Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@08:00:44 GMT

تعدادی فلامینکو در بندخاکی احمدآباد ابرکوه مشاهده شد

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۶۷۴۰۵

تعدادی فلامینکو در بندخاکی احمدآباد ابرکوه مشاهده شد

مرتضی سعیدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این بند که از سوی شرکت آب منطقه ای یزد با گنجایش ۲.۷ میلیون مترمکعب قبلا ساخته شد ، علاوه بر تقویت آب سفره های زیرزمینی ، زیستگاه موقت تعداد از پرندگان آبزی و کنارآبزی است.

 بند یادشده در حد فاصل روستای « تیرگرد» تا کوه « اعلا» این شهرستان واقع است و در صورت وجود آب پرندگان در مسیر مهاجرت از آن به عنوان زیستگاه موقت استفاده می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: در جریان بارندگی‌ سال آبی جاری در ۲ ماه یادشده ، ۱۲ میلیون مترمکعب سیلاب در

بندهای خاکی و سد بتنی کاسه رود این شهرستان ذخیره شد.

سعیدی  بابیان اینکه با توجه به حجم روان آب‌ها، در تعدادی از سدها و بندهای خاکی سیلاب  سرریز شد ، ادامه داد: برای جلوگیری از شوری آب و تقویت سفره های زیرزمینی، آب پشت بندها به تدریج در حال تخلیه است .

وی اضافه کرد: با جاری شدن سیلاب از شمال استان فارس به سمت ابرکوه  و مهار آن در بندهای خاکی این شهرستان ، این امر نقش موثری در رویش مراتع و مهار سیلاب ، پیشگیری از تخریب زیرساخت ها از جمله پل ها، آبراهه ها، راه های بین مزارع ، مسیرهای ارتباطی ، اراضی زراعی ، باغی و گلخانه ها  دارد و  سبب تقویت منابع آب های زیر زمینی از جمله چاه ها ، چشمه ها و  قنات می شود.

وی خاطرنشان کرد : در این شهرستان ۱۹ بند خاکی و بتنی مربوط به اداره منابع طبیعی و آبخیزداری این شهرستان است .

۴۸۰ هزار هکتار عرصه‌های منابع طبیعی شهرستان ابرکوه شامل اراضی بیابانی، کویری و مرتعی است که با توجه به شرایط اقلیمی ۲۴۳ هزار هکتار آن بیابان و ۲۳۷ هزار هکتار آن نیز مرتع است .

مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

برچسب‌ها منابع طبیعی و آبخیزداری یزد ابرکوه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: منابع طبیعی و آبخیزداری یزد ابرکوه منابع طبیعی و آبخیزداری یزد ابرکوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۷۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهار سیلاب‌ با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر + فیلم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فریدونشهرگفت: تاکنون بیش از ۵۰۰ سازه آبخیزداری شامل بند‌های خاکی، سنگی ملاتی و گابیونی به منظور ذخیره روان آب‌ها و جلوگیری از وقوع سیلاب در این شهرستان احداث شده است.


علی رحیمی میانگین بارش سالیانه نزولات جوی شهرستان فریدونشهررا بیش از ۵۵۰ میلیمتراعلام کرد و افزود: در سال‌های گذشته حجم زیادی از این بارش‌ها به صورت روان آب و سیلاب ازشهرستان به صورت روان آب یا سیلاب خارج می‌شد یا باعث خسارت‌هایی به عرصه‌های کشاورزی و منابع طبیعی می‌شد که با احداث سازه‌های آبخیزداری ۸۰ درصد روان آب‌ها و سیلاب‌ها مهار شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


وی گفت: طرح‌های آبخیزداری وبیولوژیکی در حوزه‌های آبخیزداری پشتکوه، قلعه سرخ و میدانک و پلاسجان باهدف ذخیره سازی روان آب‌ها، کنترل سیلاب ها، جلوگیری از فرسایش خاک و افزایش نفوذ پذیری آب در سفره‌های زیرزمینی شهرستان در دو سال گذشته با بیش از ۸۰ میلیارد ریال اجرا شده است.


کارشناس آبخیزداری منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فریدونشهر هم گفت: این شهرستان یکی از سرشاخه‌های اصلی سه سد مهم کشور، زاینده رود، کارون و دز است، که احداث سازه‌های آبخیزداری نقش مهمی در کاهش ورود رسوبات ناشی از فرسایش خاک به این سد‌ها دارد.


سیامک اسفنانی افزود: جلوگیری از فرسایش خاک، تکمیل چرخه کربن، احیاء و حفظ محیط زیست و منابع طبیعی، پیشگیری از خسارات و آسیب‌های سیل و تغذیه چشمه ها، قنوات و سفره‌های زیرزمینی ازمهمترین اهداف و فواید اجرای طرح‌های آبخیزداری است.

دیگر خبرها

  • شهروندان از شنا در آب‌های جمع شده ناشی از رواناب‌ها و سدهای خاکی خودداری کنند
  • پایداری شبکه گاز خراسان جنوبی در برابر سیلاب
  • آفت ملخ در تاغزارهای چند شهرستان خراسان رضوی طغیان کرد
  • احداث بند‌های سنگی و خاکی یکی از موثرین راه‌های جذب روان آب‌ها
  • سدهای خراسان جنوبی در حالت پایدار و مطمئن هستند
  • آخرین اخبار از سیل خراسان جنوبی؛ تخلیه برخی از روستاهای زیرکوه
  • آخرین اخبار از سیل خراسان جنوبی
  • (تصاویر) شکسته شدن ۲ بند خاکی در زیرکوه / تخلیه برخی از روستا‌ها به علت سیلاب
  • شکسته شدن ۲ بند خاکی در زیرکوه / تخلیه برخی از روستا‌ها به علت سیلاب
  • مهار سیلاب‌ با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر + فیلم