Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-27@19:56:46 GMT

چرا بورس منفی شد؟

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۲۷۱۵۴

چرا بورس منفی شد؟

در یک سال و دو ماه گذشته اوضاع بازار سرمایه در مقایسه با بازارهای موازی از جمله طلا، سکه، ارز، خودرو و مسکن خوب بوده و در مدت مذکور این بازار بازدهی قابل توجهی را برای سرمایه گذاران خود به ارمغان آورده است.

به گزارش تابناک اقتصادی، تنها از ابتدای سال جاری و تا تاریخ 21 اردیبهشت ماه، بازار سرمایه برای سرمایه گذاران خود بازدهی 103 درصدی را داشته و همین مسئله باعث شد تا نظر همگان به این بازار جلب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمارهای رسمی منتشر شده نشان می دهد که در فروردین ماه سال جاری، تعداد کل کدهای حقیقی با رشدی 18 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به 10 میلیون و 626 هزار و 554 کد رسیده است. همچنین تعداد کل کدهای حقوقی با رشدی 12 درصدی نسبت به فروردین ماه 98 به 86 هزار و 644 کد افزایش یافته است.

به هر صورت این اوضاع خوب بورس پایدار نبود و امروز مورخه 23 اردیبهشت ماه سال جاری بیشتر نمادها با صف فروش مواجه شدند. از 640 نماد فعال در بازار سرمایه طبق آخرین آمار 347 نماد با صف فروش مواجه بودند. شاخص کل که در سال جاری به رکوردشکنی های مثبت آن عادت کرده بودیم و سرانجام از کانال یک میلیون واحد گذر کرد، امروز مورخه 23 اردیبهشت ماه با ریزش 27 هزار واحدی همه سهامداران را شوکه کرد. با بازگشایی شستا میزان ریزش شاخص کل به 25 هزار و 752 واحد رسید و در نهایت شاخص کل تا لحظه تهیه این گزارش بر روی یک میلیون و 22 هزار و 11 واحد آرام گرفت.

با ریزش امروز شاخص کل برای همه این پرسش مطرح شد دلیل ریزش بورس چه بود؟

فردین آقابزرگی از کارشناسان بازار سرمایه و مدیرعامل کارگزاری بانک دی در گفتگو با خبرنگار تابناک اقتصادی با اشاره به این که کسی موافق وارد شدن آسیب به اقتصاد و فعالان بازار سرمایه نیست، گفت: اولین نکته ای که در این باره وجود دارد این است که نوسان ذات بازار است و همان گونه که افزایش قیمت ها و شاخص کل را تجربه کردیم و ظرف 30 روز کاری از ابتدای سال جاری تا 21 اردیبهشت ماه بورس بیش از 100 درصد بازدهی داشته است حالا هم با این شرایط مواجه شده ایم و این یک مسئله کاملا طبیعی است و برخی اشخاص حقیقی و حقوقی به دلیل شناسایی سود خروج مقطعی از بازار داشته و مجدداً ورود خواهند داشت.

وی افزود: مسلماً با گستردگی که بازار به خصوص ظرف یک سال گذشته پیدا کرده و به راحتی حجم معاملات روزانه به 15 هزار میلیارد تومان رسیده است، بنابراین جای نگرانی نیست. آقابزرگی ادامه داد: گفتنی است که من همچنان معتقدم که اصلاح قیمت باید صورت بگیرد البته نه با شیبی که امروز مشاهده کردیم.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار سرمایه می بایست متناسب با متغیرهای اثرگذار اقتصادی حرکت کند، در غیر این صورت القاء تورم یعنی یک انتظار تورمی ایجاد می کند. وی افزود: همین ریزش امروز بورس موجب شد که دلار هزار تومان افزایش یابد.

فردین آقابزرگی گفت: اگر در بازار سرمایه قیمت ها بالا و پایین شود هیچ صدمه ای به اقتصاد کشور وارد نخواهد شد اما از لحاظ روانی اگر قیمت ها در بازار سرمایه کاهشی شود این مسئله موجب خواهد شد که شاهد ورود نقدینگی به سایر بازارها باشیم و این اختلالاتی را ایجاد خواهد کرد.

وی با تاکید بر اینکه من فکر می کنم بازار سرمایه نیازمند چنین تنفس و اصلاحی بود، ادامه داد: امیدوارم به نحو شایسته ای این اصلاحات صورت بگیرد که بشود تناسب معقولی بین سودآوری شرکت ها و قیمت ارزش ذاتی آن ها ایجاد کرد. در غیر این صورت اگر از ناحیه افزایش و کاهش قیمت سهام سود عاید کسی شود این سود کاغذی است.

به عبارت بهتر در این وضعیت نه کسی چیزی پرداخت می کند و نه می گیرد. البته در میان مدت برای فعالان بازار ممکن است برآیند این موضوع به سمت صفر میل کند و این یعنی ممکن است در مقطعی یک عده سود کنند و یک عده هم ضرر کنند. به عبارت بهتر ممکن است تا روز گذشته شخصی سهام خود را با ده درصد سود فروخته باشد و شخص خریدار امروز ده درصد همان سهم را ضرر کرده باشد.

وی در پاسخ به این پرسش که بازگشایی نماد سایپا و ایران خودرو و همچنین پیش فروش هایی که این روزها در بازار خودرو از سمت خودروسازها شاهد آن هستیم، چقدر در ریزش بازار سرمایه موثر بوده است، گفت: ثبت نام خودرو می تواند به شدت موثر باشد چرا که فرد سهامدار می داند که با خرید خودرو ظرف کوتاه مدت سود قابل توجهی را کسب خواهد کرد بنابراین سهم خود را به فروش خواهد گذاشت تا خودرو ثبت نام کند اما بازگشایی نماد سایپا یا ایران خودرو اگر تاثیرگذار هم باشند، این تاثیر بسیار مقطعی است. کل صف خرید سایپا به عنوان مثال 700 میلیارد تومان بوده است و این در مقایسه با 15 هزار میلیارد تومان حجم معاملات روزانه رقمی نیست.

بنابراین ریزش بازار را نمی توان به بازگشایی یک نماد نسبت بدهیم ولی دولت یکی از ابزارهایی که برای کنترل ورود نقدینگی به بازار سرمایه داشته است را فعال کرده است که این ابزار همین پیش فروش خودرو است.

وی با اشاره به اینکه اگر در گذشته معاملات آتی، بازار بورس ارز و ... داشتیم هیچ گاه این حالت برای بازار سرمایه ما پیش نمی آمد، افزود: اما الان یک تصمیماتی اتخاذ می شود که ممکن است دیوار اعتماد در بازار سرمایه را فرو بریزد. این هشدار را باید داد که اگر اعتماد ضربه بخورد ممکن است به دست آوردن مجدد آن زمان ببرد.

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که اگر شاخص کل کانال یک میلیون واحد را از دست بدهد تا کجا اصلاح بازار ادامه خواهد داشت، گفت: گفتن یک عدد به نظرم کار سختی است چرا که به عنوان نمونه در اواخر پاییز سال گذشته تصور من این بود که در اسفندماه سال گذشته شاخص کل به 450 هزار واحد خواهد رسید اما دیدیم که از 510 هزار واحد هم عبور کرد. بنابراین در این زمینه عدد نمی توان گفت.

وی افزود: هم اکنون مجموع سود کل شرکت ها در سال 1398 حدود 122 هزار میلیارد تومان بوده است و ارزش بازار بورس 1800 هزار میلیارد تومان بوده است. هم اکنون ارزش بازار بورس به نزدیک 4000 هزار میلیارد تومان رسیده است اما سود شرکت های ما همان 122 هزار میلیارد تومان باقی مانده است. یعنی با بازگو کردن این اعداد و ارقام نمی خواهم بگویم که به شاخص کل 500 تا 600 هزار واحد باز گردیم اما باید بگویم که شاخص کل کنونی هیچ تناسبی با سودآوری شرکت ها نداشته و ورود نقدینگی زیاد که ناشی از سیاست ها و تصمیمات پولی و مالی بوده است شاخص کل را به اینجا رسانده است.

در نهایت انتظارم این است که شاخص باید اصلاح شود و به احتمال زیاد به زیر یک میلیون واحد خواهیم آمد اما امیدوارم این وضعیت ادامه دار نباشد. دلیل اینکه می گویم امیدوارم ادامه دار نباشد این است که هم اکنون بخش اعظم از افرادی که در صف فروش هستند حداقل 50 درصد در سود هستند و اگر موفق به فروش سهام شوند سود خواهند کرد و از سوی دیگر جا برای جذب نقدینگی در سایر بازارها ایجاد شده است و این تصمیم گیری برای فروش سهام را ساده تر کرده است.

مدیرعامل کارگزاری بانک دی گفت: این تلاطم بازار یک شوکی بود برای کسانی که بی محابا و بدون توجه به ارزیابی کارشناسی قیمت سهام شرکت ها در حال خرید سهام آن ها بودند. این خود باعث کند شدن ورود نقدینگی خواهد شد و این یعنی کاهش تقاضا و در نتیجه تعادل در بازار ایجاد می شود.

در انتها فردین آقابزرگی در پیشنهاد به سهامداران جدیدی که وارد بازار شده اند و هم اکنون متضرر هستند، گفت: بهترین راهکار این است که نگاه خود را بلندمدت کنند و انتظار نداشته باشند در کوتاه مدت این زیان متحمل شده بازگردد. بهتر است برای جبران ضرر خود بازه زمانی شش ماهه و یک ساله را در نظر بگیرند.

 

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: ویروس کرونا رضا رحمانی ناو جماران ناوچه کنارک شب قدر حسین مدرس خیابانی دعای روز هجدهم رمضان بورس شاخص کل بورس بازار سرمایه ویروس کرونا رضا رحمانی ناو جماران ناوچه کنارک شب قدر حسین مدرس خیابانی دعای روز هجدهم رمضان هزار میلیارد تومان بازار سرمایه ورود نقدینگی اردیبهشت ماه یک میلیون هزار واحد سال گذشته سال جاری هم اکنون شرکت ها شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۷۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار

شاخص کل بورس در شروع معاملات امروز با رشد ۶۰۴۶ واحدی به ۲,۳۱۰,۳۷۲ واحد رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شاخص کل بورس در شروع معاملات امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ با رشد ۶۰۴۶ واحدی به ۲,۳۱۰,۳۷۲ واحد رسید.

از تغییر شاخص‌های دیگر بورس می‌توان به رشد ۱۴۳۷.۹۵ واحدی شاخص کل هم‌وزن اشاره کرد.

حجم معاملات تاکنون ۱.۰۵۶ میلیارد سهم بود که طی ۴۶,۰۳۴ معامله دادوستد شده و ارزش کل این معاملات نیز به ۷,۲۴۱.۰۸۴ میلیارد ریال رسیده است.

ارزش کل بازار بورس نیز بالغ بر ۷۹,۸۴۱,۶۳۲.۹۳۸ میلیارد ریال شد.

کد خبر 748261

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • بورس در سکوت
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • بورس امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت