Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@02:14:04 GMT

ابزار جدیدی که لخته‌های خون را شناسایی می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۳۹۵۰۸

ابزار جدیدی که لخته‌های خون را شناسایی می‌کند

پژوهشگران ژاپنی، ابزار جدیدی ابداع کرده‌اند که می‌تواند به شناسایی لخته‌های خون کمک کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌دیلی، پژوهشگران ژاپنی‌، ابزار جدیدی ابداع کرده‌اند که می‌تواند انواع گوناگون لخته خون را بر اساس علت آنها تشخیص دهد.

این ابزار می‌تواند به پزشکان کمک کند تا علت لخته شدن خون را تشخیص دهند و بهترین راه درمان را برای از بین بردن آن انتخاب کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لخته شدن خون هنگامی اتفاق می‌افتد که سلول‌های کوچک و چسبنده خون موسوم به پلاکت به هم متصل می‌شوند. این تجمع، از خونریزی جلوگیری می‌کند؛ اما می‌تواند مضر هم باشد و با مسدود کردن رگ‌های خونی، به سکته یا حمله قلبی منجر شود.

"یوکی ژو" (Yuqi Zhou)، دانشجوی مقطع دکتری "دانشگاه توکیو" (UTokyo) و نویسنده ارشد این پروژه گفت: انواع متفاوت لخته‌های خون، توسط مولکول‌های گوناگونی ایجاد می‌شوند؛ اما همه آنها به یکدیگر شبیه هستند. نکته مهم اینجاست که جدا کردن این مولکول‌ها با ابزارهای کنونی، تقریبا غیرممکن است.

"ژو" و همکارانش در ابداع یک روش موثرتر برای شناسایی انواع متفاوت لخته‌های خون، نمونه خون افراد سالم را گرفتند و سپس آنها را در معرض عوامل لخته‌کننده متفاوت قرار دادند. 

این گروه پژوهشی، هزاران عکس از لخته‌های خون ثبت کردند. سپس نوعی فناوری یادگیری ماشینی موسوم به "شبکه عصبی پیچشی" (CNN) را به کار گرفتند تا رایانه را برای شناسایی تفاوت میان انواع گوناگون لخته خون که توسط مولکول‌های متفاوتی ایجاد می‌شوند، آموزش دهند. آنها این فناوری را روی عکس ۲۵ هزار لخته خون آزمایش کردند که رایانه پیشتر هرگز آنها را ندیده بود. نتایج آزمایش نشان داد که این فناوری می‌تواند بیشتر لخته‌های خون را در تصویر تشخیص دهد.

پژوهشگران نهایتا ابزار جدید خود موسوم به "آی‌پک" (iPAC) را آزمایش کردند تا توانایی آن را در شناسایی انواع متفاوت لخته خون در نمونه خون انسان ارزیابی کنند. آنها در این آزمایش، نمونه خون چهار انسان سالم را گرفتند و سپس نمونه‌ها را در معرض عوامل لخته‌کننده متفاوت قرار دادند. آی‌پک در این آزمایش توانست انواع متفاوت لخته خون را از یکدیگر تشخیص دهد.

"ژو" اضافه کرد: ما در این پژوهش نشان دادیم که آی‌پک، ابزار قدرتمندی برای بررسی مکانیسم ورای شکل‌گیری لخته خون است.

وی افزود: با توجه به گزارش‌هایی که مبنی بر لخته شدن خون در اثر ابتلا به کووید- ۱۹ منتشر شده‌اند، این احتمال وجود دارد که شاید روزی بتوان از این ابزار برای درک بهتر مکانیسم ورای شکل‌گیری لخته‌های خون استفاده کرد.

"کیسوک گودا" (Keisuke Goda)، استاد بخش شیمی دانشگاه توکیو و از پژوهشگران این پروژه گفت: شاید بتوان با استفاده از این ابزار جدید، ویژگی‌های انواع گوناگون لخته خون را مشخص کرد که پیش از این برای انسان ناشناخته بوده‌اند. به دست آوردن اطلاعات بیشتر در مورد لخته‌های خون می‌تواند به پژوهشگران و پزشکان کمک کند تا به ارزیابی تاثیر داروهایی بپردازند که برای مقابله با لخته شدن خون تجویز می‌شوند.

این پژوهش در مجله "eLife" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: لخته خون پلاكت فناوري دارو لخته های خون لخته شدن خون لخته خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۳۹۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف تولیدکننده واکسن آسترازنکا به عوارض نادر و لخته خون

آسترازنکا شرکت بزرگ تولیدکننده دارو سرانجام پس از چندسال تایید کرد که واکسن کرونای این شرکت می‌تواند عوارض جانبی لخته خون و کاهش پلاکت‌‌ ایجاد کند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، آسترازنکا ـ شرکت بزرگ تولیدکننده دارو ـ سرانجام پس از چندسال تایید کرد که واکسن کرونای این شرکت با نام تجاری کوویشیلد (Covishield) که در سطح گسترده‌ای استفاده شده، ممکن است عوارض جانبی نادر از جمله لخته خون و کاهش پلاکت‌‌ خون ایجاد کند.

شرکت بریتانیایی ـ سوئدی آسترازنکا، کوویشیلد را با همکاری دانشگاه آکسفورد ساخت و تولید آن در دوران همه‌گیری کرونا در مؤسسه سرم هند انجام شد. این واکسن در بیش از 150 کشور از جمله انگلیس و هند تزریق شد.

یافته‌های برخی پژوهش‌های انجام‌شده در دوره همه‌گیری نشان می‌داد که این واکسن در محافظت مقابل ویروس کرونای جدید بین 60 تا 80 درصد مؤثر است.

کانادا 13.6 میلیون دوز واکسن آسترازنکا را دور می‌ریزد!

با وجود این، یافته‌های پژوهش‌های بعدی نشان داده که این واکسن ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد لخته خون شود که می‌تواند مرگبار باشد.

تعدادی از افراد در بریتانیا یک شکایت جمعی را ثبت و اعلام کرده‌اند که این واکسن منجر به بروز مرگ و میر و صدمات شدید منجر شده و در پی دریافت غرامت تا 100 میلیون پوند برای حدود 50 قربانی هستند.

در حالی که آسترازنکا ادعای افراد را رد می‌کرد، برای اولین بار در یکی از مدارک دادگاه تایید کرده است که این واکسن در موارد بسیار نادر، باعث سندرم لخته خون می‌شود که علامت اصلی ایجاد لخته خون و تعداد پایین پلاکت خون در انسان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گشایش نمایشگاه بین المللی ابزار و یراق آلات ساختمانی در تبریز
  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض این واکسن؛ ۵۰ قربانی شکایت کردند
  • اعتراف سازنده «آسترازنکا» درباره عوارض این واکسن
  • اعتراف تولیدکننده واکسن آسترازنکا به عوارض نادر و لخته خون
  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • ویژگی پالت پلاستیکی استاندارد چیست ؟
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • کاربرد تابلو برق‌های صنعتی در صنایع مختلف (مانند فولاد، نفت، گاز، پتروشیمی و...)
  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض جانبی واکسن
  • امیر جدیدی بازیگر یک پروژه بین المللی شد