Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@04:57:26 GMT

چند توصیه برای کنترل استرس پس از زلزله

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۰۸۹۸۰

چند توصیه برای کنترل استرس پس از زلزله

علی بهشتیان روانشناس بالینی  در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره استرس های ناشی اززلزله، اظهار کرد: زلزله می‌تواند بسیاری از مردم را دچار ترس و وحشت کند و نگرانی‌های زیادی را برای آن ها به همراه داشته باشد. گاهی زلزله‌هایی مشابه زلزله اخیر پایتخت رخ می‌دهد که خسارات مالی و جانی چندانی ندارد، اما به لحاظ روانی استرس زیادی را برای مردم ایجاد می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در ادامه گفت: درجریان بلایای طبیعی از جمله زلزله، آسیب‌های روحی و روانی به اشخاص مختلف مانند یک کوه یخی است که قسمت بزرگی از آن که عواقب روانی حادثه است زیر آب قرار دارد و دیده نمی‌شود و گاهی تا پایان عمر باقی می‌ماند و در بیشتر مواقع مورد غفلت قرار می‌گیرد. این زخم‌های روحی گرچه پنهان هستند، ولی در برخی انسان ها موجب رنج و ناتوانی می شود.

این روانشناس بالینی با اشاره به این موضوع که ترس از زلزله خطرناک و حادثه آفرین است، گفت: مردم باید اطلاعات و آگاهی خود را درباره زلزله افزایش ‌دهند و واقع بینانه به حادثه بنگرند چراکه با این کار به راحتی می توانند استرس پس از سانحه را درشخص کنترل کند و از بروز حوادث احتمالی ناشی از ترس بس از زلزله جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید: درب بوستان‌های جنگلی پایتخت همچنان به روی شهروندان باز است

او در ادامه چند توصیه‌ برای حمایت روانی وکاهش استرس پس از زلزله کرد:
1- تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی معمولا در هنگام بروز حوادث بازار داغی پیدا می کنند که منبع و منشاء مشخص و فایده‌ای به جز تخریب روحیه ندارند بنابراین از باز کردن ویدئو‌ها و تصاویر تکان دهنده ونامناسب خودداری کنید.
2- افرادی که کودک در خانه دارند با آرامش و درقالب داستان و نقاشی تعریفی کوتاه از زلزله به او ارائه دهند.
3-بعد از آرام شدن شرایط و کاهش خطر پس لرزه از مرور مداوم صحنه لرزیدن زمین و ترس مکرر خود داری کنید و سعی کنید روال‌های عادی زندگی خود را سپری کنید، غذا بپزید، حمام کنید، یک فیلم تماشا کنید، مطالعه داشته باشید و... .
4- با اعضای خانواده صحبت کنیدو سعی کنید ذهنتان را منحرف کنید و از طرفی ترس ها و احساسات خود را تخلیه کنید.
5- کسانی که سابقه اضطراب و افسردگی شدید دارند و تحت درمان هستند در اولین فرصت با مشاور خود تماس بگیرند تا با ترس و دلهره ای که تحمل کرده اند به خوبی رو به رو شوند.
بهشتیان در پایان عنوان کرد: آموزش افراد قبل از وقوع حادثه برای کنترل استرس‌هایی که در جریان بلایای غیرمترقبه مانند زلزله با آن روبرو خواهند شد می‌تواند از ایجاد ترس ها واختلالات روحی پیشگیری کند. پس یاد گرفتن مهارت‌های کنترل استرس و کنترل هیجانات می تواند بسیار مفید باشد.
انتهای بیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: زلزله خطر ترس ترس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۰۸۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر فقر بر رشد مغز کودکان

ایسنا/خراسان رضوی نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که فقر بر رشد مغز کودکان تأثیر می‌گذارد.

به نقل از ارث، آیا می‌دانستید که جایگاه شما بر روی نردبان اقتصادی، می‌تواند به شدت بر آنچه درون ذهن شما می‌گذرد تأثیر بگذارد؟

نتایج تحقیق جدید این واقعیت نگران‌کننده را نشان می‌دهد که فقر عمیقاً بر مغز تأثیر می‌گذارد، با اثراتی که می‌تواند تا آخر عمر باقی بماند.

قبل از این تحقیق، دانشمندان نکاتی در مورد چگونگی تأثیر فقر بر مغز و نتایج زندگی می‌دانستند و نتایج برخی از تحقیقات نشان می‌دهد که کودکان فقیر در مدرسه با مشکلات بیشتری مواجه هستند.

تحقیقات بیشتر ارتباط بین فقر و مشکلات سلامت جسمانی را نشان دادند. این مطالعه تمام آن شواهد پراکنده را در بر می‌گیرد و آنها را در کنار هم قرار می‌دهد و تصویری واضح ایجاد می‌کند.

یافته‌ها نشان می‌دهد که فقر، افراد را در معرض عوامل منفی مانند استرس، تغذیه نامناسب و سموم محیطی قرار می‌دهد. این عوامل ساختار فیزیکی و عملکرد مغز را تغییر می‌دهند، به خصوص زمانی که در دوران رشد کودک اتفاق می‌افتد.

زندگی در فقر به معنای نگرانی دائمی است. وقتی کودکی همیشه در حالت «جنگ یا گریز» است، مغزش غرق از هورمون‌های استرس مانند کورتیزول می‌شود. با گذشت زمان، کورتیزول به‌طور فیزیکی به مناطقی از مغز که مسئول حافظه، یادگیری و تنظیم هیجانی هستند آسیب می‌رساند. به این فکر کنید که مغز به آرامی تحت تأثیر استرس مداوم فرسوده می‌شود.

جوامع کم درآمد اغلب به کارخانه‌ها، بزرگراه‌ها یا دیگر منابع آلودگی هوا و آب نزدیک‌تر هستند. کودکان در این مناطق تنفس می‌کنند و مواد شیمیایی مضر را می‌بلعند.

بدترین بخش این است که این تأثیرات معامله یکباره نیستند. آسیب مغزی وارد شده در دوران کودکی می‌تواند عواقب مادام‌العمر داشته باشد. به‌عنوان مثال، کودک پر استرس که برای یادگیری در مدرسه تلاش می‌کند، احتمال بیشتری دارد که ترک تحصیل کند و چرخه فقر را در نسل بعدی تداوم بخشد.

نتایج این تحقیق در مجله Reviews in the Neurosciences منتشر شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۲ زلزله شدید تایوان را لرزاند
  • خشم بهاری را کنترل کنید
  • ساخت ۵۰ مدارس تخریب شده در زلزله‌های خوی
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • تاثیر فقر بر رشد مغز کودکان
  • زلزله‌ای ۶.۱ ریشتری این کشور را لرزاند (فیلم)
  • می دانستید چرا در بهار بیشتر خشمگین می شوید؟
  • (ویدئو) زلزله‌ای به بزرگی ۶.۱ ریشتر تایوان را لرزاند
  • زلزله کوهبنان کرمان را لرزاند
  • استرس فوتسالیست هاباید کنترل شود/ سرعت پیشرفت آسیا ازما بیشتر است