Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@10:07:01 GMT

تغییر مسیر تونل انتقال آب سد طالقان به پایتخت

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۶۴۳۲۸

تغییر مسیر تونل انتقال آب سد طالقان به پایتخت

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از مهر، حمیدرضا لشگری در خصوص اماواگرهای اجرای طرح انتقال تونلی آب از سد طالقان به پایتخت، اظهار کرد: این طرح یک پروژه جایگزین است زیرا در حال حاضر نیز حق‌آبه‌ای برای مصرف آب شرب مردم تهران و کرج از طریق خطوط لوله از سمت سد طالقان به‌سوی این دو شهر هدایت می‌شود.

معاون فنی اداره کل حفاظت از محیط‌زیست استان البرز بیان کرد: وزارت نیرو اعلام کرد خط لوله موجود فرسوده بوده و جایگزینی نیز برای آن تعریف‌نشده است، اگر خط لوله انتقال آب با مشکلی مواجه شود آب شرب میلیون‌ها نفر در پایتخت و کرج قطع خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موافقت سازمان حفاظت محیط‌زیست با طرح انتقال تونلی آب از سد طالقان

معاون فنی اداره کل حفاظت از محیط‌زیست استان البرز با اشاره به اینکه دستگاه‌ها باید ازنظر تخصصی وزارت نیرو تبعیت کنند، گفت: محیط‌زیست با اصل این موضوع یعنی وجود پروژه‌ای جایگزین برای انتقال آب از سد طالقان به پایتخت مشکلی ندارد، بحث بر سر این است که وزارت نیرو حفر تونل انتقال آب را مدنظر قرار داده اما محیط‌زیست معتقد است که طرح‌های دیگری ازجمله ایجاد یک خط لوله جدید می‌توانست گزینه بهتری باشد.

لشگری گفت: بیش از سه سال و نیم از بحث و گفتگو در خصوص بررسی این طرح انتقال تونلی آب می‌گذرد، طی این مدت محیط‌زیست بر روی اتخاذ تصمیم کارشناسانه و بر اساس مطالعات بیشتر پافشاری داشته تا گزینه نهایی برای جایگزین طرح انتقال لوله آب از سد طالقان به تهران تعیین شود.

سد طالقان سرریز شد

به گفته وی سال گذشته کمیته ارزیابی سازمان حفاظت محیط‌زیست با بررسی‌های مختلف با طرح انتقال تونلی آب از سد طالقان به پایتخت موافقت کرد.

معاون فنی اداره کل حفاظت از محیط‌زیست استان البرز افزود: در حال حاضر مجوز انجام طرح انتقال تونلی آب از سد طالقان به پایتخت توسط سازمان محیط‌زیست تائید شده و اکنون باید آن را به کارفرما اعلام کنیم، در مجوز صادرشده از سوی محیط‌زیست برخی تعهدات ازجمله بروز کمترین خسارات در این طرح لحاظ شده است، در حین کار نیز نظارت‌های لازم را بر این پروژه اعمال خواهیم کرد.

تخلیه باطله‌های آزادراه تهران - شمال در دره‌ها و تغییر توپوگرافی منطقه!

لشگری عنوان کرد: همچنین مقرر شد در این طرح انتقال تونلی، دبی آب به همان‌میزانی باشد که درگذشته از طریق خط لوله انتقال آن به پایتخت عبور داده‌شده است.

وی با تأکید بر اینکه هر پروژه عمرانی به‌تبع تأثیراتی بر محیط‌زیست پیرامونی خود دارد، افزود: طرح انتقال تونلی آب از سد طالقان به پایتخت نیز از این قاعده جدا نیست، محیط‌زیست همیشه بررسی می‌کند که اثرات مثبت و منفی یک پروژه بر محیط پیرامونی آن چقدر است و درنهایت بر اساس آن برای اجرایی شدن یا لغو یک کار عمرانی اخذ تصمیم خواهد کرد که برای این طرح انتقال تونلی آب نیز بررسی‌ها انجام شد و درنهایت منجر به صدور مجوز شد.

معاون فنی اداره کل حفاظت از محیط‌زیست استان البرز گفت: یکی از مسائل مهم در بررسی چنین پروژه‌هایی، تصمیم‌گیری در خصوص باطله‌های ناشی از اجرای آن‌ها است؛ زیرا در صورت عدم مدیریت اصولی و تخلیه این باطله‌ها در دره‌ها و مسیل‌های اطراف پروژه، خطرات به وجود آمدن سیلاب را به همراه دارد، نمونه این موارد در پروژه آزادراه تهران - شمال حادث شد و متأسفانه شاهد تخلیه باطله‌های این پروژه در دره‌ها و تغییر توپوگرافی منطقه بودیم.

نظارت محیط‌زیست بر پروژه انتقال تونلی آب سد طالقان

لشگری توضیح داد: توجه به بافت گونه‌های گیاهی و جانوری در نقاط پیرامونی محل عبور طرح تونلی انتقال آب از سد طالقان به پایتخت ضروری است و از طرفی کارفرمای این پروژه در صورت بروز خسارت برای جوامع محلی باید این زیان‌ها را جبران کنند.

وی عنوان کرد: در حال حاضر بخشی از مسیر طرح انتقال تونلی آب توسط مسئولان این پروژه تغییر داده‌شده است، دلیلش این است که در مسیر اولیه تعیین‌شده برای عبور تونل، چشمه‌های زیادی تحت تأثیر قرار می‌گرفت؛ درنتیجه قطعه دوم این تونل را تغییر دادند تا چشمه‌های کمتری آسیب بینند.

معاون فنی اداره کل حفاظت از محیط‌زیست استان البرز اظهار امیدواری کرد که با اعمال نظارت‌های محیط‌زیست بر اجرای این پروژه، کنترل‌های لازم صورت گیرد تا تمامی تعهدات ذکرشده به هنگام صدور جواز این طرح انتقال تونلی آب در هنگام اجرا نیز به‌خوبی رعایت شود و تبعات و اثرات آن بر محیط‌زیست کاهش یابد.

کد خبر 512004 برچسب‌ها استان البرز آب سد سازمان حفاظت محیط زیست

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان البرز آب سد سازمان حفاظت محیط زیست طرح انتقال تونلی محیط زیست انتقال آب باطله ها خط لوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۴۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌ پایتخت زیست‌محیطی آسیا مرهون تلاش پاکبانان است

ایسنا/فارس شهردار شیراز گفت: پاکبانان با تلاش خود توانسته‌اند شهر شیراز را به‌عنوان تمیزترین شهر کشور، شهر پایتخت زیست‌محیطی آسیا و شهری که در یک سال حتی یک روز آلودگی هم نداشته شناخته شود، تبدیل کنند.

محمدحسن اسدی امروز، ۱۱ اردیبهشت‌ماه در آیین تقدیر و تجلیل از پاکبانان سطح منطقه ۷ شهرداری شیراز گفت: عشق، محبت و دوستی در دل پاکبانان موج می‌زند و با تلاش خود توانسته‌اند شهر شیراز را به‌عنوان تمیزترین شهر کشور، شهر پایتخت زیست‌محیطی آسیا و شهری که در یک سال حتی یک روز آلودگی هم نداشته شناخته شود، تبدیل کنند.

وی ضمن تشکر از یاوران پای‌کار شهرداری منطقه ۷ شیراز که پیش‌قدم هستند، بیان کرد: این منطقه از مناطق کم برخوردار است اما طی چند ماه گذشته شهرداری شیراز، بزرگراه سرلشکر شهید استوار را به بهره‌برداری رسانید و دو تقاطع شهید استوار ـ نصر شرقی و شهید استوار -خلیج‌فارس نیز  کلنگ‌زنی شد که قول دادیم طی ۱۵ ماه آینده به بهره‌برداری و افتتاح برسانیم و قطعاً امسال و سال‌های آینده شاهد اتفاقات خوبی در این منطقه خواهیم بود.

اسدی با بیان اینکه پاکبانان از زحمتکش‌ترین قشر شهرداری هستند، گفت: ما فصل جدیدی در شورای اسلامی شهر و شهرداری شروع می‌کنیم و آن‌هم توجه بیشتر به شما پاکبانان است و مسوولان مناطق با استفاده از ظرفیت قانون، برای همه پاکبانان برنامه‌های مختلف شود.

علی امینی، شهردار منطقه ۷ شیراز نیز گفت: سال گذشته پروژه‌های متعدد و بزرگ در منطقه ۷ افتتاح و کلنگ زنی شد که در سال ۱۴۰۳ حتماً می‌توانیم  این پروژه‌ها را تقدیم شهروندان در منطقه کنیم که نشان‌دهنده همت شورا و شهردار است. اگر پاکبانان و کارگران نبودند، شهر به زیبایی خود نمی‌رسید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ‌ پایتخت زیست‌محیطی آسیا مرهون تلاش پاکبانان است
  • انتقال آب رودخانه ماربر، تیشه‌ای بر ریشه رودخانه و سد کارون۳
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • افغانستان حقابه را می دهد؟
  • پاکسازی مسیر کوهنوردی درکه با حضور دوستداران محیط زیست
  • ترافیک پرحجم و روان در معابر پایتخت
  • برگزاری جشنواره زمین پاک در آستارا
  • مشارکت اجتماعی در حفظ محیط زیست
  • رقص نور به جای آسفالت / در تونل کندوان چه خبر است ؟
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد