Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-27@18:41:55 GMT

۱۰ روش درمان ادرار سوختگی کودک

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۰۲۵۹۵

۱۰ روش درمان ادرار سوختگی کودک

مواد شوینده معطر، برخی از صابون‌های کودک و کرم‌های مخصوص بدن حتی اگر تولید کنندگان ادعا کنند برای کودک مضر نیست؛ می‌تواند سبب ایجاد حسایت‌هایی در کودک شود.
 پا‌های نرم و نازک کوچولوی دوست داشتنی تان دچار سوختگی ادرار شده است؟ خب! این اصلا خوشایند نیست، اما هر مشکلی راهی دارد. اگر راهکار‌های درمان خانگی ادرار سوختگی کودک را بدانید، به راحتی مشکل را حل و از وخیم‌تر شدن اوضاع پوست او جلوگیری خواهید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ادرار سوختگی همان جوش‌ها و دانه‌های قرمز و آزاردهنده‌ای است که در نواحی مرطوب و گرم پوست بدن ظاهر می‌شود. تحریک شدن پوست به این شکل، باعث به وجودآمدن برآمدگی روی آن و زبری می‌شود. حدود ۲۰ درصد از مراجعان پزشکان اطفال، دچار این مشکل هستند. بعضی از کودکان، پوست حساس تری دارند و بیشتر دچار ادرار سوختگی می‌شوند. اگر مشکلات پوستی دیگری مانند اگزما هم داشته باشند، بروز ادرار سوختگی در آن‌ها محتمل‌تر می‌شود. در این مقاله، از دلایل بروز این مشکل و راهکار‌های درمان خانگی ادرار سوختگی کودک خواهید خواند.

ناحیه گرفتار ممکن است خشک یا مرطوب بوده و گاهی جوش دار بنظر می‌رسد. اگر بثورات اولیه درمان نشود می‌تواند به چیز بدتری تبدیل شود مثلا” یک عفونت قارچی یا یک عفونت باکتریال.

عفونت قارچی در بچه‌هایی که آنتی بیوتیک مصرف میکنند شایعتر است (این دارو‌ها باکتری خوبی را که در حال طبیعی رشد قارچ  را کنترل می‌کنند از بین می‌برند) و معمولا” بصورت نقطه‌های قرمز رنگی آغاز می‌شوند که تکثیر شده به شکل یک لکه قرمز رنگ یک پارچه در می‌آیند. عفونت‌های باکتریال که ممکن است با طب همراه باشند معمولا باعث لکه‌های زرد رنگ نشت کننده یا لورک‌های پر از چرک می‌گردد.


افراد می‌توانند از روش‌های زیر برای پیش گیری و درمان بثورات ناشی از پوشک استفاده کنند:

۱. تعویض زود به زود پوشک نوزاد

وقتی که نوزاد دچار سوختگی پوشک شد، والدین و پرستار کودک باید نسبت به شرایط معمول، دفعات بیش تری اقدام به تعویض پوشک کنند. عدم تعویض به موقع پوشک خیس و نم دار، می‌تواند علائم ناشی از پوشک سوختگی را بدتر کند.

۲. تعویض مارک پوشک و یا مواد شوینده بهداشتی

اگر نوزاد شما به طور مکرر دچار پوشک سوختگی می‌شود، ممکن است پوست او به یک محصول خاص حساس باشد. به عنوان مثال، مارک خاصی از پوشک یا دستمال‌های تمیز کننده می‌تواند باعث ایجاد بثورات و زخم‌های پوستی شود. اگر از پوشک پارچه‌ای استفاده می‌کنید، ممکن است نوع مواد شوینده که مصرف می‌کنید علت این سوختگی پای نوزاد باشد. حذف مواد شوینده شیمیایی و معطر ممکن است به کاهش این زخم‌های مکرر کمک کند.

۳. اجازه تنفس به ناحیه دچار سوختگی

هنگامی که کودک دچار پوشک سوختگی شد، اجازه دهید بخشی از طول روز را بدون پوشک سپری کند، این کار می‌تواند به خشک شدن و بهبود ناحیه آسیب دیده کمک کند. والدین باید هنگامی که پای کودک دچار ادرار سوختگی شده است، از مصرف پوشک‌های پلاستیکی و تنگ خودداری کنند. استفاده از محصولات صد در صد پنبه‌ای می‌تواند به خشک شدن بثورات و تنفس پوست کمک کند.

۴. اطمینان حاصل کنید که پوشک اندازه درستی دارد

اگر پوشک خیلی سفت باشد می‌تواند موجب تحریک جای پوشک سوختگی شود. والدین و پرستار باید بررسی کنند که پوشک‌های مورد استفاده اندازه مناسبی داشته باشد و با رشد نوزاد اقدام به خرید پوشک‌های بزرگ‌تر کنند.

۵. اجتناب از مصرف دستمال مرطوب کودک

اگرچه تمیز نگه داشتن ناحیه پوشک شده در نوزاد بسیار ضروری است، اما دستمال مرطوب بچه می‌تواند پوشک سوختگی را تحریک کند. اگر نوزاد شیر خوار شما دچار پوشک سوختگی شده است، بهتر است محل پوشک را به آرامی و با استفاده از صابون بدون بو و آب تمیز کنید. در مواقعی که این کار امکان پذیر نیست، بهتر است از دستمال مرطوب طبیعی و غیر معطر که در داروخانه‌ها پیدا می‌شود، استفاده کنید.

۶. امتحان کردن کرم و پماد‌های پوشک سوختگی

بسیاری از کرم‌ها و پماد‌های تسکین دهنده پوست، در فروشگاه‌های لوازم بهداشتی، داروخانه‌ها یا به صورت خرید آنلاین یافت می‌شوند. والدین باید به دنبال کرم‌های حاوی زینک اکسید باشند. برای اثر بخشی باید یک لایه ضخیم از یکی از این کرم‌ها را روی پوست آسیب دیده بمالید و اجازه دهید تا آن ناحیه خشک شود.

۷. غذا‌های جدیدی که به کودک می‌دهید را حذف کنید

دادن غذا‌های جدید به کودک معمولا مفید است، اما برخی غذا‌های اسیدی مانند مرکبات و گوجه فرنگی ممکن است باعث اسیدی شدن ادرار و مدفوع برخی از نوزادان شود. والدین و پرستار کودک باید مراقب باشند که این غذا‌ها را به مقدار بسیار کمی به کودک بدهند و او تحت نظر بگیرند تا ببینند آیا با دادن این غذای جدید، کودک دچار پوشک سوختگی می‌شود یا نه. اگر این اتفاق بیفتد، باید غذا‌های اسیدی را از رژیم غذایی کودک حذف کنید تا زمانی که سوختگی پا بهبود یابد.

۸. استفاده از صابون‌ها و مواد شوینده غیر معطر

تحریک کنننده‌های پوستی از جمله عطر‌های موجود در صابون‌ها و مواد شوینده، علت بسیاری از موارد پوشک سوختگی هستند. مواد شوینده معطر، برخی از صابون‌های کودک و کرم‌های مخصوص بدن حتی اگر تولید کنندگان ادعا کنند برای کودک مضر نیست؛ می‌تواند سبب ایجاد حسایت‌هایی در کودک شود.

۹. از سایش ناحیه آسیب دیده پرهیز کنید

تمیز و خشک کردن محلی که کودک پوشک شده بسیار مهم است، به خصوص وقتی که بثورات پوستی وجود دارد، اما به خاطر داشته باشید که باید پای کودک را با ملایمت تمیز کنید. سایش این ناحیه از بدن برای خشک کردن یا تمیز کردن می‌تواند باعث تحریک بیش‌تر نقاط آسیب دیده و ایجاد جراحت روی پوست شود.

۱۰. حمام کردن با جو دو سر را امتحان کنید

تحقیقات نشان می‌دهد جوی دو سر کلوئیدی می‌تواند التهاب و سوزش را کاهش دهد. جو دو سر کلوئیدی همچنین ممکن است درد و خارش ناشی از پوشک سوختگی را کاهش دهد. شما می‌توانید این محصول را به صورت آنلاین یا از داروخانه‌ها تهیه کنید. باید دستورالعمل‌های موجود روی بسته بندی را رعایت کرده و پوست نوزاد را بعد از مصرف خشک کنید.

علل پوشک سوختگی نوزاد
سوختگی پا به خاطر پوشک اغلب نوعی درماتیت تماسی است. درماتیت تماسی زمانی ایجاد می‌شود که پوست نسبت به تماس با یک ماده تحریک کننده، واکنش نشان می‌دهد. در ناحیه پوشک، مواد تحریک کننده متداول عبارتند از:

ادرار
مدفوع
پوشک‌ها
صابون‌ها
عطر‌ها و مواد شیمیایی موجود در پوشک یا دستمال مرطوب
در بعضی موارد، پوشک سوختگی ممکن است از ناشی از موارد دیگر از جمله عفونت‌های مخمری و درماتیت سبورئیک باشد.

عوامل خطرناک ناشی از پوشک سوختگی نوزاد
برخی از نوزادان بیش‌تر از بقیه مستعد ابتلا به پوشک سوختگی هستند. اگر هر یک از این عوامل خطر برای این نوزاد پیش بیاید، ممکن است لازم به انجام اقدامات پیش گیرانه باشد:

تغییر پوشک خیلی به ندرت
داشتن اسهال
استفاده از آنتی بیوتیک‌ها
خوردن شیر از مادری که آنتی بیوتیک مصرف می‌کند
استفده از پوشک نامناسب
دادن غذا‌های اسیدی جدید مانند مرکبات به کودک
وجود بیماری‌های پوستی مانند اگزما
چه وقت نیاز است که برای درمان پوشک سوختگی کودک به پزشک مراجعه کنیم؟
در اغلب موارد پوشک سوختگی به مرور زمام با مراقبت والدین رفع می‌شود. در برخی موارد نیاز است که به پزشک مراجعه کنید. در صورت بروز هر یک از علائم زیر، باید نوزاد دچار پوشک سوختگی را پیش پزشک برد:

تاول
تب
سوختگی مکرر که با دارو‌های خانگی درمان نمی‌شود
ورم
زخم‌هایی که چرک یا مایع از خود ترشح می‌کنند
پوشک سوختگی همیشه قابل پیش گیری نیست و اکثر نوزادان و کودکان حداقل یک بار آن را تجربه می‌کنند. در حالی که سوختگی پای نوزاد می‌توانند بسیار دردناک باشد، اقدامات زیادی وجود دارد که والدین می‌توانند با رعایت آن از این مشکل پیش گیری کنند. طیف وسیعی از دارو‌های خانگی نیز می‌توانند به کاهش علائم و بهبودی پوست کمک کنند.           منبع:ساعدنیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: درمان پارسی خبر پوشک سوختگی دستمال مرطوب ادرار سوختگی مواد شوینده سوختگی کودک آسیب دیده صابون ها کرم ها غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۰۲۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند

به گزارش خبرنگارسلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، هادی موسی‌خانی فوق تخصص آنکولوژی کودکان در نشست خبری کنگره دوسالانه بین‌المللی آنکولوژی کودکان یادبود «پروانه وثوق» در بیمارستان فوق تخصصی درمان سرطان «محک» با بیان اینکه ۲۰درصد کودکان سرطانی کشور در بیمارستان محک تحت درمان قرار می‌گیرند، گفت:شایع‌ترین سرطان در کودکان سرطان خون و پس از آن تومور مغزی است.

وی ادامه داد:درمان آنکولوژی به یک کار تیمی نیاز دارد که در محک به این موضوع توجه خاصی می‌شود.

وی با بیان اینکه اساتید حاضر در محک هیئت علمی‌های با سابقه دانشگاه هستند، گفت: در این بیمارستان پلن‌های درمانی خاصی برای درمان کودکان مبتلا به سرطان اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه درصد درمان کودکان مبتلا به سرطان در کشور‌های توسعه یافته بین ۷۵ تا ۸۰ درصد است، گفت: در ایران و محک ۶۵تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان درمان می‌شوند، ما در محک تلاش می‌کنیم که این فاصله کاهش پیدا کند.
 
دانشگری، معاون درمان بیمارستان محک نیز در این نشست تصریح کرد: کنگره کودکان ۲۶لغایت ۲۸ اردیبهشت برگزار می‌شود و اساتید خارجی و داخلی در این کنگره شرکت می‌کنند و امتیاز باز آموزی دارد.

وی ادامه داد:یکی از نیاز‌های همیشگی رسیدن به درمان‌های روز دنیا در درمان سرطان است؛ باتوجه به اینکه محک بیشترین بیماران کودک سرطانی را در تومور‌های مغزی دارد، این موضوع در کنگره مورد بحث قرار می‌گیرد.

وی یادآور شد:محیط، ژنتیک و وراثت از جمله علل بروز سرطان در کودکان است؛ در نتیجه اینکه  بیماری صعب العلاج گفته می‌شود به دلیل نامشخص بودن علت بیماری است.

دانشگری خاطرنشان کرد:در بیمارستان محک کودکان تا ۱۸سال مبتلا را درمان می‌کنیم و سرطان خون و لنفوم شایع‌ترین سرطان در بین کودکان است.

میترا قالیبان آنکولوژیست ابراز کرد:تومور‌های مغزی اولین علت مرگ در سرطان‌های کودکان است.

وی ادامه داد:تومور‌های کودکان با تومور‌های بزرگسالان متفاوت است؛ در نتیجه برخورد تیم درمان با کودک سرطانی باید متفاوت باشد.

قالیبافیان بیان کرد:هدف اول این کنگره این است که بگوییم که تومور‌های مغزی در کودکان و بزرگسالان متفاوت است؛ نحوه برخورد با این کودکان نیز متفاوت است و سوم اینکه این کودکان نیازمند بازتوانی دارند و باید برای این بیماران فکری شود.

وی تصریح کرد:زمان بقای کودکان مبتلا به تومور سرطانی به زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد. کودکان به عوارض درمان بیماری سرطان نسبت به بزرگتر‌ها حساس‌تر هستند. جراحی، شیمی درمانی و رادیو تراپی سه روش درمانی در کودکان سرطانی است.


این آنکولوژیست زمان بقای یک کودک سرطانی را به میزان توانایی بدن کودک در مقابله با روش‌های درمانی برشمرد و گفت:در برخی کودکان پس از ۵سال درمان کاملا بهبودی حاصل می‌شود.

روزسرخ جراح اطفال بیان داشت:پیگیری درمان کودکان در محک تا ۱۸ سالگی ادامه دارد.

وی با بیان اینکه در دنیا یک درصد سرطان‌ها  کودکان را شامل می‌شود، گفت:سالانه هزار تا ۱۵۰۰ مورد جدید از کودک سرطانی در ایران شناسایی می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶ هزار کودک سرطانی به زندگی طبیعی خود بازگشتند؛ ضمن اینکه از ابتدا تأسیس محک از سال ۷۰ بالغ بر ۴۲ هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند.

آراسب احمدیان، مدیر عامل موسسه خیریه درمان کودکان سرطانی محک با بیان اینکه درمان کودکان سرطانی در محک رایگان است، گفت: حمایت‌های لازم در طول بیماری کودک نیز انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه محک ۳۰سال پیش با هدف درمان کودکان سرطانی ایجاد شده، افزود:مجوز مرکز تحقیقات سرطان در محک گرفته شده تا پروتکل‌های درمانی کامل شود.

احمدیان تاکید کرد:خیرین هزینه‌های درمانی در محک را تامین می‌کنند؛ ضمن اینکه محک از نظر علمی و تخصصی با بیمارستان‌های خارج کشور ارتباط دارد؛ از جمله پزشکان ایرانی خارج از کشور.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • ۸ روغن گیاهی که به درمان شوره سر کمک می‌کند
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • درمان خانگی آبله مرغان + بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • لحظه دلهره‌آور و حساس نجات نوزاد ٣ روزه توسط اپراتور هلال احمر (فیلم)
  • بهترین زمان برای تولد نوزاد (فیلم)