Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-27@03:36:01 GMT

کدام کودک به مکملهای ویتامینی نیاز دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۲۰۱۹۶

کدام کودک به مکملهای ویتامینی نیاز دارد؟

خبرگزاری آریا -

معمولاً والدینی که سر کار هستند، وقت کافی برای آماده کردن غذاهای خانگی ندارند و بیشتر غذاهای بیرون و کم ارزش را مصرف می‌نمایند.
متخصصان عقیده دارند که کودکان باید ویتامینهای مورد نیازشان را بوسیله تغذیه‌ای که دارند بدست بیاورند، که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:
* شیر و لبنیات مانند پنیر و ماست
* میوه و سبزیجات سبز ( بروکلی، اسفناج و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..)
* مواد پروتئینی مانند مرغ، ماهی، گوشت و تخم مرغ
* حبوبات مانند جو و ....

کدام کودک به مکملهای ویتامینی نیاز دارد.
معمولاً والدینی که سر کار هستند، وقت کافی برای آماده کردن غذاهای خانگی ندارند و بیشتر غذاهای بیرون و کم ارزش را مصرف می‌نمایند.
بهمین دلیل است که ممکن است پزشکان مولتی ویتامین و یا مکملهایی را به کودکانی که:
* کودکانی که بصورت معمول غذاهای سالم و تازه مصرف نمی‌کنند.
* کودکان ایرادگیر که به اندازه کافی غذا نمی‌خورند.
* کودکانی که بیماریهای مزمن از قبیل آسم و یا بیماریهای گوارشی دارند، مخصوصاً اگر در حال درمان باشند.(حتماً قبل از اینکه به کودکانتان مکملهای تغذیه‌ای بدهید، با پزشک او مشورت نمایید.)
* خصوصاً کودکان فعالی که به ورزشهای فیزیکی سخت مشغول هستند.
* کودکانی که به میزان زیاد Fast food مصرف می‌کنند.
* کودکانی که گیاهخوار هستند.( ممکن است به آهن نیاز داشته باشند.) رژیمهای بدون لبنیات( نیاز به مکمل کلسیم دارند) و یا رژیمهای غذایی دیگر.
* کودکانی که از نوشیدنیهای کربوناتی استفاده می‌کنند که باعث کاهش ویتامین می‌شوند و مواد معدنی را از بدن پاک می‌کنند.

6 ویتامین و مواد معدنی که برای کودکان مفید هستند.
ویتامین A، باعث رشد و ساختن بافتها، استخوان، پوست سالم، چشم و سیستم ایمنی می‌گردد. بهترین منابع ویتامین A عبارتند از شیر، پنیر، تخم مرغ و سبزیجات زرد و نارنجی مانند هویج،‌ کدو و سیب زمینی شیرین.
ویتامینهای خانواده B که ویتامین B1، B2، B3، B6 و B12 هستند به سوخت و ساز، تولید انرژی و سلامت سیستم عصبی و چرخشی کمک می‌کنند. منابع خوب عبارتند از گوشت، مرغ، ‌ماهی، تخم مرغ، شیر، آجیل، پنیر، لوبیا و سویا می‌باشد.
ویتامین C، سلامت ماهیچه‌ها، بافتهای متصل و پوست را تقویت می‌کند. منابع خوب از ویتامین C عبارتند از مرکبات، توت فرنگی،‌ کیوی، گوجه فرنگی و سبزیجات سبز مانند بروکلی.

ویتامین D، به رشد استخوانها و دندانها و همچنین جذب کلسیم کمک می‌کند. منابع ویتامین D شیر،‌پنیر و ماست می‌باشد. زرده تخم مرغ و روغن ماهی نیز منابعی از ویتامینD هستند.
کلسیم به رشد کودکان و ساخت استخوانهای قوی کمک می‌کند. منابع آن شیر، پنیر، ماست،‌سویا و آب پرتقالهای غنی شده می‌باشد.
آهن ماهیچه را می‌سازد و برای سلولهای خونی بسیار ضروری هستند. کمبود آهن در دوران بزرگسالی خصوصاً برای دختران که در زمان عادت ماهانه مقداری از خون خود را از دست می‌دهند بسیار زیاد است. منابع خوب برای آهن، گوشت قرمز، ‌بوقلمون، اسفناج، حبوبات و آلو بخارا می‌باشد.

بهترین ویتامینها
داشتن تغذیه‌ای سالم همراه با مصرف همه مواد غذایی بصورت تازه و سالم شروع می‌شود. این بهتر از آن است که به کودکان Fast food و یا غذاهای کم ارزش بدهیم و بخواهیم ویتامینهای مورد نیازشان را بوسیله مکملها جبران نماییم. شما می‌توانید همه ویتامینها و مواد معدنی را در غذاهایی که کربوهیدرات و پروتئین بالا دارند،‌پیدا کنید.(به جز چربیها)
بهترین غذاها با ویتامین بالا در میوه و سبزیجات تازه یافت می‌شوند.
برای اینکه به کودکانمان ویتامین بیشتری برسد،‌ تنوع غذا مهم است و نه میزان آن. اگر فرزند شما غذای خاصی را به عنوان مثال سبزی، دوست نداشته باشد بهتر است چندین روز از سرو آن خودداری کنید و بعد دوباره آن را بصورت دیگری به او بدهید.
5 نکته برای مصرف ویتامینها در کودکان سالم
اگر به فرزندان خود ویتامین می‌دهید به نکات زیر توجه نمایید:
* ویتامینها را دور از دسترس کودکان قرار دهید. بنابراین آنها را مثل شکلات نمی‌خورند.
* سعی کنید که برای تمام کردن غذا با بچه‌هایتان بگو مگو نداشته باشید و از دسر جهت رشوه دادن به آنها برای تمام کردن غذا استفاده نکنید. ویتامینهای محلول در چربی، ‌تنها می‌توانند با غذا جذب شوند.
* اگر فرزند شما از داروی خاصی استفاده می‌کند،‌ ابتدا از پزشک او درباره تداخل داروها با ویتامینها و مواد معدنی بپرسید.
* اگر فرزند شما نمی‌تواند از مکملهای مایع و یا قرص استفاده کند از ویتامینهای جویدنی استفاده کنید.
* بعد از سن 4 سالگی،‌با صلاحدید پزشک می‌توانید از ویتامینها و مواد معدنی استفاده کنید.


منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مواد معدنی کردن غذا تخم مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۰۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟

کمتر کسی می‌داند که برخی مواد غذایی برای صبحانه مناسب نیستند، چون نباید با معده‌ی خالی خورده شوند.

به گزارش روزیاتو، در ادامه ابتدا از مواد غذایی‌ای خواهیم گفت که باید از خوردن آن‌ها با معده‌ی خالی پرهیز کنید و بعد از آن، مواد غذایی‌ای را معرفی خواهیم کرد که می‌توان آن‌ها را با معده خالی خورد.

مواد غذایی که نباید آن‌ها را با معده خالی خورد ۱- شیرینی‌های درست شده با خمیر پای و خمیر هزارلا

مواد غذایی خمیرمایه دار باعث تحریک جداره‌ی معده می‌شوند و ممکن است باعث نفخ شوند.

۲- شیرینی و شکلات

خوردن مواد غذایی قندی باعث بالا رفتن سطح انسولین در بدن می‌شود، امری که فشار زیادی به پانکراس که هنگام صبح تازه بیدار و فعال شده، وارد می‌کند. این امر می‌تواند منجر به ابتلا به بیماری دیابت شود.

۳- ماست و دیگر محصولات لبنی تخمیری

اگر با شکم خالی ماست بخورید، اسید معده باکتری‌های مفید لاکتیک اسید درون ماست را از میان می‌برد؛ بنابراین خوردن ماست با معده‌ی خالی فایده‌ای برای بدن ندارند.

۴- گلابی

فیبر خام درون گلابی می‌تواند به غشای مخاطی ظریفی معده‌ی خالی صدمه بزند.

۵- گوجه فرنگی

گوجه فرنگی حاوی مقادیر زیادی تانیک اسید است که اسیدیته‌ی معده را افزایش می‌دهد. این امر می‌تواند منجر به زخم معده شود.

۶- خیار و دیگر سبزیجات سبز رنگ

سبزیجات خام مملوء از اسید‌های آمینه هستند. با این حال، اگر با معده‌ی خالی خورده شوند می‌توانند باعث سوزش معده، نفخ و شکم درد شوند.

۷- موز

اگر با معده‌ی خالی موز بخورید این کار باعث افزایش شدید میزان منیزیم موجود در خون می‌شود. این امر می‌تواند به قلب صدمه بزند.

۸- ادویه جات

غذا‌های تند می‌توانند باعث تحریک شدن غشای مخاطی معده و وارد شدن صدمه به آن شوند و میزان تولید اسید معده را افزایش دهند، مسأله‌ای که عامل بسیاری از اختلالات دستگاه گوارش است.

۹- نوشیدنی‌های گازدار سرد

مصرف نوشیدنی‌های گازدار در زمان صبح می‌تواند باعث وارد شدن آسیب به غشای مخاطی معده شود و خونرسانی به معده را کاهش دهد. درنتیجه، مواد غذایی با سرعت کمتری هضم خواهند شد.

۱۰- مرکبات

مرکبات سرشار از اسید میوه هستند. این میوه‌ها اگر با معده‌ی خالی خورده شوند می‌توانند باعث سوزش معده شوند و همینطور ریسک گاستریت یا همان التهاب معده و حتی زخم معده را افزایش دهند.

مواد غذایی که می‌توانید آن‌ها را با معده خالی بخورید ۱- جو دو سر

جو دو سر یک لایه‌ی محافظ به دور جداره‌ی معده ایجاد می‌کند که جلوی آسیب رساندن اسید معده به دیواره‌های این اندام را می‌گیرند. جو دو سر همچنین حاوی فیبر محلول در آب است که برای کاهش سطح کلسترول مفید است.

۲- گندم سیاه

گندم سیاه دستگاه گوارش را با ملایمت تحریک می‌کند. این ماده غذایی منبع بسیار خوبی نیز برای پروتئین، آهن و ویتامین است.

۳- فرنی آرد ذرت

فرنی آرد ذرت به از میان رفتن سموم و فلزات سنگین از سیستم بدن کمک می‌کند و به جمعیت میکروفلور دستگاه گوارش (میکروب‌های مفیدی که به طور طبیعی در دستگاه گوارش وجود دارند) تعادل می‌بخشد و سیری طولانی مدتی نیز ایجاد می‌کند.

۴- جوانه گندم

۲ قاشق غذاخوری جوانه گندم نزدیک به ۱۵ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن به ویتامین E و ۱۰ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن به فولیک اسید را تأمین می‌کند. این ماده غذایی همچنین به دستگاه گوارش می‌کند عملکرد درستی داشته باشد.

۵- تخم مرغ

پژوهش‌ها نشان داده مصرف تخم مرغ برای صبحانه می‌تواند میزان کالری دریافتی روزانه را به میزان چشمگیری کاهش دهد.

۶- هندوانه

خوردن هندوانه با معده‌ی خالی، بدن را از مقدار مناسبی آب برخوردار می‌کند. به علاوه، هندوانه به دلیل داشتن لیکوپین فراوان برای سلامت چشم‌ها و قلب هم مفید است.

۷- بلوبری

پژوهش‌ها می‌گوید مصرف منظم بلوبری باعث بهبود حافظه و تنظیم فشار خون و سرعت سوخت و ساز بدن می‌شود، به ویژه اگر برای صبحانه مصرف شود.

۸- نان غلات کامل بدون خمیرمایه

کربوهیدرات و دیگر مواد مغذی موجود در این نوع نان‌ها برای بدن ضروری هستند. بهترین زمان برای مصرف این نوع نان صبح زود است.

۹- آجیل

آجیل اگر برای صبحانه مصرف شود باعث بهبود سلامت گوارشی می‌شود و سطح pH درون معده را متعادل می‌کند.

۱۰- عسل

عسل به بیدار و فعال شدن بدن در زمان صبح کمک می‌کند و به سیستم بدن قدرت و انرژی می‌بخشد. این ماده غذایی همچنین فعالیت مغزی را بهبود می‌بخشد و میزان تولید هورمون شادی بخش ِ سروتونین را افزایش می‌دهد.

دیگر خبرها

  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد
  • کودکان و نوجوانان کدام کشور رکورددار سوء مصرف الکل هستند؟
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • اگر سرماخوردگی دارید این 2 میوه را بخورید
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • پینوکیویی که کارآفرین است
  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟
  • نخستین دور گفتگوهای روسیه و اوکراین با میانجیگری قطر انجام شد