Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@09:53:39 GMT

۲۱۸ شهر کشور در وضعیت سفید/ تلخ ترین روزهای مدیریت کرونا

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۷۳۴۵۱

۲۱۸ شهر کشور در وضعیت سفید/ تلخ ترین روزهای مدیریت کرونا

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید نمکی، در مراسم رونمایی از پیشرفته‌ترین لباس محافظتی کادر درمانی در کشور، اظهار کرد: از اولین روزهای انتشار خبر مشاهده و شیوع ویروس کرونا در چین، دستورالعمل‌هایی را تهیه و شروع به برنامه ریزی کردیم، اما یکی از تلخ‌ترین، پررنج ترین و ملال آور ترین ایام مدیریت کرونا، مربوط به کمبود ماسک، لباس و اقلام محافظتی نیروهای درمانی در خط مقدم جبهه مبارزه با کرونا بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در دو هفته اول ورود کرونا به کشور، شاید روزانه یک ربع هم استراحت و خواب نداشتم، چون موج سهمگینی به کشور وارد شده بود. ما از گرفتاری هیچ قوم و ملتی خوشحال نمی‌شویم، اما برخی افراد همان زمان در رسانه‌هایشان ما را به سخره گرفته بودند و در عین گرفتاری، خنجر به قلب ما فرو می‌کردند، اما وقتی دنیا به این ویروس گرفتار شد، این افراد تازه متوجه شدند که ایران با چه عظمتی در مقابل این هجمه ایستادگی کرده است.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: فراموش نکنید که میزان تخت بیمارستانی در کشورهای اروپایی و آمریکایی به ازای هر هزار نفر در بدترین شرایط، ۵ تا ۷ برابر و میزان پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی در آن کشورها در بدترین شرایط، ۳ برابر ایران است اما ایران در این شرایط ایستادگی کرد و به ارائه خدمت ادامه داد.

نمکی ادامه داد: دیدید که در برخی کشورها، افراد زیادی پشت در بیمارستان‌ها سرگردان بودند، در راهروهای بیمارستان‌های آنها چه خبر بود، سالمندان را نادیده گرفتند، اما در ایران حتی یک کارتن خواب، پشت در بیمارستان سرگردان نماند یا یک بیمار مسن نبود که به دلیل اولویت جوان ترها، پذیرش نشود و خدا را شاکریم که به هیچکس به دلیل عدم بضاعت، بی مهری نکردیم.

وی تاکید کرد: در شرایطی که ایران با تحریم‌های ظالمانه و مشکلات اقتصادی و فشارهای بین المللی دست و پنجه نرم می‌کند، اما توانسته ایم این بیماری را مدیریت کنیم و در بازی کرونا، حداقل پنج به یک از اروپا و آمریکا، جلوتر هستیم و دلیل اصلی آن، همّت و غیرت ملی بود. یک پرستار یا پزشک ایرانی در روزهایی که با کمبود ماسک و لباس روبرو بودیم، به مردم پشت نکرد و حتی یک بار هم در خیابان‌ها تجمع نکردند که چون کمبود دارند خدمتی ارائه نمی‌دهند.

وزیر بهداشت گفت: از روزهای نخستین شیوع کرونا در چین، به ذخیره اقلام و لوازم حفاظتی و جلوگیری از صادرات آنها اقدام کردیم، اما در روزها و هفته اول دچار کمبود ماسک و لباس محافظتی شدیم. به یکی از فرماندهان ارشدم که گرفتار کرونا شده بود، با عصبانیت گفتم که چرا در فلان بخش بیمارستانی بدون ماسک حضور یافتی که گفت، وقتی به آن بیمارستان رفتم و دیدم که کادر درمانی با کمبود ماسک روبرو هستند، ماسک خودم را برداشتم و دور انداختم و می‌دانستم که گرفتار می‌شوم، اما خواستم بگویم که جان من از شما عزیزتر و خون من از شما سرخ‌تر، نیست.

نمکی یادآور شد: ایران در کمتر از دو ماه با لطف خدا و حرمت خون شهدا و همت والای مردم، از یک وارد کننده صرف در برخی اقلام و لوازم حفاظت کادر درمانی به یک صادرکننده مقتدر تبدیل شد. خاطرم هست که تا ساعت دو بامداد از مدیران وزارت بهداشت پیگیر محموله‌های ماسک و لباس خارجی بودم که عنوان می‌کردند که در فلان فرودگاه، از واردات آن به ایران جلوگیری شده و به دستمان نمی‌رسد.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه به یاری خدا توانستیم در مدتی کوتاه، مرگ و میر کرونا را به ۲۵ درصد کاهش دهیم، تخت‌های بیمارستانی خالی را به ۷۰ درصد ظرفیت برسانیم، ورودی بیمارستانها را ۳۰ درصد کاهش دهیم، بهبود یافتگان را به بیش از ۹۰ درصد برسانیم و از وارد کننده صرف به یک صادر کننده مقتدر تبدیل شویم که یک معجزه و مرحمت بی نظیر الهی است.

وزیر بهداشت گفت: غیرت ملی و همّت بلند را به همه مردم ایران تبریک می گویم و از صنعتگران، وزارت صنعت و عزیزانی که از جان و مال و حیثیت خودشان مایه گذاشتند، تشکر می‌کنم و به عنوان یک سرباز کوچک دست یکایک آنها را می بوسم. این حماسه‌ای که خلق شد، جاودانه خواهد بود و همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند که یک مرتضی آوینی نیاز است که رشادت‌های رزمندگان را به تصویر بکشد، ده‌ها مرتضی آوینی دیگر نیاز داریم تا حماسه ملی مبارزه با کرونا در کشور را به تصویر بکشند که چگونه کشوری در اوج تحریم و مضایق مالی، اقتصادی و تجهیزاتی توانسته چنین موفقیت‌هایی را به دست آورد.

نمکی خاطرنشان کرد: در روزهای نخست شیوع کرونا، کادر درمانی در شیفت‌های ۲۴ ساعته با لباس‌هایی که بر تن داشتند و تعریق زیادی به همراه داشت، عاشقانه خدمت می‌کردند، امروز لباس‌های محافظتی ساخت ایران بی نظیر است و نمونه اروپایی آن با چنین کیفیتی وجود ندارد و آخرین ورژن این لباس از تمام نمونه‌های آمریکایی و اروپایی جلوتر است.

کد خبر 4927133

منبع: مهر

کلیدواژه: سعید نمکی وزارت بهداشت فاصله گذاری اجتماعی ویروس کرونا وزارت بهداشت فاصله گذاری اجتماعی کیانوش جهانپور کووید 19 علیرضا زالی ویروس آنفلوانزا چاقی سازمان بیمه سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سازمان غذا و دارو آلزایمر دانشگاه علوم پزشکی تهران سازمان نظام پزشکی کادر درمانی کمبود ماسک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۷۳۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۸ هزار محفل شیرخوارگان حسینی برپا می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، داود منافی پور در حاشیه افتتاح کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی در باب الهادی (ع) حرم مطهر رضوی اظهار کرد: همزمان با افتتاح این کارگاه ۷۲ کارگاه دوخت لباس در ایران اسلامی و ۴ کشور بحرین، عراق، هندوستان و ترکیه کار خود را آغاز خواهند کرد.

دبیر مجمع جهانی علی اصغر افزود: بزرگ‌ترین محفل شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر رضوی و در نخستین جمعه ماه محرم برپا خواهد شد.

وی بیان کرد: مجمع جهانی علی اصغر (ع) به عنوان قطب هماهنگ کننده همایش‌ها در ایران و ۴۵ کشور جهان با افتتاح ۷۲ کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی که در آن تعداد زیادی از بانوان به صورت داوطلبانه فعالیت می‌کنند، اقدام به تهیه، توزیع و اهدا این لباس‌ها به برخی از نقاط ایران و جهان کرده و نهایتاً در صبح نخستین جمعه ماه محرم این لباس‌ها به صورت رایگان در اختیار مادران و شیرخوارگان قرار می‌گیرد.

منافی پور ادامه داد: دوخت لباس شیرخوارگان حسینی حدوداً از سال ۱۳۸۶ به طور رسمی و با هزینه‌های مردمی آغاز شد و داوطلبان هر ساله از ولادت حضرت علی اصغر (ع) تا اولین جمعه ماه محرم در این کارگاه گرد هم می آیند و شروع به دوخت لباس‌های سبز علوی برای این مراسم می‌کنند.

دوخت ۵۰۰ هزار دست لباس و توزیع در سطح کشور و بین الملل

دبیر مجمع جهانی علی اصغر ضمن تقدیر از همت و تلاش این بانوان داوطلب اظهار کرد: هر ساله حدود ۵۰۰ هزار دست لباس دوخته و در سطح کشور توزیع می‌شود.کارگاه دوخت لباس مرکزی که در تهران برپا می‌شود علاوه بر دوخت لباس‌های استان تهران، لباس‌های شیرخوارگان حسینی را در سطح بین المللی نیز تأمین می‌کند.

وی گفت: هزینه‌های این کارگاه کاملاً مردمی است و خرید پارچه، نخ و مابقی مایحتاج از نذورات مردمی تهیه می‌شود.این لباس‌ها پس از دوخت توسط بانوان به صورت شکیل بسته بندی شده و مزین به سربند یا صاحب‌الزمان (عج) می‌شود. همچنین در هر بسته بندی نذر نامه‌ای با این مضمون قرار می‌گیرد.

ترجمه نذر نامه به ۱۲ زبان زنده دنیا

«یا صاحب الزمان (عج) فرزندم را نذر یاری قیامت تو می‌کنم او را برای ظهور نزدیک برگزین و حفظ کن»، این نذر نامه به ۱۲ زبان عربی، انگلیسی، آذری، اردو، سواحیلی، روسی، اسپانیولی، آلمانی، ایتالیایی، فرانسه، ترکی و هوسایی ترجمه شده است.

کد خبر 6088958

دیگر خبرها

  • بیش از ۸ هزار محفل شیرخوارگان حسینی برپا می‌شود
  • بیش از ۸ هزار محفل شیرخوارگان حسینی در داخل و خارج کشور برپا می‌شود
  • پیش‌بینی وضعیت هوا طی روزهای آینده/ تداوم باد و باران در این نقاط
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • آماده‌باش ستاد مدیریت بحران در آستانه برگزاری کنکور در جیرفت
  • حدادی: به واگذاری پرسپولیس به ۶ بانک خوش‌بین هستم
  • خبر مهم درباره تجهیزات جدید لباس‌ و خودروهای پلیس (فیلم)
  • پیش‌بینی وضعیت هوا طی روزهای آینده/ کدام استان‌ها بارانی میشوند؟
  • پیش بینی وضعیت جوی تهران در روزهای آتی
  • جنجال جدید ماسک؛ «میلیاردر متکبر»!