Web Analytics Made Easy - Statcounter

ندری گفت: در بعد درآمدی بهترین راهکار فروش اوراق بدهی دولت به مردم است. به شرطی که قیمت اوراق به نحوی باشد که این اوراق را بتواند با قیمت بالا بفروشد.

کامران ندری اقتصاددان و استاد دانشگاه امام صادق علیه السلام در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا درباره راه‌های جبران و پوشش کسری بودجه ناشی از تبعات شیوع ویروس کرونا گفت: برای کاهش کسری بودجه دولت به سمت کاهش هزینه‌هایش برود تا از طریق آن کسری خود را تامین نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بعد درآمدی هم بهترین راهکار فروش اوراق بدهی دولت به مردم است. به شرطی که قیمت اوراق به نحوی باشد که این اوراق را بتواند با قیمت بالا بفروشد. در صورتی این اوراق توسط مردم خریداری می‌شود که برایشان سودآور باشد. راه بعدی واگذاری و فروش دارایی‌ها است گرچه تبعات منفی بیشتری نسبت به اوراق دارد و ادامه‌دار نیست.
وی درباره استفاده از پایه‌های جدید مالیاتی برای پوشش کسری بودجه گفت: پایه‌های جدید مالیاتی تبعات منفی دارد و به اقتصاد ضربه می‌زند.در این موضوع می‌توانیم  به دنبال کاهش فرار مالیاتی باشیم به عنوان مثال باید نرخ مالیات بر سود سهام تغییر کند؛ در مدتی که بورس رونق داشته است عده‌ای در بازار سهام سود بالایی کسب کرده‌اند اما با وجود سودهای بالا، همان نیم درصد را به عنوان مالیات پرداخت کرده‌اند. همچنین کاهش فرار مالیاتی بازارهای مختلف به خصوص بازار دارایی می‌تواند آن را متعادل کند و اگر مالیات به نحوی وضع شود که به بازار لطمه نزند می‌توان درآمد بالایی را برای دولت ایجاد کرد.
ندری درباره نحوه تحقق جهش تولید با توجه به شرایط فعلی اقتصاد ایران گفت: اگر به رشد سرمایه‌گذاری و نرخ تشکیل سرمایه نگاه بیاندازید متوجه می‌شوید که این نرخ رشد در 10 سال اخیر بسیار کمتر از پیشرفت فنی و نرخ جمعیت بوده حتی از نرخ استهلاک نیز کمتر بوده است. همچنین نرخ سرمایه به ازای هر فرد در اقتصاد ایران نیز کاهش یافته که به معنی کاهش سرمایه‌گذاری است. برای جبران آن باید سرمایه‌گذاری‌ها را ازمسیر تسهیلات سرمایه جذب کرد که این موضوع هم باعث افزایش تورم می‌شود و همچنین مقدارکمتری از این تسهیلات صرف تولید می‌شود.
وی به نقش بازار سرمایه در تحقق جهش تولید اشاره کرد و گفت: موضوع مهم این است که کشور با یک دهه کاهش سرمایه‌گذاری در اقتصاد روبرو بوده است. در سال 98 نرخ رشد سرمایه‌گذاری از نرخ استهلاک پایین‌تر بوده اگر بتوانیم رشد سرمایه‌گذاری را بالاببریم می‌توانیم به تحقق رونق تولید و افزایش تولید در کشور امیدوار باشیم. هدف از افزایش مشارکت در بازار بورس نیز همین افزایش نرخ سرمایه‌گذاری بوده  اما وضعیت بازار سرمایه در بخش عرضه اولیه نشان می‌دهد که این موضوع محقق نشده است در چنین شرایط جهش تولید امکان‌پذیر نخواهد بود حتی اگر بخواهیم به سمت جهش تولید واقعی برویم به احتمال زیاد تورم بالایی نیز به دنبال خواهد داشت.

این استاد دانشگاه امام صادق علیه السلام خاطر نشان کرد: تا زمانی‌که بازار سرمایه و بازارهای غیر مولد موازی جذابیتش بالاتر از تولید باشد نباید انتظار این داشته باشیم که سرمایه‌ها به سمت فعالیت تولیدی برود.

انتهای پیام/4141

منبع: آنا

کلیدواژه: بورس اقتصاد کسری بودجه کامران ندری انتشار اوراق سرمایه گذاری کسری بودجه جهش تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۳۲۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشعل های شرق کارون جمع آوری می شوند

به گزارش خبرگزاری مهر مرتضی شاهمیرزایی شب گذشته (یکشنبه، نهم اردیبهشت‌) در برنامه «صف اول» شبکه خبر در زمینه تحقق شعار سال در صنعت پتروشیمی بیان کرد: جهش تولید متفاوت با افزایش تولید است. تلاش می‌شود ظرفیت ۹۳ میلیون تنی کنونی صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از ۱۰۰ میلیون تن عبور کند.

وی افزود: جلب مشارکت مردم برای سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی با بهبود فضای کسب‌وکار و بازار سرمایه و به‌کارگیری صندوق‌های اعتباری که مراحل اولیه آن از سوی بعضی هلدینگ‌ها در حال انجام است، از راهکارهای تحقق شعار سال در صنعت پتروشیمی است.

معاون وزیر نفت با اشاره به عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی به‌منظور رفع چالش سرمایه در گردش واحدهای تکمیلی گفت: این راهکار سبب رونق کسب‌وکار در جامعه می‌شود. پارسال ۸۰ هزار میلیارد تومان از سوی مجتمع‌های پتروشیمی به صنایع تکمیلی، همسو با سیاست دولت سیزدهم، عرضه اعتباری شد. امسال نیز این راهکار استمرار دارد تا جهش تولید و رشد اقتصادی برای کشور محقق شود.

شاهمیرزایی با تأکید بر اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی مصمم به تحقق جهش تولید در صنعت است، ادامه داد: تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام صنعت پتروشیمی از راهبردهای تحقق شعار سال است و چند طرح پتروشیمی نیز امسال به بهره‌برداری می‌رسند که گام بلندی در جهش تولید است.

وی تأمین خوراک پایدار خوراک مجتمع‌های پتروشیمی را از عوامل مهم در تحقق جهش تولید دانست و تصریح کرد: حمایت از ساخت داخل و دانش‌بنیان‌ها از سیاست‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی است که این مهم نیز سبب رشد تولید و اشتغال‌زایی در کشور می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به سرمایه‌گذاری‌های صنعت پتروشیمی برای جمع‌آوری گازهای همراه اشاره کرد و افزود: همه مشعل‌های شرق کارون، امسال و سال آینده از سوی پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس و بخشی از مشعل‌های غرب کارون از سوی پالایشگاه هویزه خلیج‌فارس جمع‌آوری، و بخش اعظم آن به خوراک پتروشیمی‌ها تبدیل می‌شود.

شاهمیرزایی با بیان اینکه هم‌اکنون نیمی از مشعل‌های صنعت پتروشیمی خاموش است و حداکثر تا سه سال آینده همه مشعل‌های این صنعت خاموش می‌شود، تصریح کرد: البته روشن‌بودن مشعل‌ها در مجتمع‌های تولیدی، برای اطمینان و شرایط اضطراری، در حد شعله بسیار کم لازم است.

وی درباره قطب‌های جدید پتروشیمی در کشور گفت: سومین قطب صنعت پتروشیمی در مکران با شتاب در حال پیشرفت است. در حال برنامه‌ریزی برای قطب جاسک هستیم و حدود ۲۲ طرح پتروشیمی همسو با تکمیل زنجیره ارزش در منطقه پارسیان تعریف شده است.

معاون وزیر نفت ادامه داد: احداث ۲ پتروشیمی در قطب لامرد در حال سرمایه‌گذاری است، ضمن اینکه طرح‌هایی نیز در قطب‌های عسلویه و ماهشهر نیز در حال اجراست.

شاهمیرزایی، به نقش مهم کاتالیست در صنعت پتروشیمی اشاره و بیان کرد: ۹۷ درصد کاتالیست‌های صنعت پتروشیمی از لحاظ وزنی بومی‌سازی شده‌اند و دانش فنی بقیه نیز تا پایان دولت کسب می‌شود.

کد خبر 6092161 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • مشعل های شرق کارون جمع آوری می شوند
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • کسب سهم مناسب از بازار با کارِ گروهی در سال ۱۴۰۲/ تحقق شعار "جهش تولید با مشارکت مردم" با طراحی و تولید محصولات جدید
  • «مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم
  • گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازارهای بین الملل راهکار اصلی تثبیت بازار مرغ
  • دو راهکار کاهش ارزبری واردات بی رویه موبایل
  • تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم با طراحی و تولید محصولات جدید
  • راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید چیست؟
  • کسب سهم مناسب از بازار با کارِ گروهی در سال ۱۴۰۲/ تحقق شعار “جهش تولید با مشارکت مردم” با طراحی و تولید محصولات جدید
  • قانون جدید مالیات؛ زمینه ساز کتمان معاملات