Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-28@21:00:22 GMT

مجلس یازدهم چگونه می تواند در راس امور باشد

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۴۱۰۲۱

مجلس یازدهم چگونه می تواند در راس امور باشد

مجلس جدید بزودی آغاز به کار خواهد کرد. جمله مشهور امام (ره) درباره مجلس که فرمود مجلس در راس امور است اهمیت و جایگاه مجلس شورای اسلامی را به وضوح بیان می کند اما این تصور که در راس بودن مساوی با توان دستور دادن تلقی شود برداشتی سطحی از یک موضوع بنیادین است .

در قانون اساسی مهمترین وظیفه نظام یعنی قانونگذاری به مجلس سپرده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قانون قویترین صلاحی است که با آن می توان همه مشکلات جامعه را حل کرد ، بستر لازم را برای فعالیت های توسعه ای جامعه به معنای عام آن فراهم کرد، از تمامی ناهنجاریهای موجود و احتمالی ممانعت و پیش گیری کرد، عدالت واقعی را در تمامی ارکان جامعه بسط و احساس خوشایند برخوداری از چنین وضعیتی را در روان جامعه گسترش داد و از سوء استفاده صاحبان جایگاه ، قدرت و ثروت جلوگیری گرد.

حال سوال اینجاست که چگونه مجلس می تواند این شرایط را برای جامعه فراهم کند و شایسته این جمله که مجلس در راس امور است باشد . مجلس یک شخصیت حقوفی است که تمامی ماهیتش متاثر از شخصیت حقیقی نمایندگانی است که جایگاه حقوقی خود را مدیون آراء مردمی هستند که آنان را برای تحقق شعار مذکور به مجلس فرستاده اند . این اشخاص در مدت یک دوره نمایندگی می توانند این شخصیت را برای مجلس فراهم و یا باعث تزلزل جایگاه رفیع مرکز قانون گذاری شوند. مجلس دو وظیفه بسیار مهم دارد: قانونگذاری و نظارت بر اجرای صحیح قانون. 

برای انجام این دو وظیفه تاثیر گذار، شخصیت حقیقی نمایندگان بسیار مهم و شاخص است. نماینده ای می تواند در قانونگذاری جایگاه مجلس را حفظ و ارتقاء دهد که متدین ، اهل فهم ، دانش ، تحقیق ، مشاورت با اهل نظر و از همه مهمتر دارای قدرت تحلیل و استنتاج در مسائل برای تصمیم گیری باشد.

نماینده ای که اعتقاد داشته باشد ما میتوانیم ، نخبه ایرانی می تواند و لیاقت مدیران و دانشمندان ایرانی بعد از چهل سال داشتن خودروی غیر ملی و  مونتاژ نیست .

 نماینده ای که بداند منافع ملی اولین و آخرین اولویتش در اظهار نظر اوست واین موضوع بایستی از همه وابستگی هایش چه جناحی ، منطقه ای ، بومی ویا هر نوع دیگر وابستگی مهمتر باشد .

نماینده ای که با تمام وجود اعتقاد داشته باشد فقر شایسته جامعه اسلامی و کشور غنی از منابع و امکانات خدادادی و بی همتایش نیست.

نماینده ای که بداند بهترین مردم دنیا را نمایندگی می کند .

نماینده ای که بداند ولی نعمت او محرومینی هستند که بیانگذار جمهوری اسلامی مملکت را از آن آنان دانست .

قطعا" نماینده ای که بدنبال ترخیص خودرو یک تاجر باشد ، یا گرفتن امتیاز برای وابستگان یا فشار بر دولتمردان برای ایجاد جایگاه برای وابستگان و دوستان فاقد صلاحیت و ایجاد رانت برای آقازاده ها، به دنبال زراندوزی و حل شدن در جامعه رانت خواران ، استخدام برادر زاده وخواهر زاده و ... ، درگیری فیزیکی در انظار و صحن علنی، استفاده از کلمات رکیک در گفتار ، ساخت ویلا و هزاران اما و اگر دیگر نه می تواند خودش جایگاه داشته باشد و نه برای مجلس جایگاه ایجاد کند .

چنین نماینده ای صرفا" می تواند در مقابل امتیازاتی که گرفته است باج بدهد وهر چه در پس پرده به او دیکته شود همان را انجام دهد و عملا به بازوی مافیای رانت خوار تبدیل و در هدایت جامعه به قهقهرا عمل کند نه سعادت و کامیابی هم نوعان و هموطنانش. این نماینده دیگر نه قانونگذار است و نه ناظر، چون شرط اول هر دو این امور استقلال است که او ندارد .


منبع: الف

کلیدواژه: نماینده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۴۱۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالیات بر سوداگری برای کند کردن تیغ سوداگران است/گام بلند مجلس برای هزینه دار کردن فعالیت های سوداگرانه و دلالی

به گزارش «نماینده»، دکتر محمدباقر قالیباف در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۹ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق پیش دستور خود با گرامیداشت ۹ اردیبهشت ماه روز شوراها با بیان اینکه قدردان زحمات عزیزانی هستیم که در شورای شهر و روستا مشغول فعالیت هستند، گفت: پایه و اساس شورا که مورد تاکید در آموزه های دین مبین اسلام و در قانون اساسی است استفاده از ظرفیت های نخبگان محلی برای جلب مشارکت مردم در حل مشکلات است.

وی ادامه داد: شورا در ذات خود یعنی مخالفت با تصدی گری، دوری از نگاه از بالا به پایین در جوامع محلی و پرهیز از انحصار قدرت و تصمیم گیری در یک نقطه. امیدوارم شوراها بتوانند با اصلاح مداوم خود، مشارکت مردم در حل مشکلات و پیشرفت کشور را که در شعار امسال نیز مورد تاکید رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است تسهیل کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه مجلس یازدهم سرانجام طرح اخذ مالیات بر سوداگری و سفته بازی را به مراحل پایانی تصویب رسانده است، گفت: مجلس گام بلندی برای هزینه دار کردن فعالیت های سوداگرانه و دلالی برداشته است؛ آن چیزی که مجلس تصویب کرد و این روزها در حال رفع اشکالات شورای محترم نگهبان بر آن است اخذ مالیات از سوداگران و دلالان است که در بازارهای چهارگانه دست به احتکار می زنند و از عرضه آن ها به بازار خودداری می کنند تا سودهای بیشتری نصیبشان شود.

دکتر قالیباف ادامه داد: جمعیتی کوچک که منافع شخصی خود را علیرغم ضرر اکثریت ۹۹ درصدی مردم بدون هیچ هزینه و محدودیتی دنبال می کنند و هیچ قانونی تا امروز جلودار آن نبوده است؛ این قانون فقط حداکثر یک درصد از افراد جامعه را شامل می شود و آن ها هم کسانی هستند که به قصد دلالی و سوداگری اقدام به خرید و احتکار حجم وسیعی از طلا، ارز، سکه، منزل مسکونی یا خودرو می کنند و خود عامل وارد آوردن فشار به زندگی عموم مردم هستند.

وی افزود: وقتی یک مجموعه بانکی ۳ هزار واحد مسکونی را ساخته و خالی نگه داشته تا با تورم گران شود یا یک سوداگر اقدام به خرید میلیون ها دلار ارز می کند و منابع کشور را به قصد سودهای شخصی کلان حبس می کند باید از طریق مالیات، هزینه سوداگری و سفته بازی خود را شخصا چه فرد حقیقی باشد و چه حقوقی، پرداخت کند. این مالیات در اصل مالیات بر سوداگری و سفته بازی بوده و برای ایجاد آرامش در بازارها و کند کردن تیغ سوداگران است.

رئیس قوه مقننه کشورمان یادآور شد: این قانون به صورت هوشمند و دقیق نوشته شده و به هیچ وجه معاملات طبیعی و نیازهای روزمره مردم را شامل نمی شود. در مجالس گذشته نیز چنین طرح و لایحه ای مطرح بود اما مجلسی شانه، زیر بار مسئولیت تصویب آن نداده بود و مجلس یازدهم با رویکرد انقلابی و بر اساس مصالح قطعی مردم و کشور و بدون توجه به فشارها و تهدیدها، این قانون مهم را همانگونه که قبلا در تابستان ۱۳۹۷ و ۱۳۹۹ وعده داد بود تصویب کرد.

وی افزود: مجلس یازدهم این مصوبه را تا رفع ایرادات شورای محترم نگهبان و تصویب نهایی قانون دنبال خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • مجلس یازدهم با افزایش نمایندگان به ۳۳۰ نفر مخالفت کرد
  • قالیباف: نباید به مجلس ظلم شود، نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان می گذارد
  • مالیات بر سوداگری برای کند کردن تیغ سوداگران است/گام بلند مجلس برای هزینه دار کردن فعالیت های سوداگرانه و دلالی
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند | واقعیت سفره مردم را هم منعکس نمی‌کنند
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • نماینده مجلس : موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • محمودزاده: موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • ابهامات خط و نشان ارزی در دقیقه ۹۰ مجلس یازدهم
  • ببینید| نوری قزلجه: بیش از ۵۰ درصد اقدامات مجلس یازدهم رضایت‌بخش نبود
  • طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی باید در اولویت مجلس پیش رو باشد