Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دفتر مطالعات استراتژیک افغانستان عکس‌العمل منفی و مخرب کاخ سفید به پرتاب ماهواره نور را فاقد وجاهت بین‌المللی دانست و آن را در راستای استانداردهای دوگانه واشنگتن توصیف کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، «غلام جیلانی زواک» گفت: پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره «نور» توسط ایران به فضا در واقعیت یک امر استراتژیک است که مقامات ارشد آمریکایی را به واکنش واداشته است و ایران را به نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت متهم کرده و خواستار اقدام سازمان ملل در این راستا شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درحالی‌که به‌جز ایران 10 کشور دیگر در دنیا اقدام به پرتاب ماهواره به مدار زمین کرده‌اند و به این فناوری دست یافته‌اند، متهم کردن ایران توسط مقامات آمریکایی یک اقدام غیرمنطقی است. در واقع برای کشورهای قدرتمند اساس روابط بین‌المللی مساوات و عدالت نیست، زیرا از زمان تشکیل سازمان ملل متحد اعطای حق «وتو» به پنج کشور جهان اقدامی ناعادلانه است، بنابراین برخی از کشورها که دارای حق وتو هستند هر اقدامی بدون توجه به عواقب و پذیرفتن مسئولیت آن انجام می‌دهند که در رأس آن آمریکا قرار دارد.

رئیس دفتر مطالعات استراتژیک افغانستان و کارشناس رادیو پشتوی معاونت برون‌مرزی صداوسیما یادآور شد: شورای امنیت در راستای منافع کشورهای یادشده فعالیت کرده و هر آنچه در راستای منافع آن‌ها باشد مشروع و هر آنچه منافع آن‌ها را تهدید کند نامشروع و غیرقانونی می‌داند.

رئیس شبکه تلویزیونی «کابل نیوز» در ادامه افزود: ازنظر ما ایران و هر کشور دیگر در جهان حق دارند که در راستای ایجاد سهولت و رفاه مردمی پروژه‌های تحقیقاتی انجام داده و به فناوری‌های روز جهان دست یابند. بنابراین آنچه ایران انجام داده است عملی تهاجمی نبوده و اقدامی علیه بشریت محسوب نمی‌شود و ایران حق دارد مثل سایر کشورها به این فناوری دست یابد.

جیلانی ادامه داد: اقدامات و واکنش‌های مقامات آمریکایی هیچ مبنایی در قوانین بین‌المللی ندارد و منطق آن‌ها منطق حاکمیت زور است و هر چیزی که در راستای منافع و در خدمت آن‌ها نباشد با عناوین مختلفی با آن مخالفت می‌کنند اما از اقدامات و قانون‌شکنی‌های کشورهای همسو چشم‌پوشی و از آن‌ها حمایت می‌کند. به‌عنوان‌مثال رژیم اشغالگر قدس و شماری از کشورهای دیگر تسلیحات کشتارجمعی هسته‌ای دارند اما هیچ برخوردی با آن‌ها صورت نمی‌گیرد در مقابل کشورهای که با آمریکا همسو نیستند توسط سازمان ملل تحریم می‌شوند.

رئیس دفتر مطالعات استراتژیک افغانستان ادامه داد: تسلیحات هسته‌ای اگر خطرناک هستند پس چرا یک تعداد از کشورها حق نگهداری و توسعه آن را دارند و تعدادی دیگر فقط به بهانه‌های واهی تحریم می‌شوند؟ واقعیت این است که تسلیحات هسته‌ای تمام بشریت و زندگی انسانی را تهدید می‌کند و باید تمام کشورها بدون استثنا خلع سلاح هسته‌ای شوند. اشتباه انسانی با در دست داشتن تسلیحات هسته‌ای می‌تواند یک فاجعه به تمام معنی را رقم بزند و یا اینکه آگاهانه اقدام به جنایات کند مانند حملات هسته‌ای آمریکا به ژاپن، البته تکنولوژی هسته‌ای که در راستای ایجاد سهولت و رفاه بشریت مورداستفاده قرار می‌گیرد نباید ممانعتی در راستای دستیابی به آن وجود داشته باشد.

جیلانی با اشاره به غیرمنطقی بودن و عدم مشروعیت مخالفت آمریکا با این اتفاق و پشت پرده این مخالفت‌ها گفت: منطقه‌ای که ایران و افغانستان در آن قرار دارند و متصل به شرق میانه و آسیای مرکزی است برای آمریکا اهمیت بسیاری دارد. تمام رقابت‌های آمریکا در این منطقه جریان دارد، در اینجا امریکا نمی‌خواهد کشورهای مخالف این کشور به‌ویژه ایران به فناوری‌های پیشرفته ارتباطی و نظارتی دست یابند و اقدام به جمع‌آوری اطلاعات کنند. آمریکا نمی‌خواهد ایران به توانایی‌هایی دست یابد که امکان نظارت و رصد تحرکات نیروهای آمریکایی در منطقه را برای خود فراهم سازد و از همه مهم‌تر در برخورد با تهدیدات امنیتی، توانمندی بیشتری پیدا کند. آمریکا می‌خواهد کشورهای مخالف خود را از حق تأمین امنیت و توانمندی‌های نظامی و امنیتی محروم نگه دارد و به این صورت فضای مطمئنی را برای نیروها و ادوات جنگی خود در منطقه فراهم آورد.

این مقام افغانستانی در پایان گفت: مبنای راهبردهای دولت آمریکا بی‌انصافی و بی‌عدالتی است، حتی سیاست‌های آمریکا در راستای منافع مردم این کشور هم نیست، این کشور در دست مافیای سلاح، نفت و رسانه‌ای افتاده و آن‌ها تصمیم‌گیرنده‌های اصلی هستند و هر آنچه در راستای اهداف آن‌ها تعبیر شود مجاز خوانده‌شده و هر آنچه با منافع آن‌ها سازگار و در خدمت آن‌ها نباشد به‌اصطلاح ناقض قوانین بین‌المللی و نامشروع خوانده می‌شود.

انتهای پیام/4106/

منبع: آنا

کلیدواژه: قطعنامه 2231 حق وتو ماهواره نور راستای منافع بین المللی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۶۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رافائل گروسی وارد تهران شد

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با هدف دیدار با مسوولان کشور و حضور در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای وارد ایران شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز دوشنبه 17 اردیبهشت ماه 1403 وارد ایران شد و مورد استقبال بهروز کمالوندی، سخنگو و معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران قرار گرفت.

در این سفر رافائل گروسی قرار است ضمن دیدار با مسوولان کشور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران، در نخستین کنفرانس علوم و فنون هسته‌ای که هم اکنون در شهر اصفهان در حال برگزاری است، حضور یابد.

آغاز به کار پنل‌های نخستین کنفرانس بین‌‌المللی علوم هسته‌ایبرگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم هسته‌ای در اصفهان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازتعریف تعاملات آتی ایران و آژانس در اصفهان
  • امیرعبداللهیان: همکاری ایران و آژانس تحت تاثیر آمریکا قرار نگیرد
  • در دیدار گروسی و باقری چه گذشت؟
  • همکاری ایران و آژانس تحت تأثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار نگیرد
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • رافائل گروسی وارد تهران شد
  • اسلامی: برای مبارزه با سلطه کشورهای استکباری آماده هستیم
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای آغاز به کار کرد
  • منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است