Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@09:30:05 GMT

داستان عجیب مافیای بازار موبایل؛ ماجرا از چه قرار است؟

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۳۸۸۷۷

فرارو- این روز‌ها بازار موبایل با آشفتگی روبرو است و این وضعیت باعث شده قیمت‌ها با افزایش روبرو شود، در همین زمینه محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سؤالی درباره آشفتگی بازار موبایل اعلام کرد: احتمالاً به‌ دلیل تعطیلی کارخانه‌های تولیدی در کشور‌های تولیدکننده‌ای مثل کره جنوبی و چین، واردات کاهش دارد، البته تا چند روز پیش، آمار واردات نشان می‌داد که ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۴ میلیون گوشی وارد شده که روشن نشده. شاید کمی هم احتکار باشد، البته اطمینان ندارم.
به گزارش فرارو، همواره طی سالیان اخیر مقامات دولتی از وجود مافیا در بازار موبایل به صورت سربسته سخن می‌گفتند، در این زمینه روزنامه سازندگی طی گزارشی نوشته است: ««ع. ت» یک قدرت غیرقابل‏ انکار در بازار موبایل ایران است. قیمت‏ها از پاساژ علاءالدین تا بازار‌های دبی و ابوظبی توسط او تعیین می‏شوند. حتی از رسمی‏ ترین واردکنندگان موبایل به بازار ایران هم شهرت بیشتری دارد. سال‏ها نامش در محافل اقتصادی مطرح بود. احمد توکلی نماینده سابق مجلس و رئیس انجمن شفافیت مدتی قبل از راز‌های او پرده برداشت. او در سایت الف. توضیحات کاملی در مورد یکی از پیچیده‏ترین، مشهورترین و شگفت‏آورترین قاچاقچیان ایران داد. سایت الف. در مطلبی طولانی، نام و آدرس دقیق این فرد را معرفی کرد. سایت الف. بدون حروف اختصاری سراغ این فرد رفت: «سرانجام پس از ماه‏ها کش ‏و قوس، حکم نهایی عباس کوتول (تقی ‏زاده) صادر شد.»
این روزنامه در ادامه گزارش خود آورده است: «بازار موبایل ایران به‏ طور مطلق وابسته به کالا‌های قاچاق است. قانون «رجیستری» تا حدودی وضعیت را ساماندهی کرده بود، ولی همچنان نمونه‏ های قاچاق نبض بازار را در اختیار دارند. فروشندگان اصلی تعیین‏ کننده قیمت و جهت بازار هستند. پس از دستگیری‌‏ها و جرائم مالی دهه هشتاد، ماجرای عباس کوتول و بازار موبایل ایران باز هم تمام نشد. او در میانه دهه هشتاد و دهه نود به شغل اصلی خودش بازگشت و هر هفته دو هواپیمای آنتونف حامل گوشی‌‏های موبایل را در فرودگاه پیام تحویل می‏گرفت. تعدادی از مدیران فرودگاه پیام هم در دهه هفتاد و هم در دهه هشتاد و تا ابتدای دهه نود همواره با او همکاری داشتند و یکی پس از دیگری از خدمت منفصل و زندانی می‌‏شدند، ولی فعالیت‏های عباس کوتول همچنان ادامه می‏‌یافت. دو سال قبل او برای بار چهارم دستگیر شد.»   مافیا در بازار موبایل همچنان وجود دارد
رمضانعلی سبحانی‌فر رئیس کمیته مخابرات کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه در حال حاضر مافیا در بازار موبایل حضور فعالی دارد، گفت: در شرایطی که در کشور انواع محدودیت‌ها وجود دارد، مافیا به طور طبیعی حضور فعال‌تری دارد و سعی می‌کند از آب گل آلود برای خود ماهی بگیرد، این قضیه تنها مختص به بازار موبایل نیست و در سایر بازار‌ها نیز شما می‌توانید چنین چیزی را مشاهده کنید.
وی با اشاره به اینکه در شرایط محدودیت و تحریم مافیا در بازار موبایل جولان خود را داد، اظهار داشت: این موضوع در قالب قاچاق تلفن همراه صورت گرفت که سود‌های بسیاری را نصیب بسیاری از افراد کرد که به گروه‌های مافیایی در بازار موبایل وصل بودند، اما در دو سال گذشته و بعد از طرح رجیستری موبایل تا حدود زیادی جلوی اقدامات غیر قانونی این افراد گرفته شد.   بیشتر بخوانید: کمر بازار فروش موبایل شکست!  روند افزایشی قیمت موبایل زیر سایه کرونا   سبحانی‌فر با تاکید بر اینکه بعد از طرج رجیستری شیوه قاچاق موبایل تغییر پیدا کرد، افزود: الان با توجه به اینکه هر فردی که به کشور وارد شود، می‌تواند یک تلفن همراه با خود بدون گمرکی وارد کند، بر همین اساس این مافیا با استفاده از گذرنامه افراد، اقدام به رجیستری موبایل می‌کردند، بنابراین این طرح نیز با ضعف‌هایی روبرو است که باید مورد اصلاح قرار گیرد.
رئیس کمیته مخابرات کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه راهکار مبارزه با قاچاق موبایل و به طور کلی مقابله با مافیای بازار موبایل مشکل است، بیان داشت: این کار نیازمند یک عزم جدی است که باید همه دستگاه‌های مسئول در این زمینه همکاری کنند، از سوی دیگر با توجه به اینکه در حال حاضر کشور با محدودیت‌های شدیدی روبرو است، تامین کالا در بازار موبایل به سختی انجام می‌شود.
وی ادامه داد: مهم‌ترین مشکل در این راستا تامین و تخصیص ارز برای واردات موبایل است، به دلیل اینکه کشور با محدودیت‌های ارزی روبرو است، این امر قدری مسئله را با مشکل روبرو کرده، اما به هرحال این شرایط در دو سال گذشته نیز وجود داشته و با توجه به تمهیداتی که مسئولان دولت اندیشیده‌اند، قضیه تا امروز مدیریت شده، بنابراین برای ادامه کار نیز باید همین روند ادامه پبدا کند، تا مردم بتوانند نیاز‌های خود در حوزه موبایل را که امروز جزء اقلام ضروری به حساب می‌آید را برطرف کنند.   مافیا از طریق قاچاق موبایل، اقتصاد کشور را با مشکل روبرو کرده بود
مهدی محبی رئیس اتحادیه صنف دستگاه‌های مخابراتی، ارتباطی و لوازم جانبی تهران در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه در بازار موبایل مافیا باعث شده که فعالیت این صنف با موانع و مشکلات بسیار زیادی همراه باشد، اظهار داشت: به مانند هر صنفی دیگر نیز در بازار موبایل هم مافیا وجود دارد و این امر در زمان‌هایی که محدودیت بیشتر شود، تشدید خواهد شد، الان نیز با توحه به شرایطی که وجود دارد، این موضوع معظلات زیادی را برای ما به وجود آورده است.
وی با تاکید بر اینکه مافیا در بازار موبایل از طریق قاچاق گوشی ضربه بسیار مهلکی به اقتصاد کشور وارد کرده است، گفت: به دلیل چنین شرایطی دولت و حاکیت به دنبال آن هستند که از طریق طرح افق با این مافیا و قاچاق گوشی مبارزه کنند، بر اساس این طرح، از صفر تا صد واردات و فروش تلفن همراه به صورت آنلاین و الکترونیک قابل رهگیریی است که این موضوع می‌تواند در راه مبارزه با قاچاق تلفن همراه بسیار موثر واقع شود.
محبی با بیان اینکه دولت عزم جدی برای مبارزه با مافیای بازار موبایل دارد، افزود: طرح رجیستری تلفن همراه از زمانیکه اجرایی شده، منافع این گروه‌ها به خاطر افتاده و به خاطر همین موضوع قاچاق موبایل این روز‌ها به کمترین میزان خود رسیده، اما باید همچنان این سیاست دنبال شود، تا بتوان به شرایط بهتری در این زمینه دست یافت.
رئیس اتحادیه صنف دستگاه‌های مخابراتی، ارتباطی و لوازم جانبی با اشاره به اینکه در حال حاضر جنسی در بازار موبایل وجود ندارد، بیان داشت: به دلیل اینکه ارزی برای واردات موبایل تخصیص داده نمی‌شود، این مشکل وجود دارد، از سوی دیگر برای ما فرقی نمی‌کند که با ارز نیمایی یا ارز آزاد واردات صورت گیرد، نکته مهم تخصیص ارز و واردات کالا به بازار است، زیرا الان جنسی در بازار نیست و همین موضوع باعث شده که قیمت موبایل با افزایش روبرو شود، بنابراین برای ثبات بخشی به بازار، واردات موبایل در اسرع وقت، ضروری‌ترین اقدامی است که باید انجام شود.

منبع: فرارو

کلیدواژه: بازار موبایل قاچاق موبایل باند مافیایی قاچاق موبایل تلفن همراه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۳۸۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظهور شیوه عجیب در معاملات مسکن در ایران | علت چیست؟

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک گفت: اخیرا شنیده می‌شود که برخی مبادلات در بازار مسکن از طریق دلار و بیت‌کوین انجام می‌شود که به نظر من علت آن ایجاد سامانه خودنویس و نبود واسطه برای مدیریت قراردادها است.

مهدی کرباسیان گفت: بنا بر اعلام برخی مشاوران املاک با پدیده‌ای جدید در بازار مسکن مواجه شده‌ایم. شایعه شده برخی فروشندگان آپارتمان از خریداران تقاضای دلار، ارز دیجیتال، طلا و غیره می‌کنند. به نظر من یکی از دلایل این موضوع ایجاد سامانه خودنویس است که باعث حذف واسطه شده است. به هر حال زمانی که واسطه، معامله را مدیریت می‌کند مبادلات مالی نیز مدیریت می‌شود اما وقتی خریدار و فروشنده از طریق سامانه خودنویس اقدام به معامله می‌کنند نظارتی وجود ندارد.

وی در گفتگویی با ایسنا افزود: بازار خرید و فروش مسکن در رکود به سر می‌برد اما مراجعات مقداری نسبت به فروردین بهتر شده است؛ مراجعاتی که منتج به معامله نمی‌شود و اغلب برای اطلاع از وضعیت اجاره صورت می‌گیرد. هر سال همین‌طور است، معمولا در اردیبهشت و خرداد که تغییرات اقتصادی خود را تا حدودی نشان می‌دهد متقاضیان برای پرس‌وجو می‌آیند. نقل و انتقالات بازار اجاره هم در اردیبهشت و خرداد افزایش می‌یابد.

کرباسیان بیان کرد: قیمت‌های پیشنهادی آپارتمان در تهران نسبت به اسفند حدود ۱۰ درصد تغییر کرده اما به دلیل نبود مشتری، این نرخ‌ها هنوز به قطعیت نرسیده است. یکی از دلایل این کسادی، نوسانات بازار ارز است. کاهش قیمت دلار از محدوده ۶۹ هزار تومان به حدود ۶۱ هزار تومان بازار ملک را به نوعی کساد کرد؛ زیرا معتقدم بازار مسکن، دلاریزه شده و بالا و پایین رفتن قیمت دلار باعث می شود مردم برای خرید و فروش دست نگه دارند.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به تاثیر سامانه خودنویس بر کم‌رونق شدن معاملات مسکن گفت: مسئولان وزارت راه و شهرسازی دائما روی تبلیغات این سامانه مانور می‌دهند و به مردم می گویند بیایید قرارداد خود را مجانی ثبت کنید. در واقع رسما به حذف دفاتر مشاور املاک ورود کرده‌اند و اشتغال جامعه در حال سرکوب شدن است. در هر بازاری، اقتصاد را واسطه می‌چرخاند. جهش تولید نیاز به مشتری دارد. این مشتری از طریق واسطه‌ها می‌آید. موضوع واسطه برای بازار مسکن به عنوان یک بازار پیشرو در اقتصاد، اهمیت مضاعف دارد.

وی اظهار کرد: با ایجاد سامانه خودنویس، اکثر مشاوران املاک به سمت ابطال جواز رفته‌اند. این مساله تبعات منفی برای بازار مسکن و اشتغال کشور دارد. با توجه به پیشران بودن بخش مسکن نیز تبعات منفی برای اقتصاد کلان خواهد داشت که در آینده خود را نشان می‌دهد.

کرباسیان خاطرنشان کرد: برخی افراد می‌گویند دلالان ملک عامل گرانی مسکن هستند. سوال بنده این است آیا افزایش هزینه ساخت نیز به خاطر عملکرد مشاوران املاک است؟ حدود سه سال قبل هزینه ساخت هر متر مربع نهضت ملی مسکن را ۲.۵ میلیون تومان اعلام کردند. در حال حاضر به گفته مسئولان این رقم به ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان رسیده است.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک تهران، نوسانات قیمت مصالح ساختمانی را در قیمت مسکن موثر دانست و گفت: وقتی قیمت مصالح ساختمانی، هزینه صدور پروانه، نظام مهندسی و دستمزد کارگر، حمل و نقل و غیره تغییر می‌کند نباید انتظار داشته باشیم قیمت مسکن تغییر نکند. حتی ممکن است در تابستان با نوساناتی در بازار مسکن مواجه شویم.

وی در خصوص پیش‌بینی بازار مسکن در ماههای پیش رو گفت: دولت اقدام خوبی را در خصوص تامین مصالح ساختمانی در طرح نهضت ملی مسکن آغاز کرده که اگر بتواند از طریق این برنامه قیمت ساخت را کنترل کند ممکن است نوسانات بازار مسکن در تابستان که فصل جابه‌جایی است نیز محدود شود.

دیگر خبرها

  • ایران دومین مصرف کننده لوازم آرایشی در خاورمیانه / کدام برندها حاوی فلزات سنگین هستند؟
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • ظهور شیوه عجیب در معاملات مسکن در ایران | علت چیست؟
  • چرا داستان «جمشید بسم‌الله» دهه‌هاست تکرار می‌شود؟
  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان افغانستان چه خبر است؟
  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • قیمت پراید «عجیب» شد/ گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار
  • معاملات مسکن به این روش عجیب انجام می‌شود
  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان چه خبر است؟
  • افزایش عجیب نرخ اجاره در شهر‌های جدید