Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-07@10:50:54 GMT

قیمت مصوب ماسک‌های سه لایه و N۹۵

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۶۴۶۱۷

آفتاب‌‌نیوز :

مهندس سید حسین صفوی درباره وضعیت تامین تجهیزات مرتبط با کرونا، مانند تجهیزات حفاظتی ماسک و تجهیزات بیمارستانی مانند دستگاه ونتیلاتور، گفت: در زمینه تامین ونتیلاتور، از ظرفیت تولید داخلی استفاده می‌کنیم. طی دو الی سه ماهی که درگیر کرونا بودیم، با توجه به نیازی که در داخل کشور احساس شد و همچنین با توجه به اینکه موجودی جهانی این دستگاه هم کاهش یافته بود و قیمت‌ها افزایش یافت، به شرکت‌های داخلی تولیدکننده ونتیلاتور کمک‌هایی اعم از تخصیص وام، پیگیری تامین قطعات مورد نیاز شرکت‌ها و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. و. انجام شد. بر همین اساس در حال حاضر ظرفیت تولیدمان در حوزه قابل قبول است. به طوری که طبق پیش‌بینی‌ها آنچه که برای تجهیز تخت‌های آی‌سی‌یو و تامین نیازمان در این حوزه در پاییز، به آن نیاز داریم، ‌ در حال تامین است.

در صورت پیک مجدد کرونا در پاییز، مشکل ونتیلاتور نخواهیم داشت/ دپو اقلام حفاظتی برای پاییز
وی افزود: بر همین اساس هیات‌امنای صرفه‌جویی ارزی با دو تولیدکننده ونتیلاتور قرارداد بسته و آن‌ها به صورت روزانه این دستگاه‌ها را تامین می‌کنند. قرار شده که هر یک از تولیدکنندگان روزانه حداقل ۲۰ دستگاه ونتیلاتور را به هیات‌امنای صرفه‌جویی ارزی تحویل دهند که بلافاصله در مراکز درمانی توزیع می‌شود.

صفوی با بیان اینکه اگر پیک مجددی از بیماری کرونا در پاییز اتفاق بیفتد، در زمینه ونتیلاتور مشکلی نخواهیم داشت، افزود: یکسری اقلام حفاظتی نیز مورد نیاز است که در جلسات قرارگاه سازمان غذا و دارو قرار شد که اقلام حفاظتی به میزان مورد نیاز برای پیک احتمالی در پاییز تهیه شود که این اقدام در حال انجام است و اقلام حفاظتی مورد نیاز تهیه و دپو می‌شود تا اگر بازار نیاز داشت، این اقلام را از محل دپو به بازار تزریق کنیم.

افزایش بیش از پنج برابری ظرفیت تولید ماسک در کشور
صفوی درباره قیمت‌گذاری ماسک‌های مختلفی که در بازار عرضه می‌شود، افزود: به طور کلی دو نوع ماسک داریم؛ یکی ماسک‌های سه‌ لایه و دیگری ماسک‌های N۹۵ که ظرفیت تولیدشان در کشور طی دو الی سه ماه اخیر بیش از پنج برابر شده است و به میزان تولید خوبی رسیده‌ایم.

باید توجه کرد که ماسک‌های سه لایه نیز به دو دسته تقسیم می‌شود؛ یکی ماسک‌هایی که به صورت صنعتی تولید می‌شود که توسعه قابل توجهی داشته‌اند و دیگری ماسک‌های نیمه‌صنعتی. ماسک‌های نیمه‌صنعتی بر اساس دستورالعمل‌های اداره‌کل تجهیزات پزشکی به عنوان ماسک‌های کارگاهی و نیمه‌صنعتی توسط کارگاه‌ها و گروه‌های جهادی تولید، ضدعفونی، بسته‌بندی و آماده عرضه به بازار شده است.

قیمت مصوب ماسک‌های سه لایه و N۹۵
وی ادامه داد: ماسک‌هایی که به صورت نیمه‌صنعتی تولید می‌شوند، عملا برای تزریق به بازار و در سطح داروخانه‌ها آماده شده و با توجه به اینکه کارگاهی هستند و با چرخ خیاطی تهیه می‌شود، قیمت تمام شده آن‌ها بالاتر است. بنابراین بر اساس مصوبه‌ای که در ستاد کرونای وزارت صمت تصویب شد، سقف قیمت ۱۶۰۰ تومان برای آن‌ها تعیین شد.

ماسک‌هایی که به صورت صنعتی در کشور تولید می‌شود، در حال حاضر حجم تولیدشان از حدود ۳۰۰ هزار به بالغ بر دو میلیون و ۵۰۰ هزار ماسک رسیده است. توزیع این ماسک‌ها در مراکز درمانی اعم از دولتی، خصوصی، تامین اجتماعی، نیروهای مسلح و... و. انجام می‌شود. قیمت مصوب این نوع ماسک‌ها درب کارخانه ۷۰۰ تومان است که این ماسک‌ها با حواله اداره‌کل تجهیزات پزشکی در مراکز درمانی توزیع می‌شوند و بخشی از این ماسک‌ها هم برای آینده دپو می‌شود.

تولید روزانه ۱۵۰ هزار ماسک N۹۵ در کشور
مدیرکل اداره تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو همچنین گفت: قیمت ماسک‌های N۹۵ هم اخیرا مشخص شد که با توجه به نوع ماسک قیمت‌ها متفاوت است و از حدود ۴۵۰۰ تومان شروع می‌شود و نهایتا به ۱۵۵۰۰ تومان می‌رسد. در عین حال میزان تولید ماسک N۹۵ در کشور به بیش از ۱۵۰ هزار عدد در روز رسیده است.

توزیع ۲۵۰ میلیون دستکش معاینه در مراکز درمانی از ابتدای شیوع کرونا
صفوی در زمینه وضعیت تولید و تامین دستکش‌های معاینه نیز اظهار کرد: دستکش‌های معاینه در سه نوع لاتکس، وینیل و نیتریل هستند. باید توجه کرد که کشور تولید کننده مواد اولیه دستکش نیست، هرچند که ما تولیدات داخلی دستکش معاینه را داریم، اما همچنان برای مواد اولیه آن‌ها نیازمند واردات هستیم. با توجه به ظرفیت محدودی که کشور در مواد اولیه داشت، ابتدای شیوع کرونا، تصویب کردیم که توزیع دستکش از طریق حواله اداره کل تجهیزات پزشکی انجام شود و این مصوبه را به کلیه تولید کنندگان و واردکنندگان ابلاغ کردیم که با حواله دستکش‌ها را توزیع کنند که از آن زمان به بعد حدود ۲۵۰ میلیون دستکش را در مراکز درمانی توزیع کردیم و خدارا شکر در سطح مراکز درمانی و برای تیم‌های درمانی اعم از پزشکان و پرستاران و کسانی که در خط مقدم مبارزه با کرونا فعالیت می‌کردند، ‌ کمبودی در این زمینه اتفاق نیفتاد.

دستکش های معاینه در حال توزیع در داروخانه ها
وی ادامه داد: بعد از اجرای فاصله‌گذاری هوشمند اجتماعی، نیاز به دستکش و اقلام حفاظتی در سطح جامعه هم احساس شد. بر همین اساس مکانیزمی را فراهم کردیم تا از طریق ۲۰ شرکت پخش، دستکش‌ را به داروخانه‌ها توزیع کنیم تا مردم بتوانند از آن‌ها استفاده کنند، لذا دستکش معاینه را در بسته‌های کوچک‌تر به صورت بسته‌های ۱۰ تایی و ۵۰ تایی طراحی کردیم که دو هفته است که یکی از تولیدکنندگان در حال تولید این دستکش‌ها است و این دستکش‌ها ‌قیمت‌گذاری شده و در سطح داروخانه‌ها در حال توزیع است. قیمت مصوب این دستکش‌ها ۶۵۰۰ تومان است. در عین حال علاوه بر دستکش‌های معاینه پزشکی که جنس لاتکس، وینیل و نیتریل را دارند، ‌بیش از ۱۰ تولیدکننده دستکش‌های کیسه‌فریزری را هم مشخص کرده ایم که می‌توانند این محصولات را در سطح عرضه و داروخانه‌ها توزیع کنند تا مردم از آن‌ها نیز استفاده کنند.

واردات اقلام حفاظتی مرتبط با کرونا متوقف شد/کدام اقلام صادر می شوند؟
صفوی درباره واردات و صادرات ماسک نیز گفت: با توجه به اینکه تعدادی ماسک از ابتدای کرونا ثبت سفارش شد و از طریق واردات تامین شد و بخش عمده‌ای از نیازمان هم از طریق تولید داخلی اعم از تولید صنعتی و نیمه‌صنعتی تامین شد، در حال حاضر نیازی به واردات ماسک نداریم. بنابراین در هفته های اخیر واردات اقلام حفاظتی اعم از ماسک N۹۵، لباس یکسره و... متوقف شده و ثبت سفارش نمی‌شود. در عین حال در زمینه لباس یکسره تیراژ تولیدمان بسیار خوب است و امکان صادرات آن وجود دارد.

همچنین اقلامی مانند شیلد محافظ صورت تولید داخلی هم می‌توانند به سایر کشورها صادر شود. در زمینه ماسک N۹۵ نیز مازاد تولید اجازه صادرات دارد، ‌اما درباره ماسک‌های سه لایه صنعتی با توجه به اینکه هنوز نیاز داخلی بطور کامل بر طرف نشده است، فعلا صادرات این نوع ماسک ممکن نیست.

تولید تست های اختصاصی کرونا در کشور
وی درباره تولید تست سرولوژی و تست مولکولی کرونا نیز گفت: قبل از شیوع کرونا در کشور، هیچ تولیدکننده‌ای در زمینه کیت‌های مخصوص کرونا نداشتیم و این کیت‌ها در کشورهای دیگر تولید می‌شد و کاملا وابسته به واردات بودیم. بعد از شیوع کرونا در کشور، هم در حوزه کیت تشخیص مولکولی و هم در حوزه تست سرولوژی چند شرکت دانش‌بنیان اعلام آمادگی کردند که می‌توانند آن‌ها را تولید کنند. نمونه‌هایشان را تولید کردند و با سرعت زیاد تست انجام شد و پس از بررسی مجوز تولید و فروش آن‌ها از سوی اداره‌کل تجهیزات پزشکی صادر شد. در حال حاضر در کشور سه تولیدکننده تشخیص مولکولی و یک تولید کننده کیتهای سرولوژی درحال فعالیت هستند. البته تولیدکنندگان دیگری نیز هستند که نمونه‌هایشان در حال بررسی است.

صفوی افزود: در رابطه با کیت‌های تشخیص مولکولی حدود ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار کیت مورد نیازمان است که این نیاز را اعلام کردیم و قرارداد بسته شده تا از محل تولیدات داخلی، این کیت‌ها تامین شود که شرکت‌ها تعهد کردند ظرف یک ماه و نیم این میزان را تامین کنند. نکته حائز اهمیت این است که ما این تکنولوژی و ظرفیت تولید این کیت را در کشور داریم و ضمن دپو نمودن این کیت‌ها، در صورت بروز پیک جدید، این ظرفیت در کشور وجود دارد و می‌تواند نیازهایمان را تامین کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ماسک ماسک فیلتردار اداره کل تجهیزات پزشکی ماسک های سه لایه مراکز درمانی اقلام حفاظتی ظرفیت تولید داروخانه ها حال حاضر تولید کنند نیمه صنعتی شیوع کرونا مورد نیاز قیمت مصوب نوع ماسک دستکش ها ماسک N۹۵ ماسک ها کیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۴۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟

 علی متقیان، مدیر مسئول تایر نیوز در یادداشتی نوشت: مدتی است بازار لاستیک اتومبیل با تلاطم مواجه شده، قیمت ها سر به فلک کشیده، تامین نیاز ضروری حرکت و چرخش اقتصادی و رفاهی مردم رو به نابسامانی گذاشته است. هر روز قیمتی بر این عنصر سیاه مورد نیاز حمل و نقل گذاشته می شود و بازارش را از رنگش، سیاه تر کرده است.

هر چند سیاهی رنگ لاستیک، نشان از سلامت و قدرت و هیبت آن دارد، اما سیاهی بازارش، نشان از بی تدبیری، بی توجهی و ناشی از عدم درک صحیح  دست اندرکاران  امر از این صنعت و بازار آن دارد؛ بازاری که به صورت طبیعی پیش می رفت و مصرف کننده و تولیدکننده توازن برقرار کرده بودند و واردکنندگان رسمی و قاچاق هم در این توازن مصرف و تولید، جای خود را باز کرده و در نهایت، همراهی هر دو، کمبود مختصر را جبران می کرد، ضمن اینکه تامین کنندگان ارز، هوای  کارخانه های لاستیک سازی را برای افزایش تولید داشتند و کارخانه ها هم، هوای بازار و ارز و صادرات را.

کار به روال طبیعی پیش می رفت و نارضایتی در این صنعت، اگر بود، غم ده بود. مشکلی بود که تمامی صنایع و حتی مصرف کنندگان تولید صنعت با آن مواجه بودند و به قول معروف غم ده، شادی بود.

یکی از دلایل برهم خوردن بازار، حذف ارز کارخانه های تایر است و دست اندرکاران، به بهانه کمبود ارز و مشکلات جاری تحریم و هزار دلایل دیگری که برای خودشان شاید موجه می نمود، از پرداخت ارز لازم به تولیدکنندگان لاستیک امتناع کردند و کارخانه ها به دلیل نبود ارز، با مشکل تولید و کم شدن آمار عرضه تایر، مواجه شدند، این کمبود ارز و عدم تخصیص آن یک ماه و دو ماه نبود که کارخانه ها، از جیب بخورند و آنچه دارند مصرف کنند، بلکه بیش از ۶ ماه  به طول انجامید و ارز کارخانه های تایرسازی تامین نشد.

جالب است که به این نکته توجه شود، سهم واردات مواد اولیه در صنعت تایر به حدود سی درصد می رسد و خوشبختانه برای بقیه مواد مورد نیاز  صنعت تایر، خودکفا شده ایم و دلیل اینکه برای بقیه به واردات متکی هستیم، نه این است که متخصصان و صنعتگران حوزه لاستیک سازی، از ساخت آن ناتوان باشند، گویا تهیه آن برای کارخانجات قابل دسترس است، اما خسارتی که این مواد اولیه که از واردات تامین می شود، به محیط زیست می رسد و عواقب ناشی از این خسارت، به حدی است که هر انسانی که توان فکر کردن و رعایت حال عموم مردم و محیط زیست جامعه را دارد، از تولید این بخش از مواد اولیه چشم پوشی کرده و به سمت واردات رفته است تا سلامت جامعه را تضمین کند و حفظ محیط زیست را که به مراتب مقدم تر است، در نظر داشته باشد؛ بنابراین تصمیم بر این شده که از هزینه ارزی که می توان از طریق صادرات هم آن را تامین کرد، استفاده شود.

به هرحال متاسفانه عدم تخصیص ارز، بیش از ۶ ماه، کارخانجات تولید لاستیک را با محدویت تولید مواجه کرد و کمبود تایر در بازار و سوء استفاده محتکران و گران‌فروشان را به دنبال داشته است.

اما به مرور به دلیل سیاستگذاری های ناموزون و نامناسب، بازار ملتهب شد و آماده هرگونه سوء استفاده گردید. وقتی خبرهای کمبود و گرانی و بازار سیاه تایر به گوش دولتمردان رسید، به جای جستجو و بررسی عواملی که این مشکل برای جامعه به بار آورده و هر گونه تلاش برای رفع مشکل پیش آمده، چاره کار را باز شدن دروازه های واردات دیدند و مجوز دادند وارد کنندگان تا می توانند تایر وارد کنند تا بازار به وضع عادی برگردد، وارد کنندگان که مجوز واردات دریافت کردند و بالتبع شروع به واردات.

جالب است بر اساس آمار اعلامی، میزان ارزی که تا کنون در این چند ماه اخیر، صرف خرید تایر از خارج از کشور شده، به میزان ارز مورد نیاز  تاسیس چندین کارخانه تایرسازی جدید و مدرن بود که متاسفانه در این تصمیم های لحظه ای که با آن مواجه هستیم،.

تصمیمی که هم ارز کشور بی‌حساب خارج شد، هم بازار تایر هم چنان ملتهب باقی ماند، هم کارخانجات تایرسازی بامشکلات قبلی خود دست و پنجه نرم می کنند و هم دولت نتوانست با دور زدن کارخانه های تولید تایر، رضایت مصرف کنندگان را بدست آورد، به تعبیر مثال معروف، هم پیاز خوردیم، هم چوب و هم ارزها را پرداخت کردیم.

این مختصر، گوشه چشمی است به دلایل پدید آمدن بازار سیاه لاستیک سیاه.

کاش مسئولان امر، سازمان بازرسی و نهادهای نظارتی در سالی که جهش تولید با حمایت مردم نامگذاری شده است، کمی به سابقه و عوامل و دلایل پیدا شدن بازار سیاه لاستیک می پرداختند و گزارش دقیق و کارشناسانه تهیه می کردند که چطور حمایت مردمی را رها کرده و به واردات پناه برده اند.

در صورتی که گزارش دقیق و مستند تهیه شود، خطاها و مقصران احتمالی را به مردم و به مقامات رسمی کشور گزارش داده، اطلاع دهند، تا در صورت انجام  کوتاهی توسط عوامل مربوط، دست اندرکاران به وجود آمدن وضع موجود را سیاست کنند.

به امید آن روز به یاری خداوند در یادداشت های بعدی به نرخ گذاری دستوری و آثار آن در بازار لاستیک می پردازیم.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: وزیر صمت: حل مشکل تامین لاستیک به زودی چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟ لاستیک تیوبلس چیست؟ مزایا، معایب و هر آنچه باید دانست

دیگر خبرها

  • دست کوتاه تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه/ راه پر پیچ و خم است!
  • بازار سیب‌زمینی، پیاز و گوجه‌فرنگی تامین است
  • اثر نامطلوب قطعی برق صنایع بر معیشت مردم
  • فراخوان کشف قیمت و تامین داروهای تک‌ نسخه‌ای
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • پیشنهاد عجیب ایلان ماسک به حامیان فلسطین
  • شرایط فروش قسطی جک J۴ و کی ام سی T۸ اعلام شد
  • راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • تخصیص ارز تاکسی‌های برقی تهران تامین شده است