Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج بررسی‌ها و نظرسنجی‌های جدید حاکی از آن است که هوش مصنوعی می‌تواند مدیریت خدمات فناوری اطلاعات را در همه‌گیری بهبود ببخشد، سرویس‌دهی به کاربران را سریع‌تر و دورکاری را آسان‌تر کند.

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنيان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، عده‌ محدودی از مدیران ارشد فناوری اطلاعات(CIO) و مسئولان این حوزه را پیدا خواهید کرد که این روزها با مشکل جدیدی که به واسطه‌ دورکاری کارمندان ایجاد شده سر و کار نداشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از صف انتظار در لپ‌تاپ و سیستم‌های خانگی گرفته تا ورود پرخطا و درخواست‌های پشتیبانی VPN از چالش‌هایی هستند که امروزه واحد فناوری اطلاعات شرکت‌های بزرگ با آن مواجه‌اند. تدابیر اندیشیده شده‌ واحدهای فناوری اطلاعات سازمان‌های مختلف، از نظر حجم، تعداد و سرعت درخواست‌های ورودی با آنچه امروز باید پشتیبانی کنند همخوانی ندارد.

آیا پرسنل فناوری اطلاعات باید سیستم‌های مدیریت خدمات فناوری اطلاعات (ITSM) را وادار کنند تا یک روش خودکارتر را طی وقایع بحرانی برای کارمندان عادی ارائه دهد؟ تیم‌های فناوری اطلاعات و مدیران آنها در حال حاضر شلوغ‌ترین هفته‌های کاری خود را سپری می‌کنند. آنها تلاش می‌کنند تا به کارمندانی که بسیاری‌شان برای اولین بار از خانه مشغول به کار هستند کمک کنند تا به صورت امن به شرکت وصل شوند. این در حالی است که سیستم‌های ITSM  زیر بارهای کاری قرار گرفته‌اند که برای آن طراحی نشده‌ بودند. صف‌های تقاضای بسیاری از کارمندان برای ورود به پورتال اداری شکل گرفته و گاهی سیستم‌ها از پاسخگویی‌ معذور است.


خنثی کردن تاثیرات قرنطینه بر شرکت‌ها با استفاده از هوش مصنوعی و مسیریابی پیش‌بینی کننده (Predictive Routing)

براساس «اصل پارتو» 80 درصد رویدادها از ۲۰ درصد دلایل ناشی می‌شود. تحلیل‌ها نشان می‌دهد که تقریباً 75  تا 80 درصد درخواست‌های پردردسر بیش از همه ناشی اتصال و امنیت ورود به سیستم است (خدماتی که تنها 20 درصد از امور مرتبط با فناوری را تشکیل می‌دهد). اتخاذ یک رویکرد مبتنی بر هوش مصنوعی برای ارائه بهترین سرویس خدمات فناوری اطلاعات خیلی ساده می‌تواند با درج فایل‌های راهنما و ویدئو‌ها شروع ‌شود. کارمندان پیش از ورود به سیستم از راه دور می‌توانند فایل‌های آموزشی را تماشا کنند و سپس اگر همچنان به مشکل برخوردند به سمت یک پرسنل فناوری اطلاعات سوق داده شوند. این کار می‌تواند شکل‌گیری صف را به سرعت کاهش ‌دهد.

طبق مطالعه جدیدی که توسط شرکت بین‌اند کمپانی انجام شده اهمیت این موضوع بیش از پیش مشخص می‌شود. معیارهای مورد مطالعه‌ی شرکت بین‌اند کمپانی در تمام محیط‌هایی که تقاضا وجود دارد قابل اعمال است و در این زمینه فرقی نمی‌کند که با پرسنل اداری سر و کار داشته باشیم یا مشتریان عادی. این مطالعات ثابت می‌کند با استفاده از هوش مصنوعی و تخصیص پرسنل فناوری اطلاعات در مراحل بعدی، تنگناهای سرویس‌دهی برای درخواست‌های ورودی کاهش پیدا می‌کند. برای اینکه نتایج این تحقیقات دقیق باشد در تمام حالات، از رویکرد اولین ورودی، اولین خروجی (بدین معنی که اولین درخواست ورودی که وارد سیستم شد، همچنان اولین خروجی خواهد بود) استفاده شده است.

در صورتی که درخواست‌های ورودی به درستی هدایت نشوند، صفوف طولانی شکل می‌گیرد و افراد با تاخیر به پرتال خود دسترسی پیدا می‌کنند و در نتیجه کارهای خود را با تاخیر انجام می‌دهند و این عقب افتادگی بخشی از چالش‌هایی است که بسیاری از ادارات امروز با آن دست و پنجه نرم می‌کنند و واحدهای فناوری اطلاعات در بسیاری از شرکت‌ها هنوز نتوانسته‌اند برای آن راهکاری بیندیشند. رویکرد مبتنی بر هوش مصنوعی برای نوسازی ITSM ، هزینه‌های فناوری اطلاعات و خطاها را به طور بالقوه‌ای می‌کاهد و سطح رضایت کاربر را در حوزه‌ زمان پاسخ‌دهی و سرعت افزایش می‌دهد.

از همه مهم‌تر، پرسنل فناوری اطلاعات می‌توانند روی کارهای چالش برانگیزتری تمرکز کنند، زیرا هوش مصنوعی قادر است با یادگیری مداوم چگونگی بهبود شرایط، مسیریابی پیش‌بینی کننده و تجزیه و تحلیل عملکرد، کارهای عادی‌تر را انجام دهد.

نقشه راه مبتنی بر  هوش مصنوعی برای ITSM باید عملیاتی شود

افراد طراح سیستم ITSM به هیچ وجه تصور نمی‌کردند که قرار باشد روزی همه (یا بسیاری از) کارمندان در یک سازمان بخواهند از راه دور و همزمان از آن استفاده کنند و همچنین به کمک پرسنل فناوری اطلاعات نیاز داشته باشند. اتفاقی که امروز رخ داده و تیم‌های فناوری  با آن سر و کار دارند نشان می‌دهد وقت آن است که پلتفرم‌های کامپیوتری که در فعالیت‌های از راه دور استفاده می‌شد مورد تجدید نظر قرار بگیرند و به صورت جدیدی بسط پیدا کنند.

یکی از راهکارهای جالب و شاید موقتی در مورد چگونگی تغییر فناوری اطلاعات برای پشتیبانی از ITSM با قابلیت هوش مصنوعی بیشتر، بهره‌مندی از روش‌های نرم افزار به‌عنوان‌ سرویس(SaaS) است. در این روش‌ها کاربر به میزان بسیار کمی متکی بر سیستم‌های داخلی خود است و هوش مصنوعی جز اصلی کلیه سیستم‌ها و برنامه‌های فناوری در یک شرکت به حساب می‌آید.

همواره پذیرش فناوری‌های تازه با مخالفت‌هایی از سوی افراد سنتی روبرو می‌شود اما پرسنل و مدیران فناوری اطلاعات که خود با این تغییرات بیش از همه آشنا هستند، کمتر از سایر صنوف مقاومت می‌کنند. مطالعه اخیر که توسط گروه تحقیقاتی هانوفر  براساس مصاحبه با 340 متخصص فناوری اطلاعات انجام شده نشان می‌دهد افراد در این زمینه به هوش مصنوعی بسیار خوشبین هستند. هدف از این مطالعه، بررسی وضعیت فعلی همگرایی مدیریت عملیات فناوری اطلاعات (ITOM) و مدیریت خدمات فناوری اطلاعات (ITSM) در سراسر این حوزه بوده است.

71 درصد از مدیران فناوری اطلاعات برای ادغام ITOM و ITSM در سازمان‌های خود به سیستم عامل‌های SaaS خوشبین هستند. آنها به دلیل سرعت، سهولت استقرار و به روزرسانی، قابلیت مقیاس پذیری بالا، این رویکرد را در اولویت خود قرار داده‌اند. اکثر مدیران فناوری اطلاعات انگیزه دارند تا از پتانسیل وجود داده‌ها به طور موثری در زمینه هوش مصنوعی استفاده کنند. 76 درصد از پرسنل، این مسئله را بسیار مهم می‌دانند که باید با استفاده از هوش مصنوعی اولویت‌بندی‌ها را مشخص کرد و سیستم باید از حالت سنتی خود رها شود. گارتنر در آخرین مقاله‌ سه ماهه خود، 25 درصد افزایش سوالات کاربر نهایی در مورد AIOps را گزارش کرده است.

بکارگیری هوش مصنوعی در بخش‌های اداری از قبل بحران اخیر نیز مورد توجه قرار داشته است. به این حوزه «هوش مصنوعی برای عملیات فناوری اطلاعات» یا AIOps   گفته می‌شود. حالا وقت آن است که AIOps  بیش از پیش برای پرسنل عادی روشن شود و در شرکت‌هایی که حجم باری کاری از راه دور بالایی دارند اعمال شود.

البته این نکته را نباید فراموش کرد برپایی زیرساخت‌های کامپیوتری در موسسات و شرکت‌ها پیش از AIOps   ضروری است تا بتوان داده‌هایی با کیفیت بالا را ارائه کرد و همچنین از الگوریتم‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین به طور مداوم استفاده کرد. AIOps  باعث می‌شود تا پرسنل فناوری اطلاعات روی مشکلات واقعی سیستم‌ها متمرکز شوند. همچنین واضح است که AIOps   نهایتا باید توسط نیروی انسانی کنترل و نظارت شود.  

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: هوش مصنوعی فناوری اطلاعات همه گیری خدمات فناوری اطلاعات فناوری اطلاعات هوش مصنوعی راه دور سیستم ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۷۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) گامی به سوی یکپارچگی در معماری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، به همت انجمن علمی معماری و باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان، همایش «آینده معماری، هوش مصنوعی در معماری + BIM» با حضور رئیس و اعضای هیئت رئیسه، استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان در سالن فرهیختگان این واحد دانشگاهی برگزار شد.

استاد گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان در این نشست با تشریح «نقش هوش مصنوعی در معماری آینده» گفت: هوش مصنوعی به‌عنوان ابزاری نوآورانه، می‌تواند به معماران در زمینه بهبود فرآیند طراحی با خودکارسازی وظایف تکراری و تجزیه و تحلیل داده‌ها، به تسریع و ارتقای دقت فرآیند طراحی کمک کند.

محمد امان‌زادگان متذکر شد: هوش مصنوعی با شبیه‌سازی عملکرد ساختمان در شرایط مختلف و ارائه راه‌حل‌های جایگزین، به طراحی ساختمان‌هایی هوشمندتر، پایدارتر و سازگارتر با محیط زیست منجر می‌شود.

وی، بهینه‌سازی مصرف انرژی را یکی دیگر از کاربرد‌های هوش مصنوعی در معماری یاد کرد و افزود: هوش مصنوعی با تجزیه و تحلیل الگو‌های مصرف انرژی و ارائه راه‌حل‌های مناسب، به کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌ها کمک می‌کند.

استاد گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان در بخش دیگری از سخنان خود به معرفی مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) به عنوان گامی به سوی یکپارچگی در معماری پرداخت و توضیح داد: BIM با ایجاد مدل‌های سه‌بعدی دقیق از ساختمان، مدیریت اطلاعات مربوط به مصالح، تجهیزات و سیستم‌های ساختمانی، شبیه‌سازی عملکرد ساختمان در شرایط مختلف، هماهنگی بین بخش‌های مختلف پروژه و کاهش دوباره کاری و خطا، تحولی شگرف در صنعت معماری رقم خواهد زد.

این استاد دانشگاه، ترکیب هوش مصنوعی و BIM را طلوع دورانی نو در دنیای معماری را نوید نامید و ادامه داد: با اتکا به این فناوری‌های نوین، می‌توان شاهد طراحی ساختمان‌هایی ایمن‌تر، پایدارتر، سازگارتر با محیط زیست، با مصرف بهینه‌تر منابع، فضایی دلنشین‌تر و فرآیند ساخت‌وسازی سریع‌تر و کم‌هزینه‌تر بود.

وی به کاربرد‌های مختلف AR و VR در معماری اشاره و تبیین کرد: واقعیت مجازی و افزوده، دو فناوری نوظهور هستند که انقلابی در نحوه تجربه و درک معماری ایجاد می‌کنند که با استفاده از VR، معماران و طراحان می‌توانند مدل‌های سه‌بُعدی کاملاً واقعی از ساختمان‌ها را ایجاد کنند که به مشتریان امکان می‌دهد قبل از ساخت، در داخل و خارج ساختمان قدم بزنند و با آن تعامل داشته باشند و AR نیز به کاربران اجازه می‌دهد تا اطلاعات دیجیتال را بر روی دنیای واقعی خودروی خود اعمال کنند و می‌تواند برای تجسم چگونگی قرارگیری مبلمان یا عناصر طراحی در یک فضا بسیار مفید باشد.

استاد گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان به نقش هوش مصنوعی در BIM، کاربرد هوش مصنوعی در زمینه‌های مختلف معماری و چالش‌ها و چشم‌انداز‌های استفاده از هوش مصنوعی در معماری اشاره کرد.

سعید پرهوده مدیر گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های این گروه آموزشی به تشریح عملکرد علمی و عملی استادان و دانشجویان این گروه پرداخت.

در این مراسم با اهدای لوح سپاس توسط مهدی زارع رئیس و اعضای هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان به استادان گروه معماری و دانشجویان برتر این رشته از آنان تجلیل شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سانفرانسیسکو؛ پیشرو در بازیافت آب
  • هوش مصنوعی گرایش سیاسی افراد را از چهره‌شان می‌خواند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) گامی به سوی یکپارچگی در معماری
  • آزمایشگاه‌های هوشمند آینده پزشکی را متحول می‌کنند؟
  • نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • سامسونگ درباره پتانسیل هوش مصنوعی در دستگاه‌های پوشیدنی آینده خود توضیح می‌دهد
  • هوشمندسازی خدمات حوزه مشاوره و سلامت دانشجویی با به‌کارگیری هوش مصنوعی
  • چرا ربات‌ها و هوش مصنوعی هنوز به گرد پای حیوانات نرسیده‌اند؟