Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-07@03:54:09 GMT

سایه سنگین کرونا بر معیشت تاکسیرانان کاشانی

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۰۱۸۷۷

سایه سنگین کرونا بر معیشت تاکسیرانان کاشانی

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از مهر، حدود دو ماه از آغاز شیوع ویروس کرونا در کشور می‌گذرد. ویروسی که با سایه سنگین خود بر زندگی بسیاری از اقشار، افراد و گروه‌ها، معیشت آنها را تحت تأثیر قرار داده است؛ بسیاری از هموطنان ما در اصناف و مشاغل مختلف برای فروش شب عید خود حساب ویژه‌ای باز کرده بودند که به دلیل همزمانی شیوع این ویروس با ماه اسفند کسب و کار آنها نیز به حالتی نیمه‌پایدار درآمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به هشدارهای فراوان کارشناسان و مسئولین بهداشتی و درمانی کشور برای خود مراقبتی و همچنین ماندن در خانه به عنوان یکی از مهمترین عوامل پیشگیری از ابتلاء به کرونا، معابر و خیابان‌های شهر شور و حال شب عید که هیچ حتی نشانه‌ای از جنب و جوش ماه‌ها و روزهای قبل را نیز نداشت.

در این بین بسیاری شغل بسیاری از هموطنان در حوزه‌های مختلف کسب و کار متأثر از شیوع این ویروس قرار گرفته است. سیستم ناوگان حمل و نقل عمومی شهری نیز یکی از حوزه‌هایی است که با ظهور کرونا سایه سنگین آن را احساس کرد.

در بخش اتوبوس‌های شهری به علت اینکه رانندگان این وسایل حقوق بگیر شهرداری و یا در برخی از شهرها بخش خصوصی بودند، این افراد کمتر دچار آسیب شدند ولی در بخش تاکسیرانی رانندگان به دلیل اینکه معیشت و گذران زندگی آنها ارتباط مستقیمی با حضور مردم در معابر و خیابان‌ها و همچنین تردد در شهر دارد، بیش از پیش زندگی آنها تحت تأثیر از کرونا قرار گرفت.

موضوع معیشت و گذران زندگی فقط یک روی سکه از داستان پرغصه رانندگان تاکسی در ایام کرونایی است. حضور حداکثری آنها در سطح شهر به دلیل کسب روزی و استفاده مردم از این وسیله نقلیه عمومی باعث شده است که این افراد با خطر ابتلاء به کرونا بیش از دیگران روبرو شوند.

تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها تأثیر فراوانی بر رکودی کار تاکسیرانان گذاشته است

در میدان کمال‌الملک کاشان، استان اصفهان با یکی از رانندگان تاکسی کاشان هم‌صحبت می‌شوم. خود را مسعود معرفی کرده و از اوضاع کسب و کار خود حسابی می‌نالد.

این راننده تاکسی کاشانی اظهار کرد: به دلیل شیوع کرونا سه هفته پایانی اسفندماه را در منزل قرنطینه بودم، با تحویل سال جدید و فرارسیدن فروردین نیز عملاً تا بیست و سوم در خانه ماندم و به دلیل اینکه مردم در شهر تردد آنچنان نداشتند کار ما هم رونقی نداشت.

وی ابراز کرد: چند نفر از همکارانم در اسفندماه مبتلا به کرونا شده بودند، به همین دلیل فکر کردم نباید در سطح شهر حضور داشته باشم و در خانه ماندم ولی به هر حال به قول قدیمی‌ها کفگیر به ته دیگ خورد و از ۲۳ فروردین کار را شروع کردم.

این راننده تاکسی در ادامه تصریح کرد: تا قبل از بیست و سوم فروردین هم روزی چند ساعت کار می‌کردم، آن ایام مردم هنوز در منازل بودند و زیاد در سطح شهر تردد نمی‌کردند و اگر کسی مجبور بود از منزل خارج شود از وسایل نقلیه شخصی خود استفاده می‌کرد.

مسعود خاطرنشان کرد: حتی بعد از ۲۳ فروردین هم حجم مسافر در شهر همانند قبل از اسفندماه نیست، تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها هم تأثیر فراوانی بر رکودی کار تاکسیرانان گذاشته است.

وی بیان کرد: الزام رانندگان به سوار شدن دو نفر در صندلی عقب دلیلی دیگر بر کاهش درآمد است، البته این قانون هم برای سلامتی و عدم ابتلای رانندگان و هم دیگر مسافران به کرونا مؤثر است ولی دولت باید با تصویب این قانون فکری هم به حال معیشت رانندگان تاکسی می‌کرد.

دخل و خرج خیلی از رانندگان تاکسی به هم نمی‌آید

در میان گفت و گو با مسعود یکی دیگر از همکاران این راننده کاشانی خواستار مصاحبه با ما شد. این شهروند خوش‌صحبت کاشانی که خود را ابراهیم معرفی کرد، اظهار کرد: در طول مدتی که راننده تاکسی بودم اوضاع معیشت و زندگی‌ام به این بدی نبوده است، ما از دولت و سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری خواسته‌ایم که با وجود این شرایط حداقل مقداری کرایه‌ها را افزایش دهند.

کرونا باعث شده است بسیاری از مشاغل تحت تأثیر قرار بگیرد ولی رانندگان تاکسی با توجه به اینکه مردم دیگر رغبت چندانی برای استفاده از تاکسی برای تردد در شهر ندارند زندگی آنها شرایط مناسبی ندارد

این راننده کاشانی در ادامه با اشاره به افزایش قیمت حامل‌های سوخت در سال گذشته و شیوع کرونا و همچنین طرح فاصله‌گذاری هوشمند ابراز داشت: ما همه می‌دانیم که کرونا باعث شده است بسیاری از مشاغل تحت تأثیر قرار بگیرد ولی رانندگان تاکسی با توجه به اینکه مردم دیگر رغبت چندانی برای استفاده از تاکسی برای تردد در شهر ندارند زندگی آنها شرایط مناسبی ندارد.

وی همچنین افزود: تاکسی‌های شهری به طور مرتب هر روز برای استفاده همشهریان ضدعفونی می‌شود ولی مسافران خود هنگام سوار شدن برای پیشگیری از ابتلاء به کرونا باید مسائل بهداشتی را رعایت کنند.

ابراهیم گفت: در حال حاضر دخل و خرج زندگی آنها به هم نمی‌آید، در این اوضاع و احوال اگر خدایی نکرده مشکلی برای ماشین پیش بیاید دیگر حتی ممکن است توان پرداخت اجرت و خرید وسایل یدکی هم نداشته باشیم به همین دلیل از دولت می‌خواهیم که برای حمایت از رانندگان تاکسی نه فقط در کاشان بلکه در تمام ایران اقدام جدی انجام دهد.

وی یادآور شد: طبق ابلاغیه سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری کاشان نباید بیش از دو نفر بر روی صندلی عقب سوار کنیم، ما برای اجرای تمام دستورات بهداشتی آمادگی داریم ولی انتظار داریم دولت هم حداقل با افزایش کرایه‌ها مقداری هوای رانندگان تاکسی را داشته باشد.

پر واضح است که بسیاری از رانندگان تاکسی به دلیل اینکه تنها حرفه آنها برای درآمدزایی جابجا کردن مسافرین در سطح شهر است، زندگی آنها از شیوع کرونا متفاوت از قبل شده است. این را هم باید در نظر داشت رانندگان تاکسی با علم به اینکه یکی از مشاغلی هستند که بسیار در خطر ابتلاء به این بیماری هستند به دلیل رفع نیازهای روزانه خود و خانواده مجبور به این فعالیت هستند.

اما در روی دیگر سکه بخش اتوبوسرانی شهری نیز با شیوع کرونا دوران متفاوتی را نسبت به قبل از از شیوع این ویروس می‌گذراند. البته در این بخش با توجه به اینکه رانندگان حقوق بگیر سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری و یا در برخی از شهرها حقوق بگیر بخش‌های خصوصی هستند، کمتر از رانندگان تاکسی سایه سنگین کرونا را بر زندگی خود احساس کرده‌اند.

همشهریان کاشانی برای پرداخت کرایه حتماً از کاشان کارت استفاده کنند

سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری کاشان به دلیل شیوع گسترده کرونا در کاشان به دلیل اینکه یکی از مهمترین مکان‌های شیوع این ویروس به گفته کارشناسان سیستم حمل و نقل عمومی بود، اتوبوس‌های شهری را به پارکینگ منتقل و بالطبع دچار ضرر و زیان فراوانی شد.

یکی از رانندگان اتوبوس‌های شهری نیز اظهار کرد: حتی بعد از اعلام شروع به کار دوباره اتوبوس‌های شهری حجم مسافر بسیار کمتر از گذشته شده است، با توجه به اینکه بسیاری از مسئولین و کارشناسان تاکید بر عدم استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی دارند مردم کاشان ترجیح می‌دهند برای تردد در سطح شهر از وسایل شخصی استفاده کنند.

وی ابراز کرد: هنوز برخی از شهروندان در هنگام سوار شدن به اتوبوس به دلیل نداشتن کاشان کارت از پول نقد برای کرایه استفاده می‌کنند، با وجود اینکه بارها گفته شده است از پول نقد استفاده نکنید ولی برخی این مسائل را هنوز رعایت نمی‌کنند که متأسفانه ممکن است باعث بروز مشکلاتی شود.

این راننده اتوبوس شهری کاشان که خود را علی معرفی می‌کند، افزود: از مردم می‌خواهیم در صورت تمایل برای استفاده از اتوبوس حتماً کاشان کارت تهیه کنند.

همزمان با شیوع کرونا درآمد سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری کاشان به دلیل عدم استفاده همشهریان از اتوبوس‌های شهری به حدود ۹۰ درصد کاهش رسیده است

وی تصریح کرد: بسیاری از مردم در اتوبوس‌ها سعی می‌کنند فاصله اجتماعی را رعایت کنند، به نظر من اگر مردم نکات بهداشتی فردی و عمومی را رعایت کنند به زودی می‌توانیم شاهد نابودی این ویروس باشیم.

کاهش حدود ۹۰ درصدی درآمد سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری کاشان

مدیر عامل سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری کاشان نیز اظهار کرد: همزمان با شیوع کرونا درآمد این سازمان به دلیل عدم استفاده همشهریان از اتوبوس‌های شهری به شدت کاهش یافته است، درآمد این سازمان از محل حمل و نقل مسافرین شهری به حدود ۹۰ درصد کاهش رسیده است.

وی ابراز کرد: با وجود کاهش شدید درآمد این سازمان ما همچنین به دنبال صحت و سلامتی شهروندان کاشانی هستیم، مهمترین اولویت ما و تمام مردم ایران و همه سازمان‌ها قطع زنجیره انتقال این ویروس در سطح شهر و کشور است و به همین منظور حتی هزینه‌های دیگری نیز برای این مهم انجام داده‌ایم.

سیدمحمدرضا متشکره از ضدعفونی کردن تاکسی‌های شهری از ساعت ۹ تا ۱۱ هر روز به طور رایگان خبر داد و تصریح کرد: در اتوبوس‌های شهری نیز مایع‌های ضدعفونی کننده دست برای استفاده شهروندان مهیا کرده‌ایم تا مردم بدون کوچک‌ترین دغدغه‌ای از ناوگان حمل و نقل عمومی و اتوبوس‌های شهری استفاده کنند.

وی یادآور شد: حدود یک هزار و ۳۸۰ تاکسی و بیش از ۱۳۰ اتوبوس شهری در ناوگان حمل و نقل عمومی شهری کاشان وجود دارد، از بیست و سوم فروردین ما از ۳۰ درصد اتوبوس‌های شهری برای جابجایی شهروندان کاشانی استفاده می‌کنیم و این آمادگی را داریم که در صورت صلاحدید از تعداد اتوبوس بیشتری به این منظور استفاده کنیم.

کرایه تاکسی‌های شهری افزایش می‌یابد

مدیرعامل سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری کاشان افزود: در مورد افزایش نرخ کرایه تاکسی‌های شهری نیز جلسات متعددی در فرمانداری و شورای شهر برگزار شده و همچنین تصمیمات لازم اتخاذ شده و احتمالاً ابلاغیه افزایش نرخ کرایه‌ها تا چند روز آینده ابلاغ می‌شود.

وی گفت: با توجه به اینکه اتوبوس‌های شهری به طور مرتب و پیوسته برای اطمینان خاطر شهروندان ضدعفونی می‌شود، از مردم عزیز می‌خواهیم در هنگام استفاده و سوار شدن به اتوبوس‌ها ضمن پرهیز از پرداخت پول نقد برای کرایه مسائل بهداشتی و فاصله اجتماعی را رعایت کنند.

لزوم استفاده از ماسک و دستکش در اتوبوس و تاکسی‌های شهری

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر کاشان نیز یکی از مهمترین عوامل پیشگیری از شیوع بیشتر کرونا را حفظ فاصله اجتماعی در اتوبوس‌های شهری دانست و اظهار کرد: لازم است شهروندان کاشانی در هنگام استفاده از اتوبوس و یا تاکسی از ماسک و دستکش استفاده کنند.

وی ابراز کرد: خطر ویروس کرونا هنوز جدی است و شهروندان کاشانی لازم است حتی‌الامکان در خانه بمانند ولی در صورتیکه بنا به ضرورت قصد خروج از منزل را داشتند باید موارد بهداشت فردی و عمومی را کاملاً رعایت کنند.

علیرضا مفرح که خود پزشک است، افزود: یکی از مهمترین نکاتی که در هنگام استفاده از وسایل نقلیه عمومی باید مدنظر قرار داد عدم استفاده از پول نقد برای پرداخت کرایه است.

وی خاطرنشان کرد: افرادی که کارمند نیستند ساعاتی را برای استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی انتخاب کنند که خلوت باشد، در هنگام استفاده از تاکسی و اتوبوس‌های شهری حتی‌الامکان از تلفن همراه استفاده نکنید و پنجره وسیله نقلیه را باز بگذارید.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر کاشان با اشاره به استفاده برخی از شهروندان از تاکسی‌های اینترنتی افزود: به همشهریان عزیز توصیه می‌کنیم در هنگام استفاده از تاکسی‌های اینترنتی حتی‌الامکان در صندلی عقب نشسته و قبل از سوار شدن کرایه خود را به صورت آنلاین بپردازید.

در خانه ماندن همچنان مهمترین توصیه برای قطع زنجیره شیوع کروناست

وی همچنین تاکید کرد: امکان شروع موج دوم کرونا وجود دارد، مهمترین توصیه ما برای قطع زنجیره شیوع کرونا همچنان ماندن در خانه و مراقبت از کودکان و سالمندان است.

یکی از مهمترین بخش‌های اداره هر شهر و کشور و همچنین یکی از مؤلفه‌های توسعه یافتگی سیستم حمل و نقل گسترده و پیشرفته است و بر همین مبنا توجه به مشکلات این بخش باید مورد توجه مدیران و مسئولین محلی و کشوری قرار بگیرد.

شیوع کرونا در کشور باعث شد که بسیاری از رانندگان ناوگان حمل و نقل عمومی شهری و بیرون شهری دچار مشکلات فراوانی شوند که به بخش کوچکی از آنها در این گزارش استفاده شد. دولت می‌تواند با اتخاذ تصمیمات و راهکارهایی عملی مقداری از مشکلات پیش آمده برای این قشر زحمتکش از جامعه را تعدیل کند.

و اما در این بین مردم نیز باید با توجه به پیش آمدن این شرایط در هنگام استفاده از وسایل نقلیه عمومی بیش از پیش نکات بهداشتی فردی و عمومی را رعایت کنند تا به امید خدا این شرایط تمام و شاهد زندگی عادی مردم در شهر و روستاهای ایران زمین باشیم.

کد خبر 510163 برچسب‌ها كرونا در ايران خودرو - تاکسی، اتوبوس و مینی‌بوس استان اصفهان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كرونا در ايران استان اصفهان ناوگان حمل و نقل عمومی هنگام استفاده اتوبوس های شهری رانندگان تاکسی استفاده از تاکسی شهروندان کاشانی برای استفاده شیوع این ویروس تاکسی های شهری یکی از مهمترین رعایت کنند استفاده کنند عدم استفاده شیوع کرونا سایه سنگین زندگی آنها سطح شهر اتوبوس ها تحت تأثیر شهری نیز سوار شدن باعث شد پول نقد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۰۱۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!

شوک کرونا باعث گسترش دورکاری در اکثر کشور‌ها شد. حال پس از گذر از این همه‌گیری، اندکی از حجم دورکاری‌ها کم شده است؛ اما مزیت‌های آن باعث شده است که تعادل جدیدی میان کار و زندگی ایجاد شود. مطالعات جدید نیز نشان می‌دهد، می‌توان تعطیلات یا دورکاری نیروی کار را به نحوی تنظیم کرد که نه تنها اثر منفی در عملکرد اقتصادی نداشته باشد، بلکه باعث بهبود رفاه خانوار‌ها شود.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ یک مطالعه جدید از صندوق بین‌المللی پول، اثرات کاهش زمان رفت و آمد بر افزایش رفاه را تایید کرده است. همچنین یک گزارش در اکونومیست نیز شکل جدید دورکاری در اقتصاد آمریکا را مورد بررسی قرار داده که باعث بهبود وضعیت زندگی افراد شده است.

در هفته‌های اخیر، بحث تعطیلات دو روزه در ایران مطرح شده است که بسیاری از کارشناسان بر مزایای اجرایی شدن آن تاکید می‌کنند؛ بنابراین می‌توان همسو با عصر جدید پساکرونا، در اقتصاد ایران نیز تعادل جدیدی میان کار و زندگی تعریف کرد.

یک پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول نشان داده است که کاهش ساعات رفت‌وآمد برای کار یکی از والدین می‌تواند اثری مثبت معادل ۱.۵ تا ۴.۵ درصد میزان مصارف خانوار برای آن خانواده داشته باشد. این پژوهش در زمانی که مباحثه در رابطه با ویکند دو روزه در کشور بالا گرفته است، می‌تواند دلالت‌های مثبتی را در حمایت از این طرح داشته باشد. پژوهش صندوق بین‌المللی پول اثر مثبت رفاهی انواع دورکاری را که می‌تواند رفت‌وآمد افراد را کاهش دهد، ارزیابی کرده است.

اثر کرونا بر کاهش زمان رفت‌وآمد‌ها

همه‌گیری کووید-۱۹ به روش‌های بی‌سابقه‌ای دنیای کار را تغییر داده است؛ به‌طوری که کار از راه دور یا دورکاری به‌عنوان یک نوع مهم کار در بازار‌های کاری دنیا مورد توجه قرار گرفته است. با گسترش دورکاری، شیوه کار، مکان انجام کار و ساختار آن تغییر داده شده و هنجار‌های سنتی در مورد زمان کار، رفت‌وآمد و تعادل بین کار و زندگی به چالش کشیده شده است.

توانایی دورکاری به‌طور قابل توجهی زمان رفت‌وآمد را کاهش می‌دهد یا حتی به‌طور کامل آن را حذف می‌کند، یک جزء تقریبا بزرگ از روز کاری که می‌تواند به فعالیت‌های دیگر اختصاص یابد. این تغییر در الگو‌های کار و رفت‌وآمد به تنهایی بر کارگران تاثیر نمی‌گذارد؛ اما می‌تواند تصمیمات کل خانواده را تغییر دهد.

دورکاری یکی از والدین می‌تواند به‌طور قابل توجهی بر تخصیص زمان دیگری تاثیر بگذارد؛ میزان اثرگذاری این زمان ذخیره‌شده بستگی به این دارد که زمان پس‌انداز شده، چگونه صرف می‌شود. با وجود مطالعات بسیاری که در مورد تغییرات در الگو‌های کاری و تخصیص زمان به دلیل همه‌گیری انجام شده است، پویایی‌های مرتبط بین همسران و پیامد‌های رفاهی گسترده‌تر این پویایی‌ها نسبتا ناشناخته باقی مانده است.

هدف پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول این بوده است که با تحلیل چگونگی تغییر تخصیص زمان در دوران پس از همه‌گیری، با در نظر گرفتن تغییرات بر اساس جنسیت و شغل افراد، به این حوزه مطالعاتی توسعه‌نیافته کمک کند.

در این پژوهش از داده‌های نظرسنجی استفاده از زمان آمریکا (ATUS) استفاده شده است، یک نظرسنجی جامع که توسط اداره آمار کار ایالات‌متحده انجام شده است و نحوه تخصیص زمان افراد در ایالات‌متحده را در فعالیت‌های مختلف ارزیابی می‌کند. داده‌های ATUS نشان می‌دهد قبل از همه‌گیری تفاوت‌های قابل‌توجهی در تخصیص زمان بین مردان و زنان وجود دارد.

به‌طور کلی مردان ساعت‌های بیشتری کار می‌کنند و بیشتر از زنان در رفت‌وآمد هستند. پس از همه‌گیری، کاهش قابل توجهی در زمان رفت‌وآمد کارگران در مشاغل دورکار شناسایی شده است که به ۱.۷ ساعت در هفته برای مردان و ۱.۲ ساعت در هفته برای زنان می‌رسد. علاوه بر این، بررسی‌های این پژوهش حاکی از کاهش بیش از یک‌ساعت در هفته در ساعات کاری مردان است، با این حال تغییر قابل توجهی در ساعات کاری زنان مشاهده نمی‌شود.

نتایج پژوهش چه می‌گوید؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد دستاورد‌های رفاهی قابل توجهی با کاهش زمان رفت‌وآمد به‌دست می‌آید و این دستاورد‌ها برای خانواده‌هایی که کاهش بیشتری را تجربه می‌کنند، بیشتر است. هنگامی که حداقل یکی از همسران در یک شغل از راه دور کار می‌کند، سود کل رفاه از ۱.۵ تا ۴.۵ درصد در معادل مصرف متغیر است.

این سود مخصوصا برای زوج‌هایی که هر دو طرف در مشاغل دورکار، کار می‌کنند مشهود است؛ زیرا زن و شوهر هر دو از این تغییر سود می‌برند. دومین سود بزرگ را زوج‌هایی در یافت می‌کنند که شوهر در شغلی از راه دور کار می‌کند و کمترین سود زمانی مشاهده می‌شود که زن در یک شغل دورکار مشغول شده است.

دلالت‌های این پژوهش برای ایران چه می‌تواند باشد؟

دورکاری به‌عنوان یک گزینه کاری در بسیاری از محیط‌های کاری ایران نیز در دوران همه‌گیری به‌صورت گسترده اجرایی شد. کسب‌وکار‌های فراوانی به صورت دورکار به پیشبرد اهداف خود پرداختند؛ با این حال، با پایان همه‌گیری و بازگشایی پس از آن، اغلب کسب‌وکار‌ها به شیوه حضوری کار کردن بازگشتند.

بررسی‌های این پژوهش نشان می‌دهد دورکاری در بسیاری از کسب‌و‌کار‌ها می‌تواند مازاد رفاهی را برای کارکنان شرکت‌ها ایجاد کند که بدون هزینه مشخص مالی برای کارفرماست. البته این مساله در این پژوهش مورد بررسی قرار نگرفته که دورکاری چه اثری بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها می‌گذارد، با این حال اثر رفاهی این شیوه کار و جذابیت آن برای نیروی کار اثبات شده است.

به‌خصوص در شرایطی که رفت‌وآمد در شهر‌های بزرگ هزینه‌های زیادی را چه به لحاظ زمانی و چه به لحاظ مالی بر افراد تحمیل می‌کند.

دلالت مهم دیگر این پژوهش را می‌توان اهمیت کاهش رفت‌وآمد‌ها و فراغت کارکنان از کار، با کاهش ساعت کاری دانست. مدت‌هاست در کشور ما، صحبت‌ها در رابطه با ویکند یا آخر هفته دوروزه بالا گرفته است. به نظر می‌رسد دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته، حتی اگر منجر به کاهش ساعات کاری نیروی کار نیز شود، اثر رفاهی مثبتی را برای جامعه خواهد داشت.

پژوهش‌هایی که در رابطه با اثر ویکند دوروزه بر میزان بهره‌وری کسب‌وکار‌ها انجام شده است، تاکید دارند که این شیوه از توزیع روز‌های تعطیل اثر منفی بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها ندارد و چه بسا با تقویت وضعیت روحی نیروی کار، منجر به رشد بهره‌وری کسب‌وکار‌ها نیز بشود.

دیگر خبرها

  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری صادر شد+ سند
  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری با عمر کمتر از پنج سال صادر شد
  • صدور مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری دست دوم
  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری صادر شد
  • اثر نامطلوب قطعی برق صنایع بر معیشت مردم
  • فیلم/ جنگ سایه‌ها بین ایران و اسرائیل
  • سایه سنگین جنبش دانشجویی حامی فلسطین بر سر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • مخالفت انجمن تجارت الکترونیک با دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تاکسی اینترنتی
  • ناوگان حمل‌ونقل عمومی جدید تهران چگونه خواهد بود؟ | تغییرات جدید در اتوبوس، مترو و موتورسیکلت ها