Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-26@16:51:43 GMT

قیمت پیاز اشک پیاز کاران را درآورد

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۰۹۵۰۵

قیمت پیاز اشک پیاز کاران را درآورد

کرمان- جنوب کرمان به دلیلی وجود شرایط آب و هوایی مناسب یکی از قطب‌های تولید محصولات جالیزی و گلخانه‌ای است که کشاورزان آن هرسال پس از به ثمر رسیدن یک سال زحمتشان به‌جای خوشحالی برای فروش محصول زانوی غم بغل می‌گیرند.

قدس آنلاین-گروه استان ها: همه‌ساله در اردیبهشت‌ماه با قرمز شدن مزارع در شهرستان‌های قلعه‌گنج، کهنوج، رودبار جنوب، عنبرآباد و جیرفت به دلیل سطح زیر کشت گوجه؛ صورت کشاورزان سوخته در زیر آفتاب این منطقه نیز گَُل می‌اندازد اما دیری نمی‌پاید که با رسیدن پای دلالان به مزارع این شادی عمر کوتاهی پیدا می‌کند!

برداشت گوجه در منطقه جنوب کرمان در شهرستان‌های قلعه گنج، کهنوج، رودبار جنوب، عنبرآباد و جیرفت همواره تا ۱۰ خرداد ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵۰ درصد گوجه جنوب کرمان در شهرستان رودبار جنوب کشت می‌شود و به‌طورمعمول از ۲۵ فروردین تا ۲۰ اردیبهشت‌ماه در بسیاری از مزارع رفت‌وآمدها برای برداشت این محصول ادامه دارد اما متأسفانه امسال نیز هم چون گذشته این محصول مشتری چندانی دارد و کشاورزان اذعان می‌کنند با این قیمت‌ها ضرر می‌دهند.

دلالان پای ثابت بازار

محمودی یکی از بهره‌برداران جنوب کرمان در این راستا می‌گوید: ما توان ارسال این‌همه محصول را به میدان بار نداریم و  هر وقت هم برای فرش محصول به‌طور مستقیم در میدان بار اقدام کردیم اما موفق نشدیم و بازهم مجبور شدیم تا گوجه را به دلالان بفروشیم.

 وی بابیان اینکه این محصول را نمی‌توان مانند سیب‌زمینی انبار کرد و یا زمان بیشتری برای توزیع آن صرف کرد اظهار می‌کند: از همین رو وقتی برداشت شروع می‌شود مجبوریم تا به هر قیمتی که در بازار است محصول را بفروشیم.

وی با اشاره به اینکه دلالان تنها مرجع خرید محصول هستند بیان می‌کند: دلالان قیمت‌ها را به‌صورت هماهنگ آن‌قدر پایین می‌آورند که در زمان اندکی با حجم قابل‌توجهی از محصول برداشت‌شده و فروش نرفته مواجه می‌شویم.

قیمت پیاز اشک پیاز کاران را درآورد

این روزها پیاز هم که از سال گذشته تاکنون در مرز قیمت ۱۵ هزار تومان نیز اشک مصرف‌کننده را درآورده بود حالا به دلیل نبود مشتری اشک تولیدکنندگان را گرفته است.

با تعطیلی رستوران‌ها و کاهش تقاضا حالا قیمت محصول پیاز با روند نزولی شدید روبرو شده تا آنجا که پیازهای برداشت‌شده بیش از ۷۰۰ تومان به ازای هر کیلو مشتری ندارد.

یکی از کشاورزان عنبرآبادی بابیان اینکه هزینه تولید هر کیلو پیاز افزون بر ۱۵۰۰ تومان است بیان می‌کند: این در حالی است که پیاز به قیمت یک هزار تومان هم در میدان بار خریدار ندارد.

سرگزی اظهار می‌کند: متأسفانه پیازهای درشت را تنها کیلویی ۳۰۰ تومان از کشاورز خریداری می‌کنند و پیاز باکیفیت بسیاری خوب نیز بیش از ۷۰۰ تومان مشتری ندارد.

وی می‌گوید: اما متأسفانه همین پیاز کیلویی ۳۰۰ تومان را بارگیری و در شهرهای دیگر به کیلویی دو هزار و ۵۰۰ تومان و حتی پنج هزار می‌فروشند و لذا افرادی که هیچ نقشی در تولید نداشتند سود بیشتری از جابجایی پیاز می‌برند تا کشاورزی که یک سال خون‌دل خورده است!

دلالان خریداران اصلی محصولات

سعید برخوری، رئیس جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان نیز با قبول دغدغه‌های کشاورزان اظهار می‌کند: مشکل اصلی در تعیین قیمت‌ها و در این میان دلالان هستند.

وی عنوان می‌کند: جهاد کشاورزی وظیفه حمایت و کمک به کشاورزان و مهیاکردن شرایط برای تولید محصول را به عهده دارد اما مشخصاً وظیفه و ابزاری برای مقابله با دلالان ندارد.

وی با تأکید بر اینکه دلالان باید از نظام خرید محصول حذف شوند ادامه می‌دهد: اگرچه ما از کشاورزان می‌خواهیم محصولات را به دلالان نفروشند اما در عمل چون راه‌کار جایگزینی وجود ندارد کشاورز هم چاره‌ای جز فروش محصول به دلال ندارد.

برخوری بیان می‌کند: در حال حاضر در زمان اوج برداشت محصولات کشاورزی در بخش محصولات جالیزی و گلخانه‌ای هستیم و به همین دلیل دلالان با حضور در منطقه سعی درافت قیمت محصول دارند.

وی با اشاره به اینکه عرضه و تقاضا قیمت‌ها را مشخص می‌کند، گفت: باید واسطه‌ها را حذف و محصول به‌صورت مستقیم در بازار عرضه شود که بهترین راهکار در این میان تأسیس شرکت‌های تعاونی توسط کشاورزان است.

ورود دستگاه قضایی برای حل مشکل

مشکلات کشاورزان در جنوب کرمان حال موجب شده تا پای قوه قضایی به این ماجرا بازشده و دادستان‌های شهرهای جنوبی کرمان طرح نظارتی ویژه‌ای را برای تسهیل حمل‌ونقل و هم‌چنین شناسایی دلالان به اجرا بگذارند.

دادستان عمومی و انقلاب رودبار جنوب در همین رابطه گفت: با اجرای طرح ویژه نظارت بر باربری‌های جنوب استان کرمان برحسب دستور رئیس‌کل دادگستری استان کرمان تا زمان احقاق حق کشاورزان و رسیدن این بازار به وضعیت عادی و مناسب ادامه خواهد داشت.

علی عمرانی افزود: کار شناسایی دلالانی که با اقدامات سودجویانه خود موجب کاهش قیمت خرید محصولات کشاورزی می‌شوند نیز با همکاری نهادهای امنیتی و اطلاعاتی در دست انجام است.

وی خاطرنشان کرد: دستگاه قضایی بنا بر اهمیت موضوع برخورد قانونی و قاطعی با دلالان بازار محصولات کشاورزی جنوب استان خواهد داشت.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کرمان پیاز گوجه فرنگی رودبار جنوب جنوب کرمان قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۰۹۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونق قیمت‌گذاری کاذب در پلتفرم‌ها/ انسداد تا اصلاح آگهی‎‌های مسکن

به گزارش خبرنگار مهر، روز گذشته ابولفضل نوروزی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن از حذف آگهی‌های مسکن دو پلتفرم «دیوار» و «شیپور» خبر داد و اعلام کرد «بعضاً دلالان و سوداگران از این بستر استفاده کرده و املاکی را که اصلاً وجود خارجی ندارند را در این سکوها آگهی می‌کنند.»

در همین راستا فرشید ایلاتی کارشناس مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، گفت: عده‌ای دلالان و سودجویان در این پلتفرم‌ها اقدام به انتشار آگهی‌های جعلی مسکن می‌کردند که این روند موجب به صورت گسترده و با هماهنگی دلالان برای قیمت‌سازی انجام می‌شود؛ زین پس اگر املاکی می‌خواهد در این پلتفرم‌های خانه‌یاب تبلیغ شود ابتدا باید در سامانه املاک و اسکان باشد تا مشخصات و هویت مالک تأیید شود.

این کارشناس مسکن در ادامه تاکید کرد: از اردیبهشت‌ماه سال گذشته که سامانه املاک و اسکان به طور جدی روی کار آمد و دستورالعمل ثبت آگهی به متولیان املاکی‌ها و پلتفرم‌ها ارسال شد اما نسبت به این قوانین توجهی نداشتند و هم‌اکنون پس‌از یک سال بنا شد، دو پلتفرم «دیوار» و «شیپور» مسدود شود تا روند آگهی‌های خود را اصلاح و مجدد به فعالیت ادامه دهند.

وی گفت: سکوهای آگهی مسکن این دو پلتفرم تا هفته آینده با مجوز شورای امنیت و دستگاه‌های امنیتی از دسترس خارج می‌شوند.

به گزارش مهر، قیمت‌گذاری کاذب مسکن توسط دلالان این حوزه موجب افزایش روز به روزی قیمت می‌شود که از این رو موجب دلسرد شدن مستأجران خواهد شد.

کد خبر 6087162 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟
  • گندم‌کاران مبارزه با آفت سن گندم را انجام دهند
  • دلایل نوسان قیمت پیاز
  • خرید تضمینی محصول گندم کشاورزان استان از اوایل خرداد ماه
  • خریداران مسکن این هشدار را جدی بگیرند؛ این‌جا قیمت مسکن کاذب است
  • دو اثر مهم عرضه در بورس کالا برای طلای سرخ
  • بارندگی‌ شدید موجب توقف برداشت مقطعی پیاز شد
  • رونق قیمت‌گذاری کاذب در پلتفرم‌ها/ انسداد تا اصلاح آگهی‎‌های مسکن