Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیوع ویروس کرونا سبب شد تا فعالیت‌های قرآنی در بستر فضای مجازی رونق پیدا کند. برای نمونه می‌توان به برگزاری محافل "شب‌های نورانی" و نشست خبری "طرح اسوه" اشاره کرد. ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۴ فرهنگی دین ، قرآن و اندیشه نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، شیوع ویروس کرونا در دنیا سبب تعطیلی بسیاری از فعالیت‌ها شده و همین مسأله، رویکرد بسیاری از فعالیت‌ها را تغییر داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید روزهای ابتدایی شیوع این ویروس همگی انتظار بازگشایی هرچه زودتر کسب و کارها و فعالیت‌های جاری را داشتند امّا با رشد ویروس کرونا و تکثیرش در کل جهان، اهمیت مسأله برای همگان مشخص شد و همین امر سبب شد تا همگان به دنبال راه‌حلی برای تغییر رویکرد در روزهای پساکرونایی باشند، یکی از راه‌های رایج در این روزها، ورود به بستر فضای مجازی و استفاده از شبکه‌‌های اینترنتی است که بیشتر افراد جامعه به آن روی آورده‌اند.

 در این میان، فعالان قرآنی و البته نهادهای قرآنی هم از این ماجرا عقب نماندند به فضای مجازی روی آوردند. برای مثال یکی از اقداماتی که اخیراً بازارش گرم شده است، ایجاد گفت‌وگوهای اینترنتی است که در ساعاتی از روز میان قاریان و اساتید قرآنی صورت می‌گیرد. همچنین برپایی دورهمی‌ قرآنی از اقدامات دیگری است که در بستر فضای مجازی انجام شده است. جمعی از قرآنیان کشور به مناسبت ماه مبارک رمضان و ایجاد محدودیت‌کرونایی، اقدام به برپایی دورهمی شبانه و رمضانیه نخبگان قرآنی کشور تحت عنوان «شبهای نورانی» در بستر فضای مجازی کرده‌اند.

در این جلسات که با حضور اساتید، قاریان کشوری و بین‌المللی و دوستداران قرآن در بستر وب‌کنفرانس بومی اسکای روم و بهره‌گیری از امکانات شبکه فعالان فرهنگی دانه برگزار می‌شود،  قاریان قرآن از سراسر کشور به اجرای زنده تلاوت قرآن‌کریم می‌پردازند.

اولین شب از این دورهمی قرآنی، سه‌شنبه 16 اردیبهشت ماه برگزار شد و حبیب صداقت، قاری بین‌المللی کشورمان به تلاوت آیاتی از سوره مبارکه انبیاء پرداخت که واکنش‌های زیادی را به دنبال داشت.

ورود به این فضا رایگان بوده و با توجه به این که کاملاً مبتنی بر وب است احتیاج به هیچ پیش نیازی (به جز داشتن مرورگر کروم یا فایرفاکس) ندارد و به راحتی از طریق رایانه‌های شخصی و حتی گوشی‌های هوشمند قابل دستیابی است. واکنش‌ها از برگزاری جلسات قرآنی در فضای مجازی نشان‌‌دهنده این است که مردم ایران نیز به این مسأله علاقه دارند.

افزایش فعالیت‌های اینترنتی فقط به اشخاص خلاصه نشده بلکه نهادهای قرآنی نیز به دلیل افزایش شیوع ویروس کرونا، انجام امورات خود را در فضای مجازی دنبال می‌کنند.  به طور مثال از سوی شورای عالی قرآن، نشست خبری طرح ملی اسوه را با حضور اصحاب رسانه در روز دوشنبه 22 اردیبهشت 1399 به‌صورت ویدئو کنفرانس برگزار کرد.

همچنین دوره جدید آموزش تخصصی تلاوت قرآن (طرح ارزیابی قاریان و مدرسان) به صورت  غیرحضوری برگزار خواهد شد. تعداد 150 نفر از قراء در این دوره تخصصی حضور خواهند داشت و هر کدام از ایشان فایل‌های صوتی تلاوت خود را ارسال می‌کنند. اساتید و مدرسان قرآن کریم نیز بر اساس زمان‌بندی مشخص که معمولاً ماهانه است، فایل‌های صوتی را شنیده و نقاط ضعف و قوت تلاوت را در قالب یک فایل صوتی برای قاریان ارسال خواهند کرد.

در این بین هر از گاهی نیز ارتباطات مجازی تصویری بین قراء و اساتید برقرار خواهد بود. همچنین، تلاش مسئولان شورای عالی قرآن بر این است تا سالی یک نوبت هم که شده اساتید و قراء حاضر در این دوره به صورت حضوری با هم مواجه شده و ارتباط داشته باشند.

انتهای پیام/

R1444/P/S4,37/CT7 واژه های کاربردی مرتبط ویروس کرونا شورای عالی قرآن قرآن کریم

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا شورای عالی قرآن قرآن کریم ویروس کرونا شورای عالی قرآن قرآن کریم بستر فضای مجازی ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۱۰۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده ولی فقیه : برخی برای حج ۳۰ سال در نوبت خواهند ماند / برخی از کسانی که برای حج سپرده‌گذاری کرده‌اند چشمشان به کعبه نمی‌افتد و از دنیا می‌روند

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در دیدار با کاروان قاریان اعزامی به حج تمتع گفت:‌ افرادی که سال ۸۵ برای حج سپرده‌گذاری کرده‌اند همچنان در صف هستند و برخی از آنها حدود ۳۰ سال در نوبت حج خواهند ماند.

به گزارش ایسنا، سیدعبدالفتاح نواب در دیدارِ قاریان اعزامی به حج ۱۴۰۳ با اشاره به اینکه برخی از زائران ثبت‌نامی تا زمان اعزام به حج حدود ۳۰ سال در نوبت خواهند بود، میانگین سنی ۳۵ سال برای قاریان حج امسال را یادآور شد و افزود: افرادی که در سال ۸۵ برای حج سپرده‌گذاری کرده‌اند همچنان در صف هستند و برخی از آنها چشمشان به کعبه نمی‌افتد و از دنیا می‌روند، ولی شما که با قرآن معامله کرده‌اید برای این سفر انتخاب شده‌اید.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه این سفر برای بسیاری از افراد دست نیافتنی است، خطاب به قاریان اعزامی به حج گفت: قدردان حضور در سرزمین وحی باشید و از فرصت‌ها استفاده کنید.

او سپس در تبیین نکات و موارد ضروری و اثر گذار در گردهمایی بزرگ مسلمانان، اظهار کرد: با گذشت سالیان، شرایط تغییر یافته و حج امروز نسبت به دوره‌های پیشین با تغییراتی همراه بوده است. یکی از این موارد هم حضور «کاروان قرآنی نور» است که منسجم، هدف‌گذاری شده و ویژه و میزبان معنوی ضیوف الرحمن است.

نواب بیان کرد: حضور در کاروان قرانی نور و خادم قرآن بودن سخت است، ولی حفظ این عنوان با توجه به اینکه در بین مردم چهره می‌شوید سخت‌تر و شرایط برای شما متفاوت خواهد بود.

او همچنین درباره چگونگی بهره‌مندی بیشتر از فضای حج، مسئولیت‌ها و وظایفی که این قاریان در سفر حج به عهده دارند، حضور در گردهمایی‌ها و ارتباط با زائران پیش از اعزام به این سفر توصیه‌هایی داشت و در ادامه تاکید کرد: وقت‌تان را به شکلی مدیریت کنید که بیشترین استفاده را از آن ببرید و صدا و حنجره خود را در کرسی های تلاوت قرآن در سرزمین وحی، وقف خدا کنید. خدا هم به این کار بزرگ برکت خواهد داد.

سرپرست حجاح ایرانی همچنین گفت: اگر در جایی زائری به کمک نیاز داشت این کار را انجام دهید، چونکه بر اساس آیات قرآن، جبران خدمت با ثواب نیست بلکه با خدمت مشابه از جانب مخدوم و خداست. خدا رحمت کند حاج آقا ابوترابی را، او در عین حال که یک خادم بود به دیگران هم کمک می‌کرد حتی دست شکنجه‌گر خود را در اسارت گرفت و با خود هم‌مسیر کرد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه اعزام کاروان‌های حج تمتع از ۲۴ اردیبهشت‌ماه آغاز می‌شود و پایان این حضور در دهه اول ماه محرم خواهد بود، از قاریان خواست که برای موسم حج برنامه‌ریزی کنند تا حضوری کاربردی و تاثیرگذار داشته باشند.

محمدتقی میرزاجانی، رئیس دبیرخانه کمیته اعزام این گروه از قاریان گفت: اعضاء این کاروان از برخی استان‌های کشور هستند و تعدادی برای نخستین بار به حج اعزام می‌شوند. این نخبگان قرانی پس از آزمون‌ها و ارزیابی‌های متعدد انتخاب شده‌اند و در مدینه و مکه، قرائت قرآن و اجرای تواشیح خواهند داشت.

او اضافه کرد: متوسط سنی این قاریان در حج امسال، ۳۵ سال است و در این کاروان، سه قاری حافظ کل قرآن، قاری برجسته و گروه تواشیح وجود دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آزمون ارزیابی اعطای مدرک تخصصی قرآن کریم در خراسان شمالی برگزار می‌شود
  • مسدودسازی بیست و هشت صفحه هنجارشکن در فضای مجازی
  • پنجشنبه را تعطیل کنید که از نظر فرهنگی و تمدنی مهم است | برای فعالیت اقتصادی هم فضای مجازی و دورکاری هست!
  • برخی برای حج ۳۰ سال در نوبت خواهند ماند
  • آزمون سراسری ارزیابی اعطای مدرک تخصصی قرآن کریم در خراسان شمالی برگزار می شود
  • نماینده ولی فقیه : برخی برای حج ۳۰ سال در نوبت خواهند ماند / برخی از کسانی که برای حج سپرده‌گذاری کرده‌اند چشمشان به کعبه نمی‌افتد و از دنیا می‌روند
  • برخی برای حج ۳۰ سال در نوبت خواهند ماند | برخی از آنها چشمشان به کعبه نمی‌افتد و از دنیا می‌روند!
  • برخی برای حج ۳۰ سال در نوبت خواهند ماند!
  • حنجره خود را در کرسی های تلاوت قرآن در سرزمین وحی، وقف خدا کنید
  • زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود