Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین – صبا نوبری؛ به دنبال مشکلاتی که کرونا برای اقتصاد ایران به وجود آورد، با موافقت رهبری مصوب شد که مبلغ یک میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی برداشته شود. با مصوبه دولت مقرر شد که پنج هزارمیلیارد تومان از این مبلغ به صندوق بیمه بیکاری اختصاص یابد.

وزارت کار سامانه‎ای برای ثبت‌نام افرادی که به دلیل شیوع کرونا بیکار شده و متقاضی دریافت بیمه بیکاری بودند معرفی کرد که تا امروز حدود 800هزار نفر در این سامانه ثبت‌نام کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از این مسعود بابایی، مدیرکل بیمه بیکاری وزارت کار در پاسخ به اینکه چرا تا کنون بیمه‌ بیکاری افرادی که ثبت‌نام کرده‌اند پرداخت نشده است، گفته بود: هنوز مبلغ تخصیص یافته شده توسط سازمان برنامه‌وبودجه به حساب ما واریز نشده است و به محض اینکه این رقم واریز شود واریزها شروع خواهد شد.

هفته گذشته نوبخت از واریز 500میلیارد تومان به حساب صندوق بیمه بیکاری خبر داد و گفت هزار میلیارد تومان دیگر در همین هفته برای صندوق بیکاری واریز خواهد شد.

البته این مبلغ با پنج هزار میلیارد تومانی که دولت برای این صندوق مصوب کرده بود فاصله زیادی دارد.

روز گذشته حامد شمس، رییس مرکز روابط عمومی وزارت کار در واکنش به مصاحبه پورابراهیمی، نماینده مجلس که به عدم آغاز فرایند پرداخت بیمه بیکاری اعتراض کرده بود در صفحه توییترش نوشت: «‌برخی نمایندگان از واریز نشدن بیمه بیکاری دوره کرونا گلایه می‌کنند درحالی که خبر دارند اولین پرداختی صندوق بیمه بیکاری تازه سه روز پیش توسط سازمان برنامه‌وبودجه به مبلغ 500میلیارد تومان!!! انجام شده است و بدیهی است که صندوق برای پرداخت اول باید بودجه داشته باشد».

این اظهار نظر با واکنش مهدی قمصریان، سخنگوی سازمان برنامه‌وبودجه روبه‌رو شد و وی در پاسخ به این توییت نوشت: «شاید دیگران ندانند ولی دوستان بهتر می‌دانند که چه 500میلیارد چهارشنبه قبل و چه هزارمیلیاردی که این هفته به صندوق بیمه بیکاری واریز می‌شود بر اساس مصوبه ابلاغی ستاد ملی کرونا و بخش اول ریالی واریزی بانک مرکزی به خزانه تخصیص داده شده و پرداخت شده است. دلیل!!! چیست؟»

به نظر می‌رسد از نظر وزارت کار مبلغ اختصاص یافته هم با آنچه دولت مصوب کرده است متفاوت است و هم برای پرداخت بیمه بیکاری به 800هزار متقاضی کافی نیست ولی از طرفی هم سازمان برنامه‌وبودجه معتقد است پرداختی‌هایش مطابق مصوبات ستاد ملی کروناست و اگر وزارت کار مبلغ بیشتری می‌خواهد باید درخواست بدهد تا تصویب شود.

شنیده‌ها حاکی از این است که وضعیت دقیق پرداخت بیمه بیکاری و چگونگی تخصیص این هزار و 500 میلیاردتومان شنبه هفته آینده مشخص خواهد شد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سازمان برنامه و بودجه بیمه بیمه بیکاری وزارت کار صندوق بیمه بیکاری ویروس کرونا تاثیر اقتصادی کرونا سازمان برنامه وبودجه صندوق بیمه بیکاری وزارت کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۳۵۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان مرکزی دارای بیکاری پنهان است

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک گفت: در صنعت استان بیماری با عنوان بیکاری پنهان وجود دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته است که در سال‌های آینده مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علی قیاسی عصر امروز در نشست با اصحاب رسانه اظهار داشت: 23 هزار و 180 نفر  عضو خانه کارگر اراک هستند که حدود 12 هزار نفر از این تعداد فعال هستند و به طور مداوم حق عضویت خود را پرداخت می‌کنند. پرداخت حق عضویت برای مدت سه سال، 400 هزار تومان و برای یک سال 200 هزار تومان است.

وی افزود: خانه کارگر اراک تشکل ساکن و راکدی نیست و 2 بار در سال مراسمی را برگزار می‌کند. خانه کارگر استراحتگاه‌هایی را برای کارگران و خانواده‌های آنها در نظر  گرفته است. سامانه رفاهی ایرانیان برای کارگران ساختمانی راه اندازی شده است که کارگران باید ابتدا در این سامانه ثبت نام کنند این سامانه بیمه کارگران ساختمانی را مادام العمر می‌کند.

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک تصریح کرد: سال گذشته 3 هزار و 650 نفر کلاس آموزشی رایگان اعم از کلاس‌های کمک درسی، کامپیوتر، خیاطی و غیره برای خانواده‌های عضو خانه کارگر اراک برگزار شد که امیدواریم تا پایان سال افزایش صد برابری داشته باشد.

قیاسی بیان کرد: کارگران ساختمانی استان مرکزی 13 هزار و 250 نفر هستند که از خدمات بیمه‌ای استان استفاده می‌کنند. در شهرستان اراک 4 هزار و 300 کارگر از بیمه استفاده می‌کنند. از اواخر سال 99 هیچ کارگر ساختمانی بیمه نشده است که سازمان تأمین اجتماعی این مهم را به جهت کسری منابع اعلام نکرده است، در حالی که سازمان تأمین اجتماعی ملزم به بیمه کردن تمام کارگران ساختمانی است.

وی ادامه داد: سال گذشته سازمان تأمین اجتماعی 12هزار میلیارد تومان در استان مرکزی پرداخت کرده است. این سازمان یک سازمان هزینه درآمدی است و ساختار سازمان تأمین اجتماعی باید اصلاح شود اما این اصلاح نباید منجر به نادیده گرفتن حق کارگر شود.

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک تصریح کرد: 50 درصد حوادث کارگاهی و 55 درصد فوت حوادث کارگاهی در سطح کشور مربوط به کارگران ساختمانی است که وضعیت استان مرکزی نیز به همین صورت است. در استان مرکزی 12 هزار نفر پشت نوبت بیمه قرار دارند که 4 هزار نفر مربوط به شهر اراک است. 

قیاسی افزود: سال 1401  نیز 57 درصد افزایش حقوق وجود داشت، ولی تورمی ایجاد نشد. تورم امسال 45 درصد بود، اما دستمزد پایه تنها 35 درصد افزایش یافت و سایر سطوح در نظر گرفته نشد و رشد نداشت که این امر برای بخش تولید ضرر دارد. متأسفانه اصل سه‌جانبه‌گرایی رعایت نمی‌شود چراکه اگر در قانون کار اصل سه جانبه‌گرایی تعریف شده بود تعیین دستمزد به این صورت نبود. دولت نباید در تعیین دستمزد دخالت داشته باشد.

 وی بیان کرد: صنعت استان حال خوبی ندارد. در صنعت بیماری با عنوان بیکاری پنهان وجود دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته است که در سال‌های آینده مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. یکی از مشکلات بزرگ جامعه کارگری بحث مسکن است. مسکن کارگری برای صنعت در نظر گرفته شده اما برای کارگران ساختمانی لحاظ نشده است. 

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • پرداخت ۱۷ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان مه‌ولاتی
  • تسویه حساب سهم بیمه سلامت با داروخانه ها/وضعیت بدهی یارانه دارو
  • هشدار بیمه مرکزی به خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث
  • افشاگری درباره دستکاری تازه دولت رئیسی در مصوبات بودجه ۱۴۰۳
  • کارت سوخت رانندگان باطل می شود!
  • ابطال ۲۳ هزار کارت سوخت تاکسی فاقد بیمه شخص ثالث
  • استان مرکزی دارای بیکاری پنهان است
  • پرداختی بیمه‌ها به داروخانه‌ها شفاف‌سازی شود
  • پرداختی بیمه ها به داروخانه ها شفاف سازی شود
  • پیگیری برای پرداخت غرامت به خسارت دیدگان بخش مسکونی سیل در استان