Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر گروه «جامعه‌شناسی ایران» انجمن جامعه‌شناسان ایران با اشاره به این‌که جامعه راه خودش را انتخاب کرده، تاکید کرد: مرجعیت داوری تغییر کرده است.

دکتر رحیم محمدی، مدیر گروه «جامعه‌شناسی ایران» انجمن جامعه‌شناسان ایران، معتقد است با وجود مخالفت نظام سیاسی با فضای مجازی که از ابتدا وجود داشته و هنوز هم با بدبینی و سوءظن این فضا را پر از بدآموزی اخلاقی و سیاسی می‌نگرد، اما فضای مجازی در دوران کرونا خودش را تحمیل کرد و بدل به فضای قالب اجتماعی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرفی این امر موجب تحول اجتماعی و به دنبال آن کنش‌گری مردم و غلبه به نظام‌های سیاسی خواهد شد و نتیجه آن تغییرات اجتماعی آرام و منطقی است که جامعه در پی آن بوده؛ مثال آن روابط اجتماعی زن و مرد، نوع پوشش، همکاری زن و مرد و و در مجموع مناسبات اجتماعی است.

امر اجتماعی امری قدرتمند است

رحیم محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، در ابتدا با اشاره به تغییر جامعه با وجود فضای مجازی و ایجاد خواست اجتماعی گفت: «اجتماعی  کرونا یکی از دلایل ایجاد تغییر است در حالی که شروع به تغییر و حرکت پیش از این آغاز شده بود و در دوران پساکرونا ضرورت این موضوع احساس شد که فضای مجازی بخشی از فضای اجتماعی است و زندگی بدون آن نیست. هرچند با سخت‌گیری و نگاه سنتی سعی در ایستادگی مقابل ابزار مدرن شده که موفقیت‌آمیز نبوده است. امر اجتماعی امری قدرتمند است، از ساختارهای زندگی اجتماعی مردم می‌آید و خودش را به نظام‌های سیاسی که مسلح هستند تحمیل می‌کند. اشکال مختلفی از غلبه امر اجتماعی بر نظام سیاسی وجود دارد که یکی از آنها بنابر ضرورت زمانه یا امر اجتماعی، موضوع زنان است.»

جامعه در صورت خطا خودش را اصلاح می‌کند

او معتقد است: «آغاز دوران قدرتمند و جدی فضای مجازی است که تاریخ دو یا سه دهه‌ای قابل توجه‌ای دارد. در حالی که کرونا موجب شد مردم و نظام‌های سیاسیفاصله اجتماعی را رعایت کنند و تنها ابزار برای روابط و کارها فضای مجازی و امکانات دیجیتال باشد. این زمانی است که حتی سیاستمردان هم متوجه شدند این بخش نوظهور اجتماعی را باید پذیرفت. با توسعه فضای مجازی، مردم متوجه شدند شکل جدیدی از روابط را می‌آفرینند، شکل مجازی از عروسی، مهمانی، جلسه، کلاس‌های درس، مراودات دوستانه و... گویا مردم ظرفیت جدیدی آفریدند که تداوم و عمق پیدا کرده است. جامعه‌ ما موجودی هوشمند است و چه موافق و چه مخالف آن باشیم، رونده است و راه خود را می‌رود. پس باید با جامعه همراه شد چون جامعه به سمت انحراف و برهوت نمی‌رود و در صورت خطا خودش را اصلاح می‌کند. چه بسا زمانی جامعه دید ما را نسبت به خوب و بد بودن پدیده‌ها غلط بداند و با همان نگاه منفی که ما به آن دارد، خودمان را بنگرد.»

مرجعیت داوری تغییر کرده است

دکتر محمدی درمورد آسیب‌های فضای مجازی، نگاه اخلاقی به این پدیده و محتوای موجود در آن، گفت: «آسیب در فضای مجازی وجود دارد؛ مگر آسیب در دنیای واقعی نیست؟ موضوع این است که فضای مجازی تماما آسیب نیست و فضای جدیدی است که می‌تواند آسیب‌هایی را هم تولید کند. فضای مجازی معصوم نیست و اصولا این نگاه اخلاقی به این پدیده غلط است. شبکه‌های اجتماعی محتوایی ندارند و ما محتوای آن را تولید می‌کنیم. در تعریف وب ما با نسل‌های یک، و دو و سه طرف هستیم که نسل اول اساسا مانند روزنامه رسانه‌ای یک‌طرفه است که همه‌چیز در آن یک‌طرفه استو خواننده نمی‌تواند واکنشی نسبت به آن داشته باشد اما فضای وب دو و سه تحولی در تاریخ است: فضا تعاملی است و عاملین رسانه در فضای مجازی محتوا تولید می‌کنند و اعضای گروه به بحث و گفت‌وگو در آن مورد می‌پردازند. شهروندان عادی استفاده‌کنندگان فعال شده‌اند و در همه‌چیز دخالت می‌کنند، در واقع مرجعیت داوری تغییر کرده است.»

کاربران تربیت‌شدگان همین جامعه هستند

او در ادامه به آموزش و پرورش و سیستم تربیت پرداخت: «اگر خطایی در فضای مجازی رخ می‌دهد باید سراغ آموزش و پرورش رفت، چون کسانی که در این فضا فعالیت می‌کنند تربیت‌شدگان همین جامعه هستند، تربیت‌شدگان همین پدران هستند. آموزش و پرورش باید با نسل نوظهور طوری تغییر کند که با او همراه و همزبان باشد تا بتواند خواسته‌‌هایش را به نسل نو منتقل کند.»

فرصت را برای گفت‌وگوهای علمی، گفت‌وگوهای عاطفی و اخلاقی مغتنم بشماریم

محمدی فضای مجازی را یک فرصت دانست و گفت: «فضای اجتماعی یکی از بسترهای اصلی گفت‌وگو است و باید فرصت را برای گفت‌وگوهای علمی، گفت‌وگوهای عاطفی و اخلاقی مغتنم بشماریم. اگر بخواهیم پیام‌هامان را یک‌طرفه به جامعه القا کنیم راه تعامل بسته خواهد شد؛ راه گفتن و نشیدن بسته و از دست می‌رود. جای اینکه دو گروه این‌طرف و آن‌طرف بیاستند و یک‌دیگر را لعن و نفرین کنند درهای گفت‌وگو را باز کنیم و بگذاریم میکروفون جلوی همه اعضای جامعه باشد. در این صورت انتخاب مسیر را می‌آموزیم، نه اینکه یک نفر راه را انتخاب کند. در این فضا اشتباه وجود دارد و خیلی‌هامان اشتباه می‌کنیم اما چون هوشمندیم به خطای خودمان فکر می‌کنیم و یاد می‌گیریم و می‌آموزیم.»

جامعه راه خودش را انتخاب کرده

او حرف‌هایش را با اشاره به نگاه بی‌طرفانه و علمی به پدیده فضای مجازی فضای تمام کرد: «فضای اجتماعی و بدل شدن هر نفر به یک رسانه موجب رشد و ترقی فکر و اندیشه و زبان همه ما می‌شود. جامعه راه خودش را انتخاب کرده و این را در فضای اجتماعی ثابت کرده است و کافی است فضا را بشناسیم و همدلی کنیمو با نگاه بی‌طرفانه علمی به این پدیده بنگریم و خطاها و آسیب‌ها را ببنیم و در مورد خطاهامان حرف بزنیم تا یک جامعه سالم چندسویه داشته باشیم که هم حرف می‌زند و هم مسیر انتخاب می‌کند. فضای مجازی عرصه‌ای برای این نوع جامعه است.»

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: فضای مجازی آسیب شناسی جامعه شناسی ایران فضای اجتماعی امر اجتماعی گفت وگوهای فضای مجازی گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۵۴۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، توافق‌نامه همکاری مشترک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی امیرکبیر، با هدف دستیابی این دانشگاه به مرجعیت علمی و فناورانه، توسعه فناوری و تجاری سازی محصولات فناورانه امضاء شد. 

با رویکرد حمایت از دست یافتن به مرجعیت علمی فناورانه و توسعه اقتصاد دانش بنیان، این توافق نامه با هدف همکاری در پیشبرد برنامه‌های توسعه دانش‌بنیان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به امضای جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر رسید.

محوری‌ترین موضوع این توافق نامه، حمایت از ایفای نقش مؤثر دانشگاه در دستیابی به مرجعیت علمی، توسعه علم و دستاوردهای علمی فاخر توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه، جذب نخبگان و توسعه زیرساخت‌های آزمایشگاهی و پارک علم و فناوری است.

از مهم‌ترین اهداف توافق‌نامه همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی امیرکبیر می‌توان به حمایت از تحقق مرجعیت علمی-پژوهشی مسئله محور و تحول آفرین و انتشار دستاوردهای پژوهشی برتر در دانشگاه در سطح بین المللی و توسعه همکاری‌های دانشگاه با بخش‌های اقتصادی و شرکت‌های بزرگ با استفاده از ظرفیت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و سرمایه گذاری اشاره کرد.

حمایت از توانمندسازی تخصصی و اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه، کمک به بلوغ و توسعه زیرساخت‌های فناوری و آزمایشگاهی در دانشگاه از دیگر محورهای این توافق‌نامه همکاری مشترک است.

حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه

در قالب این توافق‌نامه، حداقل پنج طرح دانشگاهی در قالب طرح‌های تجاری محصولات فناورانه و دانش  و حداقل پنج طرح توسعه فناوری و خدمت بار اول مورد حمایت قرار می‌گیرد. همچنین زمینه برای اشتغال حداقل ۲۵ نفر در زیست بوم نوآوری و کارآفرینی دانشگاه در شرکت‌های زایشی فراهم خواهد شد.

همچنین از همکاری‌های تحقیق و توسعه و پژوهشی (تا سقف ۷۰ میلیارد ریال)، جذب حدأقل سه عضو هیئت علمی مورد تأیید بنیاد نخبگان و سه محقق پسادکتری مورد تایید بنیاد علم یا بنیاد ملی نخبگان حمایت می‌شود.

معاونت علمی،فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری ضمن حمایت از فعالیت‌ها و برنامه های تحول آفرین در دانشگاه در چهار محور «مرجعیت علمی»، زیست بوم فناوری، زیست‌بوم کارآفرینی و اقتصاد دانش‌بنیان و اشتغال ‌پذیری دانشجویان حمایت می‌کند.

علاوه بر این، حمایت از پژوهشگران پسادکتری برای انجام پژوهش‌های مسئله محور و تحول آفرین توسط بنیاد ملی علم در قالب برنامه مشترک دانشگاه با بنیاد علم و بنیاد نخبگان تا سقف ۲۰ میلیارد ریال در سال، حمایت از طرح های فناورانه و زیرساخت‌های آزمایشگاهی در دانشگاه در قالب حمایت از پروژه های توسعه فناوری محصول خدمت بار اول هر پروژه تا سقف ۱۰ میلیارد ریال و در مجموع سالانه تا سقف ۱۰۰ میلیارد ریال، انجام خواهد شد.

حمایت از پروژه های پژوهشی دانشگاه با صنایع و شرکت‌های بزرگ از محل اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه این شرکت‌ها موضوع ماده ۱۱ قانون جهش تولید تا سقف ۲۰۰۰ میلیارد ریال، حمایت از راه اندازی و تجهیز آزمایشگاه‌های عضو شبکه آزمایشگاهی تا سقف ۵۰ میلیارد ریال در چارچوب مورد تائید شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و حمایت از تدوین برنامه و پیاده سازی ماده ۵ قانون جهش تولید دانش بنیان و مدیریت مالکیت فکری دارایی های پژوهش و فناوری دانشگاه ذیل این محورها توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری انجام  می‌شود.

همچنین حمایت از پروژه های تجاری سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه دانشگاه، هر طرح تا سقف ۲۰۰ میلیارد ریال در مجموع تا سقف دو هزار میلیارد ریال، حمایت از برگزاری بوت کمپ‌های تخصصی و تولید محتوای مرتبط با اشتغال پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه تا سقف ۱۰ میلیارد ریال، تسهیل و حمایت از برخورداری دانشجویان پژوهشگران و اعضاء هیئت علمی دانشگاه از برنامه های حمایتی بنیاد ملی نخبگان در قالب این توافق‌نامه محقق خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرح پنج شنبه‌های طلایی و دوری دانش آموزان از فضای مجازی
  • آغاز طرح ملی مشاركت اجتماعی مردم در فضای مجازی از تابستان
  • طرح پنج شنبه های طلایی سبب دوری دانش آموزان از فضای مجازی می شود
  • زلفی گل: انتخاب استادان نمونه در راستای تحقق مرجعیت علمی است
  • کلاهبرداری با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • برخورد پلیس با عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی و دستگیری ۳۰۰۰ نفر
  • چیستی عدالت و تاثیر آن در جامعه