Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@12:32:54 GMT

بررسی اجرای بسته تحولی مکان‌یابی مدارس

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۲۸۵۳۵

بررسی اجرای بسته تحولی مکان‌یابی مدارس

به گزارش روز سه شنبه پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان نوسازی مدارس کشور، در این جلسه مهراله رخشانی مهر رییس سازمان نوسازی مدارس با بیان اهمیت موضوع مکان‌یابی صحیح فضاهای آموزشی گفت: برنامه‌ریزی برای مکان‌یابی و تخصیص بهینه فضاهای آموزشی، نقش کلیدی و تاثیرگذار در فرایند تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان ایفا کرده و ضمن فراهم کردن امکان حصول به عدالت اجتماعی، بر کیفیت آموزشی نیز می‌افزاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در تدوین این بسته تحولی، تنظیم رابطه بهینه و خردمندانه بین مکان، جمعیت و نظام آموزشی در کشور مدنظر است. به نحوی که در مناطق مختلف کشور بتوان با کمترین هزینه، موجب ایمنی و دسترسی مناسب دانش‌آموزان و معلمان به مدارس شده و زمینه‌های شکوفایی استعدادهای تحصیلی، فرهنگی و اجتماعی را با بهره‌گیری از فضاهای مطلوب، آسایش اقلیمی و استاندارهای جهانی فراهم کرد. به عبارت دیگر، در استقرار نظام مکان‌یابی مدارس، باید با توجه به تحولات جمعیتی و پراکنش فضاهای موجود، با رعایت ضوابط و اصول فنی مانند همجواری، ویژگی‌های محیطی، شعاع دسترسی، اقلیم و ظرفیت، زمین مناسب انتخاب شود.

رخشانی‌مهر با اشاره به مشکلاتی که در زمینه استقرار فضاهای آموزشی وجود دارد، اظهار داشت: طی سال های گذشته توجه صرف به ساخت مدارس و عدم توجه به سایر عوامل موثر در انتخاب مکان مناسب برای ساخت مدارس جدید و همچنین عدم توجه کافی به مسئله تحولات جمعیتی، آمایش سرزمین و توسعه پایدار در ساخت و تجهیز مدارس، باعث بروز مشکلاتی از جمله احداث مدارس در همجواری‌های کاربری‌های ناسازگار و مناطق حادثه‌خیز، مهاجرت در بعضی مناطق و رویارویی با مدارس فاقد دانش‌آموز، عدم برخورداری از عدالت آموزشی در برخی از مناطق کشور، عدم توجه به اقتضائات محیط‌های آموزشی، عدم رعایت استاندارد سرانه زمین و فضا، ساخت و ساز سلیقه‌ای فضاهای آموزشی بر اساس توصیه افراد غیرمطلع و همچنین اتلاف امکانات و منابع اندک موجود، شده است.

وی افزود: این موضوع به گونه ای است هم اکنون حدود چهل درصد مدارس کشور، دانش آموزان کمتر از ۵۰ نفر را در خود جای داده‌اند. از طرف دیگر، اتخاذ رویه‌ها، مدل‌ها، شاخص‌ها و داده‌های مختلف در مکانیابی مدارس در مناطق مختلف، پراکنده بودن اطلاعات مکانی مورد نیاز مکان‌یابی مدارس در سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف و عدم امکان برنامه‌ریزی مکانی میان مدت و بلند مدت برای مناطق مختلف کشور در سطح استانی و ملی، پرداختن به مقوله مکان‌یابی فضاهای آموزشی را دو چندان کرد.

رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور، تخصیص منابع به مناطق نیازمند و در نتیجه ایجاد عدالت آموزشی در مناطق محروم، استانداردسازی فرآیند مکان‌یابی و ساخت و ساز هدفمند مدارس بر اساس تحولات جمعیتی، هزینه کرد بهینه اعتبارات و موقوفات خیرین مدرسه‌ساز، جلوگیری از ساخت و سازهای غیرضروری و ساماندهی وضع موجود فضاهای آموزشی، امکان برنامه‌ریزی میان مدت و بلندمدت برای مناطق مختلف کشور در سطح ملی و استانی، توجه به مخاطرات محیطی و افزایش ایمنی دانش آموزان را از جمله اهداف این برنامه ذکر کرد.

وی همچنین مستندات طراحی این برنامه را سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، قانون تاسیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، راهکار شماره ۲-۲۱ از هدف عملیاتی ۲۱ با عنوان استقرار نظام مکان‌یابی مدارس براساس سامانه آمایش سرزمین و تحولات جمعیتی (ناظر به ۵۰ سال آینده) در برنامه زیرنظام تامین فضا، تجهیزات و فناوری عنوان کرد و افزود: بر اساس مطالعات انجام شده، انتظار داریم پس از استقرار این سامانه، چرخش‌های تحول آفرین از ساخت و سازهای سلیقه‌ای فضاهای آموزشی به ساخت و ساز هدفمند و بر اساس تحولات جمعیتی و مطالعات آمایش سرزمین، از ساخت و سازهای غیرضروری به ساماندهی و بهینه‌سازی وضع موجود، از ساخت مدارس کوچک به احداث فضاهای آموزشی متوسط و بزرگ، از اتلاف منابع در بعضی از مناطق به هزینه کرد بهینه در مناطق نیازمند، از عدم توجه به مخاطرات محیطی به افزایش ایمنی دانش آموزان، از برنامه‌ریزی کوتاه مدت بر اساس تقاضای امروز به برنامه‌ریزی‌های میان مدت و بلندمدت بر اساس تقاضاهای آتی اتفاق بیفتد.

وزیر آموزش و پرورش نیز پس از استماع گزارش جامعی از این طرح، با ارائه نقطه نظرات خود در راستای اجرای بهینه این بسته تحولی گفت: باید امنیت این سامانه به صورت کامل و قوی تامین شود تا اطلاعات آن غیرقابل حک باشد و همچنین بتوان پس از بررسی عملی شرایط موجود و استقرار این سامانه، به سوالات مشخص در زمینه استقرار بهترین مکان برای احداث فضای آموزشی پاسخ داده شود.

محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش ضمن تشکر از طراحی و تدوین این طرح توسط سازمان نوسازی مدارس کشور، تأکید کرد: اینکه این سامانه برای احداث فضاهای آموزشی جدید، بهترین گزینه مکانی را ارائه می‌دهد بسیار خوب است، اما بهبود شرایط فضاهای موجود نیز مورد انتظار است.

مدیرکل دفتر فنی و تحقیقات سازمان نوسازی مدارس کشور هم که در این جلسه حضور داشت، با تأیید اینکه این سامانه بر اساس اطلاعات مختلفی که در اختیار دارد، بهترین گزینه استقرار مدرسه را مشخص می‌کند، گفت: این سامانه ابتدا به صورت پایلوت در شهرستان فردیس استان البرز و دهستان درزآب در استان خراسان رضوی اجرایی می‌شود تا پس از رفع مشکلات احتمالی برای استقرار در کل کشور آماده شود.

عماد مخدومی افزود: سازمان نوسازی مدارس کشور برای تدوین ضوابط این سامانه، از متخصصان خبره وزارت آموزش و پرورش، سازمان برنامه و بودجه، ادارات‌کل راه و شهرسازی استان‌ها نیز بهره گرفته است و به زودی نظام فنی و اجرائی کشور ضابطه لازم الاجرا شدن آن را ابلاغ می‌کند.

برچسب‌ها مدارس مهراله درخشانی مهر محسن حاجی‌ میرزایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مدارس محسن حاجی میرزایی مدارس محسن حاجی میرزایی سازمان نوسازی مدارس کشور مکان یابی مدارس فضاهای آموزشی تحولات جمعیتی آموزش و پرورش دانش آموزان برنامه ریزی مناطق مختلف ساخت و ساز عدم توجه بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۸۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک رفاه دستگاه برتر در پیشبرد برنامه‌های تحولی معرفی شد

به دنبال اجرای اقدامات توسعه‌ای گسترده و تحول‌گرا در سال‌های اخیر، بانک رفاه کارگران برای دومین مرتبه پیاپی به عنوان دستگاه برتر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پیشبرد برنامه‌های تحولی معرفی شد. - اخبار بازار -

به گزارش روابط عمومی بانک رفاه کارگران، این بانک براساس شاخص‌های دوازده‌گانه تعیین شده به منظور ارزیابی عملکرد در خصوص میزان پیشرفت برنامه‌های تحولی در سازمان‌های تابعه این وزارتخانه، با کسب بالاترین امتیاز (100 درصد) در بین 10 سازمان، بانک و صندوق زیرمجموعه، برای بار دوم حائز رتبه نخست شد.  

بر اساس این گزارش، "تدوین نظام انگیزشی کارکنان فعال در برنامه‌های تحولی"، "اجرای مرحله اول از پرداخت مزایای انگیزشی بر اساس عملکرد"، "رفع نواقص احتمالی و به‌روزآوری نظام انگیزشی برای اجرای مرحله دوم"، "شناسایی فرایندهای کلیدی متناظر با اجرای برنامه‌های تحولی"، "تعیین شاخص های کلیدی عملکرد، سامانه‌های فناوری اطلاعات و گلوگاه‌های فساد مرتبط با هر فرایند کلیدی"، "اندازه‌گیری شاخص‌های کلیدی عملکرد وضع موجود و مقدار هدف‌گذاری شده تا پایان سال 1402"، "برنامه‌ریزی و اقدام جهت اصلاح فرایندهای کلیدی"، "تهیه فهرست مهم‌ترین قوانین و مقرراتی که باید برای اصلاح فرایند مورد بازنگری قرار گیرند"، "شناسایی مسائل و چالش‌های مرتبط با برنامه‌های تحولی و تعیین موضوعات و محورهای اجرای نظام پیشنهادها"، "برگزاری فراخوان پیشنهادها برای حل مسائل مرتبط با برنامه‌های تحولی"، "ارزیابی و انتخاب پیشنهادهای برتر" و "پرداخت پاداش به نفرات برتر و تدوین برنامه‌ی عملیاتی برای اجرای پیشنهادهای منتخب"، این شاخص‌های دوازده‌گانه را تشکیل می‌دهند.

شایان ذکر است، طراحی و اجرای برنامه تحولی این وزارتخانه از ابتدای سال 1402 با الگوی متفاوت و برمبنای سه محور اصلی "طراحی و اجرای نظام انگیزشی کارکنان فعال در برنامه تحولی"، "شناسایی و بهبود فرایندهای کلیدی" و "طراحی و اجرای نظام پیشنهادها با اولویت برنامه‌های تحولی" در دستور کار قرار گرفته است.

دیگر خبرها

  • ارتقای سرانه فضاهای آموزشی هرمزگان در دستور کار قرار دارد
  • اجرای ۸ هزار و ۳۳۶ پروژه مدرسه‌سازی در استان‌ها
  • سرانه فضاهای آموزشی هرمزگان افزایش می‌یابد
  • سرانه فضاهای آموزشی هرمزگان افزایش می‌یابد+فیلم
  • بانک رفاه دستگاه برتر در پیشبرد برنامه‌های تحولی معرفی شد
  • تفاهم‌نامه ۲۵۰۰ میلیارد تومانی برای ساخت ۱۴۳ کلاس درس در استان بوشهر
  • چاره‌ای جز احداث تقاطع سپاه نداریم
  • جزئیات جدید نحوه ارزش‌یابی امتحانات کشوری «ریاضی» و «علوم» پایه ششم
  • بازنگری در مکان‌یابی پل‌های عابر پیاده در قم/۱۰ پل عابر پیاده مکانیزه اجرایی می‌شود
  • ساخت فضاهای آموزشی در مناطق محروم شهرستان دیر