Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک ماه تا هشتم خردادماه و آغاز به کار مجلس یازدهم زمان باقی است. لابی‌ها برای تکیه زدن بر صندلی ریاست مجلس، هیات‌رئیسه و ریاست کمیسیون‌ها آغاز شده است. البته پیش از برگزاری انتخابات مجلس یازدهم، نام ۲ نفر برای ریاست این مجلس اصولگرا در میان بود: محمدباقر قالیباف و مصطفی میرسلیم، ۲ رقیب پیشین حسن روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری! اما حالا نام این ۲ رقیب در کنار نام کاندیداهای دیگری برای ریاست مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیرضا زاکانی، مرتضی آقاتهرانی و حمیدرضا حاجی‌بابایی از جمله کسانی هستند که اسامی‌شان در فضای مجازی برای رسیدن به کرسی ریاست مجلس مطرح می‌شود.

>>>>در همین رابطه بخوانید؛

جنگ پایداری‌ها و یاران قالیباف بر سر صندلی ریاست مجلس /محصولی پشت پرده اختلافات است؟

محمدباقر قالیباف، همان‌طور که پیش از این نیز نشان داده، لابی قوی‌ای دارد؛ برای نمونه لابی قالیباف در مجلس دهم باعث شد تحقیق و تفحص از شهرداری تهران رد شود. او حالا نیز لابی‌هایی را برای ریاست مجلس یازدهم آغاز کرده است. اگرچه سایر کاندیداهای کرسی ریاست مجلس نیز کارهایی انجام می‌دهند، اما اقدامات آنها قابل مقایسه با قالیباف شهردار ۱۲ساله تهران نیست. به واسطه همین لابی‌ها به نظر می‌رسد او که خیزهای ناکامی برای تصدی قوه مجریه برداشته بود حالا بر کرسی ریاست مجلس تکیه بزند.

قالیباف تجربه حضور در مجلس را ندارد

محمد قمی نماینده پاکدشت و عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی، با اشاره به تحرکات برخی منتخبان مجلس یازدهم برای رسیدن به صندلی ریاست، گفت: آقای قالیباف تجربه‌ای در مجلس شورای اسلامی ندارد، در حالی که رئیس مجلس باید بر آیین‌نامه‌ها مسلط باشد و روش‌های کاربردی آن را بداند. همچنین رئیس مجلس باید میان نماینده‌ها مقبولیت داشته باشد.

او خطاب به قالیباف گفت: پیشنهاد می‌کنم آقای قالیباف طی سال اول خودش را برای ریاست مجلس مطرح نکند؛ ابتدا با مجلس آشنایی پیدا کند و بعد از آن برای ریاست مجلس کاندیدا شود.

حاجی‌بابایی برای ریاست مجلس گزینه مناسبی است

این نماینده اصلاح‌طلب مجلس تاکید کرد: به نظر من آقای حاجی‌بابایی برای ریاست مجلس گزینه مناسبی است. حاجی‌بابایی هم سابقه وزارت را در کارنامه خود دارد و هم سابقه حضور در مجلس را دارد. او چند دوره در مجلس شورای اسلامی و در کمیسیون آیین‌نامه حضور داشته و به آیین‌نامه اشراف دارد، بنابراین گزینه مناسبی برای ریاست مجلس شورای اسلامی است.

قمی به کاندیدای دیگر کرسی ریاست مجلس یازدهم اشاره کرد و گفت: آقای زاکانی نیز سابقه حضور در مجلس را دارد، اما سابقه آقای حاجی‌بابایی بیشتر از آقای زاکانی است.

میرسلیم توان ریاست مجلس را ندارد

او با انتقاد از کاندیداتوری منتخبان مسن برای ریاست مجلس یازدهم عنوان کرد: آقای میرسلیم توان لازم را برای ریاست مجلس ندارد و نباید کاندیدا شود.

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی مرتضی آقاتهرانی را گزینه نامناسبی برای ریاست مجلس یازدهم به حساب آورد و توضیح داد: از نظر من ایشان مناسب ریاست مجلس نیستند. تمامی گزینه‌های ریاست مجلس یازدهم از نظر سیاسی با من فاصله دارند، اما آقای آقاتهرانی اخلاق و برخورد خوبی ندارد.

احتمال ریاست قالیباف بر مجلس یازدهم بیش از سایر کاندیداهاست

قمی در پاسخ این سوال که شانس کدام یک از گزینه‌های ریاست مجلس یازدهم بیش از سایر کاندیداهاست گفت: به نظر می‌رسد رایزنی‌های آقای قالیباف برای ریاست مجلس شورای اسلامی قوی‌تر است. به همین دلیل آقای قالیباف رئیس مجلس یازدهم می‌شود. البته همان‌طور که گفتم، به عقیده من آقای حاجی‌بابایی گزینه بهتری برای ریاست مجلس است.

او با انتقاد از لابی‌گری‌ها تاکید کرد: متاسفانه لابی‌گری‌ها بر تصمیم‌گیری برای ریاست مجلس یازدهم تاثیرگذار است.

این عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در پایان معیارهایی را که باید برای انتخاب رئیس مجلس مد نظر قرار داد برشمرد: رئیس مجلس باید رفتار، اخلاق و برخورد خوبی داشته باشد. او باید به آیین‌نامه‌ها آشنایی داشته باشد و برای نمایندگان و کارهای مجلس وقت بگذارد. همچنین رئیس مجلس باید قوانین بالادستی را به خوبی بداند و با رهبری و دولت هماهنگ باشد. البته هماهنگی با دولت به معنای وکیل‌الدوله بودن نیست؛ یعنی در جاهایی که به نفع مردم است، رئیس مجلس با دولت همکاری داشته باشد.

۲۷۲۱۵

کد خبر 1388164

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: محمد باقر قالیباف مرتضی آقاتهرانی مصطفی میرسلیم مجلس یازدهم برای ریاست مجلس یازدهم مجلس شورای اسلامی کرسی ریاست مجلس رئیس مجلس آقای قالیباف رئیس مجلس حاجی بابایی آیین نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۵۱۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: مالیات بر سوداگری شامل یک درصد جامعه است

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرارسیدن روز شوراها، گفت: فرارسیدن نهم اردیبهشت، روز شوراها را گرامی می‌دارم و قدردان زحمات عزیزانی هستیم که در شوراهای شهر و روستا مشغول فعالیت هستند.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: پایه و اساس شورا که مورد تاکید در آموزه‌های دین مبین اسلام و در قانون اساسی است، استفاده از ظرفیت‌های نخبگان محلی برای جلب مشارکت مردم در حل مشکلات است.

شوراها باید مشارکت مردم در حل مشکلات را تسهیل کنند

وی افزود: شورا در ذات خود به معنای مخالفت با تصدی‌گری، دوری از نگاه بالا به پایین به جوامع محلی و پرهیز از انحصار و قدرت تصمیم‌گیری از یک نقطه است و امیدوارم شوراها بتوانند با اصلاح مداوم خود، مشارکت مردم در حل مشکلات و پیشرفت کشور را که در شعار امسال نیز مورد تاکید رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است، تسهیل کنند.

قالیباف در ادامه با اشاره به بررسی ایرادات شورای نگهبان به طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی در مجلس، گفت: مجلس یازدهم سرانجام طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی را به مراحل پایانی تصویب رسانده است و گام بلندی برای هزینه دار کردن فعالیت‌های سوداگرانه و دلالی برداشته است.

سوداگران و دلالان در بازارهای چهارگانه دست به احتکار می‌زنند

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آن چیزی که مجلس مصوب کرده و این روزها در حال رفع اشکالات شورای نگهبان است، اخذ مالیات از سوداگران و دلالان است که در بازارهای چهارگانه دست به احتکار می‌زنند و از عرضه آنها به بازار خودداری می‌کنند تا سودهای بیشتری نصیبشان شود؛ جمعیتی کوچک که منافع شخصی خود را علی‌رغم ضرر اکثریت ۹۹ درصدی مردم بدون هیچ هزینه و محدودیتی دنبال می‌کنند و هیچ قانونی تا امروز جلودار آنان نبوده است.

قالیباف اظهار کرد: این قانون فقط حداکثر یک درصد از افراد جامعه را شامل می‌شود که آنها هم کسانی هستند که به قصد دلالی و سوداگری اقدام به خرید و احتکار حجم وسیعی از طلا، ارز، سکه، منزل مسکونی یا خودرو می‌کنند و خود عامل وارد آوردن فشار به زندگی عموم مردم هستند.

وی افزود: وقتی یک مجموعه بانکی سه هزار واحد مسکونی را ساخته و خالی نگه داشته تا با تورم گران شود یا یک سوداگر اقدام به خرید میلیون‌ها دلار ارز می‌کند و منابع کشور را به قصد سوداهای شخصی کلان حبس می‌کند، باید از طریق مالیات، هزینه سوداگری و سفته بازی را چه فرد حقیقی باشد چه حقوقی پرداخت کند.

مالیات بر سفته‌بازی برای کند کردن تیغ سوداگران است

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: این مالیات، مالیات بر سوداگری و سفته بازی است و برای ایجاد آرامش در بازار و کند کردن تیغ سوداگران است. این قانون به صورت هوشمند و دقیق نوشته شده و به هیچ وجه معاملات طبیعی و نیازهای روزمره مردم را شامل نمی‌شود. در مجالس گذشته نیز چنین طرح و لایحه‌ای مطرح بود اما مجلسی شانه زیر بار مسؤولیت تصویب آن نداده بود.

وی گفت: مجلس یازدهم با رویکرد انقلابی و بر اساس مصالح قطعی مردم و کشور و بدون توجه به فشارها و تهدیدها این قانون مهم را همانطور که قبلاً در تابستان سال ۹۹ وعده داده بود، تصویب کرد. مجلس یازدهم این مصوبه را تا رفع ایرادات شورای نگهبان و تصویب نهایی آن دنبال خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • آمادگی ۲۸۷ شعبه اخذ رأی در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در خراسان جنوبی
  • اولین گام نبویان برای ناک اوت کردن قالیباف /اعلان جنگ علنی با تشکیل یک فراکسیون
  • قالیباف قهرمانی تیم ملی فوتسال در آسیا را تبریک گفت
  • مجلس یازدهم با افزایش نمایندگان به ۳۳۰ نفر مخالفت کرد
  • قالیباف: نباید به مجلس ظلم شود، نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان می گذارد
  • قالیباف: مالیات بر سوداگری شامل یک درصد جامعه است
  • نامه مهم قالیباف به رئیسی
  • دو قانون مصوب مجلس از سوی قالیباف به دولت ابلاغ شد
  • اعلام آمادگی قالیباف ، متکی ، ذوالنوری ، آقاتهرانی ، رسایی و حاجی‌بابایی برای ریاست مجلس
  • فیلم/ روایت روح‌الامینی از رقبای قالیباف برای ریاست مجلس