Web Analytics Made Easy - Statcounter

شورای هماهنگی سازمان‌های غیردولتی میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور با ارسال نامه‌ای از معاون میراث‌فرهنگی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور خواست تا اقدامات حفاظتی و مرمتی (پیشگیرانه / نجات‌بخشی) برای پیشگیری از آسیب‌های بارندگی به بناها و محوطه‌های تاریخی کشور به‌کار گیرد.

به گزارش ایمنا، متن نامه به این شرح است:

"به: جناب آقای دکتر محمدحسن طالبیان

معاون محترم میراث‌فرهنگی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور

با سلام و احترام

پیرو درخواست کمیته تخصصی «میراث فرهنگی» شورای هماهنگی سازمان‌های غیردولتی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، طی نامه شماره ۰۸۰/۹۹ م به تاریخ ۲۴/‏۰۱/‏۱۳۹۹‬ مبنی بر رفع خطر اضطراری از بناهای تاریخی تحتِ تملک خود جهت پیشگیری از آسیب‌های احتمالی بر اثر بارندگی‌های اخیر، منتظر ارسال پاسخ و گزارش از سوی مراجع و دستگاه متولی، مبنی بر درخواست این شورا جهت اقدامات لازم حفاظتی و مرمتی (پیشگیرانه / نجات‌بخشی) صورت گرفته، می‌باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آن‌جا که بارندگی یک عامل طبیعی و البته قابل پیش‌بینی است که هرساله سبب تخریب و آسیب‌های جبران ناپذیری بربناهای تاریخی کشور می‌شود، وزارت میراث فرهنگی و اداره‌های کل استان‌ها می‌بایست تدابیر پیشگیرانه‌ای اندیشیده و برای این موضوع به دنبال راه حل پیش از وقوع بحران باشند. بدون تردید وظیفه آن وزارتخانه و معاونت محترم، تلاش مجدانه و پیگیری مستمر برای جذب منابع و مشارکت سایر دستگاه‌ها برای حفاظت و نگهداری از بناها و محوطه‌های تاریخی کشور است به همین دلیل «کمیته میراث فرهنگی» شورای هماهنگی به نمایندگی از ۱۱۰ انجمن زیرمجموعه خود، از جنابعالی در معاونت وزارت میراث فرهنگی، به‌عنوان بالاترین مقام اجرایی تخصصی این حوزه، تقاضا دارد در خصوص جذب بودجه‌های اضطراری، اختصاص دادن بودجه سالانه استان‌ها به رفع خطر و اقدامات استحفاظی از بناهای دارای اولویت و در معرض خطر اقدام عاجل نمائید زیرا که با آغاز فصل پاییز شاهد تخریب‌های بیشتری خواهیم بود.

به پیوست این نامه تعدادی از بناهای دچار آسیب بر اثر بارندگی در دو سه سال اخیر که در خبرگزاری‌های مختلف معرفی شده‌اند، آورده شده است که البته معدود نمونه‌هایی از تعداد بی‌شمار این عامل طبیعی است زیرا که بسیاری از بناها و محوطه‌های تاریخی دور از چشم و پشت درهای بسته و در مناطق دورافتاده قرار گرفته‌اند.

الیار عاصمی‌زاده

رئیس شورای هماهنگی سازمان‌های غیردولتی میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور"

کد خبر 423424

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ميراث فرهنگي وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بناها و محوطه های تاریخی وزارت میراث فرهنگی شورای هماهنگی صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۶۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس

مریم جلالی در مراسم واگذاری تعدادی از اتاق‌های ارگ کریم‌خانی شیراز به پیشکسوتان و اساتید صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی استان فارس گفت: امید است این اقدام در فارس زمینه‌ای شود تا در تمامی ابنیه‌های میراثی حضور و فعالیت هنرمندان صنایع‌دستی را ببنیم.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: آنچه امروز در موزه‌ها می‌بینیم، کار دست هنرمندان صنایع‌دستی دیروز است و هنرمندان امروز حافظان و پاسداران میراث فرهنگی ما محسوب می‌شوند.

جلالی در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم ایجاد و توسعه خانه‌های صنایع‌دستی تأکید کرد و گفت: ضروری است برای توسعه و ترویج و عرضه درست محصولات دست‌ساز هنرمندان خانه‌های صنایع‌دستی متعددی، چون نمد، منبت، خاتم، شیشه و... ایجاد شود.

او با اشاره انتخاب «محله بالا کفت» به‌عنوان محله هنر و صنایع‌دستی در شیراز گفت: در حال حاضر به‌منظور حفظ میراث فرهنگی، هنر و معماری و صنایع‌دستی نهفته در بافت تاریخی شیراز، «محله بالا کفت» به‌عنوان محله هنر و صنایع‌دستی شیراز تعیین‌شده است و جا دارد در این محله خانه‌های صنایع‌دستی متعددی ایجاد شود تا گردشگری تجربه محور رخ دهد.

معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری افزود: در محله‌های قدیمی آسیب‌های اجتماعی زیادی وجود دارد که می‌توان از محل مسئولیت‌های اجتماعی وضعیت این محلات را به سازی کرد و با ایجاد فرصت برای هنرمندان در این مناطق صنایع‌دستی را رونق داد.

جلالی در ادامه سخنانش به جهانی و ملی شدن شهر‌ها اشاره کرد و گفت: همواره تأکید کرده‌ام که ملی و جهانی‌شدن شهر‌ها امتیاز نیست بلکه مسئولیت است و اگر مسئولیت خوب انجام نشود ممکن است این امتیاز سلب شود از این روباید مصوبات شورای جهانی صنایع‌دستی ضمانت اجرایی داشته باشند؛ بنابراین گزارش با حضور مریم جلالی معاون صنایع‌دستی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس و هیات همراه، ۵ اتاق در عمارت ارگ کریم خانی شیراز به پیشکسوتان و اساتید صنایع دستی و هنر‌های سنتی استان فارس به مدت دو سال واگذار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری خراسان رضوی در نمایشگاه صادراتی تهران
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری، اقتصاد زیارت و گوهرسنگ‌ها در اکسپو‭۲۰۲۴ تهران 
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود