Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-08@14:29:33 GMT

گایافنزین؛ موارد مصرف، عوارض جانبی

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۵۴۸۹۰

گایافنزین؛ موارد مصرف، عوارض جانبی

گایافنزین دارویی خلط‌آور است که برای کاهش خلط قفسه سینه ناشی از سرماخوردگی، عفونت‌ها یا آلرژی‌ها تجویز می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از drugs.com، گایافنزین دارویی خلط‌آور (اکسپکتورانت) است که به شل شدن خلط در سینه و گلو کمک کرده و باعث می‌شود سرفه راحت‌تر انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این دارو برای کاهش خلط قفسه سینه ناشی از سرماخوردگی، عفونت‌ها یا آلرژی‌ها استفاده می‌شود.

نکات  مهم در مصرف گایافنزین

با توجه به این‌که امکان تهیه این دارو بدون نسخه پزشک نیز انجام می‌شود در صورت دادن گایافنزین به کودک حتماً با پزشک مشورت کنید زیرا سوءمصرف داروهای سرماخوردگی در خردسالان می‌تواند منجر به مرگ شود. با توجه به این‌که ممکن است مصرف این دارو تفکر و واکنش‌های رفتاری را تحت تأثیر قرار داده و مختل کند بنابراین بهتر است از انجام فعالیت‌هایی همچون رانندگی که نیازمند توجه است پرهیز شود. این دارو بهتر است در ساعات هشیاری هر ۴ -۵ ساعت مصرف شود تا اثر مناسبی داشته باشد. مصرف بیش از حد مجاز گایافنزین منجر به بروز علائم گیجی، بی‌حالی و خواب‌آلودگی شدید می‌شود که در صورت مشاهده بهتر است بیمار هر چه سریع‌تر به مرکز درمانی مراجعه کند. در صورتی که 7 روز پس از مصرف این دارو بیمار درمان نشد و یا دارای علائمی همچون تب، لکه‌های پوستی، سردرد مزمن، درد قفسه سینه یا گلو درد بود می‌بایست حتماً به پزشک مراجعه کرده تا علت اصلی سرفه‌ها بررسی شود.

عوارض جانبی گایافنزین چیست؟

سرگیجه، سردرد، خواب‌آلودگی، حالت تهوع، استفراغ و ناراحتی معده از عوارض شایع مصرف گایافنزین است.

منبع اصلی

انتهای پیام/ 4105

منبع: آنا

کلیدواژه: دانستنی های پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۵۴۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب معدنی استفاده کنیم یا نه؟

کارشناس اداره کل غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با استدلال علمی گفت: نور آفتاب و انجماد، بطری‌های یکبار مصرف را تخریب نمی‌کند.

به گزارش مشرق، معصومه تکلو ضمن تاکید بر سلامت آب‌های آشامیدنی و معدنی بسته بندی، افزود: امکان ندارد ارگان نظارتی مهمی مثل سازمان غذا و دارو بدون مطالعه و لحاظ مسائل فنی و بهداشتی برای فرآورده‌ای مجوز مصرف و پروانه بهداشتی صادر کند کما اینکه عدول از تعهدات توسط شرکت هم می‌تواند موجب ابطال موقت یا دائم مجوز شود.

وی با اشاره به اینکه طرح مباحث فنی و علمی اصولاً در رسانه‌های عمومی نیست، تصریح کرد: گاهی ناچار هستیم برای اطمینان بیشتر مردم نکاتی را گوشزد کنیم مثل اینکه گرانول پلیمر مورد مصرف جهت بسته بندی آب‌های بسته بندی شده، پلیمر پلی اتیلن ترفنالات است که از دو منومر اتیلن گلایکون و اسید ترفتالیک تحت خلأ دما و زمان معین و با ایجاد پیوند کوالانسی بین دو منومر مذکور در راکتور پتروشیمی تولید می‌شود.

کارشناس اداره کل غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: این شرکت پترو شیمی تندگویان دارای گواهی مناسب برای مصرف انسان از آزمایشگاه‌های داخل و خارج کشور است، لذا قرار گرفتن بطری آب در معرض نور آفتاب و یا انجماد آن در فریز، قادر به تخریب بطری‌های یکبار مصرف آب و خروج ترکیبات فتالات از پلیمر نمی‌شود.

تکلو در پایان به مردم این اطمینان را داد که با توجه به کنترل سه سطحی سلامت آب‌های معدنی و آشامیدنی بسته بندی در سازمان غذا و دارو، با خیال راحت از آنها استفاده کنند و بدانند کوچک‌ترین تهدید سلامتی در فرآورده‌های غذای و آشامیدنی در اولین زمان ممکن به اطلاع آنها خواهد رسید.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • اگر این سردرد‌ها را دارید حتما به پزشک مراجعه کنید
  • دومین همایش ملی تجویز و مصرف منطقی دارو برگزار می‌شود
  • طرز تهیه دمنوش عناب ؛ خواص جوشانده عناب ؛ عوارض جانبی جوشانده عناب چیست؟
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • صحبت‌های یک پزشک درباره کمبود دارو در ایران؛ «هرکسی نمی‌تواند داروی ۶۰ میلیونی از ترکیه بخرد»
  • آب معدنی استفاده کنیم یا نه؟
  • فراخوان کشف قیمت و تامین داروهای تک‌ نسخه‌ای
  • تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود
  • فراخوان کشف قیمت و تامین دارو‌های تک‌نسخه‌ای اردیبهشت ۱۴۰۳
  • دفاع عجیب خبرگزاری دولت از قلیان پرعارضه اکسیژن