Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-05@04:13:17 GMT

سمینار «پوشش خبری بحران و مسئولیت‌های اخلاقی» برگزار شد

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۱۸۵۹۰

سمینار «پوشش خبری بحران و مسئولیت‌های اخلاقی» برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، در سمینار پوشش خبری بحران و مسئولیت‌های اخلاقی که بعد از ظهر دوشنبه در دانشکده دین و رسانه برگزار شد، اکبر نصراللهی رئیس دانشکده ارتباطات و مطالعات رسانه دانشگاه آزاد اسلامی، کمال اکبری پژوهشگر حوزه رسانه و ارتباطات و عضو هیأت علمی دانشکده دین و رسانه و داود نعمتی انارکی مدرس روزنامه نگاری و عضو هیأت علمی دانشگاه صدا و سیما به بیان دیدگاه‌های خود پیرامون مسئولیت‌های اخلاقی رسانه‌ها در پوشش خبری بحران پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکبری که دبیری این سمینار را بر عهده داشت، بحران را جز جدایی ناپذیر زندگی بشر دانست و گفت: بحران گاهی اوقات می‌تواند روح تازه‌ای به رسانه‌ها بدمد و گاهی می‌تواند رسانه‌ها را به عقب براند.

این پژوهشگر حوزه رسانه و ارتباطات افزود: عطش اطلاع رسانی در بحران‌ها، هیجانات بیشتر بر جامعه حاکم می‌کند. در چنین شرایطی نقش رسانه‌ها در تشدید یا مدیریت بحران و الزامات رعایت مسئولیت‌های اخلاقی در پوشش اخبار بسیار مهم است.

وی با اشاره به تعارض‌هایی که در پوشش اخبار بحران برای رسانه‌ها به وجود می‌آید، اظهار کرد: در شرایط بحران، از یک سو رسانه‌ها به دنبال اعتبار و مرجعیت رسانه‌ای و صید مخاطبان بیشتر هستند، از سوی دیگر انتشار برخی اخبار موجب تشویش اذهان عمومی و خدشه‌دار شدن اخلاق رسانه‌ای می‌شود.

به گفته اکبری، درست است که بحران‌ها مثل هم نیستند و برای آمادگی قبل، حین و بعد از بحران، پروتکل جهانی وجود دارد اما پوشش خبری در بحران با مسائل اخلاقی مواجه می‌شود چون بیان واقعیت و صداقت در خبر و آنچه که اصول حرفه‌ای از رسانه‌ها انتظار دارد از آنچه که در ارزش‌های دینی و اخلاقی اقتضا می‌کند فراتر می‌رود.

این پژوهشگر حوزه رسانه و ارتباطات بیان داشت: شیوع کرونا طبقات مختلف سیاستمداران، اقتصاددانان و… را با بحران تصمیم گیری مواجه کرده که نمی‌دانند واقعیت‌های شیوع این ویروس را شفاف سازی کنند یا پنهان کاری. اینجاست که رسانه می‌تواند با ورود دقیق به این مساله هم پایگاهی برای بیان اظهارنظرهای رسمی باشد و هم جایی برای تحلیل و گفتگو و نقد باشد که مردم بدانند چه خبر است.

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا جامعه دانشگاه آزاد اسلامی دین صدا و سیما مدیریت بحران سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی مسئولیت های اخلاقی پوشش خبری رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۱۸۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی کتابخانه تخصصی ارتباطات در تبریز

شهردار تبریز از راه‌اندازی کتابخانه تخصصی ارتباطات در این کلان‌شهر خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، یعقوب هوشیار عصر امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در دیدار با هیأت رئیسه شورای هماهنگی روابط عمومی‌های استان آذربایجان‌شرقی، ضمن ارزیابی مثبت از حضور اصحاب رسانه در جمع این شورا اظهار کرد: حضور فعالین رسانه‌ای در روابط عمومی دستگاه‌های دولتی اتفاقی ارزشمند است.

وی با اشاره به ضرورت ایجاد روحیه مطالبه‌گری در مردم افزود: مطالبات مردمی اگر بر اساس اولویت‌ها و نیاز جامعه و همچنین در راستای رفاه مردم طرح شود، شاهد توسعه کشور خواهیم بود.

شهردار تبریز با اشاره به نقش رسانه‌ها در افزایش مشارکت‌های مردمی اظهار کرد: رسانه‌ها حلقه واسط مشارکت مردم در مدیریت شهری و استانی و همچنین حضور فعال در جامعه هستند.

وی با بیان اینکه نباید از مطالبات اصلی غافل باشیم، ادامه داد: شورای هماهنگی روابط عمومی‌های استان نظام هماهنگی منسجمی برای احصای مطالبات دارد که با بهره‌گیری از ظرفیت‌های آن، باید دغدغه‌ها را پیش رو بگذاریم و راه حل پیدا کنیم.

هوشیار با اشاره به ظرفیت‌های بی‌نظیر تبریز به نسبت سایر کلان‌شهرها خاطرنشان کرد: تبریز ظرفیت‌های ویژه‌ای همچون شهر بدون گدا و شهر بدون مهاجر را دارد که در دیگر کلانشهرها دیده نمی‌شود، اما گاهی مقایسه‌هایی صورت می‌گیرد که صحیح نیست.

وی افزود: هماهنگی بین بخشی شورای هماهنگی روابط عمومی‌های استان ظرفیت خوبی است و این شورا باید در بحث امیدآفرینی تلاش بیشتری داشته و اقدامات انجام یافته را پوشش دهند.

هوشیار با اشاره به وظایف متعدد شهرداری‌ها در حوزه خدمات شهری یادآور شد: در کنار این وظایف، موضوعات جدیدی همچون بحث‌های اجتماعی، فرهنگی و ورزشی در دهه اخیر به وظایف شهرداری اضافه شده است.

شهردار تبریز با اشاره به ورود شهرداری به حوزه مسائل و موضوعات اجتماعی گفت: در حال حاضر در موضوعات اجتماعی جامعه مشکل داریم. باید به سمت انجام کار اجتماعی حرکت کنیم.

وی همچنین از افتتاح مجتمع پردیس فرهنگ و رسانه تبریز در روزهای آینده خبر داد و گفت: یک مجموعه ورزشی اختصاصی برای اهالی رسانه‌ها، یک کافه کتاب، امکاناتی برای رسانه‌ها همچون استودیو، اتاق کنفرانس و آمفی‌تئاتر ۳۰۰ نفری بخش‌های مختلف پردیس فرهنگ و رسانه شهرداری تبریز هستند که این مجموعه در اختیار رسانه‌ها و گروه‌های مرجع قرار می‌گیرد.

کد خبر 750144

دیگر خبرها

  • استفاده از واژه «اسرائیل» در رسانه‌های این کشور ممنوع شد
  • گام بعدی امباپه به سوی رئال: خرید خانه کاپیتان در مادرید
  • تعهد اپراتورها برای پوشش فیبر نوری تا ۱۴۰۴
  • تقدیر هیئت مدیره جایزه پولیتزر از دانشجویانی که اعتراضات را پوشش می‌دهند
  • راه‌اندازی کتابخانه تخصصی ارتباطات در تبریز
  • نشست خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران برگزار می‌شود
  • تجلیل از دکتر سنگری ، پژوهشگر عاشورایی در دزفول
  • نشست خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار می‌شود
  • بزرگداشتی برای یک پژوهشگر موسیقی
  • برگزاری نکوداشت یک پژوهشگر موسیقی در فرهنگسرای ارسباران