Web Analytics Made Easy - Statcounter

اولین نشست نمایندگان منتخب دانشگاهی مجلس یازدهم با میزبانی کانون دانشگاهیان ایران اسلامی برگزار شد. ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۶ سیاسی سیاست ایران نظرات - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، اولین نشست نمایندگان منتخب دانشگاهی مجلس یازدهم با میزبانی کانون دانشگاهیان ایران اسلامی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این جلسه از مجموع 62 نفر منتخب مجلس یازدهم که برابر آمارهای اولیه عضو هیات علمی دانشگاه‌ها هستند؛ بالغ بر 50 نماینده ضمن مراعات پروتکلهای بهداشتی حضور یافتند. در این نشست همدلانه منتخبان حاضر ضمن معرفی سوابق علمی، تخصصی و اجرایی خود، دغدغه ها، اولویت های کاری، کمیسیون مورد علاقه و علت انتخاب آن را توضیح دادند و غالبا بر تشکیل فراکسیونی فعال و تأثیر گذار به نام دانشگاهیان تاکید کردند.

در ابتدای این نشست سید محمد حسینی دبیر کل کانون دانشگاهیان ضمن اشاره به فلسفه و ضرورت این نشست خلاصه ای از مراحل شکل گیری و فعالیت های کانون طی سال‌های اخیر و آمادگی برای هر گونه همکاری با مجلس یازدهم را برای حاضران تشریح کرد.

وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اساتید انقلابی دانشگاه‌ها بدون مداخله در روند امور مجلس از همکاران مجلسی انتظار کارایی و تعامل عالمانه بیشتری در پی گیری وظایف قانونی مجلس دارند.

وی افزود: پس از 40 سال تجربه قانون گذاری دیگر نباید فرایند آزمون و خطا تکرار شود؛ از سویی نباید فراموش کرد که بعد نظارتی مجلس در پیشبرد کشور به سوی اهداف انقلاب و آرمان های امام راحل و منویات رهبر معظم انقلاب که بخش عمده آن در اسناد بالادستی تجلی یافته بسیار مهم است.

دبیر کل کانون دانشگاهیان اظهار داشت: این کانون به عنوان بزرگترین تشکل سیاسی و استادی در تهران و تمامی استان‌ها می تواند بازوی علمی و کارشناسی نمایندگان مجلس و حلقه وصل آنان با جامعه دانشگاهی باشد. در حال حاضر7 نفر از اعضای شورای مرکزی کانون و نیز 8 نفر از دبیران و اعضای رسمی کانون در استان‌ها به مجلس راه یافته اند که می توانند پیوند نمایندگان با تشکل‌های استادی و دانشجویی و محافل علمی و دانشگاهی را تحکیم بخشند.

حسینی بیان داشت: در شرایطی که به تعبیر رهبری معظم برخی تلاش میکنند مسئولان و تصمیم سازان کشور را دچار خطای محاسباتی کنند، مجلس یازدهم می تواند با انتخاب مسیر درست و رقم زدن توفیقات چشمگیر در سال اول فعالیت، زمینه را برای تشکیل دولت انقلابی و کارا در سال آینده مهیا سازد تا شاهد انسجام قوای سه‌گانه برای حل مشکلات جامعه و پیشرفت کشور باشیم.

دیگر سخنران این نشست حجت الاسلام رستمی، رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها بود که ضمن اشاره به فضیلت های شهر الله و برکات ضیافت‌الله و تقدیر از تشکیل چنین محفل وزینی به همت کانون دانشگاهیان از این که زمینه دیدار با منتخبان دانشگاهی مجلس یازدهم فراهم شده ابراز خشنودی کرد و نمایندگان را به سنگینی رسالت و مسئولیتی که مردم بر دوششان نهاده اند یادآور شد.

حجت الاسلام رستمی افزود: در شرایط سختی که تحریم خارجی ، ناکارآمدی رخی مدیران اجرایی، کاهش صادرات و قیمت نفت و به علاوه مشکل همه گیر کرونا، مردم عزیز ما را تحت فشار قرار داده است؛ نمایندگان ملت برای کاهش این گرفتاری‌ها باید عزم و همت مضاعف و برنامه‌های جدی داشته باشند.

وی با استناد به روایتی که نبی مکرم اسلام از گماردن یکی از صحابه مشهور در منصب خاصی خودداری کرده بودند خاطرنشان کرد: پیامبر فرمود این کار خطیر است و تو برای آن ضعیف هستی و پذیرش مسئولیت بازخواست قیامت و خزی و پشیمانی برای تو دارد. به همین خاطر به منتخبان محترم متذکر می‌شوم که ان شاء الله این توان در شما وجود دارد که برای ادای این رسالت داوطلب و برگزیده شده‌اید.

خاندوزی: برای تقویت ظرفیت کمیسیون‌های تخصصی در مجلس یازدهم چاره اندیشی شودحجت الاسلام تقوی: برای مبارزه با فساد نظارت مجلس یازدهم باید تقویت شود

رئیس نهاد رهبری در دانشگاه‌ها در ادامه بیان داشت: برخی با توجه به شرایط دشوار کنونی و فشارهای موجود دچار خطای تحلیل شده‌ و تصور می‌کنند مردم دیگر تحمل این سختی‌ها را ندارند؛ در حالی که بررسی‌های میدانی و نظر سنجی‌ها حاکی از روحیه والای ملت ایران است. برای نمونه در همین شرایط و بر اساس سنت مواسات اسلامی 43 درصد مردم گفته اند ما به دیگران کمک کرده ایم و حدود 45 درصد نیز اظهار کرده اند بسیار مایلیم اگر شرایط مالی مناسب داشته باشیم به دیگران کمک کنیم.

رستمی در پایان افزود: حال که چنین مردم خوبی داریم انتظار می رود مجلس یازدهم در تراز انقلاب و نظام اسلامی ظاهر شود و به این مردم شریف و فداکار با تمام توان خدمت کند.

همچنین در این نشست آقایان میرسلیم ، میرتاج الدینی ، اقبال شاکری ، شمس الدین حسینی ، نیکزاد ، پورابراهیمی ، زاهدی ، مقتدایی ، متفکر ازاد، ساداتی‌نژاد، بحرینی ، تقی پور ، رضوانی ، حاج بابایی، قادری ، نادری، جلال زاده، خاندوزی، دهنوی و... به اختصار به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود در خصوص شرایط کنونی کشور، توقعات مردم از مجلس و برخی پیشنهادها، برنامه‌ها و راهکارها پرداختند. در پایان نمایندگان منتخب با مثبت ارزیابی کردن این نشست، ضرورت تداوم آن و شکل گیری فراکسیون کارآمد دانشگاهیان را مورد تاکید قرار دادند.

انتهای پیام/

R1541/P/S1,1412/CT12 واژه های کاربردی مرتبط مجلس سید محمد حسینی دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مجلس سید محمد حسینی دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران مجلس سید محمد حسینی دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران کانون دانشگاهیان نمایندگان منتخب مجلس یازدهم دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۳۲۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلسات قالیباف و رقبایش با منتخبان مجلس دوازدهم به روایت فرید موسوی /فعلا خبری از مرامنامه و مانیفست نیست

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رایزنی ها با منتخبان مجلس دوازدهم با هدف انتخابات هیات رئیسه مجلس بالا گرفته است. از گوشه و کنار خبر می رسد کاندیداهای احتمالی حتی با دادن وعده هایی تلاش دارند که رقبای دیگر را از صحنه کنار بزنند.

ترکیب مجلس دوازدهم که در آن تا این لحظه طیفی اکثریت را بدست نیاورده است این رایزنی ها را نیز دشوارتر از ادوار پیشین کرده است.

فرید موسوی از منتخبان اصلاح طلب مجلس دوازدهم که سابقه حضور در مجلس دهم را نیز داشته است، در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، معتقد است تا روشن نشدن تکلیف 45 کرسی باقیمانده مجلس نمی توان تصویری دقیق از فراکسیون های مجلس دوازدهم ارائه کرد.

موسوی تاکید می کند؛«فراکسیون‌ها اسامی مختلفی دارند اما هنوز فراکسیون سیاسی شکل نگرفته و جلسات بر محور اشخاص بوده است تا احزاب و گروه‌های سیاسی. مثلا جلسه قالیباف، جلسه متکی یا ...

ادامه گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با فرید موسوی، نماینده منتخب مجلس شورای اسلامی را می‌خوانید؛

****

*آقای موسوی! برخی کارشناسان و چهره های سیاسی معتقدند در مجلس دوازدهم فراکسیون حداکثری شکل نمی‌گیرد، ارزیابی شما از مجلسی با وجود چند فراکسیون به چه صورت است؟

قضاوت زود است و دوستانی که اظهارنظر کردند گمانه‌زنی‌های خودشان بوده و بیشتر رسانه‌ها این بحث‌ها را داشتند اما اینکه واقعیت به چه صورت است باید اجازه بدهیم دوستان از شهرستان‌ها بیایند و نمایندگان بهتر یکدیگر را بشناسند.

در حال حاضر نمایندگان چندان شناختی از هم ندارند، هر اندازه به زمان تشکیل مجلس نزدیک شویم، حضور نمایندگان در تهران و جلسات بیشتر می‌شود، البته به جلساتی که تشکیل می‌شود چندان نمی‌شود اکتفا کرد. در شرایط فعلی بسیاری در حال ارزیابی هستند.

نظام سیاسی در کشور ما حزبی نیست و در پارلمان احزاب نقش آنچنانی ندارند که بگوییم این منتخب از آن حزب است و دیگری از این حزب. بسیاری با استفاده از ظرفیت‌های شخصی خود حضور پیدا کردند. لذا اواخر اردیبهشت ماه می‌توان برداشت دقیق از ترکیب فراکسیون‌ها داشت و الان نمی‌توان گفت که کدام فراکسیون اکثریت دارد.

در جلسات با منتخبان مجلس دوازدهم خبری از مرامنامه و مانیفست نیست

*خبری منتشر شد که تشکیل فراکسیون انقلاب اسلامی در مجلس آینده کلید خورده و با برخی منتخبان نیز جلساتی تشکیل داده، شما به این جلسات دعوت شدید؟

بله، جلسات متعددی تشکیل می‌شود و افرادی که برای هیئت رئیسه تلاش می‌کنند، جلسه برگزار می‌کنند و تا الان اسامی مختلفی مطرح شده است اما در جلسات خبری از مرامنامه و مانیسفت نیست و نمی‌توان به تعداد حاضران در جلسه اکتفا کرد، به این علت که افرادی هستند که در همه جلسات شرکت می‌کنند تا بتوانند ارزیابی دقیق‌تری داشته باشند اما به نظر بنده نمی‌توان برداشت صحیح داشت و قضاوت زود است.

فراکسیون‌ها اسامی مختلفی دارند اما هنوز فراکسیون سیاسی شکل نگرفته و جلسات بر محور اشخاص بوده است تا احزاب و گروه‌های سیاسی.

جلسات با محوریت اشخاص شکل می گیرد نه طیف سیاسی

*مثلاً می‌گویند فراکسیون قالیباف یا فراکسیون متکی یا....

بله، برای مثال می‌گویند جلسه قالیباف، متکی یا صبح ایران و ... که هنوز نمی‌توان گفت به چه صورت است. البته اعتدالی‌ها هم جلساتی را دارند اما هنوز مرزبندی‌های دقیق‌تر مشخص نشده است.

*چند فراکسیونی بودن مجلس چه آثاری دارد؟

فراکسیون‌های مختلف به جای خود اما اینکه سلایق مختلف در جامعه صدای نماینده خود را در مجلس بشنوند هم امنیت ملی را افزایش می ‎دهد و هم منجر به این می شود که صدای مردم در مجلس انعکاس داشته باشند.

تکثر صداهای مردم در مجلس به افزایش سرمایه اجتماعی کشور کمک می کند

نکته قابل توجه این است که اگر همگی را در یک مجموعه خلاصه کنیم و مانع شنیده شدن صحبت‌های دیگر بشویم، از جهات مختلف برای کشور و مردم آسیب‌زا است و در شرایط فعلی که سرمایه اجتماعی با چالش جدی روبرو است، تکصدایی وضعیت را پیچیده‌تر می‌کند. اما تکثر صداهای مختلف می‌تواند در افزایش سرمایه اجتماعی کشور موثر باشد.

حمله به ستاد انتخاباتی ام، از سوی رقبا صورت گرفته بود

*آقای موسوی! در روز اول تبلیغات انتخاباتی، خبر حمله به ستاد انتخاباتی شما منتشر شد، ماجرا چه بود؟

ماجرای حمله به ستاد بنده را با دیدگاه سیاسی نمی‌توان نگاه کرد، در حقیقت بحث‌های منطقه‌ای و محلی بود که رفع شد اما موضوعی است که اتفاق افتاد و زیبنده مردم این شهر نبود و امیدوارم افرادی که این اتفاق رارقم زدند به اشتباه خود پی برده باشند.

*این حمله از طرف رقبای شما بود؟

بله.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900709

دیگر خبرها

  • جلسات قالیباف و رقبایش با منتخبان مجلس دوازدهم به روایت فرید موسوی /فعلا خبری از مرامنامه و مانیفست نیست
  • اولین گام نبویان برای ناک اوت کردن قالیباف /اعلان جنگ علنی با تشکیل یک فراکسیون
  • مجلس یازدهم با افزایش نمایندگان به ۳۳۰ نفر مخالفت کرد
  • قالیباف: نباید به مجلس ظلم شود، نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان می گذارد
  • باهنر: مجلس باید حداقل دو فراکسیون اقلیت و اکثریت داشته باشد /ضرورت ندارد تمام تصمیمات مجلس جناحی باشد
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • نماینده مجلس : موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • محمودزاده: موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • حسینی: نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم در مجموع انقلابی هستند + فیلم
  • حسینی: گرایش سیاسی اکثر نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم مشخص است / امیدواریم در مجلس دوازدهم تعامل سازنده بین نمایندگان و دولت بیشتر باشد + فیلم