Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-29@03:45:54 GMT

پاشنه آشیل کرونا به نقطه قوت آن تبدیل شد

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۳۳۴۷۷

پاشنه آشیل کرونا به نقطه قوت آن تبدیل شد

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، از حدود بیش از سه هفته گذشته تاکنون موج شیوع بیماری در ۶ شهرستان و مناطق گرمسیری کهگیلویه وبویراحمد از جمله کهگیلویه، بهمئی، لنده، چرام، باشت و گچساران همچنان موج بروز بیماری و شمار مبتلایان به کرونا در این مناطق با سیر صعودی مواجه شده است.

در دو روز گذشته از حدود ۱۳ فرد مبتلای به بیماری کرونا در استان کهگیلویه وبویراحمد ۱۲ نفر آن در شهرهای گرمسیری استان همچون کهگیلویه و لنده گزارش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته قرابت‌های عاطفی و قومیتی و همچنین ارتباطات و مراودات اجتماعی که خود یک چالش اساسی و در حقیقت پاشنه آشیل در شیوع و افزایش مبتلایان به ویروس کرونا در این شهرستان‌ها محسوب می‌شد اکنون با موج شیوع آن در استان همسایه و مجاور خوزستان و شهرهای آن این احساس خطر را در استان مضاعف تر نیز کرده است.

استان خوزستان علاوه بر همسایگی و مجاورت با استان کهگیلویه وبویراحمد به لحاظ ارتباطات تجاری و اقتصادی و همچنین مراودات و قرابت های قومیتی و عاطفی نیز پیوندی ناگسستنی و نزدیک به این استان بویژه مناطق گرمسیری همچون کهگیلویه، لنده، گچساران و بهمئی دارد.

احساس خطر می‌کنیم

استاندار کهگیلویه وبویراحمد نیز در همین زمینه و با توجه به شیوع این بیماری در مناطق گرمسیری استان تصریح کرد که این باور و تلقین نادرست که گرمای هوا در کنترل و پیشگیری از بیماری کرونا موثر بوده اکنون تا حدودی سبب عادی انگاری مردم در مواجهه با بیماری و عدم رعایت اصول صحیح فاصله‌گذاری و مسایل بهداشتی در برخی مناطق شده است.

حسین کلانتری در نشست ستاد استانی مدیریت کرونا نیز هشدار داد که در برخی مناطق استان از جمله شهرهای گرمسیری احساس خطر می کنیم و چنانچه روند این گونه باشد و سیر صعودی مبتلایان ادامه یابد بدون شک مجبور به اعمال محدودیت‌های قبل خواهیم شد.

وی تصریح کرد: این احتمال وجود دارد استان کهگیلویه وبویراحمد که تاکنون درطرح‌های مقابله‌ای و پیشگیرانه موفقیت‌ها و دستاوردهای بزرگی برای مدیریت و مبارزه با این بیماری داشته با برخی سهل انگاری‌ها و عادی انگاری از سوی برخی مردم و صنوف مجدد شاهد موج جدید شیوع آن در این استان باشیم.

تفرجگاه‌ها همچنان تعطیل

استاندار کهگیلویه وبویراحمد همچنین به برخی گزارش‌های رسیده مبنی بر هجوم عده‌ای از مردم و مسافران از استان‌های مختلف به پارک‌ها، تفرجگاه‌ها و مناطق گرشگری استان اشاره کرد و گفت: تمامی پارک‌ها و جاذبه‌های تفریحی و گرشگری همچنان تا اطلاع بعدی در جای جای استان تعطیل هستند.

وی فعالیت مجدد این پارک‌ها و مناطق تفرجگاهی را منوط به اجازه و دستور مکتوب ستاد مدیریت کرونا در استان دانست.

کلانتری همچنین معاونت عمرانی و سیاسی و امنیتی و همچنین فرمانداران و شهرداران در همه شهرهای استان را موظف کرد در این راستا و با نظارت دقیق این موضوع را بررسی و گزارش روزانه آن را به ستاد مدیریت کرونا در استان ارائه دهند.

 استاندار کهگیلویه وبویراحمد همچنین با اشاره به هشدار برخی فرمانداران و شهرداران و عوامل انتظامی مبنی بر حضور و افزایش مسافران از استان‌های مختلف بویژه مناطق جنوبی از جمله خوزستان به مناطق تفریحی و تفرجگاهی استان نیز گفت: موضوع محدودیت‌های ترافیکی در مبادی ووردی برخی از شهرها را به ستاد ملی اعلام خواهیم کرد.

 وی افزود: در صورت تأیید و هماهنگی ستاد ملی کرونا نیز تصمیم‌ها و تمهیدات لازم در این زمینه با قوت اجرا خواهد شد.

استاندار کهگیلویه وبویراحمد گفت: مردم این استان همواره به مهمان‌نوازی، صمیمت و ارتباطات عاطفی شهرت دارند ولی به دلیل شیوع و موج جدید این بیماری نیز از هم‌وطنان درخواست می‌کنیم تا اطلاع بعدی و رفع خطر بیماری به این استان سفر نکنند.

ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در آیین‌های عبادی

استاندار کهگیلویه وبویراحمد همچنین با قرائت و اعلام برخی از بندها و مصوبات ستاد ملی مدیریت کرونا در خصوص بازگشایی مساجد و برگزاری آیین‌های عبادی و معنوی در ماه رمضان و شب‌های قدر نیز گفت: فعالیت مساجد مشروط به اجرای این مصوبات و رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی خواهد بود.

 وی برگزاری آیین‌های عبادی و برنامه‌های شب‌های قدر در مساجد را ظرف کمتر از دو ساعات، حضور نیافتن سالمندان، کودکان و افراد دارای بیماری زمینه‌ای و الزام همه شرکت کنندگان به استفاده از ماسک و دستکش، همراه‌داشتن وسایل شخصی از جمله مُهر، تسبیح، سجاده و همچنین برگزاری آیین‌های عبادی در مکان‌های روباز بویژه در مناطق گرمسیری را از جمله مصوبات و الزام‌ها در برگزاری این آیین‌ها نام بُرد.

بیمار بدحال کرونایی نداریم

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز گفت: از زمان شیوع بیماری کرونا در استان تاکنون ۲۴ هزار و ۳۳۳ نفر به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند که یک هزار و ۴۱۳ نفر از آنها بستری شدند.

دکتر پرویز یزدان‌پناه تصریح کرد: همچنین تاکنون یک هزار و ۳۵۷ نفر از این تعداد از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.

همچنین بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی یاسوج مجموع افراد بستری موجود در سطح بیمارستان‌های استان ۵۶ نفر هستند که تعداد بیماران کرونایی بستری نیز ۱۶ نفرند.

وی یادآور شد: از مجموع هفت هزار و ۵۷۳ تست انجام شده کرونا در استان تاکنون پاسخ یک هزار و ۵۲۶ مورد آن دریافت شده است.

 یزدان‌پناه افزود: هم اینک نیز هیچ بیمار کرونایی بدحال در سطح بیمارستان‌های استان وجود ندارد.

وی همچنین نگرانی اصلی و احساس خطر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی و کادر بهداشت و درمان این استان را مبنی بر شدت یافتن تجمعات بدون رعایت مسایل بهداشتی و افزایش مراودات و ارتباطات عاطفی بویژه در شهرها و مناطق گرمسیری استان نام بُرد.

کد خبر 511071 برچسب‌ها استان کهگیلویه كرونا در ايران رمضان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان کهگیلویه كرونا در ايران رمضان استاندار کهگیلویه وبویراحمد استان کهگیلویه کرونا در استان مناطق گرمسیری مدیریت کرونا بیمارستان ها احساس خطر آیین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۳۳۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبدیل منطقه حفاظت شده به گردشگری/ واگذاری بهشت گمشده در فارس

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - آمنه سپهر: اخبار چند روز گذشته استان فارس حاکی از واگذاری منطقه گردشگری بهشت گمشده به میراث‌فرهنگی فارس است؛ خبری که به نقل از استاندار فارس منتشر و در آن عنوان شد که با ورود میراث‌فرهنگی فارس به منطقه بهشت گمشده زمینه توسعه و تحول در این منطقه ایجاد می‌شود این مساله را پر رنگ تر کرد.

انتشار این خبر اذهان عمومی را با این سوال روبرو ساخت که مگر تنگ بستانک یا همان بهشت گمشده در زُمره مناطق حفاظت شده تحت مدیریت اداره کل محیط زیست استان فارس نیست؟ محمدهادی ایمانیه دلایل این واگذاری را وجود مشکلاتی در اطراف سد درود زن و معضلات برنجکاران آن منطقه عنوان کرده و از تشکیل جلسه‌ای مشترک با مسؤولان مربوطه به منظور بررسی راه‌های حل آن خبر داده است.

استاندار فارس این را هم اضافه کرده که قرار است اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس این منطقه را از منابع طبیعی تحویل بگیرد و با حفظ محیط‌زیست که خط قرمز مدیریت استان است، تلاش شود تا مشکلات مرتبط با گردشگری و کشاورزان این منطقه در کمترین زمان ممکن مرتفع شود.

پیگیری‌های خبرنگار مهر پیرامون این خبر از مقام ارشد استان به پاسخ چند کلمه‌ایِ استاندار فارس ختم شد و ایمانیه در پاسخ پیامکی خود اعلام کرد که با هماهنگی دو اداره کل و با حفظ مقررات محیط زیست واگذاری انجام شده است.

اما اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس نیز این موضوع را رد کرد و فعالان زیست محیطی نیز این موضوع را مورد کنکاش قرار دادند. در همین رابطه معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس در گفت‌و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: منطقه تنگ بستانک یکی از مناطق تحت مدیریت محیط زیست است که با واگذاری ۱۰ درصد از مناطق جنگلی کشور در دهه ۷۰ به سازمان حفاظت از محیط زیست واگذار شده تا در قالب یکی از مناطق چهارگانه از آن حفاظت شود.

نبی الله مرادی با ذکر این نکته که در سطح استان فارس سه منطقه ماله گاله، تنگ بستانک و آبشار مارگون در دهه ۷۰ و در قالب ۱۰ درصد جنگلی به محیط زیست واگذار شده، عنوان کرد: برای مناطق یاد شده در قالب طرح مدیریتی، زون‌های متفاوت چهارگانه دیده شده است.

وی بیان داشت: مناطق تحت حفاظت محیط زیست گاه در بخشی از مستثنیات مردم قرار می‌گیرد که طبق ماده ۴ قانون حفاظت بهسازی همه مالکیت افراد در ابتدا باید محترم شمرده شده و حقوق همه افراد ساکن و مجاوران در آن محدوده باید به رسمیت شناخته شود.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس تاکید کرد: محیط زیست هیچگاه بنا نداشته که درب مناطق تحت حفاظت خود را به صورت کامل ببندد و اعلام کند که این منطقه صرفاً حفاظتی است اما پس از مصاحبه استاندار فارس که اعلام کردند مدیریت گردشگری بهشت گمشده (تنگ بستانک) به میراث فرهنگی سپرده شود؛ لازم است نکاتی گفته شود.

دلایل همراهی مسئولان مرودشت چیست؟

ایزدی ابراز کرد: چرا مسؤولان شهرستان مرودشت در برابر تخریب‌های گسترده زیست محیطی در این شهرستان همچنان خاموش مانده و در بسیاری از مواقع همگام با این طرح‌ها می‌شوند.

او تصریح کرد: متأسفانه برخی مسئولین ما بدون کمترین آگاهی اکولوژیکی و کمترین درک و شناخت از شاخص‌های زیستی استان، چوب حراج به دارایی‌های طبیعی استان و استوانه‌های طبیعی پایداری سرزمین مان می‌زنند.

این کویر شناس و فعال محیط زیست استان فارس در ادامه بیان داشت: در جریان روند واگذاری تنگ بستانک به میراث فرهنگی حتی اگر محیط زیست استان هم این موضوع را تأیید کرده باشد، خلاف فاحش قانونی کرده است.

ایزدی نحوه واگذاری منطقه تنگ بستانک را کاملاً غیرقانونی دانست و گفت: این حرکات غیرقانونی تأثیر سویی بر منطقه ومردم خواهد گذاشت.

وی افزود: در جریان تفکر واگذاری منطقه استحفاظی تنگ بستانک به میراث فرهنگی و گردشگری عملکرد مدیریت حفاظت از زیستگاه‌ها و منابع ملی بسیار ضعیف است و هیچوقت به این وضعیت حاد نبوده است.

چوب حراج به ارزش‌های زیستی تحت لوای گردشگری

این فعال محیط زیست متذکر شد: چگونه می‌شود که به ارزشهای زیستی ما تحت لوای گردشگری، معدن‌کاوی و سایر مشاغل چشم و دهان پر کن آن هم به بهانه اشتغال چوب حراج می‌زنند و آب از آب هم تکان نمی‌خورد.

او ادامه داد: طرح‌های انتقال آب و گردشگران غیرمسئول تا می‌توانستند تیشه به ریشه درختان کهنسالی زدند که ریشه در هویت ملی و تاریخی ما داشت، غافل از اینکه عملیات لوله کشی تنها چشمه این منطقه، بالاتر از پارکینگ‌های این جاذبه طبیعی میلیاردها تومان خسارت به سنگفرش‌های ساخته شده که برای تسهیل در عبور و مرور گردشگران احداث شده بود، زده و عملاً به یک عرصه خاکی و محل برداشت خاک به وسیله باد و رفت و آمد موتورسیکلت‌های کرایه‌کش تبدیل شده است.

تنگ بستانک نیازمند اقدام نجات بخش برای بحران زدایی است

این کویر شناس و فعال محیط زیست عوارض و دامنه تخریب‌های وارده به منطقه تنگ بستانک را گسترده قلمداد کرد و گفت: تنگ بستانک در حال حاضر نیازمند جدی به کمک است و اجرایی شدن برنامه‌های بحران زدایی برای نجات این جاذبه گردشگری طبیعی به عنوان یک اثر ملی الزامی است.

ایزدی افزود: مگر می‌شود که یک مجموعه عملیاتی که نیازمند زیر ساخت‌های گسترده است به همین راحتی واگذار شود؟

تصمیمات عجولانه منجر به تشدید تعارض‌ها می‌شود

در ادامه یکی دیگر از کنشگران حوزه محیط زیست در استان فارس با انتقاد از روند واگذاری مناطق حفاظتی محیط زیست در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ای کاش قبل از اتخاذ هر تصمیمی سطری از قانون مطالعه کرده و یا حداقل از مشاوران مربوطه حدود و ضوابط حاکم بر مناطق را جویا شویم.

سیروس زارع با بیان اینکه این تصمیمات و صحبت‌های خارج از چهار چوب و موازین، تأثیرات منفی بر ارتباط مردم خصوصاً حاشیه‌نشینان مناطق و متولیان امور اداره مناطق خواهد گذاشت، تصریح کرد: بهشت گمشده، تنگ بستانک، روستای ییلاقی جیدرزار از جمله مناطق حفاظت شده محیط زیست است که هر گونه تغییر کاربری، دستکاری، واگذاری و تغییر تحولی در این مناطق بدون مجوز و ارزیابی اثرات زیستی غیرممکن است.

دبیر تشکل احیا کنندگان تالاب بین المللی کمجان ابراز کرد: اخیراً خبری مبنی بر واگذاری این منطقه به میراث فرهنگی بدون اطلاع محیط زیست منتشر شده که جای سوال دارد؛ محیط زیست در استان فارس از اعتبار بایسته‌ای برخوردار است؟

جایگاه قانون در تصمیمات زیستی کجاست؟

عضو شورای تشکلهای تالابی کشور تصریح کرد: اگر قرار باشد به همین منوال پیش برویم پس جایگاه قانون کجاست؟ در حالی که قوانین و ضوابط حاکم بر مناطق اجازه واگذاری نخواهد داد. به گفته وی؛ لازم است از هر گونه اقدام شتابزده، عجولانه و غیر کارشناسی در اجرای تصمیمات تأمل کرد.

زارع با ابراز تأسف از وضعیت روستای ییلاقی جیدر زار که طی نسل‌ها نقش تابستان گذرانی بومیان را ایفا می‌کرد، تصریح کرد: چند سالی است که با درخواست‌های مکرر سرعت تخریب در دل این منطقه حفاظت شده به عناوین متعدد و مختلف تشدید شده است و مسیر طبیعی آب تنگه جهت پرورش ماهی تغییر و بستر طبیعی تنگه با سنگ فرش‌های نامتجانس و غیر اصولی تخریب شده است که به نظر می‌رسد با تصمیم اخیر نهایتاً کل منطقه تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

دبیر تشکل احیا کنندگان تالاب بین المللی کمجان اظهار کرد: شوربختانه موفقیت ما در مناطق طبیعی مورد واکاوی و ارزیابی قرار نمی‌گیرد، گردشگری طبیعی ما تا کنون در راستای حفظ مناطق نبوده و تجربه اثبات کرده که هر کجا پای گردشگر به مناطق طبیعی باز شده جز تخریب و ویرانی نداشتیم.

تصمیمات شتابزده منجر به بحران‌های مختلف اجتماعی می‌شود

او افزود: یک مورد موفق از مناطق طبیعی با کاربری صحیح مدیریت گردشگری معرفی کنیم تا به مدیریت در این منطقه خوشبین باشیم؟ فراموش نکنیم طی سال‌ها اشتغال مناطق روستایی با تکیه بر همین جاذبه‌ها شکل گرفته و یقیناً هر تغییر و تحولی در نحوه مدیریت، واگذاری و کاربری تنگ بستانک، تمامی ساختار ارتزاق و معیشت شکل گرفته طی سالهای متمادی را متأثر خواهد کرد.

او در خاتمه اضافه کرد: انتظار می‌رود متولیان قانونی با توجه به شرح خدمات دستگاهی و وظیفه سیستمی از هر گونه تغییر، تحول و واگذاری در منطقه جلوگیری نمایند تا جاذبه‌های طبیعی حداقلی باقیمانده استان به پای سهم خواهی‌های افراطی قربانی نشود.

کد خبر 6071047

دیگر خبرها

  • آغاز کوچ عشایر به مناطق ییلاقی کهگیلویه و بویراحمد
  • پرسپولیس و پارادوکس مدافعان میانی؛ ستاره‌های منجی یا پاشنه آشیل؟
  • روستای رودریش شهرستان کهگیلویه درگیر اپیدمی بیماری تب مالت است
  • لزوم پیش‌بینی آمبولانس‌های ویژه شرایط کوهستانی برای کهگیلویه و بویراحمد
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • معرفی و انتصاب مجری و نماینده بنیاد علوی در استان کهگیلویه وبویراحمد
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • باورهای ارتباطی غلط تبدیل به پاشنه آشیل زندگی زوج‌ها شده است
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • تبدیل منطقه حفاظت شده به گردشگری/ واگذاری بهشت گمشده در فارس