Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@13:48:09 GMT

نقاط کویری اصفهان نیازمندطرح‌های مقابله با سیلاب است

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۲۴۳۵۳

نقاط کویری اصفهان نیازمندطرح‌های مقابله با سیلاب است

ابوطالب امینی روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: لازم است که طرح‌های آبخیزداری  با تخصیص اعتبار کافی در مناطق بیابانی استان اصفهان از شهرستان کاشان واقع در شمال تا شهرستان خور و بیابانک بیش از دیگر شهرستان‌ها، اجرا شود.

وی با اشاره به ساخت سیل‌بند، بندهای سیمانی و بندهای سنگی ملاتی برای مهار سیلاب و جلوگیری از تخریب‌های ناشی از آن در مناطق پرخطر اضافه کرد: به دلیل مسائل زمین‌شناسی، بارندگی‌های حدی در مناطق کویری و بیابانی در کمترین زمان سبب روان‌آب و سیلاب می‌شود که برای منازل و زمین‌های کشاورزی خطراتی را ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان اجرای طرح‌های آبخیزداری در مناطق حاشیه کویر و سایر نقاط استان را مستلزم تخصیص دستکم ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار دانست و گفت: با اختصاص این رقم در حدود پنج سال می‌توانیم طرح‌ها را اجرا و پیاده‌سازی کنیم.

امینی خاطرنشان کرد: میزان توانایی کنترل سیلاب و استحصال آب به منظور تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی و منابع آبی زیرسطحی در استان اصفهان در طول یک سال بالغ بر ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون متر مکعب است و رسیدن به ۶۰۰ میلیون متر مکعب جایگاهی به نسبت مطلوب خواهد بود.

معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری ادامه داد: مطالعات طرح‌های آبخیزداری استان بطور ۱۰۰ درصد انجام شده و اجرای تمامی آن منوط به تخصیص اعتبارات کافی است.

امینی با بیان اینکه ۱۱ پروژه آبخیزداری برای امسال پیش بینی شده است، اظهارداشت: ۹ شهرستان از این پروژه‌ها بهره‌مند خواهند شد و  سالانه به کنترل حدود ۲۵ تا ۳۰ میلیون سیلاب می‌انجامد.

وی با بیان اینکه ۴۰ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه برای طرح‌های امسال ابلاغ شده، افزود: امیدواریم در مرحله تخصیص این اعتبار به ۶۰ میلیارد تومان افزایش یابد.

آبخیزداری(Watershed Management)، علم و هنر برنامه‌ریزی مستمر و اجرای اقدام‌های لازم برای مدیریت منابع حوزه‌های آبخیز اعم از طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثرات منفی در منابع آب و خاک است که می‌تواند به‌صورت مکانیکی یا بیولوژیکی باشد.

در استان اصفهان ۲.۵ هکتار طرح مطالعاتی وجود دارد که تاکنون برای ۱.۷ میلیون هکتار از این عرصه، طرح‌های آبخیزداری تهیه شده است.
بر اساس آمار موجود، از مجموع ۶۰ میلیون هکتار از عرصه‌های بیابانی و مرتعی کشور حدود ۲۵ میلیون هکتار مستعد عملیات آبخیزداری است.

برچسب‌ها منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان منابع طبیعی و آبخیزداری طرح های آبخیزداری استان اصفهان طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۴۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلاجقه در پاسخ به قدس آنلاین / پسروی آب خزر در محدوده طبیعی و عادی است

علی سلاجقه امروز در حاشیه جلسه هیئت‌وزیران بابیان اینکه دریای خزر نوسانات متعدد دارد و با توجه به شرایط اقلیمی و بهره‌برداری ۵ کشور از این دریا، این احتمال دارد که در فصول و سال‌های مختلف عقب‌نشینی یا بالاآمدگی داشته باشد؛ الآن در بازه زمانی عقب‌نشینی هستیم.

وی در خصوص میزان عقب‌نشینی آب دریای خزر و اینکه در محدوده طبیعی است یا نه به خبرنگار قدس آنلاین گفت: در میانگین نوسانات، وضعیت فعلی طبیعی است و سال‌هایی داشته‌ایم که این عقب‌نشینی بیشتر بوده است.

وی افزود: قرار گرفتن در دوره عقب‌نشینی دریا مدیریت هماهنگ 5 کشور ساحلی را می‌طلبد  و ما باید در قالب کنوانسیون تهران وظایف خود را اجرا کنند و دولت سیزدهم پس از ۶ سال این کنوانسیون را احیا کرد.

سلاجقه تأکید کرد: در ژنو، توافقات خیلی خوبی شد؛ کاپ ششم هم در تهران برگزار می‌شود و کشورها اگر آب‌بند یا سدی ایجاد کرده‌اند، باید تکالیف و تدابیر قانونی در خصوص آن اندیشیده و اجرا شود.

وی همچنین با اشاره  به بارندگی‌ها و سیلاب‌های اخیر در استان‌های جنوبی، گفت: این روزها مردم سیستان و بلوچستان با سیلاب و خسارت‌هایش دست‌به‌گریبان هستند اما دو ماه دیگر مردم این خطه باید له‌له آب بزنند و این نشان می‌دهد  اصل کار زیربنایی برای این استان و کل کشور  موضوع آبخیزداری به شکل علمی و صحیح است.

وی افزود: آبخیزداری به‌عنوان یک حرکت زیربنایی برای کشور ما باید مبنا قرار گیرد و اگر عملیات آبخیزداری به نحو مطلوب انجام شود، نه از بین برند اعتبارات بسیاری مشکلات در آینده حل می‌شود.

وی گفت: آبخیزداری یک علم است و تمام دستگاه‌ها باید در پایداری حوزه آبخیز همکاری کنند و اگر این امر محقق شود با حداقل هزینه مشکلات استان‌های جنوبی حل خواهد شد.

وی در خصوص جمع‌آوری کیسه‌های نایلونی، گفت: طبق اساس‌نامه دولت، کیسه‌های زیر25 میکرون باید از چرخه تولید و توزیع و مصرف در بازه زمانی 5 ساله باید حذف شوند و خطوط تولید آن‌ها به کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر تغییر کنند.

وی افزود: با استفاده از ظرفیت‌های علمی و فناوری داخلی شیوه‌نامه تولید کیسه‌های جایگزین زیست‌تخریب‌پذیر تدوین شد که  قدری زمان برد و منجر شد که ما دو سال را از دست بدهیم و الآن باید کشور یک جهش داشته باشد تا 40 درصد عقب‌ماندگی در حذف کیسه‌های پلاستیکی جبران شود.

منبع: قدس آنلاین آرش خلیل خانه

دیگر خبرها

  • آبگیری ۳ میلیون و ۹۵۰هزار متر مکعب در حوزه‌های منابع آبخیزداری طبس
  • آبگیری ۳ میلیون ۹۵۰هزار متر مکعب در حوزه‌های منابع آبخیزداری طبس
  • آبخیزداری در مناطق سیل زده آخر فروردین ۱۴۰۳
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی
  • مشارکت منابع طبیعی و آبخیزداری استان و مرکز آموزش قدس سپاه همدان برای تولید و کاشت نهال
  • مهار سیلاب‌ با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر + فیلم
  • مهار ۸۰ درصد از سیلاب‌ها با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر+ فیلم
  • رفع تصرف ۲۰ هکتار از اراضی ملی در شهرستان طارم
  • سلاجقه در پاسخ به قدس آنلاین / پسروی آب خزر در محدوده طبیعی و عادی است
  • رفع تصرف یک هکتار از اراضی ملی بابل