Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@16:30:36 GMT

عکاس خبری چشمان یک جامعه است

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۶۲۳۱۸

عکاس خبری چشمان یک جامعه است

یک عکاس گفت: عکاس خبری چشمان یک جامعه است که می‌بیند، کشف می‌کند و فاش می‌سازد و لحظه پرمعنا را می‌رباید و در چند دقیقه در چشمان جهانی با تکنولوژی امروز به نمایش درمی‌آید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، محمد فرنود عکاس خبری آژانس بین‌المللی Sipa Press است و آثار او طی ٤٠ سال گذشته در مطبوعات معتبر جهان به چاپ رسیده، این عکاس که معتبرترین جوایز جهانی را در کارنامه خود دارد شب گذشته در لایو اینستاگرامی با نادر داوودی، عکاس درباره "کارکرد هنر در بحران" به گفت‌وگو پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرنود اظهار کرد: از سال ۱۳۵۳ با امکاناتی که داشتم و در بحران اقتصادی شروع به عکاسی کردم. بعد از انقلاب، اولین سوژه مهم برای عکاسی، اشغال سفارت آمریکا بود که همزمان با آن مسئله جنگ نیز به وجود آمد. با توجه به تجربه عکاسان حرفه‌ای، حجم عکس‌ها از اشغال سفارت آمریکا بسیار زیاد بود و این داستان به مدت ۴۴۴ روز طول کشید. در آنجا با تجربه‌های اندک که از عکاسی از روزهای انقلاب کسب کرده بودم، با یک ذهنیت از پیش تعیین‌شده به سراغ سوژه گروگانگیری رفتم.

این عکاس ادامه داد: با ذهنیتی که از عکاسی و تأثیر آن داشتم توانستم به آرامی راه خودم را مشخص کرده و با جمع‌بندی این موضوع که ۴۴۴ روز به طول انجامید چندین‌بار توانستم به داخل سفارت رفته و عکس‌های ویژه‌ای بگیرم.

وی تصریح کرد: قابلیت‌های جامعه عکاسی با تجربه روزهای انقلاب و تجربه اشغال سفارت آمریکا وارد مرحله بعد تاریخ سیاسی شد و در جنگی که شکل گرفت جامعه عکاسان نسبت به ماجرا پخته‌تر شدند. همین مسئله باعث شد تا نزدیک به هشت سال تمام جزئیات جنگ به تصویر کشیده شود.

فرنود افزود: کسانی که به نقش و قدرت عکس آشنایی داشتند فضا را برای جامعه عکاسی حرفه‌ای فراهم کردند. عکس‌های تأثیرگذاری در همان لحظه‌ها تبدیل به پوستر و نمایش‌های خیابانی شد و مردم را از جنایات جنگی که رخ می‌داد مطلع ساخت.

این عکاس گفت: در کل عکاسی در هر شرایطی، ویژگی‌های خاص خود را دارد، زمانی که عکس به سمت موضوع سیاسی حرکت کند شیوه‌ای متفاوت از عکاسی در شرایط جنگی دارد.

وی با بیان اینکه "عکاس حضور دارد، اما دیده نمی‌شود" تصریح کرد: رسیدن عکاس به سوژه در شرایط بحرانی مهم‌تر از عکسی است که می‌گیرد، عکاس باید از خود بگذرد تا بتواند عکس خوب بگیرد.

وی در پاسخ به این سوال «که آیا عکس خبری را اثر هنری می‌دانید؟» گفت: عکس‌های خبری از موضوعات روز جهان وجود دارد که با نگاه هنری گرفته‌شده است و علت اینکه گالری‌های مهم دنیا عکس عکاسان خبری را به نمایش می‌گذارند این است که عکس خبری محصور در مطبوعات نیست و می‌تواند بر دیوار گالری‌ها جز عکس‌های جذاب باشد.

این عکاس با بیان اینکه "چیزی که باعث شد دنیا با شرایط کرونا کنار بیاید عکس و دنیای مجازی است که هر کس در خانه خود دارد"، خاطرنشان کرد: چنانچه چند عکاس در یک زمان از یک موضوع عکس بگیرند بی شک عکس‌ها متفاوت خواهد بود. عکاس خبری چشمان یک جامعه است که می‌بیند، کشف می‌کند و فاش می‌سازد و لحظه پرمعنا را می‌رباید و در چند دقیقه در چشمان جهانی با تکنولوژی امروز به نمایش درمی‌آید.

کد خبر 423951

منبع: ایمنا

کلیدواژه: عکاسی خبری دوربین عکاسی بحران هنرمندان ویروس کرونا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق عکاس خبری عکس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۲۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیفیت شگفت انگیز و هنر عکاس در ثبت تصاویر از یک سرخرطومی

عصر ایران - در این تصاویر، پرتره‌ای از یک سوسک سرخرطومی را مشاهده می‌کنید. می‌توان به وضوح جزئیات ظریف آناتومی این حشره، از جمله منقار بلند و باریک، شاخک‌های ظریف، و چشم‌های مرکب آن را مشاهده کرد. رنگ‌های گرم و دلنشین این سوسک، در کنار فرم خاص بدن آن، حسی از طراوت و سرزندگی را به بیننده القا می‌کند.

عکاسی ماکرو از حشرات، فرصتی بی‌نظیر برای کشف دنیای شگفت‌انگیز این موجودات ظریف و شکننده فراهم می‌کند. با ثبت لحظات ناب و گذرا در دنیای حشرات، می‌توانیم درک عمیق‌تری از این موجودات شگفت‌انگیز و نقش آنها در اکوسیستم پیدا کنیم.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نمایشگاه گروهی عکس «مردم درود» در شهر درود برپا می‌شود
  • آغاز نمایشگاه کانون عکاسی شفق/ «شکل‌پذیری» به آرتیبیشن رسید
  • موفقیت‌ها در دل تحریم به دست آمده است
  • کیفیت شگفت انگیز و هنر عکاس در ثبت تصاویر از یک سرخرطومی
  • ببینید | خوشحالی هوادار خردسال پرسپولیس پس از گل دوم سرخ‌ها مقابل چشمان هواداران نساجی
  • درخشش مربی قزوینی در مسابقه عکس سال
  • قدیمی ترین تصاویر رنگی از عتبات عالیات
  • احتمال صدور حکم جلب جهانی، خواب را از چشمان نتانیاهو ربوده است
  • تصاویر نجومی هفدهم اردیبهشت (6 مه)
  • رونمایی و جشن امضای کتاب عکس «احتضار»