Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@01:24:37 GMT

خیام پرآوازه‌ترین شاعر فارسی زبان در جهان است

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۷۷۰۷۱

خیام پرآوازه‌ترین شاعر فارسی زبان در جهان است

جعفر مروارید روز یکشنبه در پیامی به مناسبت ۲۸ اردیبهشت ماه سالروز بزرگداشت خیام نیشابوری افزود: از ترجمه و انتشار گسترده رباعیات گرچه اندک‌شمار ولی پرمغز او به اکثر زبانهای زنده دنیا و نقل و استقبال آن از سوی شخصیت‌های مهم و تاثیرگذار تا تشکیل باشگاه‌ها و انجمن‌های متعدّد خیام خوانی و خیام‌شناسی در کشورهای مغرب‌ زمین و از درج نام او بر سردر بسیاری از اماکن علمی و تحقیقاتی در زمین و فضا تا رجوع و استناد مکرر مراکز علمی و تحقیقاتی صاحب‌نام جهان به دستاوردهای وی در زمینه‌های ریاضیات و نجوم، مانند حل معادلات چند مجهولی و تقویم جلالی پس از گذشت چندین قرن از حیات او، نام حکیم نامدار نیشابور را با بزرگی و جلال و افتخار و شگفتی همراه ساخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: افتخار به این که چنین شخصیتی بزرگ وجامع‌الاطراف در شهری از سرزمین ایران به نام نیشابور به دنیا آمده، در زیر آسمان فیروزه‌رنگ آن نفس کشیده و قد برافراشته و از مبدأ این دیار کهن آوازه در عالم درافکنده است و شگفتی از شخصیت بی‌بدیلی چون او که دانش، خرد، اندیشه، ادب، معرفت ایرانی و اسلامی را در وجود خویش تردستانه به تعادل و تفاهم رسانده و دقایق و حقایق علمی را با لطایف و ظرایف ذوقی و حکمی همراه و همدوش ساخته است. 

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: بر همین اساس، اکنون که رشد و توسعهٔ ناموزون و نامتعادل بشر در ابعاد فردی و اجتماعی پایه و مایهٔ بسیاری از مشکلات و ‌معضلات انسان مدرن گردیده و ‌خطر انسان تک‌بعدی بسیاری از ساحت‌های مادی و معنوی زندگی او را تهدید می‌کند، شناخت و معرفی شخصیتی همچون حکیم عمر خیام نیشابوری و بررسی ابعاد شخصیتی وی به عنوان یک وظیفه‌ مهم و اساسی بر دوش پژوهشگران و اندیشه‌ورزان بیش از پیش سنگینی می‌کند و بر تمام شیفتگان و خدمتگزاران علم و فرهنگ و ادب و هنر کشور واجب است که در این راه از هیچ کوششی فروگذار نکنند.

وی افزود: ضمن تبریک و گرامیداشت ۲۸ اردیبهشت روز بزرگداشت حکیم عمر خیّام نیشابوری به عموم مردم و بویژه اصحاب و اهالی علم و ‌فرهنگ و ادب کشور، از تمام کسانی که با وجود اوضاع و شرایط نه چندان مساعد ناشی از بیماری همه‌گیر، همچنان با بهره گیری از فرصت‌ها وفضاهای موجود در راه شناخت و معرفی و بزرگداشت وی مجدّانه سعی و تلاش می‌کنند، سپاسگزاری و قدردانی می‌کنم.

برچسب‌ها روز بزرگداشت حکیم عمر خیام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روز بزرگداشت حکیم عمر خیام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز بزرگداشت حکیم عمر خیام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۷۷۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از پدر دو بیتی لکی لرستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسمی از عزیز بازوند بیرانوند ملقب به پدر دوبیتی لکی، به پاس سال‌ها تلاش وی در عرصه فرهنگ و ادبیات بومی لرستان تجلیل کرد.
اعظم روانشاد در این مراسم گفت: شعر عزیز بیرانوند فراتر از مکان و زمان است و از قدرت بالای ادبی برخوردار است.
وی افزود: میزان تأثیرگذاری اشعار این شاعر بومی‌سرا قابل بررسی است و عزیز بیرانوند برای زنده نگهداشتن زبان لکی به عنوان یک گنجینه ادبی تلاش فراوانی داشته است.
به گفته روانشاد، سهولت در انتقال مفاهیم ادبی باعث شده است این اشعار مردمی باقی بماند و شیرینی اشعار این شاعر در بین مردم قابل مشاهده است.
عزیز بازوند بیرانوند مشهور به سالک (زاده ۱۳۲۱ در بروجرد، روستای دره بیداد از توابع آبسرده از ایل بیرانوند) شاعر دوبیتی‌سرا و نویسنده لک‌زبان است. عمده شهرت وی به سبب دوبیتی‌های لکی اوست.
وی نخستین شاعری است که غزل، دوبیتی و مثنوی را وارد شعر لکی کرده، از این رو او را پدر دوبیتی لکی نیز لقب می‌دهند.
کتاب‌های گرین غم، آو و آگر، ایل‌نامه (سرگذشت ایلات و طوایف لرستان به نظم)، فرهاد سی‌بخت از جمله آثار بیرانوند هستند.
عزیز بیرانوند در ایام جوانی به پیشه سنگ‌بری و حجاری به‌ویژه ساخت سنگ قبر مشغول بوده‌است. همچنین دختر او مهتاب بازوند از چهره‌های فعال حوزه شعر و ادبیات لرستان بود که به علت بیماری درگذشت.
بیرانوند که اکثر سروده‌هایش به زبان لکی است بیشتر تحت تأثیر آثار نظامی گنجوی می‌سراید و علاقه بسیار و همزادپنداری بارزی با شخصیت فرهاد و گاهی مجنون در مجموعه آثار نظامی و وحشی بافقی دارد.

دیگر خبرها

  • ضرورت پاسداشت زبان فارسی در انتخاب نام واحد‌های صنفی
  • شاعری که مایه افتخار ایرانیان است
  • مختومقلی فراغی از محورهای وحدت در گلستان است
  • گسترش همکاری‌های فرهنگی با فعال شدن خانه‌های فرهنگ ایران در پاکستان
  • بزرگداشت روشنفکری که متفاوت بود
  • 6 خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • وزیر فرهنگ: ۶ خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • ۶ خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • تجلیل از پدر دو بیتی لکی لرستان
  • روایتی از پیشتازی نصف‌جهان و اهالی آن در عرصه شعر و ادبیات