Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-04@18:52:42 GMT

احیای بافت قدیمی شهر ماکو

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۲۱۸۷۷

احیای بافت قدیمی شهر ماکو

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، آرش صادقیان، در گفت و گو با خبرنگاران، افزود: بر اساس توافق  انجام شده  با سازمان میراث فرهنگی، ‌صنایع دستی و گردشگری، طرح مطالعات و زنده سازی بافت قدیم شهربا رویکرد گردشگری و حفاظت از بافت قدیمی انجام می‌شود، این طرح از محدوده قلعه قبان شروع و تا مسجد جامع شهر انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی این طرح را به عنوان یک طرح بی‌نظیر در سطح ملی عنوان کرد و افزود: مطالعات این طرح توسط سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی ماکو در استان آذربایجان‌غربی و بر مبنای پیش بینی برای ثبت جهانی آن در حال انجام است. 

مدیرشهرسازی و مطالعات جغرافیایی، سازمان منطقه آزاد ماکو ادامه داد: در این طرح علاوه بر رویکرد گردشگری، یک اقدام بسیار عمیق در زمینه کنترل سیلاب و حفاظت پوشش گیاهی منطقه انجام می‌گیرد، در این خصوص مطالعات درزه نگاری روی سنگ‌ها و صخره‌ها نیز انجام شده است تا پاسخگوی تمام جنبه‌های گردشگری و حفاظت بافت تاریخی باشد. 

صادقیان خاطرنشان کرد: ماکوی قدیم دارای بافت تاریخی فاخر و ارزشمندی است که نیاز به احیا و زنده سازی دارد. 

وی اضافه کرد: این بافت و قلعه قبان به عنوان میراث گرانبهای از گذشتگان بوده و بخش هویتی، تاریخی جوامع بشری امروزی محسوب می‌شوند و حفظ و احیای این محلات موجب ایجاد نشاط و سرزندگی در شهر و ایجاد توازن میان کالبد فضای بافت قدیم و جغرافیایی جدید در راستا و چارچوب توسعه مناطق و نواحی شهری متعادل و پایدار می‌شود. 

صادقیان از تدوین ضوابط جامع و کامل در مورد نمای شهری ماکو نیز خبر داد و گفت: مطالعات بر ساخت و سازهای فعلی با رویکرد آسیب‌شناسی معضلات کیفی نماهای شهری در همه ابعاد ارائه و مقرر شد شکل نماهای ساختمان در شهر ماکو براساس دستورالعمل ابلاغی و صدور پروانه ساختمان‌ها ملزم به ارائه نقشه نما خواهند بود. 

مدیرشهرسازی و اطلاعات جغرافیایی سازمان منطقه آزاد ماکو ادامه داد: هم اکنون راهنمای این طرح در حال تدوین است، براساس یک اصل مهم در ساخت‌ و سازهای شهری، سازندگان موظفند در احداث بناهای شهری به حقوق شهروندان احترام بگذارند و نمای ساختمان را که به نوعی در معرض دید تمام شهروندان است، بر اساس ویژگی‌های هماهنگ و هویت بخش به منظر شهر بسازند. 

وی ادامه داد: تغییر عمده‌ای که در نوع مصالح و نحوه‌ اجرای ساختمان‌ها ایجاد شده است، که بیشترین تأثیر را بر زیبایی شناختی شهرها دارد، در این طرح تمامی موارد مد نظر قرار گرفته و مقرر است در مرحله بعد با هماهنگی شهرداری ماکو، شورای شهر، ضمن برگزاری دوره‌های آموزشی برای مهندسان، اجرایی شود. 

کد خبر 510721 برچسب‌ها استان آذربایجان غربی شورای شهر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان آذربایجان غربی شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۱۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای ۲۶رشته قنات توسط بسیج سازندگی قزوین

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ سرهنگ مهدی صادق پور، مسئول سازمان بسیج سازندگی استان قزوین در نشست خبری با رسانه های استان به ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده توسط این نهاد پرداخت و گفت: قرارگاه امام حسن(ع) دارای ظرفیت عظیم در حوزه محرومیت زدایی است و تنها مشکل پیش روی این قرارگاه تامین بودجه است.

وی افزود: در بحث محرومیت زدایی تامین آب شرب و کشاورزی مناطق محروم و روستایی از اول فروردین سال جاری نزدیک به ۱۵ طرح جهادکشاورزی برای کمک به مردم انجام شده و در طرح قرارگاه امام حسن بیش از ۹۶روستا باید آبرسانی شود که با انجام این کار بیش از ۱۱ روستا از آب شرب برخوردار می شوند.

سرهنگ صادق پوربا بیان اینکه بسیج سازندگی با کمترین هزینه بیشترین خدمات را ارایه می دهد اظهارکرد: در بخش راه و برش کوه های صعب العبور بیش از ۲۳۰ میلیارد تومان برآورد هزینه شده است در حالی که با ۶۰۰ میلیارد تومان هم تمام نمی شود.

مسئول سازمان بسیج سازندگی استان قزوین ادامه داد: بسیج سازندگی در ۱۲عرصه فرهنگی، جهادی، عمرانی، پزشکی و دامپزشکی، کشاورزی در قالب جهادی خدمات رسانی می کند و تمام پروژه های آبرسانی از مبدا تا مخزن ذیل قرارداد با قرارگاه امام حسن(ع) منعقد شده است.

وی به ۵۵۰ عنوان برنامه توسط پایگاه‌های بسیج محلات در استان اشاره کرد و گفت: در بحث سیل سیستان ۲ تریلی اقلام مورد نیاز به منطقه توسط بسیج سازندگی به ارزش ۳۸۰ میلیون تومان ارسال شد. برای بیان زدایی بیش از ۵۰۳هزار اصله نهال و بذر توسط بسیجیان کاشته تا در امر مهار ریز گردها و کنترل سیلاب های سطح و جلوگیری از فرسایش خاک اقدام موثر انجام گردد.

سرهنگ صادق پور به راه‌اندازی ۴۳ صندوق قرض الحسنه مردم پایه در مناطق مختلف استان اشاره کرد و توضیح داد: این صندوق‌ها با هدف بانکداری بدون ربا توانستند از سوی خود مردم به سه هزار و ۴۷۰ متقاضی مردمی تسهیلات اعطا کنند که رقم آنها ۲۷۰ میلیارد ریال بود.

مسئول سازمان بسیج سازندگی استان قزوین خاطرنشان کرد: طی تفاهم نامه با اداره امور اقتصاد و دارایی و اداره کار و رفاه و تعاون با اعتبار ۱۷۸ میلیارد تومان۱۳۷۲ شغل ایجاد شده است و برای حمایت از شرکت های دانش بنیان ۱۵ شرکت شناسایی و ۵۷ شغل به همراه ۶۲ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است.

وی بیان کرد: در سال گذشته ۴۲۱ باب مسکن برای محرومین در نظر گرفته شده و تعداد ساخت، بازسازی و مرمت هزار و ۱۱۸ واحد در دستور کار بسیج سازندگی است.

سرهنگ صادق پور ادامه داد: در سال گذشته برای تامین آب شرب روستایی ۲۸ مخزن آب، ۵ حلقه چاه عمیق حفر و ساخته شده است. اقداماتی مانند آسفالت جاده روستایی، محوطه بسیج و گلزار شهدا به همراه احداث ۶ دهنه پل از اقدامات بسیج در راستای خدمت به محرومین بوده است.

مسئول سازمان بسیج سازندگی استان قزوین اظهارکرد: انتقال بیمارستان ۲۲بهمن اعصاب و روان قزوین و ساخت ۶۵ واحد خانه سالمند، مدرسه، خانه بهداشت از اقدامات نتیجه بخش بسیج سازندگی بوده است و به دنبال تجهیز قرارگاه امام سجاد(ع) و تاکستان هستیم تا در موارد بحران بتوانند نقش موثری را ایفا کنند.

وی به برنامه های سال جاری اشاره کرد و گفت: تجهیز قرارگاه امام سجاد(ع) و تاکستان، تکمیل ۵ مجتمع آبرسانی، قراردادهایی با منابع طبیعی در خصوص آبخوان داری و آبخیزداری، تکمیل پل میزوج و راه روستایی و ساخت ۴۰واحد مسکونی برای محرومین جز اولویت های بسیج سازندگی در سال جاری می باشد.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902107

دیگر خبرها

  • مسیرگشایی در بافت فرسوده خوی با اعتباری بالغ بر ۳۹۰ میلیاردتومان
  • بسته‌های تشویقی شهرداری جهت رغبت در نوسازی بافت‌های فرسوده!
  • اعمال بسته نوسازی بافت فرسوده در ۵۸۱ شهر
  • امکان ساخت ۴ و نیم میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده
  • امکان ساخت ۴.۵ میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده
  • رنگارنگ‌ترین محله‌های شهری جهان
  • ۱۲ پروژه بازآفرینی شهری در استان اصفهان در دست اجرا است
  • احیای ۲۶رشته قنات توسط بسیج سازندگی قزوین
  • نوسازی حدود ۱۷ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده آذربایجان‌غربی
  • ۱۲ هزار و ۶۶۳ واحد مسکونی برای نوسازی در آذربایجان‌غربی ثبت شد