Web Analytics Made Easy - Statcounter

منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم با بیان اینکه اقتصاد دانش بنیان مردم پایه است و نیاز به پول ندارد بلکه مغز و نیروی انسانی می‌خواهد گفت: اگر .

 به گزارش خبرگزاری فارس، محمدباقر قالیباف منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم امروز (یکشنبه 21 اریبهشت) در اولین نشست فراکسیون اقتصاد دانش بنیان مجلس یازدهم شورای اسلامی اظهار داشت: دو اولویت در حوزۀ اقتصاد معیشت و اشتغال است که راه حل مشکلات اقتصادی از مسیر اقتصاد دانش‌بنیان می‌گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قالیباف خاطرنشان کرد: مرکز نوآوری دانشگاه شریف تا چند سال پیش مرکز انباشت زباله بود و حالا قطب اقتصاد دانش‌بنیان است. 

اکوسیستم نوآوری شکل گرفته است

وی افزود: واقعیت این است که اکو سیستمی که مربوط به اقتصاد دانش بنیان هست در کشور شکل گرفته، استارت آپ ها، مراکز نوآوری و شتاب دهنده ها به خوبی شکل خود را پیدا کرده اند و در مسیر مشخصی در حال حرکت هستند. 

همۀ ظرفیت‌ها در خدمت کار اثربخش

منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم تصریح کرد: دقت کنیم که این موضوع جغرافیا نمی شناسد، ما باید همه ظرفیت های انسانی و مکانی که وجود دارند اعم از همه عوامل انسان ساخت اجتماعی و کاربردی و همه شرایط طبیعی و منابعی که داریم را تبدیل به فرصتی برای کار کنیم.

وی گفت: تغییر نگرش به موضوع کار اهمیت بالایی دارد. به طور مثال ما اگر الان از دولت مجدد مطالبه کنیم که شهرک های صنعتی، کارخانه یا کارگاه بسازیم، جاده اسفالت کنیم و مواردی از این دست، مشکلی از اشتغال و معیشت کشور را حل نمی کند. 

خودمان را با سرعت تغییرات هماهنگ کنیم

قالیباف اظهار داشت: هر کدام از ما در حوزه های انتخابیه خودمان باید بدانیم که رابطه بین یک پلتفرم و اشتغال کجاست؟ چه در حوزه صنعت چه در حوزه خدمات. مطمئن باشید 10 سال دیگر، کسانی که از دبیرستان ها و دانشگاه ها به بازار کار وارد می شوند دیگر این مشاغلی که ما امروز به عنوان شغل آنها را می شناسیم، برایشان وجود ندارد و شغل‌های جدیدی جایگزین می شود. 

از مرکز انباشت زباله تا ایستگاه نوآوری

وی گفت: همین مکانی که امشب شما در آن حضور دارید تا سه یا چهارسال پیش محل زباله بود و موجبات نگرانی مردم اطراف این منطقه را فراهم کرده بود. اِشل شهر تهران اِشل فرودگاه مهرآباد هست که ۱۱۰۰ هکتار دارد و پیگیری و استفاده‌ از آن مناطق برای بهره گیری در جهت رونق هرچه بهتر اقتصاد و کسب و کارهای دانش بنیان، برعهده ما هست.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: ما در حوزه های مختلفی دچار مشکل هستیم؛ در بخش کشاورزی، جاده ها، مصرف آب، دامپروری و موارد دیگری دچار مشکل هستیم و باید حتما رابطه بین پلتفرم و اشتغال، به طور خاص در مناطق محروم کار‌ کنیم تا این مشکلات حل شود. 

2 اولویت اقتصادی؛ معیشت و اشتغال

وی خاطرنشان کرد: اولویت نخست مجلس یازدهم مسائل اقتصادی کشور است. ما در اقتصاد دو عامل مهم را مد نظر داریم: اشتغال و معیشت.

منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم اظهار داشت: ممکن است بحث معیشت را با پول نقد به صورت مقطعی حل کنیم که البته نشان دادیم در همان هم عاجز هستیم. شما ببینید، آن روزی که کشور ۱۱۰ میلیارد پول داشته با روزی که ۲۵ میلیارد پول داشته، در معیشت مردم تفاوتی ایجاد نشده و این موضوع حل نشده باقیمانده است.

حل مشکل معیشت از مسیر اقتصاد دانش‌بنیان

وی تصریح کرد: اگر میخواهیم معیشت و اشتغال را با یکدیگر حل کنیم که چنین هدفی را هم داریم، مسیرش از رهگذر توجه بیشتر به اقتصاد دانش بنیان است. اقتصاد دانش بنیان اقتصادی مردم پایه است؛ نیاز به پول ندارد، مغز و نیروی انسانی میخواهد که شکرخدا در کشور وجود دارد و امیدوارم بتوانیم این موضوع را با استفاده از منابع انسانی کارآمد و جوان حل کنیم. 

فراکسیونی برای تغییر نگرش

قالیباف خاطرنشان کرد: ما به عنوان فراکسیونی که قرار است این موضوع را در مجلس یازدهم پیگیری کنیم، باید نگرشمان را به این مساله تغییر بدهیم و امیدوارم که با این تغییر نگرش، به سرعت مشکلات حل شود.

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: دانش اشتغال اقتصاد معیشت منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم اقتصاد دانش بنیان معیشت و اشتغال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۰۰۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشِ پُررنگ سازمان اوقاف در توجه به دانش‌بنیان‌ها

حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه درمورد ارتباط وقف با دانش بنیان‌ها بیان کرد: ماجرای سازمان وقف به کرات بیان شده است که سه گزاره، ساختار این سازمان را تشکیل می‌دهد. یکی، حفظ موقوفات که در اصطلاح به آن، عین (حفظ عین موقوفه) می‌گوییم و برگرفته از روایات است که گفته شده است: «حبس العین و تصمیم المنفعه» «تحبیس العین و تسبیل المنفعة» که این تعریف وقف است. یعنی فرد عرصه، زمین، ساختمان، فرش، اتومبیلی و... دارد که عین حساب می‌شود و عینیت و حقیقتی دارد و آن را حبس می‌کند. بنابراین، اولین گزاره برای همه موقوفات چه دارای متولی خاص باشند و یا نباشند و در اختیار سازمان اوقاف قرار گرفته باشند به سمت حفظ العین می‌رود. 

رئیس سازمان اوقاف با اشاره به منافع وقف گفت: دومین گزاره، افزایش منافع وقف است. منظور از منافع وقف، هر گونه ارزش مالی و قابل تقویم به پول است که مستقیم یا غیرمستقیم از عین موقوفه و توابع آن حاصل می‏شود؛ مانند منفعت ساختمانها، علوفه و غلاّت مزارع، آب نهر‌ها و چاهها، نذور بقاع متبرّکه. 

یعنی فرد نمی‌تواند یک زمین را به همان مبلغی که سالیان قبل خریداری کرده است الان هم، به همان قیمت بخرد. بنابراین، باید بروز شود و اجاره آن را بهتر کند و بهره وری بیشتری از این زمین داشته باشد و به همین دلیل، باید با علم روز گره بخورد.

حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی ادامه داد: سومین گزاره‌ای که اوقاف به آن مشغول است اجاره نیات یا اجاره مال موقوفه است.

 مثلاً یک واقف، مالی را برای ایتام داده است و یا یک فردی زمین دارد و با آن کاری انجام می‌دهد و پولی که از آن بدست می‌آورد را هزینه ایتام می‌کند. بنابراین، کارکرد سازمان وقف از این سه گزاره بیرون نمی‌رود و دانش بنیان یک عنوان خاصی است که می‌تواند بهانه‌های مختلفی در زمینه وقف داشته باشد و دانش بنیان‌هایی وجود دارند که خودشان هم، موقوف هستند و باید شاخ و برگ هایشان توسعه پیدا کنند. از اینرو، مجموعه‌هایی که خواستند وقف جدید کنند باید توجه به دانش بنیان داشته باشند. 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: اگر دانش بنیان به نقاط ایده آل برسد هزینه‌ای که صرف کردیم با ارزش گذاری خیلی بالاتر است. زیرا هرقدر توسعه تجاری یک دانش بنیان بهتر شود امکانات مالی آن شرکت قوی‌تر می‌شود و ارزش گذاری آن نیز، بالاتر می‌رود. 

حجت الاسلام والمسلمین خاموشی درمورد چشم انداز همکاری وقف و دانش بنیان‌ها گفت: یک تفاوتی بین جریان منابع دولتی، خصوصی و وقف در این زمینه وجود دارد. زیرا دست خصوصی بازتر از منابع دولتی است چراکه منابع دولتی قوانین بالادستی، ناظر و حاکم دارند. البته دولت برای توسعه‌ها همت زیادی دارد که از حمایت استارتاپ‌ها گرفته تا برگزاری جشنواره‌ها و تسهیلات را دربر می‌گیرد. به همین دلیل، هر قدر منابع خصوصی میدان تجاری پیدا کنند استقبال این بخش هم بالاتر خواهد رفت. اما وقف آزادتر از منابع دولتی و خصوصی است. 

رئیس سازمان اوقاف افزود: دست اوقاف باز است و می‌تواند حفظ العین کند و واقعاً هم باقی می‌ماند. یعنی متولی مصلحت می‌داند که فلان زمین را با موقعیت بهتر خریداری کند و زمینی با وجود داشتن مساحت بزرگتر را نخرد و دست اوقاف باز است که بگوید از کدام دانش‌بنیان حمایت شود؟ و این حمایت در سبد کالای مردم چه کمکی خواهد کرد؟ ما در صدد هستیم همه وقف را به صورت دانش بنیان ارائه کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • توسعه استان اصفهان با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و گردشگری
  • مالکیت فکری ستون اصلی «اقتصاد دانش بنیان»
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • راهکار ساماندهی وضعیت خودرو از نگاه معاون علمی ریاست جمهوری
  • مالکیت فکری پشتوانه اقتصاد دانش‌بنیان
  • رشد ۱۰۰ درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات «وعده صادق»
  • رشد صد درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات وعده صادق
  • «اشتغال تخصصی و گردش مالی» نوع تقسیم‌بندی دانش‌بنیان‌ها و حمایت‌ها را مشخص می‌کند/ سازوکار‌های حمایتی متناسب‌تر شدند + فیلم
  • بهره‌مندی از عواید وقف به نفع تقویت اقتصاد دانش‌بنیان
  • نقشِ پُررنگ سازمان اوقاف در توجه به دانش‌بنیان‌ها