Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-03@14:44:47 GMT

حالا همه دارآبادی‌ها کارت اهدای عضو دارند

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۶۲۹۵۸

حالا همه دارآبادی‌ها کارت اهدای عضو دارند

همشهری آنلاین_ راحله عبدالحسینی:‌  در این روز به نیکی از آنان یاد می‌شود؛ روز ملی اهدای عضو. خانواده‌دهندگان و گیرندگان عضو هر سال در این روز در مراسم جشن «نفس» دور هم جمع می‌شوند و نعمت سلامتی و زندگی دوباره را جشن می‌گیرند. به مناسبت این روز پای صحبت «آذر رهنما» نشستیم؛ مادری که با رضایت و آرامش خاطر اعضای فرزندش را بعد از مرگ مغزی اهدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رفتار او الگویی شد تا بیشتر هم‌محله‌ای‌ها کارت اهدای عضو بگیرند. رهنما که 11 سال پیش فرزندش «محمدعلی قیدی» را از دست داده است می‌گوید: «چگونه مردن مهم است. پسرم با مرگش زندگی‌ها بخشید.» به مناسبت سالروز اهدای عضو مهمان خانه‌شان در محله دارآباد شدیم و درباره این عمل خداپسندانه گفت‌وگو کردیم.

شمع‌های روشن 

آذر رهنما، مادر محمدعلی قیدی، خوش برخورد و خوش صحبت است. صمیمی و مهربان پذیرای ما می‌شود تا خاطرات پسرش را مرور کند. اما پدر و 2خواهر محمدعلی هنوز بعد از 11 سال که از فقدان او می‌گذرد تمایلی برای گفت‌وگو ندارند و بغض مانع کلامشان می‌شود. مادر محمدعلی، دستی بر قاب عکس پسرش می‌کشد و از اسفند پرماجرای سال 1387 می‌گوید: «محمدعلی 22ساله بود که تصادف کرد و مرگ مغزی شد. پدرش و خانواده می‌دانستند که مرگ مغزی شده، اما به من نمی‌گفتند. چند روز بعد از اینکه بستری بود از گفت‌وگو و رفت‌وآمد پرستاران متوجه شدم که علائم حیاتی‌اش کم شده. اما باز هم حقیقت ماجرا را نمی‌دانستم که محمدم مرگ مغزی شده است.» قلب مادر به واسطه خوابی که می‌بیند آگاه می‌شود. رهنما صحبتش را ادامه می‌دهد: «خواب دیدم در تاریکی و ظلمات مطلق 5یا 6 شمع روشن است و کورسویی دارد. فردای آن شب به پدر محمد گفتم باید بروم امامزاده و برای پسرم شمع روشن کنم. در حالی که پزشکان با پدر محمد صحبت کرده و ماجرای اهدای عضو را با او در میان گذاشته بودند. اما برای انجام این کار به رضایت مادر نیاز است و خانواده نمی‌دانستند موضوع را چطور به من بگویند و عکس‌العمل من چه خواهد بود.» همین درنگ برای در میان گذاشتن موضوع پیوند اعضا با مادر محمد باعث شده بود کلیه‌های محمد، کم کار و علائم حیاتی کمرنگ شود. حالا دیگر ثانیه‌های طلایی بود و باید موضوع را به مادر محمد می‌گفتند. 

نامی که زنده می‌ماند

مادر محمدعلی می‌گوید: «وقتی فهمیدم محمدم مرگ مغزی شده، یاد روزی افتادم که با هم پای تلویزیون نشسته بودیم و برنامه مستندی از اهدای عضو یک فرد در زنجان را تماشا می‌کردیم. محمد گفت: چه کار خوبی! صدای محمد در گوشم زنگ خورد. یاد شمع‌های روشن در تاریکی افتادم. بی‌درنگ قبول کردم و گفتم کجا را باید امضا کنم؟‌» مادر محمد که امضا داد، محمد را به بیمارستان مسیح دانشوری منتقل کردند و بعد از دیالیز و احیای کلیه‌ها، روند پیوند اعضا سرعت گرفت: «وقتی برگه‌های اهدای عضو را می‌خواندم و امضا می‌کردم پرسیدم پس قرنیه چشم چی؟ تعجب کردند و گفتند: اگر خودت رضایت بدهی انجام می‌شود. گفتم: چه افتخاری برای محمد بالاتر از اینکه مرگش باعث زندگی شود. وقتی قرار است همه بمیریم، چرا مرگ باافتخار نداشته باشیم. چرا نام محمد زنده نماند.» قانون پیوند عضو می‌گوید که‌دهنده و گیرنده همدیگر را نباید ببینند و بشناسند. آذر رهنما می‌گوید: «فقط می‌دانم 2 جوان از شیراز آمدند و پیوند کلیه را انجام دادند و قلبش به یک پدر پیوند شده است. شناختن افراد گیرنده اصلاً برایم مهم نیست. فقط مهم این است که نام محمد زنده می‌ماند. این حس ناب را هر سال در جشن نفس تجربه می‌کنم.» محمدعلی قیدی متولد فروردین سال 1365 بود و 5 اسفند سال 1387 مرگ مغزی شد. رشته مهندسی مکانیک خوانده بود و در تهران خدمت سربازی می‌کرد که تصادف اتفاق افتاد. 

افتخار محله دارآبادی

خانواده محمدعلی از قدیمی‌های محله دارآباد هستند. بعد از ماجرای اهدای عضو، همه اهل محل به تأسی از او کارت پیوند عضو گرفتند. مادر می‌گوید: «مردم محله در کنار خانواده، در روزهای سخت از دست دادن محمد، همراه من بودند. هوای ما را داشتند. می‌گفتند: محمد افتخار محله ماست. قبل از محمد موضوع مرگ مغزی و اهدای اعضا در شمیران ثبت نشده بود و گویا محمد نخستین نفر بود. حالا همه اهل محل کارت اهدای عضو دارند. محمد در قطعه 222به خاک سپرده شد. البته از سال 1390 به بعد اهدای عضوی‌ها در قطعه نام‌آوران آرام می‌گیرند.» مادر محمد حالا وظیفه خود می‌داند با هر خانواده‌ای که عزیزش مرگ مغزی شده، صحبت کند و تجربه و آرامشی را که دارد با آنان در میان بگذارد تا این کار خداپسندانه ادامه داشته باشد: «اگر نظر و لطف خدا نباشد، کسی نمی‌تواند رضایتنامه را امضا کند. خیلی‌ها تا پای امضا می‌روند و پشیمان می‌شوند. این آرامش را خدا نصیب من کرده است. هر روز که می‌گذرد برای محمد دلتنگ‌تر می‌شوم. فقدان، سخت است. گریه می‌کنم اما نه برای مرگش که این نوع رفتن، سعادت است.»

چگونه کارت اهدای عضو دریافت کنیم؟ 

بیمارستان مسیح دانشوری در محله دارآباد به‌عنوان مرکز اصلی پیوند اعضا، در روزهای کرونایی رسالت دیگری بر دوش دارد. «مهدی شادنوش» رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت با بیان اینکه اکنون در بیمارستان مسیح دانشوری پیوند اعضا انجام نمی‌شود می‌گوید: «پیوندهایی که در این بیمارستان انجام می‌شد به مراکز و بیمارستان‌های دیگر منتقل شده است و همچنان فهرست انتظار ۲۵ هزار نفره برای پیوند در کشور وجود دارد.» حالا که در آستانه روز ملی اهدای عضو قرار داریم اگر تمایل دارید کارت اهدای عضو بگیرید، خیلی آسان و راحت می‌توانید این مراحل را طی کنید. به سایت http://ehda.ir/ بروید و با ورود مشخصات خود ثبت‌نام کنید. بعد از ثبت‌نام به صفحه‌ای برای آپلود عکس و کارت ملی خود هدایت می‌شوید. بعد از پرداخت مبلغ 10 هزار تومان برای آماده‌سازی و پست کارت اهدای عضو، پیامک تأیید برایتان ارسال می‌شود. می‌توانید کارت عکس‌دار اهدای عضو خود را از نزدیک‌ترین شعبه بانک ملی نزدیک محل زندگی خود دریافت کنید.

قلب پسرمان هنوز می‌تپد

در گــــــــذر از کوچه‌پسکوچه‌های محله نیاوران نام خانواده دیگری به میان آمد که آنها هم بعد از تصادف و مرگ مغزی پسرشان، اعضای بدنش را اهدا کرده بودند. زندگی «آرش زرینی» در 17سال خلاصه نمی‌شود. پدرش «مجید زرینی» و مادر کلمبیایی‌اش «ماریا فرناندا» نام او را تا سال‌های سال جاودان کرده‌اند.

پدر می‌گوید: «وقتی دکترها تشخیص دادند آرش دیگر برنمی گردد و به ما پیشنهاد اهدای عضو را دادند، با مادرش صحبت کردم. با خودمان گفتیم که خدا خودش به ما فرزند داد و حالا خودش آرش را از ما گرفته. ما تسلیم امر خدا هستیم. ماریا هم معتقد است آرش نزد خدا در جهان دیگری است و چه بهتر که با اهدای اعضای او، چند نفر را به زندگی بازگردانیم. خوشحالیم که قلب آرش هنوز می‌زند.» مادر آرش می‌گوید: «حتماً عزیزان افرادی که اعضای آرش را دریافت کردند و پیوند زدند، هم خیلی برای سلامتی بیمارشان دعا کردند. خدا دعای آنها را مستجاب کرد. آرش نزد خداست؛ درحالی که به دیگران زندگی بخشید. حالا آرش‌های زیادی داریم. ما تسلیم امر خدا هستیم. آرش خیلی مهربان بود.» جای خالی و درد دوری عزیز از دست رفته برای خانواده با فکر زندگی بخشیدن به دیگران التیام می‌یابد. 
 

کد خبر 511171 برچسب‌ها سلامت محله همشهری محله اهدای عضو

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سلامت محله همشهری محله اهدای عضو کارت اهدای عضو مرگ مغزی شده مرگ مغزی شد پیوند اعضا مادر محمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۲۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایع ترین علت نیاز به پیوند کبد در ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، علی جعفریان افزود: زندگی صنعتی باعث میشود که فعالیت فیزیکی کم شود، رژیم غذایی که نامناسب می شود، افراد به طرف چاقی میروند ودر نهایت کبد چرب بروز میکند؛ متاسفانه این اتفاق خیلی سریع جلو میرود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه در دنیا به خصوص کشورهای غربی و شرق آسیا شایعترین علت کبد چرب، مصرف الکل و ابتلا به بیماری هپاتیت بوده است، افزود: متاسفانه در فهرست بیماران پیوندی کشور که از سال ۱۳۸۰ تا کنون، اولین علت نارسایی کبد و نیاز به پیوند، عارضه کبد چرب ثبت شده است.

فلوشیپ جراحی کبد، مجاری صفراوی و پیوند کبد گفت: درصد مصرف الکل در کشورما خوشبختانه زیاد نیست و حدود دو ونیم درصد مریض های ما به علت مصرف الکل پیوند کبد شدند و هپاتیت B و C به واسطه واکسیناسیون و دارو در کشورمان کنترل شده است اما کبد چرب عارضه شایع و رتبه بالاتری محسوب میشود؛ بیماریهای خود ایمنی هم مواردی از نیاز به پیوند را شامل میشود که به وراثت بستگی دارد.

دکتر جعفریان با بیان اینکه گاهی ۱۰ تا ۱۵ سال طول می کشد که کبد فرد تخریب شود و این روند در هر فرد متفاوت است، افزود: تعداد قابل توجهی از موارد نیاز به پیوند کبد، قابل پیشگیری است؛ رژیم غذایی نا سالم و فعالیت فیزیکی کم، شیوه مناسب زندگی نیست و خطر امراض قلب و عروق و کبد چرب را بالا میبرد که عارضه بسیار بسیار خطرناکی است و روند ایجاد آن مزمن و طولانی خواهد بود.

رییس تیم پیوند کبد بیمارستان امام خمینی تهران با تاکید بر اینکه حدود نیمی از موارد ابتلا به کبد چرب متاسفانه به سمت تخریب بافت کبد و نارسایی آن خواهد رفت، گفت: از این میزان حدود ۱۰ درصد به پیوند کبد منجر می شود.

دبیر علمی چهل وپنجمین کنگره سالیانه جامعه جراحان که ۱۷ تا ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می شود، افزود: کبد ارگان مقاومی است و شاید سالیان سال به سمت تخریب پیش نرود ولی فردی که کبد چرب دارد، طی دراز مدت در معرض تخریب کبد است و بالارفتن آنزیم های کبدی «علامت مهم و زنگ خطر» برای این بیماری محسوب می شود.

این جراح پیوند کبد افزود: بالا رفتن آنزیم های کبد و طولانی شدن این وضعیت به سمت عارضه سیروز کبدی پیش میرود ولی همه این موارد به پیوند نیاز ندارند بلکه حدود ۲۰ درصد موارد سیروز کبدی نیازمند پیوند خواهند شد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با رژیم غذایی و کنترل وزن میتوان این روند را متوقف کرد و حتی سلامت کبد را بازگرداند؛ چاقی در بچه ها شایع است و نباید اجازه داد فرزندانمان کم تحرک شوند حتی در یک آپارتمان کوچک هم باید شرایط فعالیت فیزیکی فرزندان را فراهم کنیم.

جعفریان افزود: اگر فرض کنیم از جمعیت ۸۰ میلیونی کشور فقط ده درصد چاق باشند، چیزی حدود ۸ میلیون نفر خواهد بود و اگر ۱۰ درصد این تعداد کبد چرب داشته باشند و به پیوند برسند، رقمی حدود ۸۰۰ هزار نفر خواهد بود که این رقم خیلی بزرگ است و در مقایسه با تعداد کل یکسال پیوند کبد در ایران که حدود هزار مورد است، رقم بالایی خواهد بود؛ اگر ظرفیت های موارد مرگ مغزی را به حداکثر استفاده ممکن برسانیم شاید این رقم به دو هزار مورد پیوند کبد در سال برسد.

رییس سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: پیام مهم سلامتی «زنگ خطر بروز کبد چرب» در جامعه است و نکته بسیار مهتر اینکه در حال حاضرهیچ دارویی برای جلوگیری و کنترل عارضه کبد چرب در ایران و جهان وجود ندارد.

فلوشیپ جراحی کبد، مجاری صفراوی و پیوند کبد با تاکید بر اینکه عارضه کبد چرب، دارویی به عنوان درمان اصلی ندارد و داروها اکنون در قالب مکمل دارویی یا گیاهی است، افزود: شرکتهای داروسازی در تلاش هستند ولی هنوز خبری نیست؛ اگر یک شرکت دارویی موفق به تولید داروی موثر و اثربخش برای درمان کبد چرب باشد، سود خوب و رشد اقتصادی چشمگیری دارد. چون دارویی وجود ندارد، مساله تا اطلاع ثانوی بسیار بسیار جدی است.

وی گفت: الان بجز رژیم غذایی، کنترل وزن و تحرک فیزیکی، راه حل دیگری وجود ندارد. هرچه به عنوان دارو در بازار تبلیغ میشود در اصل داروی کبد چرب نیست و اثر درمانی ندارد بلکه داروی مکملی است که شاید به بعضی جهات به کارکرد کبد کمک کند ولی به هیچ عنوان جلوی ابتلا کبد چرب را نمیگیرد و نقشی درکنترل پیشرفت آن ندارد. درمان کبد چرب در گرو اصلاح فرهنگ خانواده است. کار خوبی که دولت در سال های اخیر انجام داده درج برچسب ارزش غذایی و میزان کالری، قند و چربی روی بسته بندی مواد غذایی است. این یک ضابطه خوب است که طی حدود ۸ سال اخیر اجرا می شود. گام بعدی از وظایف دولت تخصیص بودجه برای درمان بیماری و انجام پیوند خواهد بود.

جعفریان با بیان اینکه امروزه دارو و تجهیزات پزشکی، چالش مهم در حوزه پزشکی است ابراز نگرانی کرد که یکی از داروهای مهم و کاربردی در بخش پیوند «فیبرینوژن» است و متاسفانه از چندین ماه پیش موجود نداریم و این به قیمت جان بیمار تمام میشود، چون اگر یک بیمار مشکل انعقادی داشته باشد و داروی فیبرینوژن در اختیار نداشته باشیم، متاسفانه فوت خواهد کرد؛ داروی فیبرینوژن، جایگزین مناسب و موثری ندارد.

تازه های جراحی در رشته های مختلف، جراحی عروق، پیوند اعضا، درمان های نوین جراحی در ایران و جهان امسال در چهل و پنجمین کنگره جامعه جراحان ایران ۱۷ تا ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ مصادف با چهلمین سالگرد تاسیس جامعه جراحان ایران؛ با حضور جراحان تخصص ها و شاخه های مختلف مطرح خواهد شد.

کد خبر 6093980 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • بزرگ‌ترین فرودگاه جهان در دبی/ هلند میزبان آینده‌نگرترین محله دنیا
  • روایت شهید فاطمیون + فیلم
  • ۲۵۰۰ یادواره محله‌محور و خانه‌محور در کهگیلویه و بویراحمد برگزار می‌شود
  • نجات جان ۶ بیمار با اهدای اعضای بیمار ۴۴ ساله مشهدی
  • اهدای عضو بیمار مشهدی نجات‌ بخش جان ۶ بیمار
  • اهدای عضو بیمار مشهدی نجات‌بخش جان ۶ بیمار
  • شایع‌ترین علت پیوند کبد در ایران
  • تلاش برای پیوند منزل، محله، مدرسه و مسجد در سالروز شهادت رئیس مذهب تشیع
  • شایع ترین علت پیوند کبد در ایران/ زنگ خطر کبد چرب
  • شایع ترین علت نیاز به پیوند کبد در ایران