Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-26@06:49:17 GMT

چرا نهاده‌های دام ۱۰۰درصد گران شد؟

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۲۴۴۳۷

به گزارش اکوفارس، حسین کیهانی، رئیس هیات مدیره اتحادیه کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان در گفتگو با تسنیم اظهار کرد:  اختصاص ارز برای واردات نهادهای دام و طیور در هفته‌های اخیر به درستی اتفاق نمی افتد و با تاخیر همراه است.

وی افزود: از طرفی انتقال ارز با مشکل مواجه است و هزینه  انتقال و مبادله آن و تغییرات آن  قیمت تمام شده واردات نهاده های دام و طیور  را افزایش داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس هیئت مدیره اتحادیه کارخانجات دام،طیور و آبزیان ادامه داد:در ماه های اخیر همچنین شاهد هستیم که برخی از کشورهای صادرکننده غلات مانند روسیه به دلیل شیوع ویروس کرونا صادرات خود را محدود کرده اند که این امر نیز در وضعیت تامین نهاده های دامی تاثیر گذار است.

کسری 50 درصدی نهاده های دامی در فروردین

وی تصریح کرد: به طور میانگین ماهانه به 600 هزار تومان ذرت و 300 هزار تومان کنجاله سویا برای تامین خوراک دام و طیور در کشور نیازمند هستیم که بخش غالب آن از طریق واردات تامین می‌شود اما در فروردین ماه سال جاری با کسری 40  تا 50 درصدی مواجه شدیم که منجر به افزایش تقاضا در بازار و بالا رفتن صد درصدی قیمت برخی از اقلام علوفه ای شده است.

وی یادآور شد: در حالی که قیمت مصوب هر کیلوگرم  کنجاله سویا 2450 تومان و ذرت 1500 تومان است اما این اقلام علوفه ای در بازار به قیمت های 5 هزار تومان و 2 هزار و 300 تومان به دست مصرف کنندگان می رسد.

کیهانی  اظهار داشت: بخشی از نهاده‌های دام و طیور وارد شده نیز در گمرک باقی مانده و با توجه به عدم اختصاص ارز ، رسوب کرده است.

این مقام مسئول گفت:  در ماه های بعد از شیوع کرونا هزینه های حمل و نقل داخلی نیز افزایش یافته است به طوری که برای نقل و انتقال هر کیلوگرم نهاده دامی  از بنادر به شمال کشور بالغ 380 تومان کرایه طلب می‌شود در حالی که نرخ مصوب  آن 220 تومان است.

وی افزود: در این شرایط رانندگان درخواست کرایه بیشتری دارند و مرغداران ،مرغداران و کارخانجات خوراک دام نیز با توجه به آنکه نیاز مبرم به علوفه دارند  مجبور به پرداخت هزینه های بیشتری هستند.

ترفند تجار برای دور زدن نرخ مصوب نهاده های دامی

رئیس هیئت مدیره کارخانجات تولید کننده خوراک دام،طیور و آبزیان ادامه داد: برخی واردکنندگان نهاده های دام و طیور با وجود اینکه نهاده ها  را با ارز 4200 تومانی وارد کرده و مکلف به فروش آنها به نرخ مصوب هستند اما برای فروش محصولات خود تقاضای قیمت های بیشتری می کند.

وی افزود: برخی وارد کنندگان برای اینکه بتوانند محصولات خود را بالاتر از نرخ مصوب به فروش برسانند، دو شماره حساب به متقاضیان  خرید ارائه می دهند تا در یک شماره حساب، هزینه نهاده دام به نرخ مصوب و در حساب دیگر ما و تفاوت  مورد نظرشان را دریافت کنند.

کیهانی با اشاره به اینکه  در حال حاضر در بنادر کشور نیز نهاده های دامی با قیمت بالاتری از نرخ مصوب به فروش می رسد گفت: با این وجود از خریداران تعهد نامه هایی مبنی خرید نهاده با نرخ مصوب گرفته می شود تا ادعای مبنی بر مابه التفاوت نداشته باشندو خریداران نیز با توجه به  نیاز و ضرورت، مجبور به تن دادن به این امر هستند.

وی یادآور شد که دولت برای رفع این مشکل  به تشکل‌های تولیدی پیشنهاد کرده بود که خود اقدام به واردات نهاده‌های مورد نیاز کنند، اما در مقام عمل نه تنها حمایت نمی شوند بلکه  چوب لای چرخ تشکل‌های تولیدی برای واردات گذاشته می‌شود که منشاء آن در وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی است.

وی گفت: تشکل های تولیدی برای واردات خوراک نهاده های دامی مورد نیاز خود به موقع تأمین ارز نمی‌شوند و نمی‌توانند در این شرایط با واردکنندگانی که  امکانات خاص خود را نیز دارد رقابت کنند.

کیهانی اظهار داشت: از زمانی مسئولیت اختصاص ارز واردات نهاده های دام و طیور از وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صنعت، معدن و تجارت سپرده شده  مشکلات تشکل‌های تولیدی برای واردات نهاده ها بیشتر شده و اولویت واردات به بازرگانان داده می شود.

وی افزود: وزارت صمت در واقع حامی تجار و بازرگانان است و حمایتی از  تشکل های تولیدی بخش کشاورزی ندارد؛ امید می رود در سال جهش تولید مشکلات تولید کنندگان مرتبط با بخش دام، طیور و آبزیان مرتفع شود.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: تشکل های تولیدی نهاده های دامی دام و طیور طیور و آبزیان نهاده های دام واردات نهاده برای واردات خوراک دام نرخ مصوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۴۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات اتحادیه عطاران و سقط فروشان بررسی شد

هفتاد و نهمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس با دو پیش از دستور و سه دستور جلسه بیمه‌ای شدن شیرخشک‌ها و عدم پرداخت به موقع مطالبات توسط سازمان‌های بیمه گر و کوتاه بودن فرجه بازپرداخت هزینه شیرخشک توسط داروخانه‌ها به شرکت‌های توزیع، زمان‌بر بودن تحویل نهاد‌های اولیه شیرین‌بیان توسط اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان، مسائل و مشکلات تعطیلی و جرائم برخی از اعضای اتحادیه صنف عطاران و سقط فروشان شیراز با حضور استاندار فارس، رئیس اتاق بازرگانی فارس، مدیران کل دستگاه‌های اجرایی و فعالان بخش خصوصی و اعضای شورای گفت‌وگوی استان و در سالن شهید قاضی استانداری فارس برگزار شد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس در این نشست گفت: اخیرا طبق بخشنامه‌ای که برای ممنوعیت عرضه محصولات گیاهی دارای بسته‌بندی و با برچسب اصالت در عطاری‌ها عرضه می‌شد و دستورالعمل و بخشنامه‌هایی از سوی دانشگاه علوم پزشکی صادر شد که عرضه و فروش این محصولات توسط عطاری ممنوع است.

محمدصادق حمیدیان افزود: این موضوع توسط مدیر سابق دانشگاه علوم پزشکی به گونه‌ای مدیریت شد که عطاری‌ها می‌توانستند این محصولات را به فروش برسانند. این محصولات علی‌رغم داشتن برچسب صرفا دارویی نیستند و محصولاتی هستند که گیاهی و فاقد مواد شیمیایی هستند.

رئیس اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: با وجود اینکه محصولات مجوزدار به منظور خروج محصولات تقلبی در بازار در عطاری عرضه می‌شود به مراجع قضایی معرفی شده و بخش اعظمی از فروش عطاران از دست رفته است.

او بیان کرد: با توجه به اینکه اعضای اتحادیه در ۸ سال گذشته دوره‌های آموزشی و تکمیلی را برای صنف عطاران گذرانیده‌اند و مجوز‌های لازم را اخذ کردند سطح علمی عطاران به نسبت قبل افزایش یافته است لذا انتظار می‌رود این محصولات کمافی سابق در عطاری‌ها به فروش برسد.

مدیر فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این جلسه گفت: از دی‌ماه سال گذشته سازمان غذا و دارو بخشنامه‌های خود را سختگیرانه‌تر کرده است و برنامه عملیاتی خود در سال ۱۴۰۲ برخورد با فروش دارو‌های گیاهی در مکانی به غیر از داروخانه‌ها قرار داده است و در سال گذشته در ۱۰ ماه از حدود ۴۸۰ عطاری بازدید صورت گرفته که ۵۳ واحد به مرجع قضایی معرفی شدند که دارو‌های گیاهی وارداتی قاچاق نیز به فروش می‌رساندند.

شرافت ادامه داد: با موافقت فرماندار اجازه داده شد فرآورده‌هایی که به صورت otc و موضعی هستند علاوه بر داروخانه‌ها در عطاری‌ها نیز به فروش برسد، اما انجمن داروسازان معترض هستند که نباید این دارو‌ها در عطاری‌ها عرضه شود.

محمد مهدی رزمجو، مدیرکل استاندارد فارس هم گفت: مرجع رسمی تایید دارو در دنیا وزارت بهداشت است و عطاری‌ها می‌توانند گیاهان دارویی را بفروشند. دارو‌های گیاهی تحت نظر سازمان قیمت‌گذاری شده است.

مرتضی شریفی، مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس هم گفت: در جلسه کارشناسی مشکل تعزیرات این واحد‌ها با مکاتبه تا حدودی مرتفع شده است. برخی از گیاهان دارویی که فرآوری شده اند در عطاری هم به فروش می‌رسند که مورد دارد و باید پیگیری شود.

استاندار فارس و رئیس شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس نیز گفت: با توجه به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و قانون اساسی کشور کار دولت عمدتا بحث سیاست‌گذاری و نظارت بر اجرای آن است و دخالت دولت در مسائل بخش خصوصی نادرست است که اتفاق افتاده است.

محمدهادی ایمانیه اظهار کرد: همه بخش‌ها تاکید بر این دارند که کار باید به دست بخش خصوصی و فعالان اقتصادی باشد.

در ادامه سایر دستور جلسات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان مطرح و بحث و بررسی کارشناسی شد.

در این جلسه پس از بحث و بررسی موارد زیر مصوب شد:

- مصوب شد دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با صدور نامه‌ای، داروخانه‌های دولتی را ملزم به فروش شیرخشک کند.

- مصوب شد شرکت‌های پخش سایه سمن و رازی توزیع شیر خشک را با مهلت بازپرداخت سه ماهه به داروخانه‌ها تحویل دهند.

- مصوب شد مکاتبه استاندار فارس مکاتبه‌ای با وزیر بهداشت در خصوص اعطای مهلت سه ماهه به تمام داروخانه‌های استان جهت تسویه با شرکت‌های توزیع شیرخشک انجام شود.

- مصوب شد دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری در مکاتبه با اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان در خصوص واگذاری ریشه شیرین بیان - غیر قانونی و قاچاق شده- به واحد‌های تولیدی مجوزدار در کوتاه‌ترین زمان صورت گیرد.

- مصوب شد مکاتبه‌ای از سوی دفتر استاندار با گمرک ایران و سازمان توسعه تجارت در خصوص تسریع در ارسال گزارش ورود موقت مواد اولیه شیرین بیان جهت عدم درج بدهی رفع تعهد ارزی صادرکنندگان صورت گیرد.

- مصوب شد دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری در مکاتبه با اداره تعزیرات حکومتی، موضوع اطاله پرونده‌های صنف عطاران را پیگیری کند.

- مصوب شد کارگروهی متشکل از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اداره استاندارد، انجمن داروسازان استان، شرکت‌های صنعت پخش استان و اتاق بازرگانی تشکیل و موضوع توزیع دارو‌های گیاهی در صنف عطاری‌ها بررسی و پیگیری شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • پایان واکسیناسیون طیور لرستان علیه بیماری نیوکاسل
  • مشکلات اتحادیه عطاران و سقط فروشان بررسی شد
  • نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای ۲۳ هزار تن نهاده دامی درسیستان وبلوچستان
  • ۱۰۰درصد بازار شیرینی و شکلات کشور در دست صنایع آذربایجان شرقی است
  • انتقاد عضو شورا از افزایش خارج از مصوب کرایه‌ها در برخی خطوط تاکسیرانی در پایتخت
  • قوانین مصوب با اعتبارات بنیاد شهید همخوانی ندارد
  • نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای بر ۲۳ هزار تن نهاده دامی سیستان و بلوچستان انجام شد
  • اجرای ۷۵ درصد از طرحهای های مصوب سفر استانداربه منطقه آزاد ماکو
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • پرونده ۲ هزار نانوایی متخلف به تعزیرات حکومتی البرز ارجاع شد