آنلاین یک به یک اهمیت پیدا کرده اند. ۸۳ درصد نیز گفته اند که در حال حاضر بازاریابی دیجیتال از اهمیت بیشتری برخوردار است.

علاوه بر این کیواس بیش از ۲۰ هزار دانشجو را از سراسر جهان مورد بررسی قرار داده است. 

۴۹ درصد گفته‌اند که آنها در حال حاضر علاقمند هستند مدرک خود را به صورت آنلاین دریافت کنند. ۴۲ درصد گفتند که هیچ علاقه‌ای به ادامه تحصیل به صورت آنلاین ندارند. ۴۶ درصد گفتند که قصد دارند تا سال بعد ورود خود را به دانشگاه به تعویق بیاندازند. ۴۹ درصد گفته‌اند که علاقمند هستند تحصیلات خود را در سال تحصیلی آینده آغاز کنند حتی اگر آغاز تحصیل به صورت آنلاین باشد.

همانطور که پاسخ ها به روشنی نشان می دهد، تغییرات قابل‌توجهی در برنامه‌ریزی برای سال تحصیلی ۲۰۲۰ - ۲۰۲۱ مشاهده می شود. یادگیری آنلاین محبوبیتی بیش از آنچه در سال های اخیر شاهد بوده ایم، یافته است و تغییر نگرش جدی در یادگیری ترکیبی و یادگیری آنلاین رخ داده است.

ارزیابی اینکه چگونه نگرش‌های دانشجویان نسبت به یادگیری آنلاین بعد از شیوع کروناویروس تغییر خواهد کرد، دشوار است؛ این امر به ویژه برای دانشجویان بین‌المللی صادق است. زیرا نمی توان اهمیت تجربه دانشگاه و تبادل فرهنگی را کم ارزش ارزیابی کرد.

با این وجود، آشنایی تازه با ابزارها و سیستم های یادگیری دیجیتال می تواند در آینده حتی به پذیرش قوی تر گزینه های یادگیری ترکیبی منجر شود. ضمن اینکه بر نیاز به گسترش دسترسی یک دانشکده فراتر از چهار دیوار کلاس تاکید دارد.

سفرهای دانشجویی قبل و بعد از کروناویروس

پیش از وقوع کروناویروس در تمام مناطق جهان، دانشجویان قادر بودند هنگام تحقیق و ارتباط با مؤسسات آموزش عالی، ارتباط فیزیکی گسترده ای داشته باشند.

روزهای آزاد، مصاحبه حضوری، کلاس های متعدد و شرکت در نمایشگاه های جذب دانشجو تنها بخشی از ارتباطات فیزیکی بودند که دانشجویان می‌توانستند برای تحقیق در مورد گزینه‌های خود تحت شرایط عادی استفاده کنند.

تعامل چهره به چهره، فرصتی برای دانشجویان بین المللی بود تا با دیدن تجربه دانشجویی از اسکان گرفته تا رویدادهای دانشگاهی بتوانند تصمیم بگیرند. با این وجود اگر این موارد به صورت خلاقانه به کار برده شود، گزینه‌های آنلاین پتانسیل ایجاد یک موقعیت مناسب برای ایجاد ارتباط در فرد را دارند، می‌توانند سطح دسترسی بیشتری به اطلاعات و سوابق دانشجویی را در اختیار موسسات قرار دهند و به آنها این امکان را می دهد که انگیزه و سطح علاقه دانشجو را ارزیابی کنند.

نباید فراموش کرد که بازاریابی آنلاین، دسترسی به رسانه های اجتماعی و وب سایت رسمی دانشگاه به عنوان نشان تجاری موسسات در دهه های اخیر رشد کرده اند و سال ها پیش از شیوع کروناویروس دانشجویان تحقیقات خود را بصورت آنلاین انجام می دادند.

روش های جدید جذب دانشجو در پی شیوع کروناویروس

از آنجا که دانشکده ها و دانشگاه ها در سراسر جهان به دلیل همه گیری کروناویروس بسته شده اند یادگیری آنلاین و رویدادهای مجازی برای رفع نیاز جذب دانشجو باید تحول پیدا کنند و برای ملاقات با دانشجویان به صورت آنلاین، لازم است راهکارهای تعاملی تازه ای ارائه شوند.

راه‌های ارتباطی متعدد دیجیتال وجود دارد که دانشجویان با آن درگیر می‌شوند تا فرآیند اکتشاف و تحقیق از یک موسسه آموزش عالی را آغاز کنند. 

جستجوهای آنلاین به همراه رسانه‌های اجتماعی و راهنماها و پورتال های آنلاین بخشی از این جستجو است.

هنگامی که دانشجویی تصمیم به برقراری ارتباط با یک موسسه می گیرد، تعداد زیادی فرصت آنلاین برای پر کردن شکاف ارتباطات با افراد وجود دارد. مصاحبه های تک به تک به شکل آنلاین و روزهای باز مجازی هم می توانند زمینه ساز ایجاد روابط بین دانشجو و موسسه باشد.

کیواس در یکی از بزرگترین نظرسنجی خود از دانشجویان بین المللی آینده در نسخه ۲۰۲۰ از بیش از ۷۸ هزار دانشجو از ۱۹۳ ملیت مختلف پرسیده است که کدام منبع اطلاعاتی هنگام تحقیق در مورد دانشگاه برای شما مفیدتر است.

۷۶ درصد دانشجویان از وب سایت رسمی دانشگاهها اطلاعات می گیرند

۷۶ درصد وب سایت رسمی دانشگاه، ۶۰ درصد جستجوی آنلاین، ۴۶ درصد رتبه بندی، ۳۷ درصد وب سایت های دوره یاب، ۳۴ درصد شبکه های اجتماعی، ۳۴ درصد جلسات / رویدادهای اطلاعات موسسه، ۳۱ درصد بحث و گفتگو با کارکنان پذیرش دانشگاه، ۲۶ درصد بروشور / دفترچه چاپ شده دانشگاه، ۲۲ درصد خانواده و دوستان را منبع اطلاعاتی مفید دانسته اند.

همچنین ۲۱ درصد انجمن ها / اتاق های گفتگوی آنلاین، ۲۱ درصد آگهی و تبلیغات، ۲۰ درصد آژانس های مشاوره آموزشی، ۱۹ درصد دیگر وب سایت ها، ۱۸ درصد گفتگو با فارغ التحصیلان، ۱۸ درصد وب سایت های دیگر موسسه و ۱۵ درصد تماس تلفنی را منبع اطلاعاتی مفید می دانسته اند.

این پاسخ ها نشان می دهد که همچنان دومین منبع مفید اطلاعات، جستجوی آنلاین بوده و پس از آن رتبه بندی ها، وب سایت های دوره یاب و شبکه های اجتماعی قرار گرفتند. بعد از آن دانشجویان جلسات یا رویدادهای اطلاعاتی یک موسسه را رتبه بندی کردند و به دنبال آن بحث و گفتگو با کارکنان پذیرش را به عنوان مهم‌ترین منابع اطلاعات در نظر گرفتند.

سفر دانشجویان همچنان ادامه می یابد زمانی که یک موسسه در چشم انداز خود برای تغییر روش به سوی روش های آنلاین حرکت کند. موسسات وظیفه دارند در تغییر مداوم نسبت به مدل های گذشته یک تعادل برقرار کنند.

۴۷۲۳۱ کد خبر 1386539

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ویروس کرونا دانشجو دانشگاه دانشجویان بین المللی شیوع کروناویروس یادگیری آنلاین صورت آنلاین گفته اند جذب دانشجو آموزش عالی وب سایت ها رتبه بندی یک موسسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۹۷۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحصیل ۳۴۰۰ دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال وبختیاری

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری گفت: ۳۴۰۰ دانشجو در ۶ مرکز دانشگاه فنی و حرفه ای استان در ۳۸ رشته محل در حال تحصیل هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، محمد مؤمنی امروز در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه استان با اشاره پنجاهمین سالگرد تأسیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای اظهار داشت: در استان 6 مرکز و آموزشکده فنی و حرفه‌ای داریم که زیرمجموعه دانشگاه فنی و حرفه‌ای هستند که از سال 1390 از آموزش و پرورش جدا و به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ملحق شدند.

وی با بیان اینکه در کشور بیش از 180 آموزشکده فنی و حرفه‌ای وجود دارد که وظیفه آن‌ها تربیت نیروی کارآمد و تکنسین است، گفت: در دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان 38 رشته محل داریم که 19 رشته محل کاردانی و 19 رشته محل کارشناسی است که بعضی پیوسته و برخی ناپیوسته است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری افزود: ورودی دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان، از طریق دانش‌آموزان هنرستان و مدارس کار و دانش است و اخیرا از طریق کنکور سراسری دانشجو در مقطع کارشناسی پذیرفته می‌شود. بخش اصلی دروس دانشگاه فنی و حرفه‌ای  نسبت به دانشگاه‌های هم‌ارز دیگر عملی است. 40درصد دروس عملی است، به همین دلیل این دانشگاه خدمات خوبی در تربیت نیروی ماهر داشته و آمار فارغ‌التحصیلان شاغل خوب است.

انجام بورسیه صنعتی در دانشگاه فنی و حرفه‌ای

مؤمنی ادامه داد: امروز دو دلیل اساسی برای تربیت نیروی ماهر در کشور وجود دارد؛ اول اینکه برای جهش تولید زیرساخت‌های لازم وجود دارد و دوم فشار اقتصادی که بیگانگان به کشور می‌آورند. ما باید با توانمندی‌های خودمان بخشی از کالاهای مورد نیاز را تولید کنیم، پس کشور نیاز به نیروی مهارتی دارد، یکی از دانشگاه‌های در خط اول تربیت نیروی مهارتی دانشگاه فنی و حرفه‌ای است، اگر مهارت علمی به مهارت عملی تبدیل شود، نیروی مهارتی را تربیت می‌کنیم.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: هماهنگی بین دانشگاه فنی و حرفه‌ای با دیگر مجموعه‌ها و صنعت باید انجام شود که نیاز دارد عملیات علمی به عملی تبدیل شود، مشکل وزارت علوم این است که صنعت و خدمات در اختیار آن‌ها نیست. ما باید منافع صنعت و خدمات را به دانشگاه و برعکس در نظر بگیریم تا پذیرش دانشجو طوری شود که صنعت هم انتفاعی شود. اگر بخواهیم دانشگاه مهارتی خوب خدمات دهد، صنعت باید در کنار ما باشد. سال قبل بورسیه صنعتی انجام شد و دانشگاه و صنعت در کنار هم قرار گرفت.

مؤمنی عنوان کرد: در قانون توسعه ششم تکلیف قانونی بود که 30درصد دانش‌آموزان به سمت مهارت روند که تا انتهای این قانون 16 درصد جذب در بخش مهارتی داشتیم، در قانون توسعه هفتم این عدد به 40درصد رسیده است.

برپایی نمایشگاه توانمندسازی دانشجویان، 16 تا 19 اردیبهشت‌ماه

وی ادامه داد: دانشگاه مهارتی باید تلاش برای جذب داشته باشد که نیاز به سیاست دارد. ما باید دانشجو را مهارت محور کنیم، وزیر علوم اعلام کرد که پیگیر هستیم نام دانشگاه فنی و حرفه‌ای به دانشگاه ملی مهارت تبدیل شود که مهارت محوری به وظیفه دانشگاه فنی و حرفه‌ای اضافه شد تا نیروی انسانی را تربیت کنیم که به درد صنعت و خدمات بخورد که نتیجه آن امیدآفرینی خوبی برای مردم باشد.

مؤمنی با اشاره به اینکه  برپایی نمایشگاه دایمی توانمندسازی دانشجویان استان، پیگیری برای ایجاد شهر مشاغل در شهرکرد و پیگیری موضوع صنایع خلاق از برنامه‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان است، خاطرنشان کرد: نمایشگاه توانمندسازی دانشجویان از تاریخ 16 لغایت 19 اردیبهشت ماه سال جاری در استان برپا می‌شود که این نمایشگاه هفتمین نمایشگاه توانمندسازی دانشجویان استان و  دومین نمایشگاه کار است.

وی گفت: در این نمایشگاه کارهای نو دانشجویان در سال اخیر در حوزه‌های مختلف به نمایش گذاشته می‌شود، همچنین صاحبان مشاغل در این نمایشگاه از دانشجویان مصاحبه شغلی گرفته و آن‌ها مشغول به کار می‌شوند. همچنین ایده‌هایی که مشکلات صنعت را دیده و به محصول تبدیل می‌شوند مورد حمایت مرکز رشد قرار گرفته و به پارک علم و فناوری معرفی و برای پیشرفت و تولید می‌رود.

مؤمنی ادامه داد: دراین نمایشگاه 7نهاد حامی برای اجرا داریم که با مشارکت آموزش و پرورش، شهرداری و صاحبان مشاغل در فضای 700متر مربع و با 30غرفه برگزار می‌شود ،در این نمایشگاه برای اولین بار محصولات مرکز رشد که به تولید رسیده به فروش می‌رسد.

3400دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان با اشاره به اینکه دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان 3400دانشجو در 6مرکز دارد خاطرنشان کرد: در کل کشور بیش از 70درصد دانشجویان فارغ‌التحصیل شاغل هستند و60درصد در رشته شغلی خود مشغول به کار هستند.

وی افزود: امکانات اولیه در دانشگاه فنی و حرفه‌ای مهیاست اما با پیشرفت علم ما هنوز مشکل را 100درصد حل نکردیم، مشکل اساسی اعتبارات این دانشگاه نسبت به دیگر دانشگاه‌ها است، سرانه دانشجویان ما نسبت به دیگر دانشگاه‌ها یک سوم است، اگر اعتبار لازم را نداشته باشیم نمی‌توانیم مشکل امکانات را حل کنیم.

مؤمنی بیان کرد: در دور دوم سفر رئیس جمهور به استان 50 میلیارد تومان برای 3 پروژه فعال استان محقق شد، اما تخصیص نیافته است، در سفر اول نیز 31.5 میلیارد تومان اعتبار برای این دانشگاه در نظر گرفته شد که 4.5 میلیارد آن محقق شد.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان گفت: آمایش سالانه انجام می‌شود و رشته محل‌هایی که برای آنها شغل تعریف نشده حذف می‌شود، چون صنعت در استان فعال نیست نیروی کار به خارج از استان می‌رود در مرکز رشد توانستیم آمار خوبی از ایده‌ها را به شغل تبدیل کنیم.

انتهای پیام/7540

دیگر خبرها

  • مهارت آموزی به یک هزار دانشجو در واحد‌های صنعتی دزفول
  • یورش پلیس آمریکا به دانشگاه کلمبیا/ده‌ها دانشجو بازداشت شدند
  • پورش پلیس آمریکا به دانشگاه کلمبیا/ده‌ها دانشجو بازداشت شدند
  • رئیس دانشگاه محقق اردبیلی: چگونه در برابر ضرب و شتم دانشجویان ساکت هستید؟
  • دموکراسی دروغین آمریکا و برخورد‌های دوگانه
  • دموکراسی دروغین آمریکا و برخوردهای دوگانه
  • دموکراسی دروغین امریکا و برخوردهای دوگانه
  • جای دانشجو زندان نیست!
  • تاسیس ۳۱ دانشگاه فرهنگیان مجزا با چه تدبیری انجام می‌شود!
  • تحصیل ۳۴۰۰ دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال وبختیاری