Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران  جوان از تبریز، امین زاده رییس سازمان صنعت معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی در جمع مسوولان میز‌های صادراتی استانی و نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به اینکه تشکیل شرکت‌های توسعه صادرات لازمه توسعه تجارت خارجی است، گفت: برای برون رفت از صادرات سنتی تشکیل شرکت‌هایی با ماهیت توسعه صادرات لازم و ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 امین زاده گفت: در سال جهش تولید توجه بیشتر به تولید کالا‌های صادرات محور و توسعه بازار‌های خارجی از سوی فعالان بخش خصوصی مورد تاکید قرار دارد.

او افزود: طبق محور‌های تدوین شده از سوی وزارت صنعت معدن و تجارت، مدیریت واردات و توسعه صادرات با رویکرد توجه به کشور‌های همسایه در سال جهش تولید در حال پیگیری است و مسوولان میز‌های صادراتی استان نیز می‌توانند بر این اساس برنامه‌های خود را بر اساس شرایط روز تدوین کنند.

امین زاده تبادل اطلاعات تجاری کشور و منطقه با شرکای تجاری خارجی را از جمله مسوولیت‌های مسوولان میز‌های صادراتی عنوان و افزود: اتاق بازرگانی در صدر امور، باید مجری برنامه‌های توسعه تجارت خارجی استان باشد.

او همچنین از صادرات اتفاقی و خلق الساعه به عنوان چالش‌های توسعه تجارت خارجی یاد کرد و گفت: با وجود شرکت‌های مدیریت صادرات می‌توان شاهد توسعه بازار‌های صادراتی در کنار تبادل اطلاعات به روز در فضای تجاری بود.

دبیر کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی آذربایجان شرقی از مسوولان میز‌های تجاری و صادراتی خواست با همراهی و همکاری با اتاق بازرگانی تبریز، ظرف مدت یک هفته برنامه کمی و عملیاتی خود برای رسیدن به رقم چهار میلیارد دلار صادرات کالا‌های غیر نفتی از استان تا پایان سال ۱۳۹۹ را تدوین و ارائه کنند.

در این نشست مشترک که با هدف تبیین راهکار‌های توسعه صادرات کالا‌های غیرنفتی با رویکرد جهش تولید؛ تکالیف و توسعه تجارت برگزار شد، مسوولان میز‌های تجاری چین، آذربایجان، روسیه، سوریه، عراق و ارمنستان به بیان چالش‌های پیش روی صادرات کالا‌های غیر نفتی آذربایجان شرقی نظیر بهره مندی از تجارب کشور‌های موفق، توجه ویژه به ظرفیت‌های موجود استان در حوزه محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی و کاهش ریسک سرمایه گذاری پرداختند.

اتخاذ سیاست‌های مدون کشوری و منطقه ای، توسعه تجارت‌های اسنادی، توجه به حمل و نقل کالا به ویژه حمل و نقل ریلی، ایجاد پایگاه‌های صادراتی در کشور‌های هدف، توسعه امکانات زیرساختی در مرز‌ها و تقویت رایزنان بازرگانی، توجه به کالا‌های سلامت محور و تولید اطلاعات به هنگام از سوی مسوولان میز‌های صادراتی از دیگر مسایل مطرح شده در این نشست بود.

آذذربایجان شرقی در حوزه صادرات غیرنفتی از جمله استان‌های مطرح کشور است، به طوری که سال گذشته افزون بر سه میلیارد تومان کالا از این استان به خارج صادر شد.

آذربایجان شرقی که روزگاری دروازه اصلی صادرات و واردات ایران محسوب می‌شد، با گشوده شدن راه دریایی خلیج فارس در بعد از جنگ جهانی دوم از این جایگاه فاصله گرفت و این وضعیت با فروپاشی شوروی سابق در سال ۱۳۷۰ شمسی و متوقف شدن حمل و نقل ریلی در این استان مرزی بدتر شد.

منبع ایرنا

انتهای پیام/ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سازمان صنعت معدن و تجارت توسعه صادرات توسعه تجارت خارجی آذربایجان شرقی توسعه صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۵۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین

تین نیوز

طبق اعلام گمرک، تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، از مجموع صادرات و واردات کشور هفت میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و دو میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان چهار میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

همچنین صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان سه میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار رسیده و تراز تجاری کشور بدون نفت در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی نیز در فروردین ماه سال جاری چهار میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

این گزارش حاکی است؛ ارزش صادرات کشور در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می دهد.

همچنین سه قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت و میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.

در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

عمده ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این هفت کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

براساس این گزارش، در فروردین ماه سال جاری، میزان صادرات کالاهای پتروشیمی سه میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می دهد.

لازم به ذکر است؛ در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

در خصوص واردات کالا به کشور در فروردین ماه سال جاری نیز اعلام شده که دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.

در این میان ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار سه قلم عمده کالاهای وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده اند.

همچنین بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالاهای وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری هم ۱۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.

طبق آنچه گمرک اعلام کرده، هفت کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان، هند و هنگ کنگ در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند و میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین ماه سال جاری با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون ۶۰۰ هزار تن رسیده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش ۲.۵ برابری تشکیل پرونده‌های قاچاق کالا و ارز در آذربایجان‌ غربی
  • فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار
  • توسعه بازار‎های صادراتی با اخذ استانداردهای جدید باتری
  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان
  • تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی