Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: با توجه به شرایط اقتصادی کشاورزان و نیاز به افزایش تولید و کسب درآمد بالاتر، لازم است در روش‌های تولید محصولات کشاورزی و باغی تغییراتی ایجاد شود که ایجاد گلخانه یکی از بهترین تغییراتی است که می‌توان در این حوزه ایجاد کرد.

نقش کشاورزی در اقتصاد امروزه مردم کردستان بسیار حائز اهمیت بوده و پر رنگ تر از گذشته شده است و استفاده از فناوری‌های نوین، توسعه گلخانه‌ها و روی آوردن به کشت‌های گلخانه‌ای می‌تواند در رشد و توسعه کشاورزی استان نقش بسیاری داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشت در فضای کنترل شده گلخانه‌ای به سبب مناسب بودن شرایط محیطی به طور میانگین تا ۱۰ برابر بازده بیشتر در واحد سطح نسبت به کشت در فضای باز را خواهد داشت.

همچنین در کشت گلخانه‌ای به دلیل رصد و کنترل دقیق آفات و بیماری‌ها خصوصاً استفاده از روش‌های کنترل بیولوژیکی و کاهش شدید مصرف سموم شیمیایی شاهد افزایش کیفیت محصول تولیدی هستیم که همین مساله موجب بازار پسندی محصول و افزایش قابلیت صادرات می‌شود.

مخاطرات جوی یکی از آسیب‌هایی است که هر ساله باغداران را با مشکلات بسیاری مواجه می‌کند و با توجه به آب و هوای منطقه کردستان، مخاطرات جوی تهدیدی برای محصولات باغی استان بشمار می‌روند و هر ساله بخشی از تولیدات باغی کردستان به دلیل همین مخاطرات از بین می‌رود.

از همین رو باغداران استان کردستان در سال‌های اخیر برای پیشگیری از این تهدیدها و در امان ماندن محصولات کشاورزی به توسعه کشت گلخانه‌ای روی آورده اند.

طی چند سال اخیر فعالیت‌های خوبی در راستای توسعه و تقویت کشت گلخانه‌ای در استان کردستان صورت گرفته است ولی با توجه به ظرفیت‌های در اختیار، این استان هنوز در ابتدای راه است.

تولید سالانه ۳۵۰ هزار تن محصولات باغی در کردستان

مجری طرح توسعه گلخانه‌های جهاد کشاورزی کردستان در گفت و گو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه کردستان استانی است با ظرفیت‌های بالا در حوزه کشاورزی، گفت: سالانه حدود ۳۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی در استان تولید می‌شود.

محمد مرادی اظهار داشت: متأسفانه هر ساله سرمازدگی، بارش باران‌های رگباری و تگرگ خسارت‌های زیادی را به محصولات باغی استان وارد می‌کنند و بخشی از این محصولات را از بین می‌برند.

وی با بیان اینکه این شرایط کشاورزان کردستانی را به فکر استفاده از گلخانه انداخته است، افزود: بسیاری از مردم فکر می‌کنند که گلخانه‌ها فقط می‌توانند برای کشت سیفی جات مورد استفاده قرار گیرند اما در حال حاضر تعدادی از باغداران کردستانی در گلخانه خود اقدام به باغداری کرده اند.

مجری طرح توسعه گلخانه‌های جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: استان کردستان شرایط مساعدی برای کشت درختان هسته دار اعم از زردآلو و هلو دارد و در همین راستا نیز در یکی از گلخانه‌های این استان به جای سیفی جات این دو نوع درخت کاشت شده اند.

مرادی یادآور شد: تولید محصول نوبرانه و سالم از مزایای استفاده از گلخانه‌ها است و بیشتر درختانی که در خارج از محیط گلخانه قرار گرفته اند دچار آفت و بیماری شده اند اما درختان داخل محیط گلخانه هیچ آفتی ندارند.

وی با بیان اینکه همچنین چند سالی است که کشت توت فرنگی نیز در گلخانه‌ها در کردستان توسعه یافته، بیان کرد: در حال حاضر در استان بیش از ۲۱ هکتار واحد گلخانه‌ای داریم و روند استفاده از گلخانه‌ها در کشاورزی روندی توسعه‌ای دارد.

ارائه تسهیلات کم بهره با بازپرداخت طولانی برای کشت گلخانه‌ای

مجری طرح توسعه گلخانه‌های جهاد کشاورزی کردستان در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات گلخانه‌ای اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات اساسی در کشت گلخانه‌ای هزینه بر بودن راه‌اندازی اولیه است که دولت در راستای حمایت از بهره‌برداران بخش کشت گلخانه‌ای تسهیلاتی از محل تبصره ۱۸ و صندوق توسعه ملی با کمترین درصد بانکی یعنی هفت درصد و زمان بازپرداخت طولانی یعنی هفت سال پرداخت می‌کند.

مرادی اظهار کرد: برای اجرای این سیستم‌های گلخانه‌ای تسهیلات مناسبی نیز در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد و از کشاورزانی که در فضای باز مشغول به باغداری هستند و افراد صاحب سرمایه درخواست داریم از کشت‌های تونل پلاستیکی بهره مند شوند و سیستم‌های گلخانه‌های خود را راه اندازی کنند.

وی افزود: هر چند استان کردستان یکی از استان‌های برتر در حوزه تولید محصولات کشاورزی است اما شرایط جوی استان طوری است که در زمستان نمی‌توانیم کشاورزی کنیم اما با راه‌اندازی گلخانه‌های مختلف می‌توانیم از این ظرفیت در جهت توسعه کشاورزی استان بهره بگیریم.

مجری طرح توسعه گلخانه‌های جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: در حال حاضر سالانه حدود چهار هزار تن انواع محصولات گلخانه‌ای در استان کردستان به عمل می‌آید که با توجه به برنامه‌های توسعه‌ای در دست اقدام این آمار تا پایان امسال به هفت هزار و ۷۵۰ تن خواهد رسید.

هر چند که جهاد کشاورزی کردستان از ارائه تسهیلات ویژه برای توسعه کشت گلخانه‌ای خبر می‌دهد، ولی کشاورزان کردستانی و افراد سرمایه گذار از نوع حمایت‌های صورت گرفته رضایت ندارند و به همین دلیل نیاز است که حمایت‌ها در این بخش افزایش یابد.

کد خبر 4921475

منبع: مهر

کلیدواژه: کشت گلخانه ای توسعه کشاورزی ویروس کرونا بوشهر شیراز شیوع کرونا قزوین شهرکرد ایلام گرگان ماه مبارك رمضان زلزله کمک به نیازمندان مواسات بیرجند ستاد مقابله با کرونا استان کردستان کشت گلخانه ای محصولات باغی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۱۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور سه هزار و ۳۵۴ پروانه گلخانه خانگی درسیستان وبلوچستان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به مشارکت مردم استان در اجرای برنامه‌های توسعه‌ای بخش کشاورزی و باهدف ارتقای تولید، ساخت و توسعه گلخانه‌های خانگی در دستور کار سازمان جهادکشاورزی قرار گرفته است.
سعید نارویی ایجاد اشتغال برای روستائیان را از مهمترین اهداف راه اندازی گلخانه‌های خانگی در سیستان وبلوچستان عنوان کرد .
وی ادامه داد: از سال گذشته تاکنون پنج هزار و ۳۲۹ پرونده گلخانه خانگی یا کوچک مقیاس از طریق سامانه سماک در سیستان و بلوچستان بررسی شد که منجر به صدور سه هزار و ۳۵۴ مورد پروانه تاسیس شد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: از این تعداد حدود دو هزار گلخانه خانگی در سطح ۵۷ هکتار موفق به کسب پروانه بهره برداری شده و به چرخه تولید پیوسته‌اند.
وی بیان کرد: کشت در محیط‌های بسته یا گلخانه بدلیل مصرف آب کم و تولید بالا در واحد سطح امروزه مورد توجه بوده و نقش بسزایی در اشتغال روستائیان دارد.
نارویی خاطر نشان کرد: گلخانه‌های خانگی یا کوچک مقیاس در سطح ۹۰ تا ۲۹۹ مترمربع ساخته می‌شوند.

دیگر خبرها

  • سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار افزایش یافت
  • نمایشگاه اکسپو ظرفیتی برای تبادلات اقتصادی است
  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی
  • پایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از داده های فضایی
  • راه‌اندازی ۱۹۷۵ گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان
  • افزایش ۵۰۰۰ مترمکعبی مخازن آب روستاهای کردستان
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • رزهای تولیدی خراسان جنوبی ۳۷.۵ میلیارد تومان ارزآوری داشت
  • صدور سه هزار و ۳۵۴ پروانه گلخانه خانگی درسیستان وبلوچستان
  • تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان جنوبی