Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با اشاره به شیوع ویروس کرونا و قرنطینه و خانه‌نشینی خانواده‌ها که موجب مشکلات فراوانی در ارتباط بین افراد شده است، راهکارهای کاهش استرس و رفتارهای مخرب را تشریح کرد.

محمد قاسمی‌پیربلوطی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با اشاره به شیوع ویروس کرونا و قرنطینه و خانه‌نشینی خانواده‌ها که موجب ترس و هراس از به‌هم خوردن تعادل بین هزینه و درآمد خانواده‌ها و مشکلات فراوانی در ارتباط بین افراد شده است، درباره راهکارهای  کمرنگ‌کردن و ازبین‌بردن اثرات روانی این موضوع اظهار کرد: «عکس‌العمل انسان‌ها در مواجهه با رویدادهای ناخوشایند، تهدیدها، ناملایمات و گرفتاری‌های روزمره ممکن است بر رفتار آنها تأثیرات مخربی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی افزود: «به‌عنوان مثال وقتی بحرانی به نام ویروس کرونا در جامعه گسترش پیدا می‌کند، به‌دلیل اینکه زندگی افراد تحت تأثیر آن قرار می‌گیرد و تغییرات اساسی ایجاد می‌شود، موجب تفاوت رفتار آنان به همدیگر می‌شود؛ بنابراین برخی خانواده‌ها ممکن است در واکنش به چنین بحران‌هایی به شکل تخریبی همراه با احساس عصبانیت و خستگی و پایین‌آمدن تحمل با همدیگر رفتار کنند.»

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد ادامه داد: «بنابراین آرامش خانواده در چنین فضایی به هم می‌خورد و افراد به‌دنبال انتقاد، ایرادگیری یا سرزنش همدیگر برمی‌آیند و به این ترتیب فضای خانواده ناآرام شده و افراد به جای کمک به همدیگر در راستای تضعیف روحیه، تخریب شخصیت و آسیب‌زدن به سلامت و بهداشت روانی خانواده حرکت می‌کنند.»

بهره‌گیری از صبر، متانت، آرامش و احساس مسئولیت

قاسمی‌پیربلوطی خاطرنشان کرد: «برخی خانواده‌های دیگر به‌عنوان خانواده سالم؛ بالنده و با آرامش زندگی روزمره خود را اداره می‌کنند در چنین خانواده‌هایی افراد با توجه به تهدیدی که در دنیای بیرون با آن مواجه شدند برای کمک به همدیگر در کنار هم قرار گرفته، فضای شادی را ایجاد می‌کنند در صورت نیاز به همدیگر کمک کرده و حمایت‌های عاطفی، فکری و مشورتی لازم را از هم انجام خواهند داد.»

وی یادآور شد: «به این ترتیب چنین خانواده‌هایی به جای سرزنش، عصبانیت و نشان‌دادن رفتارهای بی‌قراری و کم‌صبری با صبر، متانت، آرامش و احساس مسئولیت با همدیگر برخورد کرده و فضای مطلوبی را در خانواده ایجاد می‌کنند که این فضا به رضایت، آرامش، شادی و رشد تک‌تک افراد کمک خواهد کرد.»

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد تصریح کرد: «به این ترتیب خانواده‌ها به جای واردشدن در فضای منفی، دادن انرژی منفی و تخریب همدیگر، می‌توانند با صبر و بردباری با توجه به مسئله ایجادشده، فکرکردن به شیوه کمک به حل مشکل به همدیگر در گذر از بحران یاری برسانند.»

قاسمی‌پیربلوطی عنوان کرد: «از سوی دیگر ماندن در خانه موجب کم‌شدن درآمد و افزایش هزینه‌ها می‌شود که درک شرایط به‌وجود آمده، کم‌کردن هزینه‌های اضافی، اولویت‌دادن به ضروریات زندگی و همکاری در کارهای خانه می‌تواند گذر از این شرایط ناخواسته و بحرانی را با کنار هم قرارگرفتن افراد خانواده آسان‌تر کرده و موجب نزدیکی، صمیمیت و شادی در فضای خانواده شود.»

انتهای پیام/4103/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: روانشناسی کرونا قرنطینه رفتار مخرب اثرات روانی خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۸۶۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افرادی که در کودکی محبت ندیده‌اند، این ۷ ویژگی را دارند

آیا تابه‌حال فکر کرده اید که چگونه جو عاطفی خانه در دوران کودکی شخصیت ما را به عنوان یک بزرگسال شکل می‌دهد؟

به گزارش روزیاتو، کمبود محبت در دوران کودکی، اثری منحصر به فرد بر شخصیت و رفتار افراد بر جای می‌گذارد.

بزرگ شدن در چنین محیطی فقط به معنای از دست دادن فرصت در آغوش گرفتن عزیزان خود یا صحبت‌های صمیمانه با آن‌ها نیست، بلکه اساساً می‌تواند بر دیدگاه و رفتار فرد در بزرگسالی تأثیر بگذارد.

برخی از این نشانه‌ها در آینده به شکل ظریفی خود را نشان می‌دهند.

۱) مشکل در برقراری ارتباط عاطفی

برای کسانی که بدون محبت بزرگ شده اند، ایجاد پیوند‌های عاطفی در بزرگسالی می‌تواند یک مشکل بزرگ باشد. فقدان نزدیکی عاطفی در طول سال‌های شکل‌گیری شخصیت آن‌ها اغلب باعث ایجاد یک مکانیسم دفاعی طبیعی با جدایی عاطفی می‌شود.

این جدایی می‌تواند به شیوه‌های مختلفی مانند مشکل برای بیان احساسات، احساس ناراحتی هنگام لمس فیزیکی یا پرهیز از برقراری رابطه عاطفی ظاهر شود.

این ویژگی‌ها اغلب منجر به سوء تفاهم شده و روابط شما را تحت تاثیر خود قرار می‌دهند.

۲) عزت نفس و اعتماد به نفس پایین

ویژگی مشترک کسانی که در دوران کودکی خود محبت کافی ندیده اند، فقدان عزت نفس و اعتماد به نفس است. این باور در ذهن این افراد پرورش یافته که آن‌ها لایق عشق و محبت نیستند.

این باور اغلب منجر به کاهش عزت نفس می‌شود، زیرا این افراد به ارزش و توانایی‌های خود شک می‌کنند. آن‌ها همچنین ممکن است با احساس بی کفایتی دست و پنجه نرم کرده و دائماً خود را با دیگران مقایسه کنند.

علاوه بر این، این افراد اعتماد به نفس ندارند، از خطرات و ریسک‌ها اجتناب کرده و به دلیل ترس از شکست یا طرد شدن در منطقه امن خود می‌مانند.

۳) نیاز بیش از حد به کنترل

بزرگ شدن در یک محیط سرد از لحاظ عاطقی اغلب باعث نیاز به کنترل در بزرگسالی می‌شود.

این افراد ممکن است تمایل به مدیریت ذره بینی و ریزبینانه موقعیت‌ها و افراد اطراف خود داشته باشند.

آن‌ها استاندارد‌های سفت و سختی داشته و اگر کار‌ها طبق برنامه‌شان پیش نرود، به شدت مضطرب می‌شوند.

این نیاز به کنترل در روابط عاطفی می‌تواند سرریز شود و آن‌ها را وادار کند که هر حرکت و رفتاری را به شریک زندگی خود دیکته کنند. این کنترل بیش از حد، ناشی از ترس است؛ ترس از رها شدن، آسیب دیدن یا ماهیت غیرقابل پیش‌بینی رفتار انسان ها.

۴) تمایل به کمال‌گرایی

برای کسانی که بدون محبت بزرگ شده اند، کمال‌گرایی اغلب به یک حالت پیش‌فرض تبدیل می‌شود. گویی آن‌ها به دنبال عشق و تاییدی هستند که در کودکی از دست داده بودند.

این رگه کمال‌گرایی در زمینه‌های مختلفی از زندگی افراد نمایان می‌شود؛ از کار گرفته تا روابط عاطفی.

آن‌ها استاندارد‌های بسیار بالایی را برای خود تعیین می‌کنند و وقتی به این استاندارد‌ها نمی‌رسند، احساس استرس و ناامیدی زیادی به سراغشان می‌آید.

متأسفانه، این کمال‌جویی بی وقفه می‌تواند به فرسودگی شغلی، اضطراب و گاهی اوقات حتی به مسائل مربوط به سلامت روان مانند وسواس یا اختلالات خوردن منجر شود.

۵) مشکل در اعتماد کردن به دیگران

یکی دیگر از ویژگی‌هایی که معمولاً در افرادی یافت می‌شود که در دوران کودکی خود کمبود محبت را تجربه کرده‌اند، مشکل در اعتماد کردن به دیگران است.

این عدم اعتماد می‌تواند ناشی از حمایت عاطفی غیر قابل اعتماد یا متناقضی باشد که در دوران کودکی دریافت کرده اند.

این افراد اغلب در زمینه به اشتراک گذاشتن احساسات واقعی خود با دیگران مشکل دارند، از ترس اینکه آسیب ببینند یا طرد شوند. این ترس می‌تواند آن‌ها را از ایجاد روابط عمیق و معنادار باز دارد.

فقدان اعتماد آن‌ها همچنین می‌تواند منجر به یک حالت کنترل و هشدار مداوم شود که در آن افراد همیشه مراقب نشانه‌های خیانت یا رها شدن هستند.

۶) ترس از رها شدن

یکی دیگر از ویژگی‌های رایج در میان کسانی که در دوران کودکی محبت ندیده اند، داشتن ترسی عمیق از رها شدن است.

این افراد همیشه بابت از دست دادن عزیزانشان نگران هستند، حتی هنگامی که دلیلی واقعی برای این نگرانی وجود ندارد.

این نگرانی می‌تواند آن‌ها را در روابط عاطفی بیش از حد وابسته یا کنترل‌گر کند، زیرا سعی می‌کنند که از تحقق بدترین کابوس‌هایشان جلوگیری کنند.

اما نکته اینجاست: این ترس اغلب تبدیل به یک پیشگویی منفی ساختگی می‌شود. اضطراب مداوم آن‌ها افراد دیگر را پس می‌زند و این باورشان را تأیید می‌کند که رها شدن اجتناب‌ناپذیر است.

۷) مشکل در تعیین مرز‌های سالم

افرادی که با کمبود محبت بزرگ شده اند، اغلب در تعیین مرز‌های سالم در روابط خود مشکل دارند. ریشه این مشکل را می‌توان در تجربیات دوران کودکی آن‌ها پیدا کرد. ممکن است که نیاز‌ها و احساسات این افراد در کودکی به طور مداوم نادیده گرفته شده باشد.

دیگر خبرها

  • درباره حجاب به ابعاد دینی، سیاسی و بین‌المللی توجه شود
  • اختصاصی|جزئیات جدید از قتل مریوان/قاتل بیماری روانی داشت
  • افرادی که در کودکی محبت ندیده‌اند، این ۷ ویژگی را دارند
  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران شیوع کرونا هستیم
  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران کرونا هستیم
  • چه اسم و فامیلی را می‌توان تغییر داد؟
  • چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟
  • تشکیل ۱۳ پرونده قضایی برای مروجین اکاذیب در فضای مجازی کرمان
  • کمک از دانشجویان برای اثاث کشی خانه استاد/ انصراف از دانشگاه به دلیل رفتارهای زشت استاد
  • اثرات منفی استرس روی چهره و ظاهر افراد