Web Analytics Made Easy - Statcounter

«بر اثر زلزله» به عنوان یک مستند، شروع بسیار خوبی دارد؛ صدای گزارشگر فوتبال از مسابقات جام جهانی ۱۹۹۰ که اشاره به همزمانی زلزله رودبار با این رویداد خاطره انگیز ورزشی دارد.

 

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، مستند «بر اثر زلزله» را نمی‌شود فقط روایت تلاش‌ها یا شخصیت مرحوم مهندس حسینعلی عظیمی دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مستند همان‌طور که از نامش پیداست می‌خواهد اراده، روحیه جهادی و معجزه‌ای را روایت کند که توانسته از دل ویرانی، فقر و محدودیت‌ها، آبادانی، امید و زندگی را بیرون بکشد.

سازندگان مستند در واقع خواسته‌اند معنا و مصداق‌های «روحیه و اقدام جهادی» را به تصویر بکشند و برای این مهم با خوش سلیقگی سراغ شخصیتی رفته‌اند که زندگی، مرام و افکار و اندیشه‌هایش، مصداق منش و روحیه جهادی است.

«بر اثر زلزله» به عنوان یک مستند، شروع بسیار خوبی دارد. صدای گزارشگر فوتبال از مسابقات جام جهانی ۱۹۹۰ که اشاره به همزمانی زلزله رودبار با این رویداد خاطره انگیز ورزشی دارد، مخاطب را یکباره به فضا و حال و هوای سال ۱۳۶۹ می‌برد.

این شروع خوب به شما نوید تماشای مستندی پرانرژی و تماشایی را می‌دهد تا متوجه شوید قرار است در دقایق پیش رو اثر و روایتی نسبتاً متفاوت در باره زلزله رودبار را ببینید. اگرکمی صبر داشته باشید، مستند به شما خواهد گفت همان طور که زلزله بهانه حضور جهاد سازندگی و مرحوم مهندس عظیمی در منطقه پیرکوه می‌شود، همان قدر که لرزیدن زمین و زمان، فقر و محرومیت‌های روستایی مانند «بنه زمین» را برای نیروهای جهاد سازندگی آشکار و عیان می‌کند، انگار «بر اثر زلزله» هم قرار است با تکان دادن و یا زیر و رو کردن تصورات و انتظارات مخاطب، حقایقی پنهان را آشکار کند.

 

 

با این نگاه اگرچه شما در بسیاری از صحنه‌های فیلم، مهندس عظیمی را می‌بینید و یا نامش را می‌شنوید اما این صحنه‌ها و تکرار شدن نام شخصیت و سوژه فیلم در واقع بهانه‌هایی هستند تا روحیه و منش جهادگران حقیقی انقلاب اسلامی برای مخاطب آشکار شود.

البته، گذشته زندگی و واقعیت‌های شخصیت و تلاش‌های مهندس عظیمی در دوران جنگ و پس از آن، آنقدرها نکته ناگفته و پنهان و همچنین جذاب دارد که می‌شود برای هرکدام از بخش‌های آن کتاب نوشت و فیلم ساخت و یا از حکایات‌ها و روایت‌های خاصش برای جذابیت مستند استفاده کرد. سازندگان «بر اثر زلزله» هم از بر این نکته واقفند و اگرچه مختصر و محدود اما کاملاً بجا و درست از این جذابیت‌ها در اثرشان استفاده کرده‌اند و مراقب بوده‌اند که در این نحوه روایت کردن به دام زیاده گویی نیفتاده و از خط اصلی روایت منحرف نشوند.

 

 

سبک روایت در «بر اثر زلزله» نیز جالب توجه است. اصرار کارگردان بر استفاده نکردن از روایت بیرونی و یا گفتار متن (به جز تیتراژ پایانی) این امکان را فراهم کرده تا آدم‌های مختلفی که همه در دل روایت حضور داشته‌اند، مستقیم با مخاطب حرف بزنند. یعنی تنوع روایان که گاه، یک روستایی ساده، گاه فلان مسئول، همسر یا فرزند مهندس، همکار و یا گاهی نیز خود مهندس عظیمی است، اجازه نمی‌دهد مخاطب احساس یکنواختی یا خستگی کند.

 

 

استفاده از فیلمبرداری هوایی و همچنین تلفیق تصاویر امروزی با فیلم‌ها و تصاویر سال‌های دهه ۷۰ نیز این امکان را برای مخاطب فراهم می‌کند تا با مقایسه وضعیت دیروز و امروز منطقه دیلمان، به عظمت کارهای مهندس عظیمی پی ببرد.

 

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: زلزله فوتبال مستند ورزشی بر اثر زلزله مهندس عظیمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۳۲۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرور زندگی «آقای خاص» کشتی با روایت فرزاد حسنی

قسمت جدید برنامه کافه مستند امشب جمعه هفتم اردیبهشت با گفت‌وگو درباره مستند آقای خاص از شبکه افق پخش می‌شود.

این مستند به کارگردانی سجاد ترابی تلاش دارد اطلاعات تازه‌ای درباره محمد بنا سرمربی اسبق تیم ملی کشتی فرنگی و آقای خاص کشتی ایران ارائه دهد و با روایت ناگفته‌هایی به فراز و فرود‌های زندگی حرفه‌ای این مربی محبوب کشتی می‌پردازد. فرزاد حسنی نیز راوی این مستند است.

«آقای خاص» مستندی نیمه بلند است که در هفدهمین جشنواره مستند سینماحقیقت حضور داشت و قرار است برای نخستین بار از تلویزیون پخش شود.

بعد از پخش این مستند، در میز نقد «کافه مستند» داوود مرادیان و مهدی انصاری میزبان سجاد ترابی، کارگران این اثر هستند و درباره مسائل فنی این فیلم و همچنین نکات مربوط به مستند‌های ورزشی گفت‌وگو می‌کنند.

در میز محتوایی برنامه نیز داوود مرادیان میزبان علی محمدی قهرمان کشتی فرنگی و همچنین مدیر تیم‌های ملی کشتی خواهد بود تا درباره محمد بنا و ویژگی‌های این اسطوره کشتی ایران با یکدیگر صحبت کنند. در میز مستند برنامه نیز امیر مهریزدان مدیر پیشین مرکز مستند سوره که به تازگی ماموریت دو ساله‌اش در این مرکز به اتمام رسیده مهمان برنامه است تا درباره مسائل جاری حوزه مستند و مشکلات مستندسازان گفت‌وگو کند.

«کافه مستند» به تهیه کنندگی محمدعلی محمددوست و با اجرای داوود مرادیان در گروه مستند شبکه افق تولید می‌شود و تلاش می‌کند نگاه متفاوتی به مقوله مستند داشته باشد. «کافه مستند» هر هفته جمعه شب‌ها ساعت ۲۱ از این شبکه پخش می‌شود.

منبع: روابط عمومی مستند آقای خاص

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • مرور زندگی «آقای خاص» کشتی با روایت فرزاد حسنی
  • فرزاد حسنی «آقای خاص» را روایت می‌کند
  • بزرگداشت اکبر زنجان پور و دو جای خالی
  • اجرای نمایش تشریفات ساده در تماشاخانه ماه در اصفهان
  • اجرای نمایش تشریفات ساده در تماشاخانه ماه در عمارت سعدی اصفهان
  • «تشریفات ساده»، تلفیقی از تئاتر و سینما
  • «مست عشق» رکورد مخاطب روز نخست اکران را شکست
  • نگاهی به تئاتر شاماران/ردپای افسانه جاماسب در زندگی سیاه باز
  • روایت عشق و فلسفه در شبکه چهار
  • «تا اطلاع ثانوی تعطیل»، نگاهی متفاوت به انقلاب فرهنگی!