Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@09:36:12 GMT

تغییر مسیر تونل انتقال آب سد طالقان به پایتخت/ نجات چشمه‌ها

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۶۲۸۴۷

تغییر مسیر تونل انتقال آب سد طالقان به پایتخت/ نجات چشمه‌ها

حمیدرضا لشگری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص اما و اگرهای اجرای طرح انتقال تونلی آب از سد طالقان به پایتخت، اظهار کرد: این طرح یک پروژه جایگزین است زیرا در حال حاضر نیز حق آبه ای برای مصرف آب شرب مردم تهران و کرج از طریق خطوط لوله از سمت سد طالقان به سوی این دو شهر هدایت می‌شود.

وی با بیان اینکه وزارت نیرو اعلام کرد خط لوله موجود فرسوده بوده و جایگزینی نیز برای آن تعریف نشده است، گفت: اگر خط لوله انتقال آب با مشکلی مواجه شود آب شرب میلیون‌ها نفر در پایتخت و کرج قطع خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موافقت سازمان حفاظت محیط زیست با طرح انتقال تونلی آب از سد طالقان

معاون فنی اداره کل حفاظت از محیط زیست استان البرز با اشاره به اینکه دستگاه‌ها باید از نظر تخصصی وزارت نیرو تبعیت کنند، گفت: محیط زیست با اصل این موضوع یعنی وجود پروژه‌ای جایگزین برای انتقال آب از سد طالقان به پایتخت مشکلی ندارد، بحث بر سر این است که وزارت نیرو حفر تونل انتقال آب را مدنظر قرار داده اما محیط زیست معتقد است که طرح‌های دیگری از جمله ایجاد یک خط لوله جدید می‌توانست گزینه بهتری باشد.

لشگری با بیان اینکه بیش از سه سال و نیم از بحث و گفتگو در خصوص بررسی این طرح انتقال تونلی آب می‌گذرد، افزود: طی این مدت محیط زیست بر روی اتخاذ تصمیم کارشناسانه و بر اساس مطالعات بیشتر پافشاری داشته تا گزینه نهایی برای جایگزین طرح انتقال لوله آب از سد طالقان به تهران تعیین شود.

به گفته وی سال گذشته کمیته ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست با بررسی‌های مختلف با طرح انتقال تونلی آب از سد طالقان به پایتخت موافقت کرد.

معاون فنی اداره کل حفاظت از محیط زیست استان البرز با بیان اینکه در حال حاضر مجوز انجام طرح انتقال تونلی آب از سد طالقان به پایتخت توسط سازمان محیط زیست تأیید شده و اکنون باید آن را به کارفرما اعلام کنیم، عنوان کرد: در مجوز صادرشده از سوی محیط زیست برخی تعهدات از جمله بروز کمترین خسارات در این طرح لحاظ شده است، در حین کار نیز نظارت‌های لازم را بر این پروژه اعمال خواهیم کرد.

تخلیه باطله‌های آزادراه تهران - شمال در دره‌ها و تغییر توپوگرافی منطقه!

لشگری عنوان کرد: همچنین مقرر شد در این طرح انتقال تونلی، دبی آب به همان‌میزانی باشد که در گذشته از طریق خط لوله انتقال آن به پایتخت عبور داده شده است.

وی با تاکید بر اینکه هر پروژه عمرانی به تبع تأثیراتی بر محیط زیست پیرامونی خود دارد، افزود: طرح انتقال تونلی آب از سد طالقان به پایتخت نیز از این قاعده جدا نیست، محیط زیست همیشه بررسی می‌کند که اثرات مثبت و منفی یک پروژه بر محیط پیرامونی آن چقدر است و در نهایت بر اساس آن برای اجرایی شدن یا لغو یک کار عمرانی اخذ تصمیم خواهد کرد که برای این طرح انتقال تونلی آب نیز بررسی‌ها صورت گرفت و در نهایت منجر به صدور مجوز شد.

معاون فنی اداره کل حفاظت از محیط زیست استان البرز گفت: یکی از مسائل مهم در بررسی چنین پروژه‌هایی، تصمیم گیری در خصوص باطله‌های ناشی از اجرای آنها است؛ زیرا در صورت عدم مدیریت اصولی و تخلیه این باطله‌ها در دره‌ها و مسیل های اطراف پروژه، خطرات به وجود آمدن سیلاب را به همراه دارد، نمونه این موارد در پروژه آزادراه تهران - شمال حادث شد و متأسفانه شاهد تخلیه باطله‌های این پروژه در دره‌ها و تغییر توپوگرافی منطقه بودیم.

نظارت محیط زیست بر پروژه انتقال تونلی آب سد طالقان

لشگری توضیح داد: توجه به بافت گونه‌های گیاهی و جانوری در نقاط پیرامونی محل عبور طرح تونلی انتقال آب از سد طالقان به پایتخت ضروری است و از طرفی کارفرمای این پروژه در صورت بروز خسارت برای جوامع محلی باید این زیان‌ها را جبران کنند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بخشی از مسیر طرح انتقال تونلی آب توسط مسئولان این پروژه تغییر داده شده است، تاکید کرد: دلیلش این است که در مسیر اولیه تعیین شده برای عبور تونل، چشمه‌های زیادی تحت تأثیر قرار می‌گرفت؛ در نتیجه قطعه دوم این تونل را تغییر دادند تا چشمه‌های کمتری آسیب بینند.

معاون فنی اداره کل حفاظت از محیط زیست استان البرز اظهار امیدواری کرد که با اعمال نظارت‌های محیط زیست بر اجرای این پروژه، کنترل‌های لازم صورت گیرد تا تمامی تعهدات ذکر شده به هنگام صدور جواز این طرح انتقال تونلی آب در هنگام اجرا نیز به خوبی رعایت شود و تبعات و اثرات آن بر محیط زیست کاهش یابد.

کد خبر 4926305

منبع: مهر

کلیدواژه: طالقان سازمان محیط زیست وزارت نیرو شهرستان کرج سد طالقان ویروس کرونا شیراز بوشهر شهرکرد قزوین گرگان شیوع کرونا شب قدر ایلام زلزله کمک به نیازمندان ماه مبارك رمضان مواسات بیرجند طرح انتقال تونلی محیط زیست انتقال آب باطله ها خط لوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۲۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه پرواز پی در پی و نجات بخش اورژانس هوایی ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،دکتر فرزین رضازاده گفت: اورژانس هوایی در اولین و دومین پرواز خود یک مصدوم ۲۳ ساله آقا، مولتی تروما با وضعیت بحرانی را از شهرستان نقده و دو بیمار آقا و خانم با شکایت سکته قلبی را از شهرستان اشنویه به ارومیه انتقال داد و پس از سوختگیری، بلافاصله سومین پرواز خود را به مقصد سلماس انجام داد که در این ماموریت یک بیمار ۵۴ ساله خانم با شکایت سکته مغزی و سطح هوشیاری پایین را با حمایت‌های پیشرفته حیاتی توسط کارشناسان اورژانس هوایی به ارومیه انتقال داد.

گفتنی است اورژانس هوایی ارومیه از ابتدای سالجاری ۱۱ بیمار نیازمند خدمات تخصصی در مرکز استان را از شهرستان‌ها به ارومیه انتقال داده است.

دیگر خبرها

  • سه پرواز پی در پی و نجات بخش اورژانس هوایی ارومیه
  • افغانستان حقابه را می دهد؟
  • پاکسازی مسیر کوهنوردی درکه با حضور دوستداران محیط زیست
  • نجات جوجه جغد‌هایی که به بیرون لانه پرتاب شده بودند + فیلم
  • نجات جوجه جغد‌ها در پاسارگاد
  • رقص نور به جای آسفالت / در تونل کندوان چه خبر است ؟
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد
  • عکس| رقص نور به جای آسفالت؛در تونل کندوان چه خبر ست؟
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران
  • میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است