Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@21:47:26 GMT

بافت قدیمی شهر ماکو احیا می شود

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۲۱۳۰۷

بافت قدیمی شهر ماکو احیا می شود

ایسنا/آذربایجان غربی مدیرشهرسازی و مطالعات جغرافیایی سازمان منطقه آزاد ماکو گفت: احیای بافت قدیمی شهر با رویکرد گردشگری در حال انجام است.

آرش صادقیان در گفت و گو با ایسنا، با تاکید اینکه بر اساس توافق صورت گرفته با سازمان میراث فرهنگی،‌صنایع دستی و گردشگری، طرح مطالعات و زنده سازی بافتقدیم شهربا رویکرد گردشگری و حفاظت از بافت قدیمی انجام می شود، افزود: این طرح از محدوده قلعه قبان شروع و تا مسجد جامع شهر انجام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی این طرح را به عنوان یک طرح بی نظیر در سطح ملی عنوان کرد و افزود: مطالعات این طرح توسط سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی ماکو و بر مبنای پیش بینی برای ثبت جهانی آن در حال انجام است.

مدیرشهرسازی و مطالعات جغرافیایی، سازمان منطقه آزاد ماکو با تاکید براینکه، در این طرح علاوه بر رویکرد گردشگری،‌ یک اقدام بسیار عمیق در زمینه کنترل سیلاب و حفاظت پوشش گیاهی منطقه انجام می گیرد، ادامه داد: در این خصوص مطالعات درزه نگاری روی سنگ ها و صخره ها نیز انجام شده است تا پاسخگوی تمام جنبه های گردشگری و حفاظت بافت تاریخی باشد.

صادقیان با اشاره به اینکه شهر قدیم ماکو نشان هویت فرهنگی و تاریخی منطقه است و حفظ و احیای معماری سنتی شهر ماکو دغدغه مسئولین منطقه آزاد است، خاطرنشان کرد: ماکوی قدیم دارای بافت تاریخی فاخر و ارزشمندی است که نیاز به احیا و زنده سازی دارد.

وی اضافه کرد: این بافت و قلعه قبان به عنوان میراث گرانبهای از گذشتگان بوده و بخش هویتی، تاریخی جوامع بشری امروزی محسوب می شوند و حفظ و احیای این محلات موجب ایجاد نشاط و سرزندگی در شهر و ایجاد توازن میان کالبد فضای بافت قدیم و جغرافیایی جدید در راستا و چارچوب توسعه مناطق و نواحی شهری متعادل و پایدار می شود.

صادقیان از تدوین ضوابط جامع و کامل در مورد نمای شهری ماکو نیز خبر داد و گفت: مطالعات بر ساخت و سازهای فعلی با رویکرد آسیب‌شناسی معضلات کیفی نماهای شهری در همه ابعاد ارائه و مقرر شد شکل نماهای ساختمان در شهر ماکو براساس دستورالعمل ابلاغی و صدور پروانه ساختمان ها ملزم به ارائه نقشه نما خواهند بود.

مدیرشهرسازی و اطلاعات جغرافیایی سازمان منطقه آزاد ماکو با بیان اینکه هم اکنون راهنمای این طرح در حال تدوین است، ادامه داد: براساس یک اصل مهم در ساخت‌ و سازهای شهری، سازندگان موظفند در احداث بناهای شهری به حقوق شهروندان احترام بگذارند و نمای ساختمان را که به نوعی در معرض دید تمام شهروندان است، بر اساس ویژگی های هماهنگ و هویت بخش به منظر شهر بسازند.

وی با تاکید براینکه، تغییر عمده‌ای که در نوع مصالح و نحوه‌ اجرای ساختمان ها ایجاد شده است، که بیشترین تأثیر را بر زیبایی شناختی شهرها دارد، ادامه داد: در این طرح تمامی موارد مد نظر قرار گرفته و مقرر است در مرحله بعد با هماهنگی شهرداری ماکو، شورای شهر، ضمن برگزاری دوره های آموزشی برای مهندسان، اجرایی شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: منطقه آزاد ماكو بافت تاريخي سازمان منطقه آزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۱۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلطان سلجوقی چگونه در طرشت زمین‌گیر شد؟

تپه سیف که با گذشت زمان بار‌ها تغییر نام داده و امروز هیچ اثری از آن باقی نمانده به حد فاصل خیابان فرزانه فعلی تا میدان آزادی گفته می‌شد و آنطور که قدیمی‌ها نقل می‌کنند این اراضی وسیع را یک تپه پوشش داده بود. محمدباقر حسین‌مردی، یکی از قدیمی‌ترین اهالی طرشت که به طایفه حسین‌مردی‌ها تعلق دارد، می‌گوید: «وجود تپه سیف در منطقه درشت قدیم این خاصیت را داشت که وقتی سیل می‌آمد از دو طرف تپه جاری می‌شد و روستای طرشت را ویران نمی‌کرد. احتمالا به همین دلیل اسم تپه را سیف گذاشتند، چون همچون شمشیر جریان آب را می‌شکافت و به دو بخش تقسیم می‌کرد.»

به گزارش همشهری آنلاین، تپه مشهور محله طرشت تا اواخر دهه ۴۰ پابرجا بود، اما از ابتدای دهه ۵۰ که ساخت‌وساز‌ها در پایتخت سرعت گرفت جای خودش را به خانه‌ها و آپارتمان‌های مسکونی داد و امروز هیچ نشانی از آن باقی نمانده است. تپه سیف برای اهالی طرشت و در مقیاسی بزرگ‌تر برای تهران‌نشین‌ها، اهمیت تاریخی هم دارد، چراکه در یک برهه تاریخی اقامتگاه موقت طغرل سلجوقی، بنیانگذار سلسله سلجوقیان، هم بوده است.

حسین‌مردی با نقل روایتی در این باره می‌گوید: «طبق روایتی که نسل به نسل منتقل شده و در کتاب «مشایخ فقه و حدیث در جماران، کلین و درشت»، تالیف عزیزالله عطاردی، به آن اشاره شده، طغرل با شرط ادامه پرداخت مالیات از طرف سرزمین‌های شرقی، دختر خلیفه بغداد را به عقد خودش درمی‌آورد. بعد از این ماجرا راهی ری می‌شود تا مقدمات مراسم ازدواج را مهیا کند و بین راه در منطقه درشت یا طرشت امروزی، به قول معروف اردو می‌زند. تپه سیف در آن روزگار موقعیت توچال امروزی را داشته و در بلندی بوده و طغرل در تپه سیف به ری احاطه داشته است. طغرل در انتظار رسیدن همسرش به درشت بود، اما همان شب به خواب ابدی رفت و همان جا درگذشت.»

درباره تپه سیف روایت‌های تاریخی مختلفی نقل می‌شود که برخی از آن‌ها شفاهی است و نسخه مکتوب ندارد. قدیمی‌های طرشت نقل می‌کنند که ناصرالدین شاه وقتی به ولیعهدی رسیده به طرشت آمده و از بالای تپه سیف به این قریه خوش و آب هوا نگاه کرده است. بعد هم نام این منطقه سرسبز را از همراهانش پرس‌وجو کرده و بعد از این ماجرا چند بار دیگر به روستای ییلاقی درشت رفته تا در باغ‌های وسیع این منطقه ییلاقی اتراق کند.

دیگر خبرها

  • سلطان سلجوقی چگونه در طرشت زمین‌گیر شد؟
  • راه‌اندازی بخش «آنژیوگرافی» در منطقه آزاد اروند
  • معرفی ۳۰ بسته جدید سرمایه گذاری ماکو در نمایشگاه اکسپو
  • بهره‌برداری از اولین تصفیه‌خانه مدرن فاضلاب روستایی در قزوین
  • توسعه ۱۷ کیلومتری شبکه و خط انتقال فاضلاب در استان قزوین
  • احیا و بازسازی ۵۰ قنات قدیمی در شهر باشت
  • ۱۱۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب استان قزوین شست‌وشو شد
  • نخستین همایش منطقه‌ای حجاب، عفاف و زیست عفیفانه برگزار می‌شود
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • بهسازی ۳۰۰ کیلومتر از راه‌های عشایر استان مرکزی آغاز شد