Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@06:41:06 GMT

انجام چه اموری برای تهذیب نفس بسیار مؤثر خواهد بود؟

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۱۱۲۷۳

انجام چه اموری برای تهذیب نفس بسیار مؤثر خواهد بود؟

استاد حوزه علمیه گفت: تلاوت قرآن و همنشینی با فقرا و مساکین و توجه به آنها، از جمله اموری بوده که در تهذیب نفس مؤثر هستند، یکی دیگر از این عوامل، زیارت و همنشینی از عالمانِ عامل بوده که بسیار مؤثر است. ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۱ استانها قم نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت الاسلام والمسلمین مرتضی آقاتهرانی در ویژه‌برنامه "شب‌های همدلی" که به‌همت قرارگاه جهادی هیئت فاطمیون در مدرسه علمیه معصومیه برگزار شد، اظهار داشت: رفت و آمد با افراد ناصالح بر روح فرد تأثیرگذار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: برخی از بیماری‌های روانی، مزمن و واگیردار هستند که در صورت بی احتیاطی، به آن مبتلا خواهیم شد، همانند بیماری کرونا که با شیوع آن، مردم فاصله خود با دیگری را رعایت کرده و مصافحه نمی‌کنند و نسبت به بهداشت فردی خود اهمیت می‌دهند.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه انسان باید نسبت به انتخاب دوست مواظبت کند، بیان کرد: اگر انسان با افرادی که رفت و آمد می‌کند، ناصالح باشند، تأثیر جدی بر روح خواهد گذاشت.

استاد حوزه علمیه قم: دائم الذکر بودن از خصوصیات انسان مومن استاستاد حوزه علمیه قم: رسیدگی به فقرا و همنشینی با آنها اخلاق انسان را اصلاح می‌کنداستاد حوزه علمیه قم: وقف مشارکتی در جامعه مورد توجه قرار بگیرد

آقاتهرانی عنوان کرد: طبق آیه قرآن، روزی می‌آید که انسان افسوس می‌خورد که ای کاش با فلانی دوست نمی‌شدم و ای کاش با افراد صالح نشست و برخاست می‌کردم؛ خیلی از اوقات دوستانِ بد انسان را دوزخی می‌کنند، در صورتی که فرد به خودی خود آمادگی برای بد شدن را ندارد اما شیاطین انسی و جنی بر انسان اثر می‌گذارد.

وی با اشاره به روایاتی در باب اهمیت هم‌نشینی با علما تصریح کرد: امام صادق(ع) به نقل از امیرالمومنین(ع) فرمودند ای کسی که دنبال علم هستی، علم دارای فضائل کثیری است که سر علم، تواضع و چشم آن، برائت از حسد و گوش علم، فهم و زبان آن، راستگویی و پای علم زیارت علما است؛ این زیارت نه تنها در زمان حیات، بلکه در زمان ممات آنها هم اینگونه است.

استاد حوزه علمیه عنوان کرد: اموری هستند که اگر انسان آنها را مراعات کند، برای تهذیب نفس بسیار مؤثر خواهند بود، هر چند که گاهی آنها واجب و گاهی نیز مستحب هستند اما اگر انسان به انجام آنها مقید شود، به تدریج امر تزکیه را تسهیل می‌کنند.

آقاتهرانی گفت: تلاوت قرآن و همنشینی با فقرا و مساکین و توجه به آنها، از جمله اموری بوده که در تهذیب نفس مؤثر هستند، یکی دیگر از این عوامل، زیارت و همنشینی از عالمانِ عامل بوده که بسیار مؤثر است.

وی ادامه داد: اگر انسان بتواند خود یکی از علما شود که خیلی خوب است اما اگر به هر دلیلی زمینه این مسئله فراهم نشد، در هر رشته‌ای اعم از علوم انسانی و غیر انسانی که باشیم و خدمت کنیم باید حتماً همنشینی با علمای دین را برای خود واجب بدانیم.

استاد حوزه علمیه با اشاره به اهمیت حضور در مساجد اظهار داشت: پای خود را به مساجد باز کنید و در آن رفت و آمد داشته باشید، از برکات حضور در مسجد آن است که انسان دوستان خوبی را پیدا می‌کند چرا که مسجد، محل رفت و آمد دوستان خداست.

آقاتهرانی با تأکید بر ضرورت تشویق و ترغیب فرزندان به فراگیری علوم دینی خاطرنشان کرد: فرزندان خود را جهت فراگیری علوم دینی روانه حوزه علمیه کنید و طلبه شوند تا آداب دین را به ما بیاموزند و از احکام دین فاصله نگیریم و راه دین را به ما نشان دهند؛ بنده در علوم مختلف ورود کرده‌ام، اما افتخارم به طلبگی ام بوده و افتخارم بیشتر این است که روضه خوان امام حسین(ع) هستم.

انتهای پیام/452/ش

R7854/P/S6,62/CT11

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استاد حوزه علمیه بسیار مؤثر تهذیب نفس اگر انسان رفت و آمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۱۱۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدارک ویژه حوزه‌های علمیه برای دهه کرامت در ۱۴۰۰ نقطه دنیا

حوزه‌های علمیه کشور برای دهه کرامت تدارک ویژه دیده و در هزار نقطه کشور و ۴۰۰ نقطه جهان برنامه‌ خواهند داشت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت الله محسن اراکی در دیدار اعضای ستاد ملی دهه کرامت، گفت: پیش از امام رضا(ع) مذهب تشیع در انزوا قرار داشت.

وی با اشاره به اینکه در آثار شعرا و هنرمندان می‌توان به این موضوع یقین پیدا کرد، افزود: این موارد موضوعاتی است که هنوز به درستی در تاریخ تحقیق نشده است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه تبیین این نکات موجب می‌شود مردم قدر وضعیت امروز تشیع را بدانند، گفت: عجیب‌ترین پدیده اجتماعی عشق مردم به اهل بیت(ع) است.

وی با اشاره به اینکه نقش اولاد امام کاظم(ع) در انتشار این عشق و جوشش بی‌نظیر بوده است، خاطرنشان کرد: اقداماتی که دهه کرامت انجام می‌شود نیز به معنای ترویج و تقویت این عشق و جوشش است.

آیت الله اراکی با بیان اینکه این عشق و شور باید به جریان اجتماعی تبدیل شود، تصریح کرد: در دوران صفویه برخی مداحان با حضور در بازارها به نوحه خوانی می‌پرداختند که یک اقدام بسیار موثر در تربیت مردم بود.

وی با اشاره به اینکه ارزش دهه کرامت باید حفظ شده و به یک اقدام روتین تبدیل نشود، گفت: مراسم دهه کرامت باید زنده، با روح و پویا باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه اولاد امام کاظم(ع) در کشور کانون‌های جریان فرهنگی هستند، افزود: اولاد امام کاظم(ع) محبت اهل بیت(ع) و اسلام را در نقاط مختلف به صورت یک جریان اجتماعی ترویج دادند.

وی با اشاره به اینکه مسئله حب اهل بیت(ع) در تمام جریانات اسلامی وجود دارد، بیان کرد: هیچ جریان اجتماعی به قدرت و گستردگی جریان محبت اهل بیت(ع) وجود ندارد.

آیت الله اراکی با بیان اینکه تمام کار اهل بیت(ع) معجزه و فرابشری است، افزود: باید این معجزات را تبدیل به داستان و فیلم کرده و به مردم معرفی کرد.

نماینده حوزه‌های علمیه کشور در ستاد بزرگداشت دهه کرامت نیز در دیدار با آیت الله اراکی عضو مجلس خبرگان رهبری، گفت: به عنوان حوزه علمیه اعتقاد داریم که دهه کرامت باید طراوت بخش باشد.

حجت الاسلام سید حسن طیب حسینی با اشاره به اینکه برنامه‌های دهه کرامت باید امید افزا، نشاط آفرین و مروج شادی حلال باشد، افزود: شعار جهاد تبیین باید یکی از برنامه‌های محوری در دهه کرامت باشد.

مدیر روابط عمومی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه با بیان اینکه تلاش داریم از ترویج برنامه‌های بدون وجاهت شرعی جلوگیری شود، عنوان کرد: به عنوان مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه در طول دهه کرامت در هزار نقطه کشور و 400 نقطه جهان برنامه‌هایی خواهیم داشت.

وی از تولید محتوای فاخر، به روز و مورد نیاز اقشار مختلف در قالب‌های مختلف یاد کرد و گفت: حدود 5 هزار مورد از این محتواها از هم‌اکنون قابل استفاده است.

 طیب حسینی تصریح کرد: برگزاری نشست‌های علمی و همایش‌های ملی و بین المللی در دستورکار حوزه‌های علمیه است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای اندیشه های شهیدمطهری فرهنگ کشور رادربرابرتهاجمات حفظ می کند
  • اعلام آمادگی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای همکاری با مجمع تقریب
  • تجلیل از استادان حوزه‌های علمیه استان همدان
  • تدارک ویژه حوزه‌های علمیه برای دهه کرامت در ۱۴۰۰ نقطه دنیا
  • بودجه نهادهای حوزوی چقدر افزایش یافت؟
  • آیت‌الله اعرافی: فرهنگ‌سازی در تغییر آمار تصادفات مؤثر است
  • خشونت پلیس آمریکا ضد دانشجویان
  • تربیت طلبه، یک کار انبیایی از ناحیه خداوند است
  • آغاز پذیرش حوزه‌های علمیه خواهران
  • پیام مدیر حوزه علمیه یزد در پی درگذشت والده شهیدان نیرنگ (حق شناس)