Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سوم اردیبهشت ماه در فاصله حدودا یک ماه مانده به آغاز کار مجلس یازدهم بود که محسن دهنوی، منتخب مردم تهران در صفحه شخصی توییتر خود از تشکیل فراکسیون اقتصاد دانش بنیان به همراه ۱۹ نماینده دیگر خبر داد.

او در خصوص این فراکسیون نوشت: یکی از سرمایه‌های ایران اسلامی وجود جمعیت عظیم جوانان فارغ التحصیل دانشگاهی است که در صورت به کارگیری صحیح آن‌ها می‌توان اتفاقات بزرگی را برای کشور رقم زد؛ از آن جمله شرایط اقتصادی دشوار کشور است که متاسفانه به دلیل مدیریت غلط اجرایی و اقتصادی دولت پدید آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دهنوی در ادامه با انتقاد از اقتصاد کشور نوشت: اقتصاد کشور به شدت وابسته به نفت بوده و امروز که به دلیل شرایط تحریم، فروش نفت دچار نوسانات شدیدی شده است، اثرات مخرب آن نمود پیدا کرده و ضرورت جدایی اقتصاد از نفت را دوچندان کرده است. همان دغدغه‌ای که بار‌ها رهبری عزیز بر آن تاکید کرده و راه حل آن را در اقتصاد دانش بنیان دانسته اند.

منتخب مردم تهران در ادامه نوشت: اقتصاد دانش بنیان، اقتصادی است که مبتنی بر دانش و خلاقیت بومی جوانان دانشجو و فارغ التحصیل است و رشد بسیار بالای آن طی ۱۰ سال اخیر که از تصویب قانون جامع دانش بنیان می‌گذرد، اثبات کرده است که می‌تواند نقش جدی در معادلات اقتصادی کشور داشته باشد؛ به اعتقادی بسیاری از کارشناسان شرایط سخت اقتصادی کشور که ناشی از مدیریت غلط و تحریم‌ها می‌باشد را می‌توان با ایجاد اقتصاد دانش بنیان، به فرصت تبدیل کرد و سال ۹۹ را که سال جهش تولید می‌باشد به یکی از سال‌های مهم در جهش اقتصادی کشور تبدیل نمود؛ لذا اینجانبان در راستای تحقق کام دوم انقلاب اسلامی که هدف نهایی آن تلالو قوت جوانان مومن انقلابی در اداره امور کشور است، ایجاد فراکسیون دانش بنیان را اعلام می‌نماییم.

دهنوی اهداف فراکسیون دانش بنیان را به شرح زیر عنوان کرد:

۱- کاهش واردات اقلام اساسی مورد نیاز و جلوگیری از خروج میلیارد‌ها دلار ارز که توان تولید آن در شرکت‌های دانش بنیان وجود دارد.

۲- تقویت توان صادراتی کشور از طریق تولید محصولات فناورانه

۳- رفع موانع تولید و تسهیل فعالیت‌های شرکت‌های دانش بنیان

۴- ایجاد هماهنگی بین کمیسیون‌های مرتبط با اقتصاد دانش بنیان در مجلس از جمله صنایع و معادن، انرژی بهداشت و درمان، اقتصاد، کشاورزی و محیط زیست، عمران و حقوقی جهت پیگیری ایجاد جهش در اقتصاد دانش بنیان

۵- افزایش سهم اقتصاد دانش بنیان در تولید ناخالص ملی

۶- کاهش نرخ بیکاری در بین متخصصان و فارغ التحصیلان جوان

۷- توسعه مراکز نوآوری، فضای کاری مشترک استارتاپ ها، شتابدهنده‌ها و کارخانه‌های نوآوری

۸- ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های مسئول مانند معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، وزارتخانه‌های صمت، نفت، نیرو، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ارتباطات و فناوری ارتباطات و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در قوه قضائیه و همچنین مجلس شورای اسلامی جهت تحقق اقتصاد دانش بنیان

با وجود تحریم‌های شدید و به صرفه نبودن فروش نفت به صورت خام برای درآمدزایی کشور، اقتصاد دانش بنیان جزو بهترین راه‌ها برای این کار است؛ موضوعی که رهبر انقلاب هم بار‌ها به آن اشاره کرده اند و تاکید بسیار بر آن داشتند.

رهبر معظم انقلاب قبلا در فرمایشات خود فرموده بودند: باید مسئله‌ اقتصاد دانش‌بنیان و شرکت‌های دانش‌بنیان را واقعاً جدّی بگیریم. شاید بتوان گفت میلیون‌ها جوان در کشور هستند که آماده‌ کارند که اگر یک کمکی به این‌ها بشود، می توانند واقعاً در این قسمت‌ها پیش بروند و بخش‌های مختلف را [فعّال]کنند.

ایشان در بخش دیگری از فرمایشات خود فرموده بودند: اقتصاد دانش‌بنیان را اهمّیّت بدهیم. رشد شتابان اقتصاد به‌وسیله‌ی اقتصاد دانش‌بنیان [ممکن]خواهد شد. امروز ما امکانش را هم داریم؛ جوان‌های بسیاری هستند آماده، تحصیل‌کرده، باسواد که می توانند کار‌هایی انجام بدهند. گاهی می‌شنوید یا در تلویزیون می‌آیند یک کارآفرین جوان را نشان می دهند که آدم واقعاً لذّت می برد، حظ می کند که این آمده وارد شده در یک مقوله‌ای -کشاورزی، دامداری، صنعت، صنعت‌ها‌ی کوچک، خدمات و امثال اینها- با سرمایه‌ کم شروع کرده و با پشتکار به یک جایی رسیده. [تولید]ثروت از راه فکر، از راه کار‌های دانشی هم یک مسئله است.

سارا فلاحی منتخب مردم ایلام در مجلس یازدهم که از موسسان این فراکسیون است هم در این خصوص گفت: این فراکسیون با ابتکار برخی از منتخبان مجلس یازدهم و در راستای تحقق گام دوم انقلاب اسلامی تشکیل شده است.

حالا بعد از گذشت تقریبا یک ماه، شب شنبه ۲۰ اردیبهشت، گام دوم این فراکسیون برداشته شد؛ نشستی که با حضور ۷۵ نفر از منتخبان مجلس یازدهم و سورنا ستاری، معاونت علمی ریاست جمهوری برگزار شد؛ نشستی که نوید عزم جدی منتخبان مجلس یازدهم برای اصلاح ساختار‌های اقتصادی و رویکردی نو در رشد و پیشرفت اقتصاد کشور است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی مجلس یازدهم معاونت علمی ریاست جمهوری اقتصاد دانش بنیان دانش بنیان مجلس یازدهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۳۵۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،  فرشاد پرویزیان، مجری برنامه گفتگوی اقتصادی در گفتگو با شبکه خبر در بخشی از سخنانش درباره موضوع برنامه گفتگوی اقتصادی گفت: موضوع این برنامه طبق شرایط و اولویت‌های اقتصادی کشور تعیین می‌شود در اتاق فکری که در رادیو گفتگوست.

وی افزود: در این برنامه تلاش می‌شود با طرحی موضوعات و با نقد خیلی جدی و بدون تعارف، راه حلی ارائه شود و در آخر به این سمت پیش بریم که حالا چکار باید کرد. توجه به ذائقه مخاطب از طریق پیامک‌هایی که ارسال می کنند و نکاتی که مورد نظرشان است در این برنامه به طور جدی مطرح می شود.

وی درباره نقطه تمایز این برنامه با دیگر برنامه‌های اقتصادی گفت: پرداختن به موضوعات مختلف در برنامه‌های مختلف از زوایای مختلف هیچ ایرادی ندارد، آنچه چیزی که مهم است اقناع مخاطب است و این مخاطب فقط مردم نیستند، مسئولان ارشد اقتصادی و برنامه ریزان تا به سمت درست برنامه ریزی کنند.

وی در پاسخ به این سوال که برنامه هایی مختلفی درباره موضوعات اقتصادی صحبت می کنند و رادیو گفتگو چرا درباره مسایل اقتصادی گفتگو می کند، گفت: رادیو گفتگو محل اندیشه هاست، در واقع دیدگاه‌های اندیشه ورزی مطرح می‌شود فضا، فضای اندیشه است. نمی شود گفت، چون شبکه‌های مختلفی به مسایل اقتصاد می‌پردازند، اینها تکراری است، مسایل اقتصادی زیاد است و باید از زوایای مختلف پرداخته شود تا هم به راه حل برسیم و هم مخاطب اقناع بشود.

وی درباره تفاوت گفتگوی اقتصادی به لحاظ اجرا با سایر قالب‌های گفتگو گفت: گفتگوی اقتصادی در یک نگاه، بسیار سخت است، برای اینکه شما باید مسایل اقتصادی را مسلط باشید، بدانید از چی صحبت می‌کنید، حرف‌های زرد در حوزه اقتصاد نباید گفت، متغیر‌هایی که درباره آن صحبت می‌کنید آسان نیستند و باید خیلی دقت کرد، به راحتی نباید راه حل ارائه داد. سختی گفتگوی اقتصادی این است که اولا باید اطلاعات جامع در حوزه اقتصادی داشته باشید و دوم؛ اقتصاد علم است، وقتی علمی صحبت می‌کنید نمی‌توانید پیشگویی کنید، باید به طور علمی بتوانید پیش بینی کنید، مسیرها و روند‌ها و این روند‌ها را در طول زمان هدایت بکنید و اینکه آیا می‌توانید بر روی انتظارات اقتصادی فعالان اقتصادی در جامعه اثر بگذارید یا نه.

وی در پاسخ به این سوال که چه می‌شود کرد این موضوع‌ها برای مخاطب قابل فهم‌تر باشد، افزود: این روز‌ها اگر چه مسایل اقتصادی سخت است اما برای مخاطب قابل درک است. در حوزه اقتصادی فقط سخت خبر نیست، نرم خبر‌ها هم هستند، وقتی وارد دنیای فناوری‌ها و اقتصاد دیجیتال می‌شوید، با یک فضای نرم خبر جذاب بخصوص برای جوانان رو به رو می‌شوید.

وی گفت: گفتگوی اقتصادی به مراتب راحت‌تر شده است از جهتی که شما می‌توانید به خیلی از مسایل بپردازید، مثلا در سه دهه پیش حتی اجازه نمی‌دادند درباره افزایش نرخ نقدینگی صحبت کنید اما الان به راحتی می‌توانید صحبت کنید که چرا نقدینگی را افزایش دادید. پس گفتگو اقتصادی به جهت اینکه  دسترسی به موضوعات قابل طرح بیشتر شده، به مراتب اوضاع بهتر شده است، اما به جهت مسایل پیچیده اقتصادی که پیش آمده و آنچه که در حوزه اقتصاد داریم طرح این نکات و ارائه راه حل‌ها داستان را سخت کرده است به جهت تبحر در مسایل اقتصادی و حل مشکلات.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • شورای تامین مالی برای تحقق جهش تولید تشکیل شد
  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • شورای ملی تامین مالی به ریاست وزیر اقتصاد تشکیل شد
  • مرکز عملیات هوشمند و فعال اقتصادی در کشور تشکیل شود