Web Analytics Made Easy - Statcounter

روستای رضا آباد در بخش بیارجمند شاهرود در ۲۵۰ کیلومتری جنوب شرقی مرکز این شهرستان و ۱۲۳ کیلومتری جنوب شرقی بیارجمند و در شمال ذخیره گاه زیست کره توران قرار دارد. این روستا کویری است و جمعیت بیش از ۲۰۰ خانواری این روستا عشایر هستند. رضا آباد به دلیل همسایگی اش از یک طرف با کوه و از طرف دیگر با رمل های ماسه ای و جاذبه های دیگری چون معماری گنبدی خانه ها، سیاه‌چادرهای عشایری و آیین‌های شترسواری سالانه میزبان علاقه‌مندان گردشگران بسیاری از سراسر کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با گذشت چند ماه از راه اندازی شبکه آموزش مجازی دانش آموزان یا شاد، بیش از ۶۰ دانش آموز ساکن رضاآباد به دلیل نبود پوشش اینترنت در این منطقه برای آموزش با سختی های بسیاری رو به رو شده اند. کامل نبودن پوشش آنتن‌دهی تلفن همراه یکی از مشکلات دیرینه اهالی رضاآباد بود که به یکی از چالش های پیش روی توسعه گردشگری در منطقه نیز تبدیل شد که با پیگیری های مسئولان تا حدودی این مشکل برطرف شد و وضعیت بسیار بهتر از گذشته است، اما مردم همچنان به دلیل سرعت بسیار کم از اینترنت بی بهره اند.

این روزها تنها یک راه برای برقراری ارتباط با جهان مجازی پیش روی ساکنان رضاآباد است. «ابوالحسن ترابی» تنها فرد اهل روستا است که می تواند برقرارکننده این ارتباط باشد. او یک مودم همراه دارد که برای استفاده از آن باید هر روز به بالای کوه کنار روستا برود. ترابی با هزینه شخصی خود بسته اینترنتی می خرد. حتی سختی راه تا بالای کوه را هم به جان می خرد تا فرزندش و دیگر دانش آموزان روستا از آموزش بی بهره نمانند.

فقط اینترنت نسل دوم آن هم بالای کوه در دسترس است

وی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: بچه های روستا از زمان شیوع کرونا برای آموزش مشکل دارند و تنها راه چاره آن ها مراجعه به من است؛ در غیر این صورت باید به روستاهای اطراف بروند که آنجا هم سرعت اینترنت بسیار ضعیف است.

ترابی ادامه داد: من یک مودم همراه دارم که تا پارسال با استفاده از آن می توانستم از روی پشت بام به اینترنت وصل شوم، اما از دی ماه پس از اینکه یک بار برف بارید  فقط از روی کوه قابل استفاده است.

وی با بیان اینکه فرزند خودش دانش آموز کلاس چهارم است، افزود: وقتی تکلیف های فرزند خودم را با این روش دریافت می کنم، به بقیه هم کلاسی هایش هم می دهم و دانش آموزان دیگر هر زمان که نیاز داشته باشند، با من به کوه می آیند و به مودم وصل می شوند.

ترابی اضافه کرد: به دلیل اینکه دامدار هستم چند روزی در روستا نبودم و بعضی از دانش آموزان مجبور شدند به روستاهای اطراف بروند. علاوه بر این رضا آباد چند دانشجو هم دارد که از همان ابتدا برای اتصال به اینترنت و شرکت در کلاس های درس و دانشگاه مجبور شدند به منزل بستگان در شهرهای دیگر بروند.

وی با اشاره به وجود دکل مخابراتی همراه اول در روستا ابراز کرد: همراه اول اینترنت نسل دوم ارائه می کند که سرعتش بسیار ضعیف است به همین دلیل به شرکت ایرانسل تلفن کردم گفتند احتمال دارد در منطقه دکل نصب کنند.

ترابی در ادامه بیان کرد: رضاآباد با کاهک حدود ۵۰ کیلومتر فاصله دارد شاید با تقویت دکل کاهک مشکل این روستا هم حل شود.

نامه‌نگاری‌های بی‌سرانجام

رئیس شورای اسلامی روستای رضاآباد هم در گفت و گو با ایرنا، با تایید مشکل دانش آموزان روستا در برخورداری از آموزش مجازی، بیان کرد: شورا و دهیاری از همان ابتدای آموزش مجازی پیگیر موضوع بودند و نامه‌نگاری‌هایی با دستگاه های مربوط انجام شد، اما هنوز کاری انجام نشده است.

علی پارسا با بیان اینکه اندک دانشجویان ساکن روستا به دلیل این مشکل نزد بستگان خود در شهرهای دیگری مانند سبزوار رفتند، افزود: هم اکنون حدود ۲۰ دانش آموز در مقطع ابتدایی، حدود ۱۲ دانش آموز در مقطع متوسطه اول و به همین تعداد در مقطع متوسطه دوم در روستا تحصیل می کنند که بیشتر دانش آموزان دبیرستانی را نیز دختران تشکیل می دهند.

فعالیت خودجوش معلمان بومی در مقطع ابتدایی 

بخشدار بیارجمند هم با تأکید بر اینکه مشکل آنتن دهی تلفن همراه در رضاآباد برطرف شده است، به خبرنگار ایرنا گفت: متأسفانه اتصال به اینترنت نه تنها در روستای رضاآباد بلکه در بسیاری دیگر از روستاهای بخش بیارجمند یکی از مشکلات اهالی منطقه است.

روح الله کریمی با بیان اینکه در برخی از روستاها مانند احمدآباد و زمان آباد امکان استفاده از اینترنت خانگی وجود دارد، افزود: در برخی دیگر از روستاها به دلیل اینکه از تلفن ثابت سیم کارتی استفاده می شود امکان استفاده از مودم و برخورداری از اینترنت هم وجود ندارد.

وی درباره حل مشکل دانش آموزان نیز به حضور داوطلبانه تعدادی از معلمان در روستاهای دارای مشکل اشاره کرد.

کریمی در این باره ابراز کرد: تعدادی از معلمان بومی منطقه به صورت خودجوش در چند روستای بیارجمند حاضر شدند و با رعایت مسائل بهداشتی و در فضای باز به صورت محدود برای دانش آموزان مقطع ابتدایی کلاس های درسی را برپا کردند.

گفتنی است محمد دستورانی، مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان، چند روز گذشته در گفت و گویی با ایرنا از تدوین و ارسال درس‌نامه‌هایی برای ۱۲ هزار نفر از دانش‌آموزان استان که به شبکه تلویزیونی آموزش، تلفن همراه هوشمند و شبکه شاد دسترسی ندارند، خبر داد.

باید دید در مدت باقی مانده از سال تحصیلی جاری، در روستاهایی که مانند رضاآباد به هر دلیلی از این نوع آموزش بی بهره ماندند تا چه حد تدبیرهای انجام شده تأثیرگذار خواهد بود. اما آنچه که مهمتر به نظر می رسد، برنامه ریزی جدی تر و تأمین زیرساخت ها برای سال تحصیلی بعدی است که قرار است با کرونا آغاز شود.

برچسب‌ها شاهرود سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی شرکت مخابرات ایران بیارجمند پروندهٔ خبری شبکه آموزشی شاد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شاهرود سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی شرکت مخابرات ایران بیارجمند شاهرود سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی شرکت مخابرات ایران بیارجمند دانش آموزان دانش آموز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۲۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باشگاه خبرنگاران پلیس در اردبیل راه اندازی شد

به گزارش خبرنگار مهر، فرمانده انتظامی استان اردبیل بعدازظهر دوشنبه در مراسم افتتاح باشگاه خبرنگاران پلیس در اردبیل اظهار کرد: در تولید و گسترش امنیت و حس خوشایند در این زمینه خبرنگاران و صاحبان رسانه‌ها نقش آفرین اصلی هستند و امیدواریم این حرکت توسعه نظم و امنیت را در جامعه منجر شود.

سردار جواد تقوی خاطرنشان کرد: پیش از این در قالب همیاران پلیس تعامل و ارتباط خوبی را با مجموعه آموزش و پرورش داشتیم که آثار مثبت این فعالیت را در کاهش وقوع جرایم به ویژه به حداقل رساندن تخلفات راهنمایی و رانندگی در بین خانواده‌ها شاهد بودیم.

وی اهمیت کار زیربنایی را با محوریت مدارس در گسترش مفاهیم ارزشی و انسانی یادآور شد و بیان کرد: ما باید تمامی فعالیت‌های آموزشی و فرهنگسازی را از دل مدارس آن هم در گروه‌های سنی پایه آغاز کنیم تا در فرآیند رشد نوجوانان و جوانان این آموزش‌ها مؤثر و تأثیرگذار باشد.

فرمانده انتظامی استان اردبیل افزود: با همراهی دانش آموزان خبرنگار پلیس بیش از هر زمان دیگر به وظیفه خطیر خود مسلط عمل کرده و انتظار بهبود فرآیندها را داریم.

در این مراسم مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل نیز بر اهمیت جهاد تبلیغ و تبیین اشاره و اظهار کرد: خبرنگاران و اصحاب رسانه در این سنگر نقش آفرین اصلی هستند.

کلام الله صفری خاطرنشان کرد: دانش آموزان در کنار حضور مؤثر در سنگر تعلیم و تربیت در فعالیت‌های فرهنگی، هنری و ورزشی نقش آفرینی می‌کنند که این خود حرکتی پسندیده و شایسته به نظر می‌رسد.

کد خبر 6098671

دیگر خبرها

  • باشگاه خبرنگاران پلیس در اردبیل راه اندازی شد
  • مشکل رفت‌وآمد دانش آموزان شهرستان دیر حل شود
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت/ کشورها برای محفاظت از کودکان چه کردند؟
  • آموزش درس زندگی به دانش آموزان در مدرسه‌ای در یزد
  • آموزش درس زندگی به دانش آموزان
  • سوالات امتحانات نهایی دانش‌آموزان چطور طراحی می‌شود؟
  • جای خالی معلمان ماهر مجازی
  • مشق عشق فداکاری در مدرسه روستایی در زفره
  • ۳ دهه خدمت در مناطق محروم / بازنشستگی که خوشایند نیست